| משתמש |
הפגנה בהובלת אוהדי ביטר מול שגירות תורכיה  |
|
קובקוב
213 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 01:47:10
|
האם יש מעריץ יהודי אחד של נאסרללה שמוחה נגד הכיבוש הישראלי? בוודאי, חומסקי.
בקשר לשייח ג'ראח, אני באופן כללי נגד גירוש אנשים מהבתים שלהם, גם ערבים רחמנא ליצלן. אפס אמפטיה יש לי למי שתוקף חיילים בביליעין (ובבקשה לא ניכנס לנושא), תוקפנים יהודים בפרט. כזה אני, רגיש.
מרוקאית זה ערבית? אני מכיר את הנארטיב הערבי, הוא מתנגש לחלוטין עם זה שלי. חלק מכם מכירים אותו, אחרים אימצו אותו לחלוטין. עקב כך הם מגיעים למסקנות חותכות. הם לא מחפשים שלום אלא לתקן עוול היסטורי, השמאל הזה מאמין שעצם הקמת המדינה ב-48 עשתה עוול בלתי נסלח לפלסטינים. למען תיקון העוול שנעשה לדעתו, הוא מוכן ללכת רחוק עד כדי פירוק המדינה היהודית. כמובן יש חילוקי דעות, חלק טוענים שהכוזרים צריכים לחזור לגרמניה ופולין והמזרחיים ישתלבו במרחב הערבי, אבל הם מיעוט פחות חשוב. יש אומרים קודם תוקם מדינה פלסטינית. אח"כ יבוטל חוק השבות. אח"כ תהיה הכרה בזכות השיבה.אח"כ מדינה דו לאומית. בסוף היהודים בים (את האחרון לא אומרים) מה היה לפני, מי היה התוקפן, החששות, הרצונות וההיסטוריה של העם היהודי קודם 48 פחות חשובים, או משוכתבים לגמרי.
הבהרה: אין לי שום כוונה להחליף את קטמון ותיק בתחום הלינקים- http://www.youtube.com/watch?v=ABjE_7uwA0I&feature=player_embedded ברור שזה דמגוגי להביא תגובות של ערבים מארה"ב, ועדיין תקשיב לבחורה בסוף הסירטון. לדעתי רבים מידי מהערבים מרגישים ככה. אלה שנמצאים פה עדיין חיים את מלחמת 48 וזה דבר שרק הימין וחלקים בשמאל הרדיקלי מבינים. עם גבולות 67 היו המחלוקת האמיתית, מזמן היה פה שלום. למרות הימניות ולמרות המתנחלים ולמרות תג המחיר ששילמו אזרחי ישראל בהגישם יד לשלום.
אני חושב שבתור מחנה ביקורתי מאוד אין לכם מינמום ביקורת עצמית. יש סיבה שאתם או חלק מכם נתפסים כעוכרי ישראל וזה לא כשור מהותית לעמדות לגיטמיות נגד הכיבוש או המצור. כשאתם כ"כ רגישים לנזקיו של האויבים שלנו וכל כך אדישים לפשעיו, כשכל עיקרון מוסרי מגוייס רק לטובת אזרחי האוייב והוא עצמו. וואלה, הם לא הומנים ולא נאורים, הם שונאים אותנו. ע"ע עוכרי ישראל. זאת ההרגשה פחות או יותר אני מניח.
ציפי ליבני היא הבת של כבוד הרב כהנא. בסדר. כמו שכל גילוי תמיכה בישראל זה בית"ר. סלאמתק. האמת שאתה צודק, הימין הקיצוני חזק יותר בשנים האחרונות , השמאל (שבעינך הוא לא שמאל כמובן כי הוא לא שמאלה מחד"ש) חלש. חלק מזה באשמתכם לדעתי. גם הח"כים הערביים לא תורמים. אני הרגשתי צורך להסית את האש בפורם הזה על הקיצון של הצד השני. הרי את הימין הקיצוני ואוהדי בית"ר, לה פמיליה בפרט, אנחנו שונאים כל השנה. התחשק לי להתמרמר עליהם, דווקא היום, דווקא אחרי החרא שהאכילו אותנו והאכלנו את עצמנו. וזה מרגיש הכי נכון שיש.
יש לי הרגשה רעה מאוד שהולכת לבוא עלינו מלחמה. אני מודיע חד משמעית שאם אני מקבל מילואים בגלל נאסרללה, ארדואן, הנייה או אחד מהמזדיינים האלה אני עורק. זין תקלקלו לי את המונדיאל! שרמוטות. |
נערך על ידי - קובקוב ב-07/06/2010 03:57:26 |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 11:01:38
|
| הולכת לבוא עלינו מלחמה בקיץ, אבל זה לא בגלל נסראללה, הנייה או ארדואן, אלא בגלל ביבי, ברק וליברמן. גם אנחנו וגם הערבים בדיוק אותו עם טיפש, שמבין רק כוח. הרי לכולם ברור שבסוף דרך מרצ מנצחת, ויהיה פה שלום, השאלה כמה אנשים ייהרגו בשני הצדדים עד אז. תפתח את העיניים ותסתכל על האמירות והמעשים של הממשלה שלך, ותגיד לי אם יש שם מישהו שלא רוצה מלחמה כרגע |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 23:22:10
|
קובקוב, זה שיש הקצנה גם בצד הפלסטינאי אין שאלה בכלל. הסיפור של 48' התחזק בשנים האחרונות, בין היתר כי מה לעשות, ישראל מוכיחה פעם אחר פעם שהיא לא מצליחה לקיים את המושג "יהודית ודמוקרטית", וגם לא את "תושיט יד לשלום עם כל שכניה". פלסטינאים רבים, וביניהם ערבים ישראלים, ויתרו על הרעיון הזה ועל רעיון שתי המדינות, כי הם מבינים שתמיד הם יהיו מקופחים ועלובים ומגוחכים ונרדפים ומנושלים ואללללללללללה הוא אכבר!
רעיון המדינה הדו-לאומית הוא מעניין ועשוי בעקרון לפתור בעיה או שתיים. אני לא חושב שהוא מעשי, אבל אתה כנראה תומך בו, אחרת אין לי דרך להסביר למה אתה נגד פינוי מתנחלים.
אגב, שים לב שגם מה שהבחורה ההיסטרית והמעצבנת בסרט רוצה, אם תשיל את האנטגוניזם שהיא מעוררת בך (חיים ביחד במדינת פלסטינאית), עדיין יותר מתון ממה שרוב הישראלים רוצים (ועושים) מהארץ הזו: א. להרוג\לגרש את כולם וא"י השלמה (ירדן הבאה בתור, אם תקשיב לדניאלה וייס. גם הערבים מקשיבים, כל הזמן הם מקשיבים לנו); ב. מדינת אפרטהייד על כל השטח עם ערבים כאזרחים סוג ב', הם הרי לא עם נבחר; או: ג. מדינת כל יהודינו עם ערביי ישראל תחת המשך הקיפוח וההדרה, הפלסטינאים בבונטוסטאנים חמודים, גטאות כאלה (הי, ככה זה נקרא כשאי-אפשר לצאת). אתה נראה לי מתלבט בין אופציה ב' לג'. אז מעניין למה הנראטיבים מתנגשים.
בעניין הביקורת העצמית של השמאל, אני מסכים איתך, הלוואי והייתה יותר. אבל לך תמצא ביקורת עצמית ביישות כל-כך מפוצלת ודי רדופה. זה לא כמו, נאמר, מדינה, שיש לה את כל המוסדות וכל גופי-הפיקוח, והיא עדיין לא מצליחה לבקר את מעשיה, וגם נלחמת מול כל העולם בשביל לא לעשות את זה. העניין על אדישות לפשעים של הצד השני הוא קשקוש שחוק, לא ראוי להתייחסות. אבל כן, גם בשמאל יש כבר הרבה שאומרים "וואללה, זה פשוט לא עובד הסיפור הזה של מדינה יהודית, זה רק יוצר לאומנות, אפליה ומלחמות". עכשיו לך תוכיח אחרת.
בעניין קדימה, ציפי לבני היא סוג של עלה תאנה. יש עוד אולי כמה אנשים סבירים במידת מה. אבל בשבועות האחרונים ראינו שמדובר בקופה חשוכה, עם כוכבים כמו עתניאל שנלר ויוליה ברקוביץ'.
ואם אתה יודע מרוקאית, אשמח אם תבוא ללמד אותי קצת. אני כבר אגיד לך אם זה ערבית או לא. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
נערך על ידי - מחאיי ב-07/06/2010 23:24:19 |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 23:30:45
|
אגב, הנה לינק סביר. אחלה בלוג, לא פעם גם עם ביקורת על השמאל ו"שמאלנים": http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/ |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
|
קובקוב
213 הודעות |
נשלח - 08/06/2010 : 23:30:29
|
נו אל תעצבן אותי, אני לא נגד פינוי מתנחלים. כמובן חשוב להבהיר שגילה לצורך העניין היא לא התנחלות, שאיזשהוא בן אדם מוסרי יכול להציע לגרש חמישים אלף אנשים בגלל שפעם חיילים ירדנים ירו משם על קטמון, ואיזשהוא בן אדם הגיוני יכול לקבוע גבול בין פארק גילה לאצטדיון טדי. אבל אנחנו לא עוסקים פה במוסר והגיון, לא שזה נוגע לצד הישראלי בכל אופן. כאמור, יש התנחלות ויש התנחלות. אני לא אתייחס לכל הדברים כי מיצתי וגם אין לי כוח לריב, רק רוצה להבהיר שוב שאתם לא בעד שלום. מי שרוצה לקחת עמדה אחראית בעד שלום חייב להתייחס לרצון של 99% מהיהודים בארץ למדינה משלהם. גם אם אתה נגד דגלים וגבולות או וואט אבר שזה לגיטמי בפני עצמו (גם אם עולם כזה מחזק בעיקר תאגידים ובעלי הון, אבל זה כבר נושא אחר), אי אפשר לתמוך ברצון הפלסטינים למדינה משלהם ובאותה נשימה להתעלם מרצון היהודים. כאמור אפשר, אבל זאת לא עמדה שמקדמת, יכולה לקדם, או תקדם בשום מצב שלום בין העמים. גם אם אתם חושבים שכל הדה לגיטמציה שעמלתם עליה רבות תביא לפה יום אחד איזה כוח בין לאומי שיפרק אותנו מנכסינו. שלום , לעניות דעתי, הוא מושג של פשרה, לא כניעה.
גולה נשמה, העלילה מתפתלת. מסתבר שחלק מההרוגים צולמו כמה ימים קודם המשט אומרים שהם מקווים למות כשאהידים. אתה לא יכול למנוע מבן אדם שרוצה למות, ובכן, למות. אם כי ברור לי שגם אם אכה בך עם העבודות אתה לא תתבלבל. חוץ מזה, אתה חייב להפסיק לדבר בסיסמאות. כאמור אולמרט רצה שלום והציע שלום (מה מרצ הייתה עושה אחרת? מציעה גם את קריית גת?) ועדיין אכלנו שתי מלחמות. אתה חייב להבין שנאסרללה, הנייה ואחמינאג'ד פועלים על פי סדר יום משלהם. ביבי לא מנהיג ואף פעם לא היה, ליברמן הוא בערך האיש האחרון שיכול להיות שר חוץ, וברק עושה לי להקיא. עדיין, הם לא אלה שמחרחרים מלחמה באיזור.
יאללה היה נחמד, אני לא מדבר יותר פוליטקה בפורום. |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 09/06/2010 : 08:55:46
|
קובקוב, טוב לסיים את הדיון באווירה פתוחה יחסית. ועדיין, יש נראה לי המון דברים שאתה צריך לתקן בחשיבה שלך.
ברור שיש התנחלות ויש התנחלות. מי כמוני בתור רמותניק אמור להגיד לך את זה. גם אף אחד לא מדבר על פינוי גילה, אפילו פלסטינאים לא.
אתה גם יוצא מנקודת הנחה ש"אנחנו" (כל הזמן מדבר אליי ברבים, לא הבנתי את זה) נגד מדינה יהודית. אפילו המפלגה שהיא הכי שמאל, חד"ש, מדברת על שתי מדינות, כבר 43 שנה.
המחשבות שלך על זה שסיום הכיבוש לא ישנה לפלסטינאים לגיטימיות, אבל אתה מתעלם מזה שהכיבוש הוא הוא מה שמפריע לרוב העולם (או למי שקובע). אבל מי זה העולם הרי, שיגיד לנו לא להתיישב בשיח'-ג'ראח? אנחנו נדע להסביר להם בבוא היום, כשהכל יהיה בלהבות, שזה בכלל לא הכיבוש הרי, תראו תראו מה זאתי מיוטיוב אמרה.
והרי רק אחמדינאג'אד מחרחר מלחמה. כמו בגן. אתה מפעיל ביקורת חזקה על הערבים, וסלחנית כלפינו.
חבל, כי אם לא יקרה איזה משהו קיצוני, הכיבוש לא הולך להיגמר. אגב, את משה ארנס קראת? כבר מתחילים דיבורים בימין היחסית הומני על לתת תעודות זהות לכל תושבי השטחים. לקח להם כמה עשורים להבין לאיזה משימת התאבדות הם הכניסו את מדינת ישראל. |
נערך על ידי - מחאיי ב-09/06/2010 09:55:17 |
 |
|
הפגנה בהובלת אוהדי ביטר מול שגירות תורכיה  |
|
|
|