| משתמש |
דיבורים על איחוד עם ס.א.ד.ר.  |
|
שלומי מלכה
689 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 09:12:15
|
| כן, אהבה זו הגדרה נכון. הסבר מדויק וקולע. תודה קראנקו. |
 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 09:23:59
|
הדיון בפן התועלתני /רציונלי בלבד מעצבן ובכלל לא קשור לעניין.כדורגל זה אך ורק רגש.בשורה התחתונה אנחנו עשינו את המעשה הכי אסור בדיבר של אוהד -"לא תעזוב קבוצה" .את זה עשינו בלית ברירה ומהסיבות הכי מוצדקות לא כדי להקים קבוצה אחרת טובה יותר, אלא כדי להפוך את הקבוצה שלנו שאנחנו אוהדים שנים רבות(מי יותר מי פחות) לטובה יותר. איחוד,השתלטות,"חזרה לבית",הליכה של קטמון להפועל,הליכה של הפועל לקטמון..כל אלה מכבסות מילים...בתכלס בסופו של תהליך חייבת להיות קבוצה אחת בלבד ורק אז ניתן יהיה לענות שוב בצורה ברורה וגאה-אני אוהד הפועל י-ם. |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 12:40:15
|
כפי שנטען באחד הפוסטים - הרי חשוב לחפש את מה שמאחד אותנו וזה לא פשוט בגוף בהיוסדות אבל הדיון הזה לקח אותנו לברר כמה דברים חשובים שדווקא כן יש הכסמות עליהם ואני מנסה לגבש את ההסכמות:
1. צריכה להיות קבוצה אחת שהיא הפועל קטמון ירושלים בסוף התהליך 2. תהליך החיבור צריך להשאיר את הקבוצה בבעלות האוהדים בלי סאסיונה ובלי שנתפתה לקחת עלינו חובות 3. תשתית האגודה - קבוצות הנוער, נערים וילדים - חייבות להשתייך לקבוצה האחת
לא רע בשביל התחלה |
ירון |
 |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 13:53:43
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
הדיון בפן התועלתני /רציונלי בלבד מעצבן ובכלל לא קשור לעניין.כדורגל זה אך ורק רגש.בשורה התחתונה אנחנו עשינו את המעשה הכי אסור בדיבר של אוהד -"לא תעזוב קבוצה" .את זה עשינו בלית ברירה ומהסיבות הכי מוצדקות לא כדי להקים קבוצה אחרת טובה יותר, אלא כדי להפוך את הקבוצה שלנו שאנחנו אוהדים שנים רבות(מי יותר מי פחות) לטובה יותר. איחוד,השתלטות,"חזרה לבית",הליכה של קטמון להפועל,הליכה של הפועל לקטמון..כל אלה מכבסות מילים...בתכלס בסופו של תהליך חייבת להיות קבוצה אחת בלבד ורק אז ניתן יהיה לענות שוב בצורה ברורה וגאה-אני אוהד הפועל י-ם.
קודם כל קלי, למרות שזאת לא הייתה המטרה, אתה יודע שאני תמיד נהנה לעצבן אותך . ובכל זאת צריך להבחין בין מה שתיתן לנו הפועל ירושלים אחת מאוחדת לבין מה שסאסי מציע לתת לנו בעיסקה כזאת או אחרת. כי הפיגורות שקראנקו מדבר עליהם, שתאמין לי שגם אני מתגעגע אליהם, הם לא בבעלות סאסי. מסכים איתך שצריכה להיות קבוצה אחת בלבד. כל מה שאני אומר שצריך גם להתייחס באופן תועלתני\רציונאלי כשמציעים לך "קח את הפועל ירושלים במיליון וחצי". האם אתה מוכן לקבל "רק" את השם הפועל ירושלים במיליון וחצי - אבל בלי תשתית הנוער, מתקנים, כרטיסי שחקן וחובות? אז על מה כן מתעקשים ובאיזה מחיר. זה הכל. ובשורה התחתונה לסאסי יש הרבה פחות מה להציע שהוא שלו ממש מאשר מה שנדמה.
|
Hasta la Victoria Siempre |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 14:28:12
|
קראנקו, דבריך יפים וגעגועיך נכונים. אבל אני לא סגור על העובדות שלך. אף אחד לא יודע כמה אנשים יושבים בבית, והאם באמת מדובר על אלפים. מה עוד שהזיכרון שלך מתבסס על אנשים בודדים, חלק מקבוצה שגם ככה הייתה בתהליך רציני של נטישת הפועל (כמו רוב הקהל), תהליך שהוא לא בהכרח הפיך.
אין ספק, יש בעיה בהרכב הגרעין. בטח, חסרים האנשים על הגדרו. אבל להגיד שה"טיפוסים" אלו חבר'ה שלא יבואו אלינו ברמיזה שהם לא מתוחכמים מספיק או לא באותו ראש, זה בערך כמו להגיד שרק ויקטור יונה יכול לנהל את הפועל. זה עניין של זמן וסבלנות, וזה אולי כבר התחיל. אם הם יראו קבוצה אדומה, מצליחה, נקייה, גאה ועם כבוד למסורת, הם יבואו ויביאו את הילדים. אחרת, הם לא היו באים גם ככה.
זה אני אומר בלי קשר לדיון הכללי. אני דווקא כן חושב שנצטרך לסגור את המעגל מתישהו. אבל הדרך עוד ארוכה. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 15:13:08
|
לטוב ולרע (לדעתי בעיקר לטוב) קטמון תשנה את דמותה של הפועל קטמון ירושלים המאוחדת (אינשאללה) בעתיד. כל מי שרוצה את אותה קבוצה שאהד בשנות השמונים יתאכזב לגלות שהמעשה הגדול של הקמת קבוצת אוהדים מבשר על זן חדש של אהדה. את הזמן אי אפשר לעצור והמעשה היה הכרחי כדי לחסום סכנות מסוגים שונים (קבלנים/אוליגרכים/הפיכה ל"עירוני" ירושלים). חלק מהחברים כאן לא שלם עם האופי החדש שמתגבש, וזה יותר ממובן. לחלק מפריעים הילדים שמשחקים במהלך המשחק, חלק מלינים על צביון האוהדים החנאני משהו, חלק רוצה למזער את הדימוי הפוליטי (למרות שהקמת קבוצת אוהדים זה האקט הכי פוליטי שיכול להיות!). גם לי בתור מי שהתחיל ללכת למשחקי הקבוצה בשנות השבעים המאוחרות יש המון געגועים והשגות. אישית, את התרומה שלי לקהילה אני לא מרגיש צורך לתת דרך קבוצת הכדורגל שאני אוהד אבל אין לי בעיה שזה הופך לחלק מהדימוי והזהות של הקבוצה. בסופו של דבר, לטוב ולרע, יצרנו משהו ששומר על חלק מהסממנים של הפועל הישנה אבל גם משנה חלק מהם. היה מי שנתן את הפועל אוסישקין כדוגמא לקבוצת אוהדים ששומרת לחלוטין על הצביון, ובכן - לתחושתי הקהל שהכי עבר שינוי בעשורים האחרונים בספורט הישראלי הוא דווקא הקהל של הפועל תל אביב, ואוסישקין רק מחדדת את המגמה הזו. להגיד שיש אלפי אוהדים ותיקים בבתים שרק מחכים לשחזור של הפועל הישנה זה לחיות קצת באשליות. אבל מצד שני לאהוב קבוצת כדורגל זה הדבר הכי אשלייתי שיש.. ועדיין כל מי שלא רוצה להתאכזב צריך להבין שהקבוצה שהיתה לא תחזור - כל האופי הדמוגרפי של ירושלים השתנה, המרחב התקשורתי השתנה, היריבה הגדולה - ביתר - שאנחנו צריכים להיות האנטיתזה שלה, גם היא השתנתה. כל העולם השתנה. אז גם אנחנו משתנים.
|
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 17:42:30
|
יש עוד משהו שמותר לנו לנכס לעצמנו כולם שכוחים או נוטים לא לזכור אבל קטמון היא קבוצת האוהדים הראשונה בארץ אוסישקין, יפו ובאר שבוע קמו אחרינו ושמעתי פעם מישהו מההנהלה שלנו מתבטא שיפו התייעצה אתנו המון בתחילת הדרך אין ספק שהתחלנו להוביל שינוי בכדורגל הישראלי - הלוואי שיימשך ! |
ירון |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 17:48:47
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי yarond
כפי שנטען באחד הפוסטים - הרי חשוב לחפש את מה שמאחד אותנו וזה לא פשוט בגוף בהיוסדות אבל הדיון הזה לקח אותנו לברר כמה דברים חשובים שדווקא כן יש הכסמות עליהם ואני מנסה לגבש את ההסכמות:
1. צריכה להיות קבוצה אחת שהיא הפועל קטמון ירושלים בסוף התהליך 2. תהליך החיבור צריך להשאיר את הקבוצה בבעלות האוהדים בלי סאסיונה ובלי שנתפתה לקחת עלינו חובות 3. תשתית האגודה - קבוצות הנוער, נערים וילדים - חייבות להשתייך לקבוצה האחת
לא רע בשביל התחלה
אני לא מכיר שום קבוצה שנמכרה לבעלות אחרת רק עם הזכויות שלה וללא החובות.כשאתה קונה ,אתה קונה הכול. אם אתה מכיר כזאת,אשמח אם תספר לי על אחת . ולגבי הפועל ת"א :גם היא הועברה לעמותה של אוסישקין רק לאחר שהיא התפרקה .
|
נערך על ידי - tampopo ב-07/06/2010 17:49:17 |
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 18:16:08
|
בנקודה הזו התחלתי ! שאין באמת סיכוי למיזוג איתם אלא להמתין לפירוק כי אם אנחנו לא רוצים לקחת עלינו בור בלי תחתית של חובות אין לנו מה להתחבר איתם |
ירון |
 |
|
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 07/06/2010 : 18:23:06
|
אני חושב שעל כולם מקובל התנאי שהפועל ירושלים צריכה להיות ללא סאסי ויונה. לא מעניין אותי ניהול, בעלות או כל שם אחר העיקר שסאסי לא בקבוצה בשום פונקציה. אני חושב שאם תנאי זה יתקיים אנחנו (רובנו) נסכים לקבל כל תנאי אחר.
מכן נשאר רק לדון במחיר כדברי הבדיחה המפורסמת על הזונות. |
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
 |
|
|
אדיר
261 הודעות |
נשלח - 08/06/2010 : 00:04:18
|
| הערה אחת: במצב דמיוני בו הפועל סאדר תשחק איתנו באותה הליגה, חייבים איחוד בכל מחיר. משחק בין הפועל י-ם להפועל י-ם יגרום לי לבכי של חודשים... |
"אין יאוש בעולם כלל" |
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 08/06/2010 : 08:20:48
|
אם נאסוף מליון שקל ואם נעלה ליגה ואם הדברים שקורים בסאדר ימשיכו לקרות האפשרות של משחק כזה לא כל כך רחוקה |
ירון |
 |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 08/06/2010 : 20:31:22
|
ציטוט:
נשלח במקור על ידי קראנקו הצטרפותו של אופיר קורץ לסיוע בניהול היומיומי-שוטף בהתנדבות.
לכל המעוניינים והסקרנים לגבי המהלך וטיבו וכוונותיו של האיש.היום הזכירו את המעבר הזה ברדיו י-ם וע"פ הנאמר הוא צפוי להתראיין ביום חמישי בתוכנית הספורט. |
 |
|
|
קובקוב
213 הודעות |
נשלח - 08/06/2010 : 23:51:24
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עוגן ק.
לטוב ולרע (לדעתי בעיקר לטוב) קטמון תשנה את דמותה של הפועל קטמון ירושלים המאוחדת (אינשאללה) בעתיד. כל מי שרוצה את אותה קבוצה שאהד בשנות השמונים יתאכזב לגלות שהמעשה הגדול של הקמת קבוצת אוהדים מבשר על זן חדש של אהדה. את הזמן אי אפשר לעצור והמעשה היה הכרחי כדי לחסום סכנות מסוגים שונים (קבלנים/אוליגרכים/הפיכה ל"עירוני" ירושלים). חלק מהחברים כאן לא שלם עם האופי החדש שמתגבש, וזה יותר ממובן. לחלק מפריעים הילדים שמשחקים במהלך המשחק, חלק מלינים על צביון האוהדים החנאני משהו, חלק רוצה למזער את הדימוי הפוליטי (למרות שהקמת קבוצת אוהדים זה האקט הכי פוליטי שיכול להיות!). גם לי בתור מי שהתחיל ללכת למשחקי הקבוצה בשנות השבעים המאוחרות יש המון געגועים והשגות. אישית, את התרומה שלי לקהילה אני לא מרגיש צורך לתת דרך קבוצת הכדורגל שאני אוהד אבל אין לי בעיה שזה הופך לחלק מהדימוי והזהות של הקבוצה. בסופו של דבר, לטוב ולרע, יצרנו משהו ששומר על חלק מהסממנים של הפועל הישנה אבל גם משנה חלק מהם. היה מי שנתן את הפועל אוסישקין כדוגמא לקבוצת אוהדים ששומרת לחלוטין על הצביון, ובכן - לתחושתי הקהל שהכי עבר שינוי בעשורים האחרונים בספורט הישראלי הוא דווקא הקהל של הפועל תל אביב, ואוסישקין רק מחדדת את המגמה הזו. להגיד שיש אלפי אוהדים ותיקים בבתים שרק מחכים לשחזור של הפועל הישנה זה לחיות קצת באשליות. אבל מצד שני לאהוב קבוצת כדורגל זה הדבר הכי אשלייתי שיש.. ועדיין כל מי שלא רוצה להתאכזב צריך להבין שהקבוצה שהיתה לא תחזור - כל האופי הדמוגרפי של ירושלים השתנה, המרחב התקשורתי השתנה, היריבה הגדולה - ביתר - שאנחנו צריכים להיות האנטיתזה שלה, גם היא השתנתה. כל העולם השתנה. אז גם אנחנו משתנים.
לא יודע מה זה עשורים אחרונים. אני מדבר על לפני אוסישקין ואחרי. שאני יביא לך סירטונים שלהם שולחים את מזרחי לקבר? אני די בטוח שאין להם אוהדים שיוצאים למסע הטפה טרחני במטרה לשנות את תרבות הכדורסל בארץ. זה רק אצלנו. וזה לא שהיינו איזה קהל חוליגני לפני, אבל גם לא היינו כאלה יומרניים . הקייטנה לא תעבוד בליגת העל (וחלק מהאוהדים כאן מודעים לזה ולכן בחרו במודע לנסות לקעקע את קטמון כקבוצה חסרת יומרות, הכדורגל הוא רק תירוץ כאמור), אם מחר יש דרבי וההנהלה שלנו אפילו תלמד מהטעויות של הקבלנים ואשכרה תשכיל לסגור לנו יציע, אתה חושב שכל האנשים שיצאו לפיקניק או אירוע חברתי יהיו שם? ולא רק בית"ר, גם סתם משחקי חוץ נגד הפועל באר-שבע או הפועל חיפה. זה לא האין קהל של הליגות הנמוכות. אתה לא יכול לבנות קהל כדורגל רק עליהם. הם צריכים להיות חלק, לא רק. חוץ מזה שבאימוץ הזהות או איך שלא תקרא לזה אנחנו מוותרים על סיכוי לחולל שינוי חברתי אמיתי בירושלים. אתם מרוצים מאוהדים שכולם אותו דבר, אותו תו תקן, הטובים לטייס וכל זה, בסדר. רק אל תצבעו את זה כאיזושהיא מהפכה חברתית. זה לא. הרי ברור לי שאחת מהבחורות שם שמתלהבת את היותנו כולנו מאותו חור בתחת הייתה מסתכלת בעין תוהה על דוד יונים ז"ל למשל (בלי קשר שהוא היה במשחקים של קטמון), שהרי לא נראה לי הוא היה איתה באותו גרעין או שתה איתה בירה באותו פאב. הוא בכלל אמור להיות בבית"ר, נכון? העולם משתנה וזה, אנטרנציונל ולא אל תירא הפועל אל תירא. בקשר לקהל גם אם תמשיכו להתעלם זה לא ישתנה, מחאיי, היו 2000 אוהדים במשחק העלייה (וגם במשחק על הירידה) שלהם עם כל המיאוס מהקבלנים והישיבה הממושכת בבית. אני מכיר לא מעט אוהדים, בני גילי ואפילו צעירים יותר שלא באים לקטמון ואוהדים את הפועל ירושלים מהבית, עוקבים בעיתון, מחכים לאיזה התפתחות, אולי מבקרים באיזה משחק בעונה, לא יותר. |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 09/06/2010 : 00:16:25
|
| אז תביא אותם אלינו |
אם תרצו אין זו אגדה
|
 |
|