משתמש |
אור לגויים |
האדום מהכפר
581 הודעות |
נשלח - 13/12/2014 : 23:35:25
|
אבי בוא נתחיל בזה שאתה לא תחנך אותי, ואני לא אחנך אותך
ההתנשאות שלך עלי כאילו אני איזה גזען אשכנזי נעלה, שמצביע ללפיד וחבריו המורמים מהעם, לא פחות גרועה מההתנשאות שאתה כביכול מנסה להדביק לי.
המילה צ'חצ'חים באה לי נכון בהקשר של אותם חבר'ה אלימים מבית שאן. זה שאתה גורר את זה למקום של גזענות ועדתיות זאת בעיה שלך.
לא בדקתי אם הם היו מזרחיים, וזה שהם מבית שאן לא הופך אותם אוטומטית למזרחיים. אם כבר אתה זה שמנסה לשייך אותם לאיזו מסכנות הרת גורל. בן אדם הוא מסכן רק אם הוא בוחר להתמסכן, זה שהם מבית שאן לא הופך אותם אוטומטית למסכנים, גם מבית שאן אפשר להצליח(תשאל את משפחת לוי ששלחה כבר שני נציגים לכנסת ישראל)
ואחרי הנגיעות הסוציואקונומיות המיותרות הללו, לנושא עצמו.
לגבי כל אחד שיעשו מה שבראש שלו? לא אמרתי את זה. אבל גם אף אוהד שמגיע למשחק לא חותם על אמנה איך הוא "אמור להגיב" או "לא להגיב"
ואגב, גם לא להגיב זאת תגובה. לא יודע מה אתך, אבל ללמד את אותם ילדים ומשפחות שבאים לכדורגל, שקללות מקבלות אצלנו לגיטימציה, זה לא פחות גרוע מלקלל חזרה.
הדדיות, הקרבה, עזרה לחבר, אלו ערכים לא פחות חשובים בעיניי מאשר שמירה על לשון נקייה, ועל מגרשי הכדורגל כ"נקיים מאלימות"
כמו שתמנע כתב מעלי האלימות בכדורגל היא מחלה ממארת שאנחנו במקרה הטוב יכולים להיות אקמול לחולה סרטן.
אז אני לא אומר "יאללה כולם אלימים, אז גם אנחנו נהיה" אבל מי שמגיע לביתנו ומתנהל באלימות, שלא יצפה שנפזר עליו פרחים.
מה זה "הם מתארחים אצלנו וצריך לכבד אותם, גם אם ההתנהגות שלהם לא נראית לנו" אני חוזר למשל ההשתנה בסלון אם מישהו יתארח אצלך בבית וישתין לך בסלון, אתה תרוץ להביא לו דלי וגם תנגב לו ותרכוס את המכנסיים בסוף?
אני לא מבין מה זאת ההתרפסות הזאת כלפיי עבריינים שבאים לפה ומקללים ומרביצים(כן כן, לשלוח יד לאוהד שלנו זה להרביץ) לאוהדים שלנו. הם איימו עליך? שיחדו אותך בכסף?
אתה שולח פה אנשים לטיפול פסיכולוגי אבל אם מה שמטריד אותך כשאנשי הנהלה של הקבוצה היריבה מקללים ומרביצים לאוהדים שלך, זה מה יחשבו ילדי הדו לשוני, אז אולי אתה הוא זה שצריך את הטיפול.
לנסות לצייר לאורחינו היקרים שבמשחקים של קטמון יש את האוטופיה שחלם עליה ג'ון לנון, זה בונוס. להגן על גופנו ועל הכבוד העצמי שלנו, של חברינו ליציע, במגרש שלנו,בבית שלנו, זה הכרח. |
"סמל חרוט בלב, אותך אני אוהב, בשמחת ניצחון, ובהפסד כואב" |
נערך על ידי - האדום מהכפר ב-13/12/2014 23:37:58 |
|
|
papirus5
241 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 01:15:35
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עמית ד.
ציטוט: נשלח במקור על ידי עמרי446
ציטוט: נשלח במקור על ידי עמית ד.
אולי פשוט כדאי להחליף בין הספסלים. זה של הקבוצה האורחת יעבור לצד שמאל של היציע וזה שלנו יעבור לצד הימני.
תחכום טקטי ממש! ככה חמומי המוח שלנו לא ימצאו את ספסל היריבה?
הנחתי שתגיע הודעה שכזו. החלפת הספסלים תרחיק את הספסל האורח מהגוש המעודד (והקוון). לדעתי זה יכול לצמצם משמעותית את החיכוכים.
בעבר זה היה ככה עד שהגיעו הוראות מפיפ"א להקפיד בכל המשחקים שהקבוצה הביתית יושבת בספסל השמאלי זה לא נתון לשיקול דעת |
|
|
לב אדום מקטמון
392 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 07:30:18
|
[quote]נשלח במקור על ידי איתן610
כל אדם שבא למשחקי הפועל קטמון כאוהד הקבוצה מחוייב לתקן מסוים של התנהגות. על סמך אותו תקן הזמנו משפחות למשחק שלו והתחייבנו למשהו אחר. זו התחייבות שאני, אתה, וכל אוהדי הפועל קטמון נתנו. אם יש למישהו צורך פסיכולוי בעימותים או שיתחיל בטיפול פסיכולוגי או שילמד לשלוט על עצמו. עניין של אחריות.
+++ 1000 [/quote כל מילה בסלע אנחנו מתיימרים למשהו אחר ונמאס מהבירונים שמדברים שכך נהוג בכדורגל כך נהוג במזרחי ואם כבר מדברים על צחצים מבית שאן אז אני צחצח מבית שאן שכבר 7 שנים מגיע לעודד את קטמון אז תשמרו בבקשה על שפה נקייה. חשבתי שגזענות זה לא קטמון!!! לא רק לדו לשוני צריך להתייחס בכבוד |
|
|
dudiy
39 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 08:24:34
|
מה יקרה אם פעם נגיע למשחק מול בית"ר. נלך מכות כי פגעו בכבודנו. אנחנו צריכים להתעסק בלעודד את הקבוצה שלנו. אם יש אוהדים שלא מסוגלים לשמור על איפוק מסוים היום ,מה יקרה במשחק עליה או ירידה ,נפרוץ לדשא להכות שחקן יריב או נזרוק משהו לדשא? במסגרת הפעולות החברתיות המרשימות שהקבוצה מפעילה, צריך להקים מערך שעוקב אחר אוהדים שלנו שלא מסוגלים להתאפק ולהזהיר ואם צריך להרחיק אותם ,לפני שיבצעו מעשים שכולנו או כמעט כולנו נצטער עליהם. |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 08:34:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי איתן610
כל אדם שבא למשחקי הפועל קטמון כאוהד הקבוצה מחוייב לתקן מסוים של התנהגות. על סמך אותו תקן הזמנו משפחות למשחק שלו והתחייבנו למשהו אחר. זו התחייבות שאני, אתה, וכל אוהדי הפועל קטמון נתנו. אם יש למישהו צורך פסיכולוי בעימותים או שיתחיל בטיפול פסיכולוגי או שילמד לשלוט על עצמו. עניין של אחריות.
+++ 1000
ניסיתי להתאפק מלהגיב לתרחנות וההתיימרות להיות יותר צדיקים מהאיפיור, אבל זה משפט מתנשא ומגעיל. איפה אני חותם על המסמך הזה? או שאם אני חבר עמותה חתמתי אוטומטית? הייתי צריך לבקש לקרוא את זה בזמן התשלום? ומה עם טיפול פסיכולוגי? אתה בתור אמא תרזה תתן לי אותו? או שתעזור לי לממן אחד כזה כדי לשלוט בכעסים הילדותיים שלי? לא הייתי חלק מהאירוע, אבל בתור אוהדים יש לנו זכות לקלל את השופט, הקוונים, השחקנים היריבים כל עוד זה נשאר בתחום מגרש הכדורגל. בלי גזענות, בלי שנאת נשים... הם מצידם ובעלי התפקידים במגרש לא יכולים להגיב. להם אין את הזכות שלנו יש כאוהדים. נקודה. |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 08:46:53
|
העניין פה הוא האחריות של הקהילה להתנהגות של (לכאורה) קומץ. אם מדובר באנשים ידועים שההתנהגותם הרעה חוזרת ונשנית אולי צריך פשוט להודיע להם שהם אינם יכולים להיכנס למשחקים בטדי או שלחלופין הo יישבו ביציע העליון כאשר הם תחת השגחה. נכון זה נשמע "יעכנא" אבל אם אנו מטיפים לאי אלימות אז יש לנהוג כנגדה בנחישות. אגב, שמעתי משחקנים שקריאות בוז לשחקן "סורר" (למשל מר מלכה) כל אימת שהוא מתקרב לכדור מוציאות את השחקן (ואת חבריו) מריכוז - הרבה יותר מאשר קללות. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
|
|
איתן610
828 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 09:31:21
|
האלימות בכדורגל היא מחלה ממארת שאנחנו במקרה הטוב יכולים להיות אקמול לחולה סרטן.
אתה מציע להרים ידיים ולא להלחם בתופעה כי זו "מחלה ממארת"??? חשבתי שבקטמון אנו מייצגים גישה אחרת, גם נוגדת אלימות וגם פעולות בשטח הלכה למעשה ולא רק דיבורים.
אז אני לא אומר "יאללה כולם אלימים, אז גם אנחנו נהיה" אבל מי שמגיע לביתנו ומתנהל באלימות, שלא יצפה שנפזר עליו פרחים
אז מה שאתה מציע זה להגיב באלימות לכל מקרה של אלימות????? למרות שאתה מצהיר במשפט הקודם שלא. כי אם הוא לא יצפה לפרחים אז למה???? (נראה לי שכבר ראינו במשחק... וכן זה נקרא אלימות).
לך אמיר גולה, אין שום חוזה ושום הסכם כתוב, זו בסך הכל החלטה קולקטיבית שלנו וכיום גם הצהרה שלנו כקבוצה, ואני מזכיר, אנחנו טוענים לחוויות כדורגל שונה, מתאימה למשפחה ונטולת אלימות. המצחיק הוא שאתה מקבל את זה שכדורגל = אלימות + קללות או כמו שכתבת זו זכותך. אני חושב בדיוק ההפך ממך שהכדורגל יכול להיות אירוע תרבותי לכל המשפחה, וזה בדיוק ההבדל ביננו.
ולא אין כאן צדיקות מאפיפיור ולא מאמא תרזה. כל מה שצריך זה שאנשים ישלטו במעשיהם ואני לא מדבר על קללה פה ושם. |
נערך על ידי - איתן610 ב-14/12/2014 09:32:05 |
|
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 09:42:33
|
ואולי אנחנו רוצים כמו בשעריים? זה הפרצוף של שעריים נכון להיום, למורת רוחה של ההנהלה שלהם:
http://www.goler1.co.il/article/7934
מה כבר קרה - בסך הכל זרקו כוס מיץ על איזה שופט.... |
|
|
eupheu
718 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 10:16:26
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי האדום מהכפר
אבי בוא נתחיל בזה שאתה לא תחנך אותי, ואני לא אחנך אותך
ההתנשאות שלך עלי כאילו אני איזה גזען אשכנזי נעלה, שמצביע ללפיד וחבריו המורמים מהעם, לא פחות גרועה מההתנשאות שאתה כביכול מנסה להדביק לי.
המילה צ'חצ'חים באה לי נכון בהקשר של אותם חבר'ה אלימים מבית שאן. זה שאתה גורר את זה למקום של גזענות ועדתיות זאת בעיה שלך.
לא בדקתי אם הם היו מזרחיים, וזה שהם מבית שאן לא הופך אותם אוטומטית למזרחיים. אם כבר אתה זה שמנסה לשייך אותם לאיזו מסכנות הרת גורל. בן אדם הוא מסכן רק אם הוא בוחר להתמסכן, זה שהם מבית שאן לא הופך אותם אוטומטית למסכנים, גם מבית שאן אפשר להצליח(תשאל את משפחת לוי ששלחה כבר שני נציגים לכנסת ישראל)
ואחרי הנגיעות הסוציואקונומיות המיותרות הללו, לנושא עצמו.
לגבי כל אחד שיעשו מה שבראש שלו? לא אמרתי את זה. אבל גם אף אוהד שמגיע למשחק לא חותם על אמנה איך הוא "אמור להגיב" או "לא להגיב"
ואגב, גם לא להגיב זאת תגובה. לא יודע מה אתך, אבל ללמד את אותם ילדים ומשפחות שבאים לכדורגל, שקללות מקבלות אצלנו לגיטימציה, זה לא פחות גרוע מלקלל חזרה.
הדדיות, הקרבה, עזרה לחבר, אלו ערכים לא פחות חשובים בעיניי מאשר שמירה על לשון נקייה, ועל מגרשי הכדורגל כ"נקיים מאלימות"
כמו שתמנע כתב מעלי האלימות בכדורגל היא מחלה ממארת שאנחנו במקרה הטוב יכולים להיות אקמול לחולה סרטן.
אז אני לא אומר "יאללה כולם אלימים, אז גם אנחנו נהיה" אבל מי שמגיע לביתנו ומתנהל באלימות, שלא יצפה שנפזר עליו פרחים.
מה זה "הם מתארחים אצלנו וצריך לכבד אותם, גם אם ההתנהגות שלהם לא נראית לנו" אני חוזר למשל ההשתנה בסלון אם מישהו יתארח אצלך בבית וישתין לך בסלון, אתה תרוץ להביא לו דלי וגם תנגב לו ותרכוס את המכנסיים בסוף?
אני לא מבין מה זאת ההתרפסות הזאת כלפיי עבריינים שבאים לפה ומקללים ומרביצים(כן כן, לשלוח יד לאוהד שלנו זה להרביץ) לאוהדים שלנו. הם איימו עליך? שיחדו אותך בכסף?
אתה שולח פה אנשים לטיפול פסיכולוגי אבל אם מה שמטריד אותך כשאנשי הנהלה של הקבוצה היריבה מקללים ומרביצים לאוהדים שלך, זה מה יחשבו ילדי הדו לשוני, אז אולי אתה הוא זה שצריך את הטיפול.
לנסות לצייר לאורחינו היקרים שבמשחקים של קטמון יש את האוטופיה שחלם עליה ג'ון לנון, זה בונוס. להגן על גופנו ועל הכבוד העצמי שלנו, של חברינו ליציע, במגרש שלנו,בבית שלנו, זה הכרח.
יש ביטוי שנקרא "בחר את הקרב שלך" אם אוהדי יבנה הערסים שקיללו אותנו בקללות גזעניות והרימו ידיים אני לגמרי לפגוש אותם ראש בראש לגבי מביא מים או איזה חבר הנהלה שיצא מסרט מצרי של יום שישי לא הייתי עף באמוק ומשליך חפצים. זה לא שחור ולבן לא על כל פרובוקציה צריך לעוף עליהם באלימות. זה הכול. |
|
|
אחד העם
86 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:07:08
|
צעדנו קרוב לחיים ברעם היקר, ביציאה מהמשחק. מבושמים מהניצחון והילדים מרוגשים מהצעיפים החדשים, המבוגרים שבחבורה דיסקסו קלות על היה או לא היה (נבדל/גול/בזיון) כשהגענו לקצה המדרכה- היינו לבביים אחד כלפי השני - "אתה קודם- לא אתה קודם.." ואז חלף על פנינו האוטובוס של בית שאן שעזב את החניה, רובו מלא בנוער, כמה חיילים במדים, הם פתחו את חלונות האוטובוס וקיללו בשקף קצף - לא חסכו בלקסיקון, את כל הטיות הפועל ז.י.נ, והכל היה משולב בהבטחות לגומלין העתידי בביתם, (אגב- גם לפני המשחק, התגובות שעלו באתרי הספורט השונים, כללו מצידם הבטחות בשפה לא מכובסת לגבי מה שהם עתידים לחולל לקטמון במשחק..)
עכשיו, הרי אנו ההורים שבאים עם ילדים למשחקים, לא מגדלים את ילדנו בווקאום, לצערנו לא חסרות סיטואציות במרחב הציבורי וגם בטלויזיה- שבה נחשפים למראות וצליל שעדיף היה אם היו נחסכים, אבל עדיין בתוקף אחריותנו כהורים- שמעתי (ללא תיאום מראש) שכמעט כל הורה אמר לילדים בסביבתו - "אל תקח דוגמא, ככה לא צריך להתנהג, צריך לדעת גם להפסיד, הם בוחרים לקלל, אנחנו בוחרים שלא, וכן הלאה.."
אגב- גם אני הרגשתי שקריאות הבוז הרמות, לאבי מלכה, כל אימת שקיבל את הכדור, הוציאו אותו משיוו המשקל. בוז זה לגיטימי לגמרי, לקלל את האמא של השופט ואת האחות של הקוונית זה חורג מגבולות הטעם הטוב. קריאות הבוז לעברם, כשירדו מהדשא שיקפו יפה ובאופן אפקטיבי יותר, את התחושות המוצדקות כלפיו.
--- ואנקדוטה - במשחק מול מגדל כרום, במחצית, כשהתחיל הגשם- עברנו ליציע העליון, ומצאנו מקום שהיה פנוי באופן מפתיע... כשהתחדש המשחק- הבנו למה היה פנוי, הבחור מהספסל מעלינו היה אמוציונלי למדי וליווה כל מהלך בקריאות רמות של תיסכול, אחרי שהגול המיוחל של עוז ננעץ סוף סוף ברשת בני בן ה6 לחש לי עם חיוך באוזן "מזל שהמאמן לא הקשיב לאיש שצועק"... |
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:19:13
|
תקראו לי מתחסד
אבל מבחינתי כל המהומה הזאת היא אך ורק בגלל הצ'חצ'חים מבית שאן.
אוהדים יכולים לצעוק, ואוהדים יכולים לקלל, אלה אוהדים.
בעלי תפקיד על הספסל תפקידם לשבת על התחת שלהם, ולהתעסק אך ורק במה שקורה על כר הדשא.
ברגע שהם חוצים את הקו הזה, מסתובבים לכיוון שלנו, ומתחילים להגיב, הדרך למהומה היא קצרה מאוד.
יכול להיות שיש מן תחושה כזאת רווחת בקרב קבוצות הכדורגל בישראל, שאנחנו "נחמדים מדי" ורופסים מדי אף אחד לא ישתין לנו בסלון, מבלי לקבל בראש על כך. כן אנחנו איכותיים, כן אנחנו ערכיים, וזה לא אומר שאנחנו שק חבטות של אף אחד.
כמו שאנשים פה הקריבו את גופם בשביל להציל את אותו שלט שתלינו נגד סאסי ככה אנשים גם ישתוללו כשכל מיני עבריינים באים לכאן ועושים עלינו פוזות.
זה מאוד פשוט, תכבד אותנו, אנחנו נכבד אותך קבוצות שבאות לכאן ברוח טובה ומשחקות ספורטיבי מקבלות מחיאות כפיים. קבוצות שיגיעו לכאן לשחק מלוכלך, וחברי ההנהלה שלהם יתנהגו כמו חיות, יקבלו קללות,יקבלו יריקות, יקבלו ארגז, ואם צריך אז גם יותר מזה.
בשורה התחתונה תהיו נחמדים, נהיה נחמדים כפליים תהיו רעים, אנחנו נהיה רעים כפליים
שבוע טוב.
יחי הקול השפוי ביציע |
|
|
בוח
95 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:33:49
|
תקראו לי מתחסד
בעלי תפקיד על הספסל תפקידם לשבת על התחת שלהם, ולהתעסק אך ורק במה שקורה על כר הדשא.
ברגע שהם חוצים את הקו הזה, מסתובבים לכיוון שלנו, ומתחילים להגיב, הדרך למהומה היא קצרה מאוד.
יכול להיות שיש מן תחושה כזאת רווחת בקרב קבוצות הכדורגל בישראל, שאנחנו "נחמדים מדי" ורופסים מדי אף אחד לא ישתין לנו בסלון, מבלי לקבל בראש על כך. כן אנחנו איכותיים, כן אנחנו ערכיים, וזה לא אומר שאנחנו שק חבטות של אף אחד.
מסכים שאנשי מקצוע לא צריכים להגיב לקהל. אבל למה אם הם מסתובבים ומגיבים הדרך למהומה קצרה? אם הם יסתובבו אין לנו ברירה אלא לתקוף? אתה באמת כל כך לא מעריך את חבריך לקהל שתטען לגביהם שאם חבר הנהלה של קבוצה יריבה זורק מילה אז הם לא יכולים לשלוט בעצמם?
כל כך מציק לך שלקטמון יש תדמית "נינוחה"? אתה מפחד שידרכו עלינו וינצלו את זה? מה זה אומר? מה אתה מפחד שיעשו?
יש כוח בזה שמפעילים שליטה עצמית. תשתמש בכוח הזה, ואל תשתמש בתרוצים למה בעצם יותר הגיוני להתפרע. |
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:34:07
|
כרגיל, לא קראתי את כל השרשור, אבל חבר'ה, שימו בפרופורציות.
רוצים קבוצה שבה אף אחד לא יתעצבן על שום דבר, תפתחו קבוצה וליגה נפרדת שבה כלל המשחקים ייגמרו ב"תיקו חינוכי", ככה היה לי בשומר הצעיר, היה נחמד.
אבל, מדובר בליגה תחרותית (אמנם לא מקצוענית, אבל תחרותית). הבריגדה והגוש המעודד זנחו כמעט לחלוטין כל קללה מהפנתאון המרגש שהיה קיים, ואני חושב שזה צעד נכון וחשוב. הרעיון של "באים מאהבה" הוא טוב והוא נכון, ואני בטוח שהוא מביא עוד לא מעט אוהדים ולבטח ילדים.
עם זאת, על תקרית של ירידה לספסל היריב לא צריך לעשות כ"כ הרבה רעש. מותר לאוהד לצעוק על הספסל, מותר לקלל אותו וכך גם את הקוון/ית אם היוא שג/ת/ה. בעבר הייתי עושה את זה לא מעט בעצמי, היום אני מנסה לעשות את זה פחות אבל עדיין - לא צריך להתרגש.
אין קבוצה שדומה לנו מבחינת אופי העידוד החיובי ומיעוט הקללות. אני שמח לשמוע שיש אוהדי בית"ר מבית שמגיעים למשחקים שלנו וחושבים על להמיר את דתם, אבל.. אנחנו הפועל ירושלים (או כרגע, הפועל קטמון ירושלים, ולא ניכנס לדיון הזה). האויבת שלנו היא בית"ר, השנאה שלנו מופנית אל בית"ר. אם מישהו עובר לאהוד אותנו שיידע שזה אומר גם לשנוא את בית"ר כי (א) הם היריבה העירונית השנואה ו(ב) הם קבוצה עם קהל גזען ואלים.
קללות כלפי שחקן/ספסל יריב הן לגיטימיות כל עוד הן לא על רקע דת/גזע/מין. שוב, גם אני הייתי שמח אם היו כמה שפחות אירועים כאלה, אבל הם היו, ישנם ותמיד יהיו.
אם אוהד בית"ר היה בשישי ביציע שלנו ואמר "זה כמו בית"ר" אז או שהוא מעולם לא היה במשחק של בית"ר, או שהוא מקשקש. אם לאוהד בית"ר שמגיע אלינו קשה לשמוע את הקללות/גידופים עדינים נגד בית"ר, שיתמודד. אנחנו היריבה העירונית, הדרבי יבוא במהרה בימינו אנו, ושם או הו, נדאג שהם ידעו מה מידת ההערכה שלנו אותם.
רוצים להביא בית"רים למשחקים, תסבירו להם שהמרת הדת היא טוטאלית. השינוי שקטמון הביאה ומביאה הוא גדול לדעתי בהמון מובנים, גם באיכות הקהל ובמיעוט הקללות. אל תנסו להפוך את הקהל למשהו שהוא לא, אל תרחיקו ממנו אוהדים חדשים כוותיקים שמאסו בנסיונות ה"חינוך מחדש". |
|
|
איתן610
828 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:48:12
|
orky
נאמר כאן כי הקללות זה לא רק מה שקרה, אלא הירידה לספסל היריבה, שאחר כך גם עבר להחלפת מהלומות קצרה, ירידה של חלק מהקהל המעודד לאיזור התקרית ואחר כך העפת הארגז. זו אלימות איך שתסתכל על זה (ועל זה דיבר אותו אוהד ביתר).
אז נכון אי אפשר לבודד ילדים מתופעות בחברה הישראלית והם לא חיים בואקום, הם נתקלים בזה בהרבה מקומות. אבל להיות שייך לזה זה או חלק מזה משהו אחר. מרגע שהגעת וישבת במקום מסויים ואתה מקבל בשקט התנהגות שמתרחשת שם, אתה חלק מזה. אז לא, אני (וכנראה שהורים רבים אחרים) לא רוצה להיות חלק מתרבות אלימה, וכן אפשר גם אחרת והוכחנו את זה.
לצעוק בוז לשחקן יריב, לשופט מכור וכדומה זה יותר מלגיטמי ואפילו הדרך הנכונה לחנך וסליחה על הפטרונות.
|
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 11:58:47
|
איתן, כמו שכתב האדום מהכפר, למרות שלא הסכמתי עם כל הדברים שלו, לקלל את הספסל היריב זה לא אסון גדול אבל אי אפשר לצפות מאותם המקללים שאם איש בית שאן נותן סטירה לאוהד, הם יאלמו דום ולא יעשו דבר. אני מודה, אם זה היה קורה לי כנראה שהייתי נאלם דום :) אבל אני מצליח בהחלט להבין איך מישהו אחר לא עוצר.
היו לא מעט משחקים שבהם הספסל היריב התגרה באוהדים שלנו, אני זוכר משחק אחד שבו איש הנהלה של אחת הקבוצות רץ לעבר הגוש המעודד וחפן את החבילה שלו ועשה לנו אצבע משולשת. ברור שיש מי שיבליגו וירחמו על האיש (ובצדק) אבל אין מה לעשות, כדורגל הוא משחק אמוציונלי ויש לא מעט שזה מוציא מהם תופעות רעות.
עכשיו, לא בקטע קנטרני ולא בקטע מחנך, אני באמת באמת חושב שבצד שמאל של הגוש המעודד, מאחורי הספסל שלנו, אירועים כאלה לעולם לא יקרו. מאחר שאתה יודע שהתופעות האלה לא ייגמרו לעולם, שווה לחשוב על לשבת בצד ההוא. ושוב, ממשל לא בקטע של לחנך, אלא המלצה שיכולה להקל |
|
|
אור לגויים |
|
|
|