| משתמש |
אחרי רבים להטות  |
|
חיים ברעם
403 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 15:18:00
|
אחרי רבים להטות
ההצבעה שלי בעד האיחוד היא בעיקר הבעת אמון בהנהלה. אחרי שש שנים נפלאות, עטורות הישגים ומרגשות, לא נותר לנו אלא ללכת איתם גם לצעד הזה, ולצרף את ההיסטוריה היפה שלנו אל סיפור תולדות האגודה הירושלמית האדומה החל משנת 1926. אם יוסי סאסי באמת ירפה מטרפו נישאר עם עבודת בנייה קשה וסיזיפית, שתהיה לא רק ספורטיבית אלא גם חברתית. לא יהיה קל לאחות את הפצעים. אנשים כמוני, שדבקו בסמלים האדומים של הקבוצה עוד לפני הקמת המדינה, מצפים לאחווה בין הפלגים, שבלעדיה האיחוד יקרוס. אנחנו מביאים נדוניה נכבדה לשידוך הזה: אלפי אוהדים חדשים; אוהדים ותיקים, בניהם ונכדיהם, שנטשו את היציעים בימי סאסי הרעים; מוניטין של קבוצה הגונה וספורטיבית, אנטיתזה מובהקת לגזענות ולשנאה בכדורגל העירוני שלנו. לכן אין שמץ של אמת בדיבה המגוחכת, שאנחנו מגיעים לאיחוד בתחושה של תבוסה. הצלנו את האגודה, ובלעדינו גם הנס ששמו ליפקין לא היה מתרחש. לכן נשתדל להתייחס לכל האוהדים בידידות, לא נתחשבן על כל שטות. לעתים מקננת בי תחושה של ספק ואמביוולנטיות. מדוע עליי להיפרד מחברים בלב ובנפש שקטמון היא כל עולמם הספורטיבי, כדי לחבור לנוקמים ולנוטרים, ששונאים את עצם המושג "קטמון"? לבלוע את העלבונות? זה דורש מאיתנו גדלות נפש כמעט נוצרית. אחרי שהלכתי לטדי בכיף אדיר בשנים האחרונות, בלי שום קשר לרמת הכדורגל שהצגנו שם, ייתכן שאפרוש בכבוד בסוף העונה הנוכחית. כבר כתבתי פעמים רבות שלא איכפת לי לספוג קללות מאוהדי בית"ר (הרווחתי אותן ביושר בשישים השנים האחרונות), אבל אם אוהד אדום מקלל אותי זה בלתי נסבל. אני מבין שהאיחוד מחייב אותנו להיפרד מהשם "קטמון". זוהי התנסות קשה ומחיר עצום שאנחנו נאלצים לשלם למען שלום בית. אני לא מסכים עם כמה מראשי קטמון שסבורים שעלינו להתחטא ולהתנצל בפני אוהדי הקבוצה הוותיקה. הם נטשו את המאבק נגד הנהלה הרסנית; אנחנו נשאנו את הדגל האיחוד גם כאשר הם קיללו את שי אהרון שלנו. אנחנו נאפשר למיעוט להתמזג בתוך ההמונים שלנו, נחווה ביחד מאבקים לא פשוטים עד שנגיע אולי לליגת העל ונתפלל לתחיית ההוויה המשותפת לכל שחקני ואוהדי הקבוצה האדומה המחודשת. בינתיים נודה לאורי שרצקי, לאשר ולאמיר גולה ולכל חברי ההנהלה, השחקנים והאוהדים שחוללו נסים במצב כמעט בלתי אפשרי. המכנה המשותף הנאור, האנטי גזעני והחברתי של הפועל נשמר גם בימי הפילוג. זהו הישג ענקי לכל אוהדי הפועל ירושלים משתי הקבוצות. ניפרד אולי מקטמון, אבל לא נשכח אותה וגם לא את עשרות השחקנים שתרמו לנו במהלך השנים והביאו אותנו מליגה ג' עד הליגה הלאומית. נאמר ש"אחרי רבים להטות". כך קורה שגם אני, שלא הצבעתי בעד מפלגה גדולה כבר עשרות שנים, מקבל את המלצת ההנהלה בדמעות מהולות בתקווה גדולה. חיים ברעם
|
|
|
talikch
323 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 16:37:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי חיים ברעם
אחרי רבים להטות
ההצבעה שלי בעד האיחוד היא בעיקר הבעת אמון בהנהלה. אחרי שש שנים נפלאות, עטורות הישגים ומרגשות, לא נותר לנו אלא ללכת איתם גם לצעד הזה, ולצרף את ההיסטוריה היפה שלנו אל סיפור תולדות האגודה הירושלמית האדומה החל משנת 1926. אם יוסי סאסי באמת ירפה מטרפו נישאר עם עבודת בנייה קשה וסיזיפית, שתהיה לא רק ספורטיבית אלא גם חברתית. לא יהיה קל לאחות את הפצעים. אנשים כמוני, שדבקו בסמלים האדומים של הקבוצה עוד לפני הקמת המדינה, מצפים לאחווה בין הפלגים, שבלעדיה האיחוד יקרוס. אנחנו מביאים נדוניה נכבדה לשידוך הזה: אלפי אוהדים חדשים; אוהדים ותיקים, בניהם ונכדיהם, שנטשו את היציעים בימי סאסי הרעים; מוניטין של קבוצה הגונה וספורטיבית, אנטיתזה מובהקת לגזענות ולשנאה בכדורגל העירוני שלנו. לכן אין שמץ של אמת בדיבה המגוחכת, שאנחנו מגיעים לאיחוד בתחושה של תבוסה. הצלנו את האגודה, ובלעדינו גם הנס ששמו ליפקין לא היה מתרחש. לכן נשתדל להתייחס לכל האוהדים בידידות, לא נתחשבן על כל שטות. לעתים מקננת בי תחושה של ספק ואמביוולנטיות. מדוע עליי להיפרד מחברים בלב ובנפש שקטמון היא כל עולמם הספורטיבי, כדי לחבור לנוקמים ולנוטרים, ששונאים את עצם המושג "קטמון"? לבלוע את העלבונות? זה דורש מאיתנו גדלות נפש כמעט נוצרית. אחרי שהלכתי לטדי בכיף אדיר בשנים האחרונות, בלי שום קשר לרמת הכדורגל שהצגנו שם, ייתכן שאפרוש בכבוד בסוף העונה הנוכחית. כבר כתבתי פעמים רבות שלא איכפת לי לספוג קללות מאוהדי בית"ר (הרווחתי אותן ביושר בשישים השנים האחרונות), אבל אם אוהד אדום מקלל אותי זה בלתי נסבל. אני מבין שהאיחוד מחייב אותנו להיפרד מהשם "קטמון". זוהי התנסות קשה ומחיר עצום שאנחנו נאלצים לשלם למען שלום בית. אני לא מסכים עם כמה מראשי קטמון שסבורים שעלינו להתחטא ולהתנצל בפני אוהדי הקבוצה הוותיקה. הם נטשו את המאבק נגד הנהלה הרסנית; אנחנו נשאנו את הדגל האיחוד גם כאשר הם קיללו את שי אהרון שלנו. אנחנו נאפשר למיעוט להתמזג בתוך ההמונים שלנו, נחווה ביחד מאבקים לא פשוטים עד שנגיע אולי לליגת העל ונתפלל לתחיית ההוויה המשותפת לכל שחקני ואוהדי הקבוצה האדומה המחודשת. בינתיים נודה לאורי שרצקי, לאשר ולאמיר גולה ולכל חברי ההנהלה, השחקנים והאוהדים שחוללו נסים במצב כמעט בלתי אפשרי. המכנה המשותף הנאור, האנטי גזעני והחברתי של הפועל נשמר גם בימי הפילוג. זהו הישג ענקי לכל אוהדי הפועל ירושלים משתי הקבוצות. ניפרד אולי מקטמון, אבל לא נשכח אותה וגם לא את עשרות השחקנים שתרמו לנו במהלך השנים והביאו אותנו מליגה ג' עד הליגה הלאומית. נאמר ש"אחרי רבים להטות". כך קורה שגם אני, שלא הצבעתי בעד מפלגה גדולה כבר עשרות שנים, מקבל את המלצת ההנהלה בדמעות מהולות בתקווה גדולה. חיים ברעם
אין מילים,ברעם במיטבו,תודה |
חרובי טל |
 |
|
|
דותן716
143 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:19:33
|
| כמו תמיד חיים, אתה כותב על קטמון בצורה כל-כך יפה ומעוררת הזדהות. |
 |
|
|
יוני.ב.
109 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:22:35
|
| מדויק |
 |
|
|
ביסמרק
94 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:27:55
|
ברעם תמיד כותב יפה וגדלות הנפש שלו מפעימה. להשתמש בלשונו - כמי שנטש את היציעים בימי סאסי ויונה העצובים אני מסרב לחזור אליהם ברוח התבוסתנות של אומן וחוג'ה. אני אוהד הפועל קטמון וחזרה ליציעים תקרה מבחינתי רק כשתהיה קבוצה ברוח קטמון ובניהול אוהדיה. לא מחליף בעל הון (שישלוט בה.....) בבעל הון. היה טוב... חבל שנגמר. מצביע נ ג ד
|
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:33:20
|
אני לא יודע מי אתה, אבל מצחיק שמי שנטש את הקבוצה בימיה הקשים , חזר בעקבות מלחמות של מיכאל וחוג'ה , קורא להם תבוסתנים. עוד 1000 שנה לא יהיה לך פרומיל מהאינטגריטי שלי ושל הבחור היקר הזה. בחרת לרדת לרמה האישית, זכותך. אני מבחינתי אשמח אם תמשיך לבוא ואמשיך לעשות מלחמות חשובות, כדי שנוטש ספינות סדרתי כמוך יוכל לקרוא לי פעם בכמה שנים תבוסתן. |
 |
|
|
ali
35 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:55:34
|
ביסמרק עזבנו את הפועל כדיי לסלק את סאסי ויונה. היו כאלו שלא היו מסוגלים לעזוב את הפועל למרות המצב. צריך להבין שלא לכולם היה קל לעזוב ושלא כולם חשבו שמאבק מבחוץ זה מה שיכריע. בדיעבד התברר שהמאבק מבחוץ הוא שהכריע, אבל זה לא אומר שמי שנשאר לא רצה לסלק את סאסי. יש מצב שאפשר ליצור הפועל אדומה ללא סאסי ויונה. אסור לפסםס את ההזמדנות. כמה פעמים בחיים מוצאים פריירים כמו ליפקין ? הואהדים כבר ינהלו, מה אתה חושב שוהא ינהל. זה לא יקרה. |
 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 18:12:49
|
קודם כל תודה לחיים על טקסט מעולה שגם אני יכול להזדהות איתו. ביסמרק, תודה על הצבתי עם חוג'ה באותה סירה. אני מאד אוהב אותו. אני לא נעלב מההאשמה בתבוסתנות, אני מאמין בפיוס ופשרה בכל ליבי, אם מהצד זה יכול להראות כתבוסתנות, לא נורא. מה שלא מקובל עלי זאת הטענה שויתרנו על בעלות אוהדים או לחלופין שהחלפנו בעל הון בבעל הון. במודל הנוכחי יש שליטת אוהדים בלפחות תשעים אחוז מההתנהלות ללא אפשרות מעשית לשנות זאת, ובנוסף האוהדים יהיו בעלי חמישים אחוז מהקבוצה בשנים הקרובות, כאקט סמלי חשוב. הדרך בה התייחסת להישגים הללו מעידה על כך שאתה לא אומר אמת, אולי מכעס, אולי מעיוורון, אבל זאת לא האמת. וזה מזיק לשני דברים שאני מאמין שחשובים לי לא פחות מאשר לך, ובשמם אנחנו פועלים, רעיון קבוצות האוהדים והקהל האדום בירושלים. רוצה להצביע נגד, אחלה, אבל תחזור בך בבקשה מהטענה שאנחנו מחליפים בעל הון אחד באחר. |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 18:20:43
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו
מה שלא מקובל עלי זאת הטענה שויתרנו על בעלות אוהדים או לחלופין שהחלפנו בעל הון בבעל הון. במודל הנוכחי יש שליטת אוהדים בלפחות תשעים אחוז מההתנהלות ללא אפשרות מעשית לשנות זאת, ובנוסף האוהדים יהיו בעלי חמישים אחוז מהקבוצה בשנים הקרובות, כאקט סמלי חשוב.
בעלות - אין. שותפות בניהול - יש. אחריות לגיוס הכספים לקיום השוטף של הקבוצה - רק על חברי עמותת קטמון. חשוב שתהיה ידיעה והבנה שהמצב הזה עשוי/עלול להביא להקטנה במספר חברי העמותה בשנה הבאה. בעלות מלאה של האוהדים כמו גם הניהול שלהם היה ה- APPEAL של הפועל קטמון. כל בר בי רב יודע שבשלב מסויים היה צורך להכניס שותפ(ים) עסקי(יים) למיזם קטמון. אני ורבים בני דורי נצביע בעד ההסכם. לא ברינה ודיצה, אלא מתוך שיקולים טקטיים כאלה ואחרים. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
|
ביסמרק
94 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 18:58:44
|
אין כאן בעלות נקודה. גם לא תהיה בעתיד לפי ההסכם. עוד נקודה. התבוסתנות מתייחסת להתייחסות לאוהדי הפועל ירושלים שמקללים ומכפישים. לפחות מיכאל הבין את הכוונה. מוזר שחוג'ה בחר לא להבין ולרדת הוא לרמה אישית. לא לזאת הייתה הכוונה ודווקא בגלל ההערכה הרבה לשניים מוזרה לי הנכונות לקבל כל תחושה ויחס מצד אוהדי הקבוצה השניה. בכל מקרה אני לא שותף לתחושות ההבנה וההזדהות הללו. בעל ההון כן ישלוט ואחרי שיפו פנתה לשליטת בעל הון הולכת גם קטמון.. לא מאשים אף אחד.. אובססיית הפועל ירושלים ניצחה . מבחינתי חבל.
|
 |
|
|
eyal
168 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 19:26:00
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי ביסמרק
אין כאן בעלות נקודה. גם לא תהיה בעתיד לפי ההסכם. עוד נקודה. התבוסתנות מתייחסת להתייחסות לאוהדי הפועל ירושלים שמקללים ומכפישים. לפחות מיכאל הבין את הכוונה. מוזר שחוג'ה בחר לא להבין ולרדת הוא לרמה אישית. לא לזאת הייתה הכוונה ודווקא בגלל ההערכה הרבה לשניים מוזרה לי הנכונות לקבל כל תחושה ויחס מצד אוהדי הקבוצה השניה. בכל מקרה אני לא שותף לתחושות ההבנה וההזדהות הללו. בעל ההון כן ישלוט ואחרי שיפו פנתה לשליטת בעל הון הולכת גם קטמון.. לא מאשים אף אחד.. אובססיית הפועל ירושלים ניצחה . מבחינתי חבל.
ביסמרק היקר אתה לא ראוי לתגובה |
 |
|
|
ביסמרק
94 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 21:20:36
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי eyal
ביסמרק היקר אתה לא ראוי לתגובה
אז אל תגיב
|
 |
|
|
צנטרפולד
202 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 22:50:14
|
ציטוט: אין כאן בעלות נקודה.
נכון מאוד.
כי אין דבר כזה בעלות בעמותה. |
 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 15/02/2014 : 01:14:42
|
אין כאן בעלות נקודה. גם לא תהיה בעתיד לפי ההסכם. עוד נקודה. התבוסתנות מתייחסת להתייחסות לאוהדי הפועל ירושלים שמקללים ומכפישים. לפחות מיכאל הבין את הכוונה. מוזר שחוג'ה בחר לא להבין ולרדת הוא לרמה אישית. לא לזאת הייתה הכוונה ודווקא בגלל ההערכה הרבה לשניים מוזרה לי הנכונות לקבל כל תחושה ויחס מצד אוהדי הקבוצה השניה. בכל מקרה אני לא שותף לתחושות ההבנה וההזדהות הללו.
יש כאן בעלות זוחלת לחמישים אחוז ורוב קבוע בדירקטוריון לאוהדים. תזלזל בזה עד מחרתיים,כל אדם יכול לראות באיזו מן קבוצה מדובר, קבוצת אוהדים. ההתפתלויות המילוליות האלה רק חושפות את הפחד שלך מהאיחוד. מילא פחד, גם לי יש חששות, אבל להאשים אותנו בתבוסתנות באופן אישי ואז להתפלא למה כפיר ענה לך באופן אישי, כי הרי התכוונת רק " ליחס שלנו לאוהדי המקורית" - ואנחנו חשבנו שהתכוונת הרי ליחסנו למכירת מזון לא טבעוני באיצטדיון - זה כבר מרגיז. |
 |
|
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 15/02/2014 : 07:04:14
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי צנטרפולד
ציטוט: אין כאן בעלות נקודה.
נכון מאוד.
כי אין דבר כזה בעלות בעמותה.
אז תסביר מה זה הסעיפים על "בעלות זוחלת", ו "עד 50% בעלות"? אם אין דבר כזה "בעלות בעמותה", אז למה בדיוק אנחנו זוחלים? ולמה בכלל להתאמץ להגיע לאחוז זה או אחר? אני מצביע בעד, מהסיבות ידועות, אבל לא מתכחש לעובדות: מימוש ההסכם פירושו איבוד הבעלות באופן מיידי, אם אפשרות לא פשוטה להשוות ל 50%. |
 |
|
|
צנטרפולד
202 הודעות |
נשלח - 15/02/2014 : 10:00:30
|
ציטוט: אז תסביר מה זה הסעיפים על "בעלות זוחלת", ו "עד 50% בעלות"? אם אין דבר כזה "בעלות בעמותה", אז למה בדיוק אנחנו זוחלים? ולמה בכלל להתאמץ להגיע לאחוז זה או אחר? אני מצביע בעד, מהסיבות ידועות, אבל לא מתכחש לעובדות: מימוש ההסכם פירושו איבוד הבעלות באופן מיידי, אם אפשרות לא פשוטה להשוות ל 50%.
אני אישית חושב שההתעקשות שלנו על אותה "בעלות" זוחלת הייתה לא הכרחית, אבל קולות אחרים כאן רצו בה ואני שמח שהועד הצליח לתת מענה לרצונותיהם.
אין בעלות בעמותה, יש ועד מנהל לעמותה. רוב באותו ועד מנהל הוא כל מה שנחוץ על מנת לשלוט בעמותה הלכה למעשה. היכולת שלנו לרכישת "בעלות" היא בעמותת האם שבה יחזיק ליפקין בכל המושבים בשלב הראשון. אלא מאי? ההסכם מעביר את כל הזכויות המשמעותיות לניהול הקבוצה לעמותת האוהדים בה הרוב שלנו מובטח. ה"בעלות" של ליפקין באה לידי ביטוי בכמה זכויות יתר שלדעתי הן סבירות לחלוטין ולהבנתי הרכישה שלנו תשיג אך ורק את צימצום אותן זכויות יתר עד כדי ביטולן ב"בעלות" של 50-50.
אז כל השיח על בעלות הוא שיח שגוי לחלוטין. אם יש למישהו בעיה עם זכויות היתר שקיבל ליפקין בהסכם, הוא מוזמן להשיג עליהן, אני מניח שכבר השיג עליהן בסבב הקודם ואנחנו שמחים לראות שאותן זכויות צומצמו משמעותית. להשיג על ה"בעלות" חסרת המשמעות זה פשוט מיותר. |
 |
|
אחרי רבים להטות  |
|
|
|