משתמש |
יפה ששקט פה כל כך! מעיד על בגרות!  |
שלומי דנינו
482 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:09:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו
יפה. בא אדום מהכפר ומלכלך בחדווה אחרי ניצחון על "הקהל המועט שבא משינאה" ומצטטים אותו בחדווה.ומה זה בדיוק? זאת אהבה, זאת אנושיות, זאת הפועל? זאת מקבילה זחוחה לשנאה. לא לראות את האחר בשיט, לבטל אותו לחלוטין. חברים, הגיע הזמן להתעורר. יש רק קרב אחד בעיר הזאת, הפועל מול בית"ר, כל היתר זה ספיחים שמוזנים מאגו, רוע וטמטום. בואו לא נזין אותם.
!! |
 |
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:39:46
|
פגשתי כמה חברים שישבו במערבי אתמול. את חלקם לא ראיתי כבר כמה שנים. היה מרגש לפגוש אותם שוב. עצוב לראות אותם בוכים דמעות אמיתיות - איזשהו עירוב של עלבון ותחושת חוסר אונים יותר מאשר על ההפסד במשחק. זאת גם תזכורת שיש שם פרצופים יש שם אנשים שבילינו איתם הרבה שבתות של כדורגל. אנשים שהם בהחלט חלק מעיצוב הזהות שלי לפחות בתור אוהד הפועל. אחרי הדמעות היו גם קצת חיוכים וחיבוק אמיתי. מקווה שלמרות הכל עוד נחגוג שערים יחד. ולא אחד נגד השני. |
Hasta la Victoria Siempre |
 |
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 13:53:36
|
דמיינו שאתם במערכת יחסים ארוכה והרסנית. הצד השני בוגד, צוחק עליכם, לא סופר אתכם ותמיד חוזר ומספר כמה הוא אוהב אתכם ורוצה להמשיך בקשר ולהיות לגמרי ביחד יום אחד, רק שעכשיו... אלף ואחת סיבות שונות.
אתכם כבר לא מעניין מה יש לו להגיד. שמעתם הכל. אתם פשוט רוצים שיעזוב אתכם במנוחה.
אוהדי הפועל ירושלים למודי הסבל כמהים לניתוק הזה, ל-clear cut. כל-כך כמהים לזה שאפילו שמחה טבעית שלנו מגול בדקה ה-90 מהווה רק עוד הוכחה שזה נגמר ואבוד, וכל אחד צריך ללכת בדרכו.
זאת האמת שלהם, וזה לא משנה אם היא רחוקה שנות אור מהאמת שלנו, או מהאמת האבסולוטית. רצונו של אדם כבודו. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
יפתחמ
891 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 14:20:45
|
כל הזמן מדברים פה שרוצים קבוצה מאוחדת, חזקה שתהיה אלטרנטיבה לבית"ר. אני רוצה להזכיר שכמעט כל השנים היינו קבוצה אחת, אמנם לא מי יודע מה חזקה, שהיתה אלטרנטיבה לבית"ר אבל זה לא באמת עזר לשנות את מאזן הכוחות. גם אחרי שנתאחד הם יהיו חזקים לאין ערוך מאיתנו. הסיה היחידה להתאחד (ואני מודה שדווקא אחרי אתמול חזר אלי יותר הרצון לדבר הזה) היא כדי להיות הפועל ירושלים וזהו. אין סיבה אחרת לטעמי באמת להתאחד. השמחה המתפרצת של השחקנים שלנו אתמול מאוד מובנת על רקע הסיום הדרמטי אבל גם על רקע שלא ממש ספרו אותם כל השבוע, כאילו הם לא חלק מהסיפור. אם אני הייתי שחקן קטמון הייתי נוהג בדיוק אותו דבר גם כדי להראות לאוהדים של קטמון "הלו, גם אנחנו פה, לא רק הפועל ירושלים". אם הייתי שחקן קטמון הייתי מרגיש קצת כאילו אני רק איזה כלי משחק למטרה גדולה יותר שכשהיא תושג יזרקו אותי לנחלת יהודה או לשד יודע איפה... |
I am City till I cry |
 |
|
יונתן773
89 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 14:22:21
|
צודק! צריך עכשיו להירגע "לצאת להם מהחיים" ולפגוש מגשר בקיץ...
בינתיים אפשר: להגיע ל500 חברי עמותה לצבור כמה שיותר נקודות לעודד לדון על מחירי כרטיסים לפתח את מחלקות הנוער
בואו נתעסק בזה לבינתיים...
|
 |
|
tamarsh
9 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 15:07:09
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי יפתחמ
כל הזמן מדברים פה שרוצים קבוצה מאוחדת, חזקה שתהיה אלטרנטיבה לבית"ר. אני רוצה להזכיר שכמעט כל השנים היינו קבוצה אחת, אמנם לא מי יודע מה חזקה, שהיתה אלטרנטיבה לבית"ר אבל זה לא באמת עזר לשנות את מאזן הכוחות. גם אחרי שנתאחד הם יהיו חזקים לאין ערוך מאיתנו. הסיה היחידה להתאחד (ואני מודה שדווקא אחרי אתמול חזר אלי יותר הרצון לדבר הזה) היא כדי להיות הפועל ירושלים וזהו. אין סיבה אחרת לטעמי באמת להתאחד.
"זאת ועוד..." - ההנחה של "קבוצה אדומה אחת שהיא אלטרנטיבה לבית"ר" מתבססת על המחשבה שאנחנו נביא את האוהדים של קטמון, והם יביאו את האוהדים של הפועל המקורית, ובפעולת חיבור פשוטה נהיה לקהל שלא היה כאן כבר עשרות שנים. העניין שאיחודים מהסוג הזה הם אף פעם לא חיבור פשוט. אני מכיר לפחות עשרה אנשים שבאו בגלל שאנחנו קבוצת אוהדים (קוראים להם כאן "אוהדי מיזם" שזה מעליב לא פחות מלקרוא להפועל ירושלים "סאדר"). הם לא יישארו איתנו אם לא נהיה קבוצת אוהדים! בשאלת האלטרנטיבה צריך לזכור שמרכיב גדול מהיותנו כאלה (כן, לפי איך שזה נראה אתמול אנחנו אלטרנטיבה) נעוץ החל מלפני שש שנים בהיותנו קבוצת אוהדים. תורידו את זה מהמשוואה ואני לא בטוח שאנחנו שונים מהפועל של ויקטור וסאסי.
|
 |
|
שמאש
342 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 15:20:38
|
יפה נזכר וותיק ב'סליחה שניצחנו' של קישון זצ"ל. גם אני נזכרתי בו אתמול, כאשר לתדהמתי חברים כאן הוכו בתחושת אשמה על הניצחון. כדורגל, ידידי, הוא משחק פרימיטיבי למדי של ווין -לוס. לא לגמרי פוליטקלי קורקט. מה לעשות. כנראה שבגלל זה אנחנו גם מכורים אליו ככה. מי שרוצה ווין-ווין - ישחק מטקות. אני מאד אוהב גם מטקות. בעוונותי, נכנסתי לדף הפייסבוק של הפועל ירושלים. מלבד הקללות והגידופים,הפוסט המרכזי מאשים אותנו, בין השאר, בקריאת 'יש' שהובקע השער הראשון,וכמובן בשימחת הניצחון. לשימחתי, לא הייתה תבוסה משפילה, לא נגמר בארבעה שערי הפרש, כפי שסאסי העריך השבוע את ההבדלים בין הקבוצות (יש לו איזו בעייה עם מספרים לאיש, כך מסתמן- הוא לא מעריך נכון את החוב של הקבוצה, ממשיכי דרכו טוענים שהיו אתמול 5000! אוהדי הפועל ירושלים מול מספר זעום של אוהדי קטמון וכיו"ב). יש שמחת ניצחון, ולא, היא לא שמחה לאיד חלילה! נכון, מוטב היה לו משחק כזה לא היה מתקיים. כל השבוע הקודם הסברנו כולנו לכל העולם שאנחנו רוצים קבוצה אחת, אדומה וטובה. עד כדי כך הסברנו שהיו כאלו שחששו שאנחנו באים להפסיד. לא גידפנו ולא קיללנו, אנחנו רוצים לראות את כל האדומים באותו יציע, ובהמוניהם. ולא, אנחנו לא רוצים בריונים עם מאגפונים שמקללים ביציע הזה. משהתקיים המשחק- ניצחנו, וטוב שכך.ניסינו לשדר מה שיותר אחווה ליציע שמולנו, וטוב שכך. לא זכינו באותה אחווה, ואפשר אולי להבין זאת. ואיכשהו נראה לי שכולנו גם עדיין בהלם, לפחות אני ממרגיש ככה.
|
 |
|
Brokoly
58 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 17:21:26
|
כמה רשמים לאחר צפייה בשידור המלא של ערוץ 5:
השדר לאורך כל המשחק התבלבל בין הקהלים, בצורה מרגיזה מאוד. בולט במיוחד היה כשעודדנו בעוצמה, נדמה לי כשעשינו 'אצבע' - השדר פירגן לקהל של הפועל ירושלים, ואז כשהתמונה עברה לקהל של הפועל ירושלים שהיה שקט, הוא אמר משהו בסגנון "ולעומת זאת הקהל של קטמון רדום" (ובוודאות אני לא טועה בקהלים). זאת כאמור ממש לא היתה הפעם היחידה שהוא התבלבל.
מרגיז במיוחד איך השדר טען שיש 6000 צופים באצטדיון - 4000 של הפועל ירושלים ו 2000 של קטמון. יכול להיות שהוא מקבל את הנתונים מהקבוצה המארחת?
מצחיק לראות איך מזווית הצילום ברור שהבעיטה החופשית של שי לא נכנסה, אבל מהזווית שישבנו זה היה נראה גול בטוח.
ומפניני החוכמה של הפרשן אלון מזרחי (שדווקא היה טוב לטעמי לאורך המשחק): לקראת סוף המחצית השנייה ולפני גול הניצחון, הוא טען שקטמון והקהל שלה מסתפקים בתיקו והפועל ירושלים והקהל שלה רוצים ניצחון. ואז הוא מסביר לגבי הקהל: "הקהל של קטמון מעודד, כלומר מרוצה מהתיקו, והקהל של הפועל לא מעודד, כלומר רוצה ניצחון". אולי זה משקף יותר מכל את התרבות הנפוצה בקרב קהלי כדורגל בארץ - כשמובילים/מרוצים מתוצאת תיקו אז מעודדים, כשלא מובילים/לא מרוצים מתיקו לא מעודדים ואם מפסידים חלילה אז גם מקללים את השחקנים שלך ואת כל העולם. מזל שאצלנו המצב לא כך - אנחנו מעודדים בכל מצב, וזה מה שהשחקנים שלך צריכים - דווקא כשהם במצבים לא פשוטים, כמו הלחץ של הפועל ירושלים לקראת הסיום, שלפחות מהבחינה הזאת מזרחי צדק כשטען שהפועל ירושלים רוצה ניצחון. |
נערך על ידי - Brokoly ב-16/11/2013 17:25:40 |
 |
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 17:28:34
|
נדמה לי שאמרו 4000 קטמון ו 2000 ירושלים... כמה הבחנות: השיפוט היה יותר טוב ממה שנראה במגרש. היינו הרבה פחות טובים במחצית השנייה מהם. אלון מזרחי היה בדרך כלל ממש טוב. לא היתה שום מודעות של השדרנים לסיפורים שמאחורי המשחק - מחוות פיוס. שיר איחוד. והתנהגות תוקפנית וגסה של אוהדי הפועל ירושלים - חוץ מהכניסה של אוהד למגרש שכן הוזכרה.
|
 |
|
דותן716
143 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 17:29:06
|
השמחה המתפרצת של השחקנים שלנו אתמול מאוד מובנת על רקע הסיום הדרמטי אבל גם על רקע שלא ממש ספרו אותם כל השבוע, כאילו הם לא חלק מהסיפור. אם אני הייתי שחקן קטמון הייתי נוהג בדיוק אותו דבר גם כדי להראות לאוהדים של קטמון "הלו, גם אנחנו פה, לא רק הפועל ירושלים". אם הייתי שחקן קטמון הייתי מרגיש קצת כאילו אני רק איזה כלי משחק למטרה גדולה יותר שכשהיא תושג יזרקו אותי לנחלת יהודה או לשד יודע איפה...
1+
|
 |
|
לב אדום מקטמון
392 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 17:31:31
|
השידור בערוץ חמש היה הזוי והאווירון כדרכו סיפק "פנינים" שלא לומר על השדר ההזוי שלא יודע להבדיל בין הקהלים ובטח שלהעריך מספר צופים אינו יודע. וחברים אני שמח על הניצחון הייתי ועודני מאושר ממנו ובטוחני שגם אם הצד השני היה מנצח היה שמח לא פחות.                                            והעיקר לא לפחד כלל |
נערך על ידי - לב אדום מקטמון ב-16/11/2013 17:32:23 |
 |
|
אליה
866 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 17:58:13
|
כל הזמן מדברים פה שרוצים קבוצה מאוחדת, חזקה שתהיה אלטרנטיבה לבית"ר. אני רוצה להזכיר שכמעט כל השנים היינו קבוצה אחת, אמנם לא מי יודע מה חזקה, שהיתה אלטרנטיבה לבית"ר אבל זה לא באמת עזר לשנות את מאזן הכוחות. גם אחרי שנתאחד הם יהיו חזקים לאין ערוך מאיתנו. הסיה היחידה להתאחד (ואני מודה שדווקא אחרי אתמול חזר אלי יותר הרצון לדבר הזה) היא כדי להיות הפועל ירושלים וזהו. אין סיבה אחרת לטעמי באמת להתאחד. השמחה המתפרצת של השחקנים שלנו אתמול מאוד מובנת על רקע הסיום הדרמטי אבל גם על רקע שלא ממש ספרו אותם כל השבוע, כאילו הם לא חלק מהסיפור. אם אני הייתי שחקן קטמון הייתי נוהג בדיוק אותו דבר גם כדי להראות לאוהדים של קטמון "הלו, גם אנחנו פה, לא רק הפועל ירושלים". אם הייתי שחקן קטמון הייתי מרגיש קצת כאילו אני רק איזה כלי משחק למטרה גדולה יותר שכשהיא תושג יזרקו אותי לנחלת יהודה או לשד יודע איפה...
מפרש את התגובה הזו כאחת התגובות המדויקות והחכמות מאז שפורום הזה קיים מצידי מזדהה עם כל מילה ואומר שהרגשת סלידה,אכזבה ועלבון מאנשים שהרבה מהם אני מכיר שהתיישבו להם במזרחי וקללו 90 דקות בלי שום סיבה נראת לעין הלא מזויינת שלי התחזקו לאין השווה יחסית מלפני משחק כך שאני שהיתי חסיד של אחוד(היחיד במפחה שלי)החלטתי לשנות את דעתי 1.אני לא אשם בפני איש על כך שהצטרפתי לקטמון 2.עשינו דרך ארוכה ומפוארת שבמהלכה אחזרנו לעולם קבוצה שהיתה כבר פגר ונשא ללעגים 3.סליחה באמת בפני אוהדים של סאדר שלא ישבנו בצד וחיכינו למשיח 4.הבן שלי וחבריו מסתכלים בלובן העיניים לכל ילד אחר ובליגה של "דור העתיד"קבוצה שלהם נקראת הפועל קטמון ירושלים בלי פחד ובושה אז סליחה גם על זה שהחזרנו את הילדים לדרך האדומה כי דור שלפניהם מזמן כבר צהוב כי כמה כבר אפשר לסבול את האכזבות מהפועל...... אז זהו זה לא לאחוד ולקללות כן להשטלתות וגם מילה קטמון היא לא גסה בסמל.ובסוף מי מאהודים האמתים של הפועל יעיזו לרדת על שי אהרון כמו שהם עשו זאת אתמול?ועוד בנוכחות של משפחתו וילדיו....גם אם הוא סתם ברנש ולא הסמל של הדור שמעולם לא בגד בקבוצתו?תגידו לעזעזל מי יעולל דבר כזה?אין תשובה ולכן בשבילי אין אחוד............. |
אליה |
 |
|
galhyt
38 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 18:15:24
|
מי מצטרף אלי במשחק הבא לשתי דקות דומיה על כל גול שהפועל י-ם ספגה? |
 |
|
גבעוני
413 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 18:25:43
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי galhyt
מי מצטרף אלי במשחק הבא לשתי דקות דומיה על כל גול שהפועל י-ם ספגה?
תגיד מה אתה רוצה ? |
 |
|
יוצר אור1
54 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 18:28:27
|
היה יופי של נצחון. כאחד שקטמון הביא אותו ואת משפחתו למגרשים . שחווה את היופי בערכים שמבטאת הקבוצה . אני שמח מאוד על הנצחון. התברכנו בלהיות חלק מקבוצה יוצאת דופן שהיא הרבה מעבר לקבוצת כדורגל.
המוזר הוא שתרבות הקללות והגידופים היא התרבות "הנורמטיבית" בכדורגל הישראלי והיא זוכה למקום לגיטימי ולא להוקעה גורפת, אין לי שום שאיפה שלתוך מה שהתפתח בקטמון תתווסף תרבות השנאה , הגידופים והקללות כחלק לגיטימי. אם זה חלק ממשמעות של איחוד , אז לא תודה.
מדהים היה לשמוע את ההתייחסות לקטמון מכל כלי התקשורת במהלך השבוע , מעבר לאהדה ל"מיזם" היה הרבה בוז לתמימות ומעין אמירה סמויה וגלויה שקטמון הגיע לתקרת הזכוכית. והדבר העלוב ביותר היא הסגידה לגועל נפש הישן של העסקנות שהיא נתפסת כדרך המכוננת של הכדורגל הישראלי.
צריך להישאר צנועים וממוקדים , אך לא להתבייש להאכיל כובעים את מי שצריך להאכיל. והעיקר , יש משחק בשישי הבא, הוא חשוב לא פחות ואפילו הרבה יותר כדי להמשיך לעלות למעלה במעלה הליגה ולהמשיך ולהוות דוגמא ומופת לילדינו. |
 |
|
יפה ששקט פה כל כך! מעיד על בגרות!  |
|
|
|