משתמש |
קהל |
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 09:44:58
|
נראה לי שזאת (ההודעה שמעלי) היא ההודעה הכי נכונה. זה לא הליגה, זה אפילו לא האיחוד, זה גם לא הכסף. כלומר כל אלו ישפיעו על כמויות הקהל אבל בשוליים. והכי חשוב, כמו מחאי מעלי - ממש לא נראה לי נכון להיות הקבוצה עם מחירי הכרטיסים הכי יקרים בליגה הזו. כן, גם במחיר של עוד בלם. |
נערך על ידי - עוגן ק. ב-02/11/2013 09:48:48 |
|
|
הנהלה
384 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 09:53:28
|
בעניין מחירי הכרטיסים, חשוב להבין כי בניגוד למתרחש בליגות החובבניות, שם ההתאחדות אחראית להוצאות האבטחה, עלות האבטחה בליגה הלאומית נופלת עלינו במלואה (כ-8000 ש"ח למשחק), בנוסף, העירייה העלתה את דמי השימוש ב"טדי" בכ-70%. אם לא די בזה, ישנו את השילוט הדיגיטלי שהחלטנו "להמר" עליו (בינתיים אין תוצאות, לצערי), ודמי שיפוט שלא היו בליגות החובבניות בסך 4,000 ש"ח למשחק. ברוב המוחלט של משחקי הבית היעד שלנו הוא לצאת בלי הפסד כספי, ואנחנו לא עומדים בו. שום הסבר בפורום לא יכול להעביר את הלחץ הכלכלי שיש עלינו בליגה המקצוענית, בצורת הבעלות הזו, במיוחד עם המכות הכלכליות שנחתו עלינו - אשדוד, הקיצוץ במענקי הטוטו, בית דגן וכו'. הייתי מאד שמח אם היינו מקבלים יותר עזרה מחברי העמותה בגיוס כספים. אני מעריך שאם היה לנו אוויר, היינו יותר משמחים להוריד את מחירי הכרטיסים, אולי אפילו כצעד ראשון.
|
הפועל קטמון ירושלים |
|
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:35:40
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי יובל
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום עולה
ציטוט: נשלח במקור על ידי יובל
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום עולה
מבחינה כלכלית , אנחנו לא במצב של להוריד את מחירי הכרטיסים. מה שבטוח,מחירי הכרטיסים אינם מונעים מאוהדים להגיע למשחקים.
מחירי הכרטיסים כן מונעים מאוהדים להגיע! ומה זאת אומרת ש"אנחנו לא במצב שלהוריד את מחירי הכרטיסים" זה הכל עניין של סדר עדיפויות, אם זה לחכות עוד טיפה לפני שמחתימים זר, לקחות עוד טיפה לפני שמכריזים על עלייה כמטרה אבל להמשיך להיות מי שאנחנו, קבוצת אוהדים שמביאה קהל ומחירים נורמאלים לאוהדיה. גם מבאס ממש שהחברות בעמותה שזה באמת הדבר הכי חשוב עלתה ל1200 ש"ח
גבעוני 3000 זה לא ריאלי? הבאנו 2500 בליגה ב', עלינו 2 ליגות וירדנו ל1800, זה לא ריאלי.
עשה לי טובה , המצב הכלכלי של הקבוצה לא משהו . ואל תתייחס למצב כעיוור, יש לנו כספים שאנחנו חייבים ואין לנו את האפשרות להוריד את המחירים. אני אומר לך בתור אוהד שמודע למצב, אין סיבה שגם אתה לא תהיה מודע למצב. חוץ מזה , לא שאני רוצה לשלם יותר , אתה לא האוהד היחיד שמשלם הרבה כדי לראות כדורגל בארץ. אנחנו משחקים בליגה מקצוענית. דווקא אנחנו בתור אוהדים צריכים לבוא לקראת הקבוצה , כי אנחנו יודעים שליגה לאומית זה שחקנים יותר טובים , יותר יקרים , יותר דברים שיתאימו לליגות הבכירות. הקבוצה הזאת מתבססת על ההכנסות האלה. ועוד אנשים פה מתחננים לבלם חדש.
אני וכל מי ששותף פה לדיון גם 70 שקל לא ימנעו מאיתנו להכנס ולעודד את הקבוצה. אבל הדיון פה זה איך להרחיב את המעגל.
ואוהד שנכנס ב40 שקל משלם יותר מאוהד שלא נכנס בכלל.
אתה מכיר אישית מישהו שאמר לך שהוא לא יכול לבוא למשחק כי יקר לו ? |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:37:23
|
אני מכיר כמה כאלה |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:41:01
|
גם אני מכיר. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
עד שנגיע
603 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:43:40
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי lazy
גם אני מכיר.
כמה הם היו יכולים/מוכנים לשלם? |
...ים של פלדה עולה בגאות בגבול החלום גבול המציאות |
|
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:44:28
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אמיר גולה
אני מכיר כמה כאלה
נגיד ויש 15,20,30 איש כאלה , זה משתלם להוריד כרטיס ל40 שקל בשביל זה ? אני לא מאמין שיש כמות כל כך גדולה של אנשים שלא באים כי יקר להם. בכל מקרה כדי לעשות את הניסוי הזה באחד המשחקים אולי זה יעבוד
|
נערך על ידי - אדום עולה ב-02/11/2013 10:48:58 |
|
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 10:49:06
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי
אני זוכר שיחות מליגה ב' שבהם התעקשתי שכמות הקהל אינה פונקציה של ליגה, ושגם בליגה הלאומית אולי נביא כמות זהה. באופן כללי אין פתרון קסמים, לא ליגה ויכול להיות שאפילו כמה חודשים אחרי האיחוד הנכסף היינו מוצאים את עצמנו עם כמות דומה. הגורם העיקרי לכמות הקהל היא ההתלהבות של האוהדים המרכזיים (=אתם) בפורום, בפייסבוק, בשיחות הסלון, בעבודה וכמובן ביציע.
לא הבנתי את הרפרנס לליגה ב' - השנה מגיע יותר קהל למשחקי בית מאשר בשנים קודמות.
כמות הקהל היא בוודאי פונקציה של הליגה, ועוד יותר מזה - היא פונקציה של הצלחה בליגה.
אם תדשדש בליגה נמוכה ולא תיאבק על שום דבר, בלי מתח ובלי הצלחות - לא יגיע קהל גם אם תהפוך את הפייסבוק ארבע פעמים ותתלה מודעות על כל לוח מודעות ברחבי הארץ.
אם הקבוצה תצליח ותיאבק למעלה, יהיה סיקור תקשורתי ואווירה חיובית - יהיה יותר קהל. אין אפשרות אחרת בעיניי.
אפשר אולי להגדיל קצת את מעגל הצופים בשיטות שהזכרת, אבל זה באמת בשוליים. |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 11:06:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי הנהלה
בעניין מחירי הכרטיסים, חשוב להבין כי בניגוד למתרחש בליגות החובבניות, שם ההתאחדות אחראית להוצאות האבטחה, עלות האבטחה בליגה הלאומית נופלת עלינו במלואה (כ-8000 ש"ח למשחק), בנוסף, העירייה העלתה את דמי השימוש ב"טדי" בכ-70%. אם לא די בזה, ישנו את השילוט הדיגיטלי שהחלטנו "להמר" עליו (בינתיים אין תוצאות, לצערי), ודמי שיפוט שלא היו בליגות החובבניות בסך 4,000 ש"ח למשחק. ברוב המוחלט של משחקי הבית היעד שלנו הוא לצאת בלי הפסד כספי, ואנחנו לא עומדים בו. שום הסבר בפורום לא יכול להעביר את הלחץ הכלכלי שיש עלינו בליגה המקצוענית, בצורת הבעלות הזו, במיוחד עם המכות הכלכליות שנחתו עלינו - אשדוד, הקיצוץ במענקי הטוטו, בית דגן וכו'. הייתי מאד שמח אם היינו מקבלים יותר עזרה מחברי העמותה בגיוס כספים. אני מעריך שאם היה לנו אוויר, היינו יותר משמחים להוריד את מחירי הכרטיסים, אולי אפילו כצעד ראשון.
אף אחד לא טען שאין רציונל במחירי הכרטיסים הגבוהים, או בהורדת גיל הכניסה המינימלי לילדים, או בויתור על הנחות לסטודנטים, או בהתעקשות על כך שילד בגיל 10 ויום ישלם כרטיס. ברור שזה נעשה בשיקול דעת, מתוך מחשבה לטובת הקבוצה, ולא בצורה שרירותית.
ויכול להיות ששום הסבר בפורום לא יוכל להעביר את הלחץ הכלכלי שיש עלינו. אבל הסברים בפורום, שיתוף מידע, והגדלת השקיפות, יוכלו להסביר במעט את הרציונל ולהקטין את תחושות המרמור שיש לחלקנו. וחבל שזה לא נעשה מספיק.
בכל מקרה, אחד המחירים של היותנו קבוצת אוהדים (שהאוהדים הם הבעלים) היא שאנחנו מרגישים שזכותנו לבוא בבקשות ובדרישות כשדברים לא מתנהלים כפי שאנחנו מצפים. ולא תמיד אנחנו מרגישים שהתשובות וההסברים שניתנים לנו הם מספקים. אם אנחנו הבעלים בפועל, אז מן הראוי שאנחנו נשותף בענינים האסטרטגים, ככל שניתן, ולא יעשו דברים מאחורי הגב שלנו, בלי לעדכן אותנו. האם זה הגיוני שנבחר נציגים בתחילת העונה ובכך תסתיים המעורבות שלנו בקבוצה, שאנחנו הבעלים שלה? ההגיון שלי הוא שנקבל מספר אלטרנטיבות (למשל מנוי / חברות בעמותה יקרה יותר מול מחירי כרטיסים גבוהים, או ויתור על שחקנים מסוימים מול הנחות לילדים) וכו'. אני לא מדבר על עניינים שוטפים, על החתמת שחקן זה או אחר, או על מו"מ עם חברת הסעות. אלא על עניינים עקרוניים.
ואני מבין לגמרי את תחושת התסכול בכך שאין עזרה מספקת של חברי העמותה בגיוס כספים. אבל לצערי זה לא משהו שאני יכול לעזור בו גם אם אני מאוד רוצה. אני עושה את מה שאני יכול. הצקתי קשות לחברים שלי והצלחתי לשכנע כמה מהם לעשות חברות בעמותה. אני עוזר בדברים שאני יכול. אני מנסה להביא חברים למשחק, וגם ילדים. וגם אם אני מאוד רוצה, אני לא יכול לגייס כספים. וכך גם רוב חברי העמותה האחרים.
ואגב, זה אמנם היפוטתי לחלוטין, אבל אני גם לא מאמין שאם מצבנו הכלכלי היה טוב יותר, או שאם היינו עוזרים יותר בגיוס כספים, היו נשקלים ברצינות הקלות. אם מצבנו הכלכלי היה טוב יותר, אז היינו בונים קבוצה חזקה יותר, עם שחקנים יותר יקרים וטובים. מעולם לא בוצעו הקלות באמצע העונה (וגם לא בסופה). מחירי הכרטיסים והמנויים רק עולים, אף פעם לא יורדים. גם גיל הילדים שנכנסים בחינם רק יורד. להעלות מחירים באמצע העונה למשחקים ספציפיים אנחנו יכולים, כמו גם להוריד את גיל הילדים שנכנסים. אבל לנסות ולהוריד את מחירי הכרטיסים, אפילו למשחק אחד, ולראות מה קורה, זה משהו שאין סיכוי שיקרה. וחוסר העזרה שלנו הוא רק תירוץ. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 11:12:51
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עד שנגיע
ציטוט: נשלח במקור על ידי lazy
גם אני מכיר.
כמה הם היו יכולים/מוכנים לשלם?
לא שאלתי אותם. אבל קיבלתי יותר מפעם אחת תשובה מחבר ש50 ש"ח למשחק בלאומית זה גדול עליו. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 11:14:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום עולה בכל מקרה כדי לעשות את הניסוי הזה באחד המשחקים אולי זה יעבוד
זה בדיוק מה שאני חושב. אי אפשר לדעת בודאות שיש השפעה משמעותית למחירי הכרטיסים על כמות הקהל. אבל לדעתי לא יקרה אסון אם ננסה את זה במשחק מסוים, יחד עם פרסום אינטסיבי על הורדת המחירים, וניראה מה יקרה. בטח כשיש חברי עמותה שמוכנים לתת רשת ביטחון כספית למקרה והניסוי לא יצליח. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 16:27:34
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי babiji
לא הבנתי את הרפרנס לליגה ב' - השנה מגיע יותר קהל למשחקי בית מאשר בשנים קודמות. כמות הקהל היא בוודאי פונקציה של הליגה, ועוד יותר מזה - היא פונקציה של הצלחה בליגה.
לא מדויק. היינו בליגה א' והבאנו כמעט כפול קהל גם כשהיה ברור שלא נעלה ליגה. נכון, היתה אז ההתלהבות הראשונית, אבל זה רק מחזק את הטענה שיש עוד גורמים מעבר לעניינים המקצועיים הטהורים (ולדעתי גם מעבר לשאלת האיחוד החשובה לכשעצמה). עלינו לליגה לאומית אחרי מאבק הירואי של 6 שנים ואנחנו מביאים רק עוד 600 איש. בעיני זה מאכזב. |
|
|
האדום מהכפר
581 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 18:56:33
|
אתם לגמרי מפספסים את הנקודה. הנקודה היא לא אם באים 1500 או 1800 ואם משלמים 50 או 30
הנקודה היא שקשה לקטמון להתקיים כלכלית בליגה הזאת, והיא מפסידה כסף מדי משחק בית!
הכסף לא אמור לבוא רק ממכירת הכרטיסים, אלא גם מרוחב הלב של האוהדים!
מה שאומר, שבלי קשר למחירי הכרטיסים, צריך להתחיל לגייס כספים!
אני אישית הייתי מתחיל להציב קופסאות תרומת כספים ליד הקופות, ליד המרצ'נדייז, במשחקי חוץ, במשחקים של הכדורסל במלחה, בכל מיני אירועים קטמונים למיניהם.
יש לא מעט אוהדים אמידים לקטמון, הם בכיף יתרמו כסף אם זה יהיה זמין להם. ויש אוהדים שאולי לא יכולים לתרום אלפי שקלים, אבל כן יזרקו פנימה איזה שטר נחמד. אפילו אם אוהדים תפרנים יזרקו פנימה את כל המטבעות בארנק, גם זה כסף.
בלי קשר לזה, צריך לעשות עוד פעילויות שיתרמו לקופת המועדון!
לארגן ערבי גיוס כספים, מפגשים חברתיים של השחקנים עם האוהדים שגם יחזקו את הקשר לקבוצה, וגם אוהדים יוכלו לתרום כסף. לארגן טורנירי כדורגל עם השחקנים בכסף, מי לא ישלם בשביל לשחק לצד\מול שחקנים מקטמון? אני יודע שחלק מהדברים האלה קורים, אבל לא מספיק. לארגן כל מיני דברים נחמדים בפגרה זה יפה, אבל גם במהלך העונה אפשר לארגן דברים, העיקר להכניס עוד כסף למועדון!
אנחנו לא רוצים חס וחלילה להגיע למצב של גרעון, שנצטרך למכור איזה שחקן. את הגיוס כספים צריך להתחיל עכשיו כשהגרעון קטן, והעונה עוד בחיתוליה...
זה לא בשמיים, אנחנו מסוגלים לעשות את זה...
|
"סמל חרוט בלב, אותך אני אוהב, בשמחת ניצחון, ובהפסד כואב" |
|
|
האדום מהכפר
581 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 19:06:18
|
בנוגע למחירי הכרטיסים... 50 זה על גבול הסביר, אבל כן אני מבין שקשה להזרים אנשים במחיר כזה.
הבעיה היא שאתם מחפשים פתרונות של שחור ולבן, ולא מנסים למצוא משהו באמצע. הנה פתרון יצירתי שבטוח יביא יותר קהל, וגם יכניס יותר כסף, באחריות.
למכור את הכרטיסים כמו בסוג של מופע התרמה:
כרטיס הכי זול במחיר אחיד של 30-35 ש"ח, שמיועד בעיקר לטרמפיסטים שבאו פעם ראשונה, לחיילים, ילדים, סטודנטים תפרנים, וכו וכו וכו...
כרטיס "רגיל" במחיר של 50-60 ש"ח, לאנשים שהקבוצה חשובה להם, ומוכנים לתת את האקסטרה של ה20-30 ש"ח, בשביל לעזור לקבוצה להכנסה יפה.
כרטיס "תרומה" במחיר של 100 עד 200 ש"ח, לאנשים יותר אמידים שאין להם בעיה אחת לשבועיים לשים את הסכום הזה, בידיעה שהכסף הזה מאוד יעזור לקבוצה להתקיים, וילך למקומות טובים ונכונים.
בסיטואציה הזאת, אתה גם תביא עוד 100-200 אוהדים בשקט, שעבורם זה בילוי נחמד במחיר אטרקטיבי. ואתה גם תכניס יותר כסף, כי מספיק שמכרת 50 כרטיסים תרומה ב100-200 ש"ח, אתה לא רק שמכסה על כך שכמה אנשים שהיו בתאוריה משלמים 50 ושילמו 30-35, אלא גם מרוויח אקסטרה על כך.
אם אהבתם את הרעיון, תעבירו את זה לועד המנהל, שידונו בכך, ויראו אם זה אפשרי... |
"סמל חרוט בלב, אותך אני אוהב, בשמחת ניצחון, ובהפסד כואב" |
נערך על ידי - האדום מהכפר ב-02/11/2013 19:07:37 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/11/2013 : 19:07:35
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי האדום מהכפר
אתם לגמרי מפספסים את הנקודה. הנקודה היא לא אם באים 1500 או 1800 ואם משלמים 50 או 30
הנקודה היא שקשה לקטמון להתקיים כלכלית בליגה הזאת, והיא מפסידה כסף מדי משחק בית!
הכסף לא אמור לבוא רק ממכירת הכרטיסים, אלא גם מרוחב הלב של האוהדים!
מה שאומר, שבלי קשר למחירי הכרטיסים, צריך להתחיל לגייס כספים!
אני אישית הייתי מתחיל להציב קופסאות תרומת כספים ליד הקופות, ליד המרצ'נדייז, במשחקי חוץ, במשחקים של הכדורסל במלחה, בכל מיני אירועים קטמונים למיניהם.
יש לא מעט אוהדים אמידים לקטמון, הם בכיף יתרמו כסף אם זה יהיה זמין להם. ויש אוהדים שאולי לא יכולים לתרום אלפי שקלים, אבל כן יזרקו פנימה איזה שטר נחמד. אפילו אם אוהדים תפרנים יזרקו פנימה את כל המטבעות בארנק, גם זה כסף.
בלי קשר לזה, צריך לעשות עוד פעילויות שיתרמו לקופת המועדון!
לארגן ערבי גיוס כספים, מפגשים חברתיים של השחקנים עם האוהדים שגם יחזקו את הקשר לקבוצה, וגם אוהדים יוכלו לתרום כסף. לארגן טורנירי כדורגל עם השחקנים בכסף, מי לא ישלם בשביל לשחק לצד\מול שחקנים מקטמון? אני יודע שחלק מהדברים האלה קורים, אבל לא מספיק. לארגן כל מיני דברים נחמדים בפגרה זה יפה, אבל גם במהלך העונה אפשר לארגן דברים, העיקר להכניס עוד כסף למועדון!
אנחנו לא רוצים חס וחלילה להגיע למצב של גרעון, שנצטרך למכור איזה שחקן. את הגיוס כספים צריך להתחיל עכשיו כשהגרעון קטן, והעונה עוד בחיתוליה...
זה לא בשמיים, אנחנו מסוגלים לעשות את זה...
מסכים בעקרון שצריך למצוא דרכים להגדיל את ההכנסות. לא מסכים שאין בעיה עם מחירי הכרטיסים ועם כמות האוהדים.
דיברנו בזמנו על החזרת ההגרלה, שניראה לי שווה לפחות 500 ש"ח למשחק. אני לא חושב שזה קרה, ואין לי מושג מדוע. אני הייתי שמח לעזור, אבל אני עסוק מידי בדברים אחרים בזמן המשחקים. ולצערי גם אין לי ממש זמן ליזום דברים נוספים מעבר למה שאני עושה עכשיו. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
קהל |
|
|
|