פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

אז למה הפועל קטמון?

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  אז למה הפועל קטמון?
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
עמוד קודם | עמוד הבא
משתמש נושא קודם אז למה הפועל קטמון? נושא הבא
עמוד: מתוך 5

אריה דיין אריה דיין מנותק

98 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  18:35:39  הצג פרופיל שלח ל- אריה דיין הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
חיים ברעם צודק לחלוטין. המציאות בישראל של היום דומה בהרבה מאוד מובנים למציאות של גרמניה באמצע שנות השלושים (ולא דומה עדיין, כפי שחיים בעצמו ציין, לזו של אמצע שנות הארבעים).

אירועים כמו זה שהתרחש בקניון מלחה ביום שני היו עניין שכיח למדי בגרמניה של שנות השלושים: כנופיות של בריונים נאציים השתוללו ברחובות והמשטרה עמדה מנגד.
עבור לתחילת הדף

eupheu eupheu מנותק

718 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  18:52:22  הצג פרופיל שלח ל- eupheu הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי אריה דיין

חיים ברעם צודק לחלוטין. המציאות בישראל של היום דומה בהרבה מאוד מובנים למציאות של גרמניה באמצע שנות השלושים (ולא דומה עדיין, כפי שחיים בעצמו ציין, לזו של אמצע שנות הארבעים).

אירועים כמו זה שהתרחש בקניון מלחה ביום שני היו עניין שכיח למדי בגרמניה של שנות השלושים: כנופיות של בריונים נאציים השתוללו ברחובות והמשטרה עמדה מנגד.

המציאות דומה באיזה מובן? שגם בשנות השלושים יהודים רצחו גרמני שיצא לשוטט עם כלבו ברמלה? שבשנות השלושים יהודים עשו לינץ' בחיילים גרמנים שבאו לבית חולים רמב"ם וחרטו על מצחם בסכין? על מה למען כל מי שזכר ההסטוריה חשוב לו אתם מדברים??? זה שיש גזענות בחברה הישראלית אין ויכוח ,זה שהחברה אלימה יותר אין ויכוח ,זה שהתרבות פה בנסיגה מתמדת אין ויכוח מפה ועד לעליית הרייך היהודי הראשון ולתאורים של כנופיות נאציות שמשתוללות ברחובות הערים אלוהים המרחק עוד ענק. אני לא מאמין שאני נאלץ "לגונן" על החוליגנים של בית"ר אבל אתם מגחיכים את הארועים ופוגעים בזכר ההסטוריה. מה עוזי גופיה ונומה הם מחברי תורת הגזע? חובשי הקסקטים ונוהגי האאודי/במוו שחורה/סיאט הם החולצות החומות? רבאק אתם בורים ברמות מעליבות או שאתם נמצאים באיזה מגדל מבודד מנותק? שתהיו לי בריאים.
עבור לתחילת הדף

roi roi מנותק

219 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  19:16:10  הצג פרופיל שלח ל- roi הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי eupheu

ציטוט:

המציאות דומה באיזה מובן? שגם בשנות השלושים יהודים רצחו גרמני שיצא לשוטט עם כלבו ברמלה? שבשנות השלושים יהודים עשו לינץ' בחיילים גרמנים שבאו לבית חולים רמב"ם וחרטו על מצחם בסכין? על מה למען כל מי שזכר ההסטוריה חשוב לו אתם מדברים??? זה שיש גזענות בחברה הישראלית אין ויכוח ,זה שהחברה אלימה יותר אין ויכוח ,זה שהתרבות פה בנסיגה מתמדת אין ויכוח מפה ועד לעליית הרייך היהודי הראשון ולתאורים של כנופיות נאציות שמשתוללות ברחובות הערים אלוהים המרחק עוד ענק. אני לא מאמין שאני נאלץ "לגונן" על החוליגנים של בית"ר אבל אתם מגחיכים את הארועים ופוגעים בזכר ההסטוריה. מה עוזי גופיה ונומה הם מחברי תורת הגזע? חובשי הקסקטים ונוהגי האאודי/במוו שחורה/סיאט הם החולצות החומות? רבאק אתם בורים ברמות מעליבות או שאתם נמצאים באיזה מגדל מבודד מנותק? שתהיו לי בריאים.

אני לא בטוח שאני אוהב את הדיון על הנאצים, לא בגלל זילות השואה (מושג מוזר, איך הפך רצח עם לדבר מקודש???) פשוט כי זה מיד מחפר אותנו בדיון היסטורי אנמי. אבל אם שאלת אז - כן, המניע לליל הבדולח לפי הנאצים היה יהודי בשם הרשל גרינשפן שרצח פקיד גרמני.

לגופו של עניין, אירועים כאלה עתידים לחזור על עצמם ולהיות תכופים יותר ויותר (בין אם אנחנו חושבים על גרמניה הנאצית ובין אם לא) והשאלה מה אנחנו נעשה כדי למנוע את זה
עבור לתחילת הדף

גבעוני גבעוני מנותק

413 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  19:16:29  הצג פרופיל שלח ל- גבעוני הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי eupheu

ציטוט:

חבר יקר בשם מישהו שמדבר על היסטוריה אתה צריך לדעת שהנאצים לא התחילו באס אס וועידת ונזה אבל שכול אלה קראו בעקבות תהליך ארוך שנים של גזענות ולאומנות בחברה הגרמנית נכון אנכנו לא הרייך השלישי אבל יש מגמות בחברה הישראלית שמאוד מזכירות את גרמניה בסוף שנות העשרים יש הרבה הבדלים בין החברות אבל המצב בארץ רק הולך ומדרדר ב40 שנה הרחוקות ובאמת מפחיד לחשוב איפה נהיה עוד 40 שנה....
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  19:54:57  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
לא מבין, אי אפשר למצוא השוואה אחרת? הפשיסטים של מוסוליני לא טוב? של פרנקו? לצרפתים באלג'יריה? מי שעושה את ההשוואות לגרמניה הנאצית רק מסיט את הדיון מהעיקר, רק מקומם מי שבבסיסו כמובן מתחלחל מהמעשים האלו אבל לא אוהב את המשוואה של אוהדי בית"ר=החולצות החומות של שנות השלושים. מה שקרה בקניון מספיק חמור מבלי כל פעם לשלוף את הנאצים. בי זה לא פוגע אבל ברבים אחרים כן או שזה מקומם אותם. תכל'ס, אי אפשר לנתק את השנאה לערבים מהסכסוך, מה שלא היה בגרמניה. זה לא מצדיק את השנאה הזו אבל זה בהחלט ההקשר שלה. מה שכן יש בישראל זו עלייה בגזענות וניסיונות דה-לגיטימציה של הערבים בישראל.

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

avitemkin avitemkin מנותק

447 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  20:11:29  הצג פרופיל שלח ל- avitemkin הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
בואו נשאיר את הדיון על ההגדרות המדויקות בצד, אלא אם כן רוצים לדון בשורשי הגזענות שנכנסת לכל פיסת אוויר שאנו נושמים. אפשר לכל הפחות להסכים על המילה "גזענות" ולחברה למילה פוגרום, או אלימות.
לא הפועל קטמון צריכה לספק הגדרות "מדויקות" למה שקרה, אבל הקבוצה צריכה לכל הפחות לגנות את מה שקרה באופן רשמי. לפרסם הודעה על כך. אנו צריכים לארח את העובדים האלה, חלקם, עם בני משפחותיהם (בעיקר ילדים), ולהדגיש את הערך העליון של חיים ביחד וכבוד הדדי. זה יותר למעננו, למען הילדים שבקהל שלנו, מאשר כל דבר אחר. אני מודה, זו לא גבורה של משמרת נגד גזענות (אני חושד שהמשטרה לא תתן לזה להתרחש), אבל זה כן מעשה קטן של הזדהות עם הקורבן.

he will come to
her in yellow stockings, and 'tis a colour she
abhors, and cross-gartered, a fashion she detests;
עבור לתחילת הדף

אמיר גולה אמיר גולה מנותק

1289 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  20:15:07  הצג פרופיל שלח ל- אמיר גולה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי avitemkin

בואו נשאיר את הדיון על ההגדרות המדויקות בצד, אלא אם כן רוצים לדון בשורשי הגזענות שנכנסת לכל פיסת אוויר שאנו נושמים. אפשר לכל הפחות להסכים על המילה "גזענות" ולחברה למילה פוגרום, או אלימות.
לא הפועל קטמון צריכה לספק הגדרות "מדויקות" למה שקרה, אבל הקבוצה צריכה לכל הפחות לגנות את מה שקרה באופן רשמי. לפרסם הודעה על כך. אנו צריכים לארח את העובדים האלה, חלקם, עם בני משפחותיהם (בעיקר ילדים), ולהדגיש את הערך העליון של חיים ביחד וכבוד הדדי. זה יותר למעננו, למען הילדים שבקהל שלנו, מאשר כל דבר אחר. אני מודה, זו לא גבורה של משמרת נגד גזענות (אני חושד שהמשטרה לא תתן לזה להתרחש), אבל זה כן מעשה קטן של הזדהות עם הקורבן.

בהחלט אפשרי וראוי

אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  20:29:06  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי avitemkin

כולם פה מסכימים שמדובר בגזענות אלימה ומכוערת.

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

amos amos מנותק

1045 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  21:02:46  הצג פרופיל שלח ל- amos הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
מציע: להעביר לעובדים שהותקפו הזמנות למשחק בית שלנו
עבור לתחילת הדף

babiji babiji מנותק

286 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  21:22:35  הצג פרופיל שלח ל- babiji הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
באופן כללי אני לא חובב השוואות שואה והתפרצויות מהירות מדי של חוק גודווין, זה פשוט מעביר את הדיון לפסים לא רלוונטיים.

מצד שני, אותי פשוט מעניין איפה נמצאים כל הקופצים ההיסטריים עם ה"זילות שואה" כשהמדינה שלנו בראשות העומד בראשה מרימה את דגל השואה כמו איזה קוקסינל בגיי פרייד כל פעם שמישהו בעולם פולט איזה משהו על הכיבוש הישראלי בשטחים?

יענו, הביבי פאקינ מנפנפף במפות של אושוויץ כל שני וחמישי!

בכל מקרה, שואה או לא שואה, תקראו לזה איך שאתם רוצים, קבוצת אוהדים שהולכים לחגוג את הניצחון של הקבוצה שלהם בהתנפלות אלימה על חבורת אנשים לא קשורה רק בגלל גזעם/דתם, הם פשוט חבורה של ניאו-נאצים מזדיינים.
עבור לתחילת הדף

הולך ברגל הולך ברגל מנותק

465 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  21:29:34  הצג פרופיל שלח ל- הולך ברגל הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

""כמה אוהדים גם ירקו לעבר שלוש נשים שישבו שם עם ילדיהן""

אני לא יכנס לויכוח אם זה מספיק חמור כדי להגדיר את זה "נאציזם".
מה שבטוח - זה מספיק חמור כדי שנעשה משהו באופן רשמי... והמינימום זה באמת
להעביר לעובדים שהותקפו ולילדים שלהם כרטיסים למשחק בית הקרוב שלנו

-הפועל קטמון ירושלים זה יותר ממועדון כדורגל-
עבור לתחילת הדף

אריאל אריאל מנותק

410 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  21:50:35  הצג פרופיל שלח ל- אריאל הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
האם ניתן להגיש תלונה גם אם לא נכחתי בארוע? כלומר אם ה״בעייה״ מבחינת המשטרה היא שאין תלונה, אז אולי נגיש תלונה? אולי אפשרי לפנות לנציב תלונות הציבור על תגובת המשטרה ועל העדר מעצרים עד עתה? אולי תלונה להתאחדות שטוענת כי היא נלחמת בתופעה עאלק? אולי נוכחות מסיבית אחרי משחק שלנו בטדי כמפגן תמיכה בעובדי הקניון?
עבור לתחילת הדף

פלוני בן אלמוני פלוני בן אלמוני מנותק

389 הודעות

נשלח - 23/03/2012 :  21:50:51  הצג פרופיל שלח ל- פלוני בן אלמוני הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי יובל

ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

""כמה אוהדים גם ירקו לעבר שלוש נשים שישבו שם עם ילדיהן""

אני לא יכנס לויכוח אם זה מספיק חמור כדי להגדיר את זה "נאציזם".
מה שבטוח - זה מספיק חמור כדי שנעשה משהו באופן רשמי... והמינימום זה באמת
להעביר לעובדים שהותקפו ולילדים שלהם כרטיסים למשחק בית הקרוב שלנו

יוזמה ברוכה. גם אני בעד!

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר...
עבור לתחילת הדף

אריה דיין אריה דיין מנותק

98 הודעות

נשלח - 24/03/2012 :  07:30:46  הצג פרופיל שלח ל- אריה דיין הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אני מצטרף להצעה של עמוס: להזמין את העובדים שנפגעו למשחק ביום שישי נגד ערד (ולספר על כך לעוז רוזנברג, הכתב של "הארץ" שפירסם את הסיפור על מה שקרה בקניון).
עבור לתחילת הדף

קלי קלי מנותק

719 הודעות

נשלח - 24/03/2012 :  08:27:14  הצג פרופיל שלח ל- קלי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי babiji

באופן כללי אני לא חובב השוואות שואה והתפרצויות מהירות מדי של חוק גודווין, זה פשוט מעביר את הדיון לפסים לא רלוונטיים.

וזה בדיוק הדבר העיקרי והפספוס הגדול.לפעמים נדמה לי שאנשים כאריה דיין או חיים ברעם פשוט מתעבים את הרעיון שהם יביעו דעה קונצנזוסיאלית,ודרך אגב מרחיקים ציבורים רבים שיכלו להצטרף ומחרבים כל יוזמה.המקרה הנוכחי הוא עוד דוגמא טובה.כל אדם שפוי ללא קשר לדעתו הפוליטית מזועזע עד עמקי נפשו מאנשים שמכסחים במכות ערבים רק על שום היותם ערבים.ואז אתה נכנס לדיון כזה ומכין את כל הלקסיקון שלך על מנת להעצים את המעשה המתועב של אוהדי בית"ר ואחרי דקה קריאה אתה מתחיל לעשות הפוך- לגמד את המעשה רק כדי להבדילו מהנאציזם,פשוט טמטום.

ואם נחזור לענייננו לפני שטויות השואה-הרעיון של עמוס להזמין אותם למשחק כקונטרה לבית"רים מבורך ורצוי.

המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס .
עבור לתחילת הדף
עמוד: מתוך 5 נושא קודם אז למה הפועל קטמון? נושא הבא  
עמוד קודם | עמוד הבא
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07