משתמש |
יוזמה חדשה |
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 05:54:42
|
avitemkin הרעיון בגישור הוא שנקודות ההתחלה הן קשות. התנאי לסילוקו של סאסי לגיטימי, השאלה היא רק באיזה שלב. אם נדרוש זאת עכשיו אז למעשה אנחנו מסכלים כל נסיון הדברות עם האוהדים בצד השני. ברור שיש הרבה כעס ותיסכול בצד השני. גם הם לא בדיוק ססים על חיבור לאוהדי קטמון. סילוק סאסי בדרכים שונות צריך להיות משהו שהנהלת קטמון תתעקש עליו כאשר יחל המו"מ. אבל אם נשים זאת מראש כתנאי בעצומה, אולי נצליח להחתים את כל אוהדי קטמון אבל זה לא יהיה מיזם שפונה לאוהדים בצד השני ולאלו שיושבים על הגדר. אין ביננו ויכוח שהדבר הטוב ביותר שיכול לקרות לטובת יישות אדומה אחת בירושלים זה שסאדר יעלמו מהנוף. השאלה היא מה עושים כשזה לא קורה. אפשר להמשיך עם מנטרה כפי שאני עשיתי ב4 שנים הראשונות ולהגיד "תעיפו את סאסי ואז נראה" או אפשר לנסות ליצור מהלכים קצת שונים כדיי שזה יקרה. ההבדל ביננו היא שאני בעד דרך שיכולה לגרום לסאסי לרדת. העצומה לא פונה אלייך שתוותר על הסיבות שבגינן הקמנו את קטמון. העצומה פונה אלייך שננסה למצוא דרך להגשים אותם. |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 06:20:57
|
כמו שאני רואה את זה, העצומה אינה חלק ממשא ומתן בין הנהלות, אלא ממשא ומתן בין אוהדים. ככזאת, היא יותר מחווה סימלית והצהרתית לשיפור אווירה, פיוס, והורדת מפלט המתח. לכן אינני מתייחס אליה באותם כלים של הצעה למשא ומתן עם הסאסים, ושל הקריטריונים האופרטיביים לקידום איחוד.
לדעתי, יש לאוהדי סאדר תפקיד חיוני באיחוד, משום שהם יכולים להצביע בפני בעליהם על רצון עז באיחוד (אם בכלל הוא קיים, בעבר הם שתקו בעניין) וגם להבהיר שהנהלה שתיתפס כזו שחיבלה באיחוד תיענש על ידם (וגם את זה הם לא עשו בעבר)
בכלל, מוזר שרוב מוחלט של אוהדי קטמון רוצים איחוד, למרות שברור שאנחנו הקבוצה הגדולה והגדלה (דבר חשוב מאוד בכדורגל של ימינו), ואילו בקרב אוהדי סאדר הקולות הדורשים איחוד נשמעים במחתרת
בקיצור: מחוות פיוס וצעדים בוני אמון וולונטריים בין קהילות האוהדים - כן, צעד אופרטיבי (שממנו משתמשעת ח"ו ביקורת על ההנהלה שלנו) = לא נראה לי....
|
|
|
יוחנן728
342 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 07:55:16
|
טוב אחרי ששמעתי את הראיון של עדו ברדיו ביטר ירושלים אני יכול להגיד שיצאתי מבולבל. היוזמה עושה שימוש במילים ״אסון ספורטיבי״ כדי לתאר מצב שבו יהיה דרבי אדום בעיר. לדעתי זה בכלל לא אסון. זה שיש שני חברי אותה מפלגה רצים לראשות העיר או ראשות הממשלה זה אסון פוליטי? גם לא. אני מאד בעד ניסיונות להדברות שאולי יגרמו לאלו שנשארו בסאדר מסיבה כזו או אחרת להתקרב לצד שלנו. נסיונות הדברות שיעמידו (תרתי משמע) את סאסי באיזושהי עמדת כח או יעניקו לו לגיטימציה, אפילו מדרגה של 10 סנטים, הם מבחינתי מקל בגלגל של ארבע השנים האחרונות. גם זה שהוא עצמו חתם על העצומה חושף את הזאב בעור הכבש ושהוא רואה בזה עוד הזדמנות לנצל את התמימות שלנו (כלל האוהדים) כדי שקטמון תרד לו מהוריד. זה גם מבחינתי עוד יותר מוריק אותה מתוכן כי אם סאסי שם אני בטח לא, ואני ממליץ לכל חבר עמותה שחתם להסיר את חתימתו ממסמך שנושא את חותמת הקבלן. אז אין בעיה, אדום עולה ביחד - תארגנו ערבי שירה בציבור, חאפלות, יציאות משפחתיות לגן חיות, יציאות משותפות לפאבים, טורנירי כדורגל שכונתיים, כל מיני מקומות שיהוו אדמה נייטרלית שתאפשר מפגשים בלתי אמצעיים של כלל האוהדים, קירוב לבבות וסיום האיבה. לא חייבים להיות כאלה דרמטיים. מטרתנו היא משותפת בסופו של דבר, את זה השכלתם לנסח. |
נערך על ידי - יוחנן728 ב-19/12/2011 11:04:06 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 08:32:27
|
מצד אחד, אני מבין ומסכים עם הטענות על הסימטריה המעוותת בין ההנהלות. מצד שני, אנשים כמו אלירן, רועי זקן וליאור יונה שנשארו שם, והם בשר מבשרנו, לא יכולים לחתום על עצומה אחרת כרגע. וקשר איתם הוא דבר חשוב מאד בעיני. אז יכול להיות שהעצומה היא באמת לא הדבר הכי חכם, אבל עם האנשים האלה חייבים להיות בקשר שאינו תלוי במגעים עם סאסי. |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 09:26:01
|
הגיע הזמן אחרי חמש שנים שנבין כולנו כולם כולל כולם שהמחלוקת של קטמון איננה עם אוהדי הפועל הגיע הזמן שכולנו נבין שקיצוניים יש בכל צד הגיע הזמן שכולנו נבין שתקשורת חיובית בין האוהדים זה דבר חיובי מאין כמוהו ויכול להיות המנוע היחידי לפתרון הבעיה אנחנו במשפחה מפוצלים - אני אקטיביסט בקטמון והאח שלי הולך למשחקים של הפועל ירושלים זה בלתי הגיוני וצריך לחתור לפתרון בדרך הנכונה כל פעולה שמקדמת הידברות בין אוהדים כל הידברות בין אוהדים שמקדמת פתרון כל אלה מבורכים בעיניי |
ירון |
נערך על ידי - yarond ב-19/12/2011 09:33:49 |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 09:33:13
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי yarond
הגיע הזמן אחרי חמש שנים שנבין כולנו כולם כולל כולם שהמחלוקת של קטמון איננה עם אוהדי הפועל הגיע הזמן שכולנו נבין שקיצוניים יש בכל צד הגיע הזמן שכולנו נבין שתקשורת חיובית בין האוהדים זה דבר חיובי מאין כמוהו ויכול להיות המנוע היחידי לפתרון הבעיה אנחנו במשפחה מפוצים - אני קטמוניסט והאח שלי הולך למשחקים של הפועל ירושלים זה בלתי הגיוני וצריך לחתור לפתרון בדרך הנכונה כל פעולה שמקדמת הידברות בין אוהדים כל הידברות בין אוהדים שמקדמת פתרון כל אלה מבורכים בעיניי
מסכים! אז אולי אתה יכול להסביר מה המשמעות של העצומה, כי אני באמת (לגמרי לא ציני) לא מבין מה היא באה להגיד. |
Hasta la Victoria Siempre |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 09:41:38
|
קשה אתכם(אבל ידענו שלא יהיה לנו קל) בואו רגע ננסה להסכים על כמה דברים בסיסיים 1)ישנה בעיה בקיומן של שתי קבוצות אדומות נפרדות 2)רוצים לפתור את זה
מי שלא מסכים עד עכשיו(גדעון?) לא רלוונטי לדיון הזה -להיפך שינסה לחבל בניסיון לפתור.מי שמסכים מוזמן להמשיך לקרוא
3)אם זה לא ייפתר בקרוב (עונה הבאה) זה מן הסתם כבר לא ייקרה וכבר לא יעניין אף אחד(מיותר להסביר)
אז איך פותרים? 1)משקיעים ומתעסקים רק בהפועל קטמון ובהצלחתה המקצועית,מתפללים לכשלונות מקצועיים של הפועל י-ם עד שהצד השני יישבר.שנה אחר שנה בעזרתו של דידי טמקין האמנתי בזה בלב שלם.ואז הם ירדו לארצית והניתוח של טמקין שעכשיו הם נשברים כי סאסי לא ישים שקל קרס כמו מגדל קלפים.אח"כ הם עלו והניתוח של טמקין שעכשיו הם בבעייה כי הם לא יעברו בבקרה שוב קרס.אז תרשו לי להניח שהשיטה הזו לא תפתור את הבעייה ובטח לא בזמן הנראה לעיין(בעיה מספר 3 לעיל) 2)מגיעים לקיץ ומציעים הצעת רכישה סבירה ומקווים שהצד השני ייענה בחיוב.ישנה רק בעיה בפתרון לנושא המורכב הזה א)זמן -הכל לחוץ והחשש המוצדק שמריחת העסק תפגע בהכנות לעונה אח"כ.ב)חוסר אימון טוטאלי ואנטיגוניזם(שנאה?) בין 2 הצדדים
אז באה עכשיו קבוצה ומנסה לחשוב קצת יצירתי ואומרת אם באמת רוצים לפתור, רק גוף שלישי יכול להקדיש זמן לנושא כ"כ מורכב ולהתרוצץ בין הצדדים ,ורק גוף שלישי יכול להוריד את מפלס האנטיגוניזם ורק לו יש סיכוי לסיים את הדבר הזה,אבל בשביל זה הגוף הזה צריך לקבל מנדט מהקהל ולא רק מצד אחד שמסכים שהוא יעשה את זה.
הבקשה המוזרה של חלקכם שהקבוצה הזו בשבתה כמגשר הזה תציג כעמדת פתיחה בעצומה את דעתה של קטמון תשאיר הן את האנטיגוניזם ,והן את תמיכת אוהדי קטמון בלבד ובקיצור תייצג את קטמון.בשביל זה לא צריך את הקבוצה ולקבוצה הזו אין זכות לייצג את קטמון-בשביל זה אכן יש לקטמון נציגים נבחרים.
ואגב-רועי זקן רק מעוניין לשבת אתי ביציע .לברביקיו יש לו חברים אחרים וטובים יותר |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 09:43:42
|
[/quote]
מסכים! אז אולי אתה יכול להסביר מה המשמעות של העצומה, כי אני באמת (לגמרי לא ציני) לא מבין מה היא באה להגיד. [/quote]
כל אחד יכול לראות את העצומה הזו בדרכו הדרך שלי לראות אותה היא נסיון די ראשוני ודי חדשני ולא מעט נאיבי - וזה לא רע שהאוהדים ידברו אחד עם השני ויניעו מהלך של איחוד. לקטמון אין מונופול על האוהדים של האדום בירושלים וכל נסיון להתעלם מזה שיש עוד הרבה אוהדים על הגדר ואוהדים שהולכים למשחקים של הפועל - נסיון כזה הוא עצימת עיניים כל התייחסות כוחנית מצד אוהדי ירושלים לקטמוניסטים כאילו הם בוגדים ואם הם רוצים שיחזרו למשחקים של הפועל - היא לא נכונה ולא מכירה במציאות ובכלל בחיים למדתי שאם מדברים מוצאים פתרונות ואם לא מדברים רק מפתחים שנאה אני לא שונא את אוהדי הפועל - ההפך |
ירון |
נערך על ידי - yarond ב-19/12/2011 09:44:38 |
|
|
h.k.j.f.c
689 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 10:31:58
|
קלי, אני חולק על המשפט שכתבת: " 3)אם זה לא ייפתר בקרוב (עונה הבאה) זה מן הסתם כבר לא ייקרה וכבר לא יעניין אף אחד(מיותר להסביר)"
אני לא שותף לניתוח שלך, ואני עדיין אופטימי- כמה זמן נראה לך שסאסי יכול להשקיע זמן ומאמץ וכסף בקבוצה שלא מעניינת אותו? עוד שנה, עוד שנתיים? מי יקנה ממנו את הגוויה המהלכת הזו, חוץ מאיתנו? בכל קבוצה שאני יכול לחשוב עליה מלבד מכבי חיפה ומכבי פ"ת הבעליים מתחלפים כמו גרביים בגלל שלהיות בעלים של קבוצת כדורגל בישראל זה סיוט. גם יומו של הקבלן השחצן יגיע, ואנחנו בעזרת השם נהיה שם כשיימאס לו סופית. |
|
|
pelegnet
16 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 10:57:28
|
חברים אדומים יקרים שמי פלג נתנאל ממובילי היזומה מצד אוהדי הפועל ירושלים. רצוני לספר לכם למה יצאתי למאבק זה ואף כתבתי על טור בירושלים נט. רוב אוהדי הפועל נעלמו, לא מביעים עמדה ולא מגיעים למשחקים. מיותר לציין מספרים שהיו ביציע בשנים עברו במשחקים פשוטים. הקהל האדום והאיכותי היה מצליח להביא מספרים נכבדים וזה רבותי כוחנו העיקרי קבוצה נטולת הישגים אבל עם רצון עז להצלחה ואוהדים שאין כמותם בארץ. בל לנו לשכוח את אותם מאות ואלפי אוהדים שלא נקטו בשום צד מאז הפילוג ופשוט יושבים בבית ומחכים שמלחמות האדומים יגיעו לקיצן. כמו שירון ידידי אמר פה מדובר ביוזמה פשוטה ונאיבית כדי לראות אם יש לנו כוח ככלל האוהדים לשנות את התנהגות ההנהלות והמנהיגים השונים. בואו פעם אחת נדאג לעצמנו והכי חשוב בואו נחזיר את היושבים בבית לקבוצה אחת אדומה וחזקה במהרה עוד בימינו. פלג נתנאל. |
|
|
HST
285 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 11:02:31
|
פלג, אין לי שום בעיה עם ההתנהגות של הנהלת הפועל קטמון, יש לי בעיה עם התנהגות ההנהלה השניה. אין מקום ליצירת השוואה בין שתי ההנהלות. |
|
|
h.k.j.f.c
689 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 11:12:22
|
פלג, היוזמה שלך מבורכת והרצון הטוב שלך מרגש. אבל למעשה נדמה לי שרובנו לא מבינים מה אתה מציע, או מה אתה חושב שיקרה בעקבות ההצעה שלך. אם המטרה היא בסך הכל להקים עוד קבוצת ניהול שבה סאסי ברוב טובו ייתן "זכויות ניהול" לזמן מוגבל ואחר כך הקבוצה חוזרת לשליטתו, מה עשינו בזה? הוא יתקע לנו סכין בגב בדיוק כמו שעשה לכל אחד מעשרות האנשים שניסו להציל את הפועל בעשור האחרון. אז יאללה, פלג, תמצא דרך חדשה ומקורית להעיף את סאסי מהפועל ותביא לכולנו גאולה. כמו שכתוב "ויגור גולה עם זקן, ושרצקי עם רמי תמר ירבץ". |
|
|
gideon
918 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 11:22:24
|
קלי, לגבי ההתחלה של דבריך: "בואו רגע ננסה להסכים על כמה דברים בסיסיים 1)ישנה בעיה בקיומן של שתי קבוצות אדומות נפרדות 2)רוצים לפתור את זה
מי שלא מסכים עד עכשיו(גדעון?) לא רלוונטי לדיון הזה -להיפך שינסה לחבל בניסיון לפתור.מי שמסכים מוזמן להמשיך לקרוא
3)אם זה לא ייפתר בקרוב (עונה הבאה) זה מן הסתם כבר לא ייקרה וכבר לא יעניין אף אחד(מיותר להסביר)"
סעיפים 1-2 מקובלים עלי לגמרי (ע"ע החתימה שלי השאובה משלך) לגבי סעיף 3 אני לא בטוח ששעון החול אוזל בקצב שאתה מציין. ופה אחת מקודות המחלוקת הגדולות ביננו - גם אם כן...אז מה?!
גם הפתרונות שהצגת הם המקובלים עלי:
"אז איך פותרים? 1)משקיעים ומתעסקים רק בהפועל קטמון ובהצלחתה המקצועית,מתפללים לכשלונות מקצועיים של הפועל י-ם עד שהצד השני יישבר. 2)מגיעים לקיץ ומציעים הצעת רכישה סבירה ומקווים שהצד השני ייענה בחיוב."
חרף האכזבה שלך מהאסטרטגיה הזו אני עדיין מוצא אותה הנכונה ביותר למצבנו. היא לא מושלמת (מושלם בעניי היה זכיה שלך\שלי בלוטו האמריקאי, רכישת הקבוצה על חובותיה מסאסי, סילוקו והקמת אמפריה אדומה אחת ונהדרת!! עד זה יקרה אני מסתפק ב פתרונות 1-2) אבל ישימה.
כל יום שעובר, כל סיגר שמתכלה, כל טרגליצריד שנספג, כל סעיף שעולה מקרבים את הקץ לאחיזתו של סאסי בהפועל. לי יש סבלנות, ייקח שנה,שנתיים חמש שנים? אז ייקח. כל נכונות מצידנו מעבר להצעה הוגנת בסוף העונה מחזקת את אחיזתו הנואשת של סאסי. נכון שמדובר בסוגיה עקרונית ורגשית, אבל בל נשכח שמדובר גם בספורט תחרותי ברמה זו או אחרת. עליית ליגה של סאדר או מיקום טוב בטבלה מעלות את מדד השתן בראשו של המוכר הפוטנציאלי, לחלופין הצלחה מקצועית או חלילה אי-הצלחה (בפי מירו בן שמעון) משפיעה על העמדה שלנו במ"מ. על כן אין אפשרות לבוא באיזו שהיא הצעה אמיתית לפני תום העונה.
|
עוֹלָם יָשָׁן עֲדֵי הַיְּסוֹד נַחְרִימָה מִגַּב כָּפוּף נִפְרֹק הָעֹל אֶת עוֹלָמֵנוּ אָז נָקִימָה לֹא כְלוּם אֶתְמוֹל, מָחָר – הַכֹּל.
|
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 11:30:25
|
גדעון בוא תסביר לי בהיגיון שלך למה להציע בקיץ לסאסי ישירות בסוף השנה לדוגמא מיליון ש"ח תמורת הפועל י-ם ולחכות לתשובתו(אותה יצטרך להעביר תוך שבוע) עדיפה בעיניך על פני להעביר הצעה זו בעוד חודש לעדו ופלג (או מגשר מקצועי שיימצאו)ושהוא יילך עם זה לסאסי.אתה עד כדי כך מאוהב בו?הוא אמין בעיניך יותר מהם???.
|
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
נערך על ידי - קלי ב-19/12/2011 11:53:54 |
|
|
צנטרפולד
202 הודעות |
נשלח - 19/12/2011 : 12:00:08
|
קלי היקר,
הגדרה חביבה ששמעתי לטירוף היא לנקוט באותה פעולה ולצפות לתוצאה שונה.
להציע לסאסי כסף היום או בסוף העונה יוביל בדיוק לאותה תוצאה שהתרחשה בעבר. נקבל תשובה משפילה וספינים על כמה שאנחנו חלאות המין האנושי.
הדרך לאיחוד, לדעתי, עוברת בהצעה אחת וזהה מדי קיץ: מר סאסי היקר, אנחנו מוכנים לפטור אותך מעולה של הקבוצה תמורת מנוי כבוד לכל החיים. כל שיטה אחרת תוביל ותשכנע את האיש כי מה שיש לו ביד שווה מיליונים בעוד השווי הכלכלי של מה שיש לו ביד הוא שלילי. (אגב, ברור לי שגם זה עונה על הגדרת הטירוף, אבל עם זה אני מוכן לחיות).
ומאחר ואני חושב שהדרך לאיחוד עוברת דרך השיטה שהצגתי לעיל אני לא יכול, עם כל הכבוד שאני רוחש לך ולשותפיך ליוזמה (באמת), לחתום על עצומה אמורפית שאחר כך תשמש את היוזמים כדי להגיד שאני מאחוריה. אני מאחוריכם בתנאים ספציפיים. אני לא יכול לתת לכם קארט בלאנש. צר לי. |
|
|
יוזמה חדשה |
|
|
|