משתמש |
הפועל ירושלים כדורסל בגביע ווינר מול האלקטרות... |
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 09/10/2009 : 23:07:29
|
אני יודע שזה ירגיז פה הרבה אנשים, אבל אתם יודעים מה, אני באמת שלא מבין מה רע בזה שאוהד בית"ר בכדורגל אוהד את הפועל כדורסל. למעשה, יש לי בן-דוד כזה. אחלה בחור. אבא שלו (בעל של דודה שלי) שיחק קצת בנוער של בית"ר, ולכן באופן טבעי הפך לאוהד, ובעקבותיו שנים אחר כך גם הבן. ומכיוון שהאבא, ואחר כך גם הבן, אהבו כדורסל, ובירושלים יש רק קבוצת כדורסל אחת – הם הפכו לאוהדי הפועל בכדורסל (האח הצעיר יותר, אגב, הפך כנגד כל הסיכויים לאוהד הפועל גם בכדורגל). לפני לא מעט שנים המשפחה עברה לתל-אביב, אך נשארו נאמנים לחלוטין לקבוצות הירושלמיות. אז שמישהו יסביר לי בדיוק למה שאני לא ארצה שבן-דוד שלי יבוא לנוקיה לקלל את מכבי? איך זה בדיוק מפריע לי או לכם? נכון, אולי היה יכול להיות יותר כיף אם הייתה בית"ר גם בכדורסל, והיינו יכולים לשנוא אותם, וגם בתוך המשפחה הייתה יריבות ספורטיבית. אבל כל זה סתם היפותטי, פשוט כי אין, וכנראה גם לא תהיה, בית"ר בכדורסל.
ברור לכולנו שקטמון זה משהו מיוחד. אבל זה גם בסדר גמור אם הפועל כדורסל היא לא. מותר שתהיה לעיר סתם קבוצת כדורסל, בלי אידיאולוגיה או ערכים מיוחדים. ומותר לנו גם לאהוד קבוצה כזאת, פשוט כי זאת הקבוצה של העיר שלנו, הקבוצה שגדלנו עליה והלכנו למשחקים שלה כשהיינו ילדים, כי הקהל שלה הוא ברובו הגדול קהל ספורט מצוין, וכל שאר הסיבות שמביאות אנשים בכל העולם לאהוד קבוצות ספורט. למעשה, 99% מקבוצות הספורט בעולם הם סתם קבוצות. מה, הבעלים של ליברפול הם כאלה סימפטיים? הקבוצה מזוהה עם איזשהם ערכים חברתיים עמוקים? ליברפול היא קבוצת כדורגל. הפועל כדורסל היא קבוצת כדורסל. בעיר כמו ירושלים, עצם זה שיש לנו קבוצת כדורסל מובילה ונורמאלית (יעני, להבדיל מהמצב בכדורגל, לא מזוהה עם גזענות ופשיזם) זה הישג לא מבוטל.
שיהיה ברור, כשאני הולך למשחקים של הכדורסל, אני בהחלט שמח לשיר שרים נגד בית"ר, גם כשבן-דוד שלי עומד לידי. כן, אני אוהד הפועל כדורגל, ושונא את בית"ר בכל ליבי. אבל אני לא שונא את האוהדים של בית"ר (למרות שאני חושב שהם טועים טעות קשה כשהם אוהדים את הקבוצה הגזענית הזו), ואין לי שום רצון לגרש אותם, כל עוד הם מקבלים את זה (ורובם הגדול מקבלים את זה) שבמשחקים של הפועל כדורסל מותר לקלל את בית"ר.
|
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 09/10/2009 : 23:23:27
|
ממש ממש ממש לא מרגיש מותקף ובטח שלא מרגיש צורך להתגונן. סתם מרגיז אותי שבגלל התבוסתנות והגישה יפת הנפש הזאת הטבועה ברוב אוהדי הפועל ירושלים, הפסדנו את קבוצת הכדורסל של המועדון לאוהדי ביטר, לטרמפיסטים, ולחליפות למיניהן בערך בתחילת העשור ואולי קצת לפני. כמובן שרובכם בכלל לא הייתם שם באותן עתים מדוברות וניזונים מהדמגוגיה מהסוג הנפוץ באמצעי התקשורת המשמשים את אוהדי הפועל קטמון ירושלים בפרט ואוהדי ספורט בכלל. האנשים שאתם כל כך סולדים מהם ש"השתלטו" לכם על יציעי מלחה, כלומר, געוואלד, חובשי כיפות למיניהם ועוד יצורים חריגים, הם אותם אנשים בדיוק שאני זוכר קופצים לידי מאחורי הסלים של מלחה כשעוד היינו קבוצה מפתיעה ומרגשת ולא האימפריה המפחידה של היום. זאת ועוד, האנשים האלה, ולא אנחנו, הכניסו את שירי קטמון למלחה (כן כן, כולל הפטיש-מגל-אינטרנציונל) והם מכירים אותם לא כי משהו סיפר להם, אלא מכיוון שהם הגיעו ועודם מגיעים למשחקי הפועל קטמון ירושלים באופן קבוע. כנראה שלהם פחות משנה ההזדהות הפוליטית כשמדובר באהדת ספורט. בזמנו, הפיכת קבוצת הכדורסל לקבוצה מצליחה ועסק כלכלי משגשג, בשילוב עם הגידול בנוכחות הקהל הדתי- לאומי במשחקים, הצליחו להדיר את רגליהם של הרבה אוהדים ותיקים (גם אם צעירים) מיציעי מלחה. אחר כך בא גאיידמק ונתן טריגר וגם תירוץ מצוין לאוהדים שעזבו על למה "אין הפועל כדורסל", והופס! נפלו החומות, קרס המבצר ואחרי מספר בודד של שנים אנחנו מוצאים את עצמנו בוהים ביצחקי וברוכיאן יושבים מולנו תוך כדי שפינו מפיק שנאה למנורה. בעולם נורמלי, היה מגיע זר ושואל: "אז איפה האוהדים האדומים?", "איפה האנשים שהפגינו בחולון?", "איפה האנשים שהביאו את חמוריונה?", "איפה הם, אותם אנשים שעשו את צעד המחאה הכי מרשים בתולדות הספורט בישראל, ולמה היום הם לא מצליחים לגרש ממגרשם הביתי את שחקני היריבה המרה ביותר, ואת הספונסר שלה?" אז אני מצטרף ושואל, איפה הם אותם אנשים? יש לי השערה. האנשים האלה ויתרו מראש על המאבק, אולי עקב ניסיון מר בקבוצת הכדורגל המקורית, ונדחקו החוצה ממלחה ע"י אוהדי בית"ר, אוהדי הצלחות, טרמפיסטים ושאר בעלי ממון המחפשים לראות ולהיראות. ולמה? את זה אני כבר אשאיר לכם לענות, שכן התשובה לשאלה זו, כמו הרבה דברים, באמת נשגבת מבינתי. שאלתם את עצמכם למה יש מפלגות שלנצח תהיינה באופוזיציה ולעולם לא תשפענה כהוא זה מעמדותיהן שם על פעולות הקואליציה? אז אולי בעינינו אנחנו הכי צודקים בעולם, וגומא הוא כלב מסריח, אבל למי זה מזיז? יצחקי וברוכיאן אפילו לא יודעים שמישהו מתנגד לנוכחות שלהם שם, שלא לדבר על גומא, שכבר זכה לתואר יקיר האוהדים האדומים, ביזיון בפני עצמו. גומא לא קורא פה בפורום, והאוהדים במלחה שרים לו שירים. אף אחד לא מקלל את יצחקי וברוכיאן וגורם להם לעזוב את האולם בבושת פנים במחצית. לאור כל זאת, אני מאמין כי גישת אין הפועל כדורסל לא מזיזה לאף אחד אחר, ופוגעת רק בנו, כאשר לאט לאט קבוצתנו האהודה (כן, גם שלך בלאש וגם שלך אמיר, בטח של גלעד והחולצה ובודאי של לייזי ואיתמר ולאסלו) נשמטת לנו בין הידיים ולא נתפלא אם האבולוציה הזאת תיגמר בשינוי צבע וסמל בשנים הקרובות, וכבר לא תהיה לנו היכולת לשנות או לעצור את המגמה. זה הזמן להתחיל לפעול, להגיע למשחקי חוץ ולקלל ולמחות וכל מה שיכול לעזור. לתלות שלטים במלחה ולנסות להקים יציע מחתרתי. שינוי עושים מבפנים, כי אחרת אנחנו על תקן קליפות שום במאבק. או שנקים את הפועל שטראוס- אופציה לא ריאלית כרגע.
אה, ו.. ארמדיל- אם אתה בונה על האנשים שיושבים לידך ביציע במשחקי כדורגל שיחנכו את ילדיך, אזי הבעיה שלך גרועה בהרבה מכפי שנדמה לך. מספיק גרועה כדי שתתחיל לתור אחרי פתרונות במקום לשוטט בפורומים ולבזבז זמן יקר. אני את ילדיי מתכוון לחנך בעצמי.
וחתול, תנסה להגיב עניינית.
כן, אני מחכה.. |
האם ירושלים יכולה לעשות את זה?.. יכולה!!! ויקטור פאצ'ה!!! "מערכת אבל בהסתדרות מברכת את ממשלת ישראל על הבאתם לארץ של הפליטים האלבנים מקוסובו. סאסי ימכור אותם למכבי חיפה." (אבל בהסתדרות, 24.4.99) |
נערך על ידי - Victor Paco ב-09/10/2009 23:48:25 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 00:10:36
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי Victor Paco
ממש ממש ממש לא מרגיש מותקף ובטח שלא מרגיש צורך להתגונן. סתם מרגיז אותי שבגלל התבוסתנות והגישה יפת הנפש הזאת הטבועה ברוב אוהדי הפועל ירושלים, הפסדנו את קבוצת הכדורסל של המועדון לאוהדי ביטר, לטרמפיסטים, ולחליפות למיניהן בערך בתחילת העשור ואולי קצת לפני. כמובן שרובכם בכלל לא הייתם שם באותן עתים מדוברות וניזונים מהדמגוגיה מהסוג הנפוץ באמצעי התקשורת המשמשים את אוהדי הפועל קטמון ירושלים בפרט ואוהדי ספורט בכלל. האנשים שאתם כל כך סולדים מהם ש"השתלטו" לכם על יציעי מלחה, כלומר, געוואלד, חובשי כיפות למיניהם ועוד יצורים חריגים, הם אותם אנשים בדיוק שאני זוכר קופצים לידי מאחורי הסלים של מלחה כשעוד היינו קבוצה מפתיעה ומרגשת ולא האימפריה המפחידה של היום. זאת ועוד, האנשים האלה, ולא אנחנו, הכניסו את שירי קטמון למלחה (כן כן, כולל הפטיש-מגל-אינטרנציונל) והם מכירים אותם לא כי משהו סיפר להם, אלא מכיוון שהם הגיעו ועודם מגיעים למשחקי הפועל קטמון ירושלים באופן קבוע. כנראה שלהם פחות משנה ההזדהות הפוליטית כשמדובר באהדת ספורט. בזמנו, הפיכת קבוצת הכדורסל לקבוצה מצליחה ועסק כלכלי משגשג, בשילוב עם הגידול בנוכחות הקהל הדתי- לאומי במשחקים, הצליחו להדיר את רגליהם של הרבה אוהדים ותיקים (גם אם צעירים) מיציעי מלחה. אחר כך בא גאיידמק ונתן טריגר וגם תירוץ מצוין לאוהדים שעזבו על למה "אין הפועל כדורסל", והופס! נפלו החומות, קרס המבצר ואחרי מספר בודד של שנים אנחנו מוצאים את עצמנו בוהים ביצחקי וברוכיאן יושבים מולנו תוך כדי שפינו מפיק שנאה למנורה. בעולם נורמלי, היה מגיע זר ושואל: "אז איפה האוהדים האדומים?", "איפה האנשים שהפגינו בחולון?", "איפה האנשים שהביאו את חמוריונה?", "איפה הם, אותם אנשים שעשו את צעד המחאה הכי מרשים בתולדות הספורט בישראל, ולמה היום הם לא מצליחים לגרש ממגרשם הביתי את שחקני היריבה המרה ביותר, ואת הספונסר שלה?" אז אני מצטרף ושואל, איפה הם אותם אנשים? יש לי השערה. האנשים האלה ויתרו מראש על המאבק, אולי עקב ניסיון מר בקבוצת הכדורגל המקורית, ונדחקו החוצה ממלחה ע"י אוהדי בית"ר, אוהדי הצלחות, טרמפיסטים ושאר בעלי ממון המחפשים לראות ולהיראות. ולמה? את זה אני כבר אשאיר לכם לענות, שכן התשובה לשאלה זו, כמו הרבה דברים, באמת נשגבת מבינתי. שאלתם את עצמכם למה יש מפלגות שלנצח תהיינה באופוזיציה ולעולם לא תשפענה כהוא זה מעמדותיהן שם על פעולות הקואליציה? אז אולי בעינינו אנחנו הכי צודקים בעולם, וגומא הוא כלב מסריח, אבל למי זה מזיז? יצחקי וברוכיאן אפילו לא יודעים שמישהו מתנגד לנוכחות שלהם שם, שלא לדבר על גומא, שכבר זכה לתואר יקיר האוהדים האדומים, ביזיון בפני עצמו. גומא לא קורא פה בפורום, והאוהדים במלחה שרים לו שירים. אף אחד לא מקלל את יצחקי וברוכיאן וגורם להם לעזוב את האולם בבושת פנים במחצית. לאור כל זאת, אני מאמין כי גישת אין הפועל כדורסל לא מזיזה לאף אחד אחר, ופוגעת רק בנו, כאשר לאט לאט קבוצתנו האהודה (כן, גם שלך בלאש וגם שלך אמיר, בטח של גלעד והחולצה ובודאי של לייזי ואיתמר ולאסלו) נשמטת לנו בין הידיים ולא נתפלא אם האבולוציה הזאת תיגמר בשינוי צבע וסמל בשנים הקרובות, וכבר לא תהיה לנו היכולת לשנות או לעצור את המגמה. זה הזמן להתחיל לפעול, להגיע למשחקי חוץ ולקלל ולמחות וכל מה שיכול לעזור. לתלות שלטים במלחה ולנסות להקים יציע מחתרתי. שינוי עושים מבפנים, כי אחרת אנחנו על תקן קליפות שום במאבק. או שנקים את הפועל שטראוס- אופציה לא ריאלית כרגע.
אה, ו.. ארמדיל- אם אתה בונה על האנשים שיושבים לידך ביציע במשחקי כדורגל שיחנכו את ילדיך, אזי הבעיה שלך גרועה בהרבה מכפי שנדמה לך. מספיק גרועה כדי שתתחיל לתור אחרי פתרונות במקום לשוטט בפורומים ולבזבז זמן יקר. אני את ילדיי מתכוון לחנך בעצמי.
כן, אני מחכה..
כל מילה בסלע מר נקודה. |
שונא ביט"ר. אוהב שווארמה. |
|
|
חיים ברעם
403 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 00:24:01
|
הדיון כאן הוא מרתק וחשוב בעיני, וקראתי את כל התגובות באורח יסודי. בדרך כלל אני נוטה להסכים עם מיכאל. קצת התעייפתי מהשנאה, ובעיקר אני לא מקבל שום קוקלטיביות רעיונית בנושא הזה. אני לא חייב לאהוב את מי שכולם אוהבים, ולא חייב לשנוא את מי שכולם שונאים. חד וחלק. אני בהחלט לא שונא את ברק יצחקי או את אבירם ברוכיאן רק בעטייה של החולצה הצהובה שהם עוטים במגרש. יש לי ילדים הרבה יותר מבוגרים מהם, וזה מגוחך בעיני לאצור בלבי איבה רותחת כלפי ספורטאי צעיר בן עירי. עם זאת, אני לגמרי לא מקבל את גומא, שמטפח רעיונות ספק פשיסטיים ספק דתיים לאומניים, איש שבא מאופל מנוכר, לוט בערפילים דקים ואטומים, ואיש אינו יודע מתי יתאדה לחלל עולמנו ויהיה כלא היה. אבל לא כולנו סתם "וויתרנו" על הכדורסל. הסיבה האישית שלי היא כל כך פשוטה, עד שאיש לא יאמין לי: אני לא אוהב כדורסל. המשחק הזה משעמם אותי מאז שנפרדתי מדוד קמינסקי ונסעתי לאנגליה באוקטובר 1962. עם זאת, אקבל ברצון אוהדים שיגיעו לקטמון בלב נקי, עם סלידה מאלימות ורגשי תיעוב כלפי הגזענות. אסתפק לגמרי במכנים המשותפים הללו. אני חושב שרוב האוהדים יסכימו לכך. אשר לגומא, לא נסכים לקבל את כספו או את הפטרונאז' שלו, כי אז קטמון כבר לא תהיה קטמון. מי יאות ללכת ליציע בליגה ג', במרחק של קילומטר מכר הדשא, כדי לצפות בליגה ג' וגם לראות את כל עקרונותיו נרמסים ברגליו הגסות של הכסף הגדול? הרי כדי לברוח מכל אלו, הגענו לליגה הנמוכה. ויש לנו המון מה להציע. אני מציע לקרוא לזה "חוויית קטמון" בכל הפירסומים שלנו. בילוי תמים במחיצת אנשים טובים; זוהי מרכולתנו ואין בלתה. |
|
|
nadavlev
206 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 00:31:22
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי לאסלו צה
כן, אני מחכה..
כל מילה בסלע מר נקודה.
מדהים!!! עצוב כמה שזה נכון בעיקר בגלל העובדה שצריכים לפעול, והחלק המעשי הוא החלק הבעייתי... לארגן את כל החברה של קטמון ביציע אחד, להכין שלטים נגד אגייאר, לשיר ולמחות נגדו במשחקים, כאן מתחילה הבעיה. |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 00:42:23
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי Victor Paco זה הזמן להתחיל לפעול, להגיע למשחקי חוץ ולקלל ולמחות וכל מה שיכול לעזור. לתלות שלטים במלחה ולנסות להקים יציע מחתרתי. שינוי עושים מבפנים, כי אחרת אנחנו על תקן קליפות שום במאבק. או שנקים את הפועל שטראוס- אופציה לא ריאלית כרגע.
צר לי להגיד לך ויקטור, אבל לדעתי מדובר בקרב אבוד. המקסימום שנוכל לעשות,זה אולי להרוויח קצת זמן. דני קליין וההנהלה לא שמים עלינו, ואולי גם בצדק מבחינתם.
אני חושב שאפשר וצריך לארגן את החברה סביבנו לאיזושהי מחאה, אבל אני די סקפטי לגבי הסיכוי שזה יעזור. מה גם שאפילו רוב אוהדי קטמון במלחה לא חושבים כמונו. אז נהיה 20-30 איש שיעשו קצת רעש, יניפו שלטים, ויקימו יציע מחתרתי. זה מה שיציל את הפועל י-ם? בכל מקרה, אם מתארגן משהו אני אשמח לעזור ולהשתתף.
מה שאני עושה בנתיים זה לקבוע לעצמי קווים אדומים, ובנוסף להשתדל להתעלם מהדברים שלא מוצאים חן בעיני, שלדעתי אני לא ממש יכול לשנות. ואם גומא יהיה הבעלים של הפועל מגדל ושל ביטר, מסופקני אם אני אמשיך להגיע למלחה... |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
fego7
70 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 01:19:20
|
בושה אגייאר
דני קליין מתי תבין?
הפועל ירושלים כדורעף 100 אחוז הפועל מאמן אדום בואו בהמוניכם |
|
|
ארמדיל
271 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 01:26:32
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי Victor Paco אה, ו.. ארמדיל- אם אתה בונה על האנשים שיושבים לידך ביציע במשחקי כדורגל שיחנכו את ילדיך, אזי הבעיה שלך גרועה בהרבה מכפי שנדמה לך. מספיק גרועה כדי שתתחיל לתור אחרי פתרונות במקום לשוטט בפורומים ולבזבז זמן יקר. אני את ילדיי מתכוון לחנך בעצמי.
ראשית, הסר דאגה - אני לא בונה עלייך שתחנך את הילדים שעוד אין לי, ולא על אף אחד מהאנשים שיושבים לידי ביציע, או שנמצאים ברחוב, או במכולת, או באוטובוס, וכו'. גם אני אחנך את הילדים שלי בעצמי. אני מודה לך על הדאגה שהבעת לבעיותיי, ועל הדרכים שלי לתור אחר פתרונות. אולי בבוא היום אוכל להיוועץ בחוכמתך מה רבה בנוגע לדרכים אחרות לפתור את בעיותיי.
קשה לי להבין איך לא הבנת את זה מתגובתי הקודמת, אם באמת לא הבנת: אני לא הייתי, ולדעתי כל הורה שפוי לא היה, מביא ילדים קטנים לסביבה שבה אנשים הם אלימים בצורה אובססיבית (גם כאלה שתפקידם הוא לא לחנך ילדים, כאמור לעיל) כמו למשל אוהדי הפועל כדורסל בכל פעם שמשמיעים את השם מכבי/גרשון/פניני/שארפ/שלף/וכו'. אני לא יפה נפש. אין לי שום דבר נגד שנאה ספורטיבית, קללות מזדמנות, וכו'. אני אומר אלימים "בצורה אובססיבית" כי רמת ההתעסקות בדברים האלה הפכה בעיניי להיות מסתם טיפשית, דרך מוגזמת עד גיחוך, עד בלתי-נסבלת ומזיקה: לקרוא לקבוצה שלך בכובשי קטמון "הפועל גיא פניני מת", או להוסיף ז"ל/מת/שיישרף לשם של כל מי שאתה שונא, או לכתוב בפומבי שאתה מקווה שיתהפך להם האוטובוס (גם אם אתה לא מתכוון לזה), או להיטפל לשחקנים או אוהדים של קבוצה יריבה גם מחוץ למגרש, או לזרוק דברים על שחקנים במגרש, ועוד - מעבר לזה שזה פשוט מטופש מאוד וסר טעם, זה גם מאוד מזכיר בדיוק את הדברים שאני שונא בבית"ר, ובהתנהגות הגזענית האובססיבית שלהם, רק שבקומץ של הפועל כדורסל זה אלים בצורה אובססיבית מינוס הגזענות. אני לא אתפלא אם הדברים הללו הם אלה שמובילים בסופו של דבר גם להתנהגויות עברייניות מחליאות כמו ריסוס כתובות נאצה על קברים וזריקות אבנים על אוטובוסים. אתה באמת לא מבין למה אנשים ימנעו מלקרב בכוונה את הילדים שלהם להתנהגות כזאת? אתה באמת לא מבין איך ההגזמות האלה הזאת פוגעת במטרות שלנו? לא עדיף להקדיש את זמננו לדברים אחרים? |
--- Homo Sapiens Non Urinat In Ventum |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 02:00:46
|
כן, אני מחכה..
בעניין המחאה - אני זוכר שעוד בתקופת גאיידמק היה ניסיון ליצור תנועה כזו של מחאה, אלא שלא היה קמצוץ של שיתוף מצד רוב יושבי היציעים במלחה. לדעתי, למרות המכנה המשותף האידיאולוגי בין מצבה של הפועל כדורסל ושל הפועל סאדר של לפני שנתיים וחצי, כלומר שאנחנו מזהים את הזוהמה ורוצים להילחם בה, יש הבדל תהומי אחר. המצב של הקבוצה. להשוות בין ההצלחה (הספורטיבית\כלכלית\וכו') של הפועל כדורסל לבין ההצלחה של הפועל ירושלים של לפני עידן קטמון, זה כמו להשוות בין המהירות של אוסיין בולט ושל ילד בן 6. הפועל כדורסל קבוצה מצליחה, וזה מעוור את עיניהם של הרבה אנשים שמעדיפים לקבל את הכסף ארקדי וגומא. אלה, לא רק שלא יתמכו במאבק כזה או אחר, אלא גם ילחמו בך אם רק תנסה לייצר כזה. ותאמין לי, אני ניסיתי. עם כל זאת, אני מעריך מאוד את הקהל של הפועל כדורסל, אני חושב שאנחנו חייבים ללא מעט מהם שהצטרפו ותמכו מהיום הראשון של קטמון, ושבלי כל קשר לספורט הם אחלה אנשים רובם. הקשר עם מחלקת הכדורסל, עד כמה שהוא מסובך, הוא חשוב ונחוץ. לגבי ההערה של ארמדיל על האלימות האובססיבית - אני מסכים.
ומחוץ לכל הדיון האידואולוגי הזה, התחזית שלי לעתיד היא שגם הפועל כדורסל וגם בית"ר הולכות לאכול הרבה הרבה חרא מהקשר הזה עם גומא. מעבר לכל הדברים שהוא מייצג שהם דוחים בעניי, אני דיי בטוח שהוא הולך לדפוק אותם יותר חזק ממה שארקדי דפק אותם. ארקדי המציא את השיטה גומא שיכלל אותה... |
Hasta la Victoria Siempre |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 02:49:23
|
אני לא מבין מאיפה הבאת את הקשקוש המוחלט הזה של "אלימות אובססיבית". הקהל של הפועל ירושלים כדורסל הוא ממש לא קהל אלים. במה זה שונה מהקהל של קטמון ששר לאופיר עזו שישבור את הרגל כי הוא עבר לביט"ר לפני מיליון שנה לבין הקהל של הכדורסל ששר לפניני כי הוא עבר למכבי?. בקיצור, די להיות מתחסד. שנאה ספורטיבית או "אלימות מילולית" אם אתה רוצה לקרוא לזה כך יש בכל מקום, גם בקטמון. ריסוס על קברים וכתובות נאצה?. מה אתה חי בסרט? זה לא קרה ובחיים לא יקרה. זוהי נחלת אוהדי הפעול ת"א (שאנשים רבים פה כה נהנים ללחך את פנכתם). הקהל שלנו לא הגיע ולא יגיע למחוזות כאלה.
גם לי מאוד מאוד צורם הקטע הזה עם ביט"ר. לכן כבר אין לי מנוי כבר מספר שנים. אבל מפה ועד להשמיץ את הקהל הנהדר של הפועל כדורסל זו הגזמה פרועה. |
שונא ביט"ר. אוהב שווארמה. |
נערך על ידי - לאסלו צה ב-10/10/2009 02:57:57 |
|
|
איתמר
167 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 04:47:05
|
אני מסכים פה עם הרבה אנשים וסולד מאחרים אבל אין לי כח לכתוב עכשיו תגובה ארוכה.. אני רק יגיב לזה שאמר שהפועל ירושלים כדורסל היא פשוט קבוצה בלי עקרונות והיא פשוט קבוצת ספורט- זה ממש דבילי להגיד את זה הפועל ירושלים כדורסל נבנתה על אותם עקרונות ובידי אותה המפלגה ונשאה את אותו הסמל.. זה שעם השנים העקרונות האלה נעלמו בחלקם לא אומר שהם לא קיימים, אם לא בקבוצה אז לפחות באוהדים
|
"קבוצה חדשה הקמנו, שום בעל הון לא ישלוט בה" הפועל קטמון ירושלים |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 08:36:37
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מיכאל
אני יודע שזה ירגיז פה הרבה אנשים, אבל אתם יודעים מה, אני באמת שלא מבין מה רע בזה שאוהד בית"ר בכדורגל אוהד את הפועל כדורסל.....
מה רע??מאיפה להתחיל מיכי? אני ששיך לזרם של העקרונות הספורטיביים (ולא הפוליטיים ) אענה לך . גם לי יש קרובי משפחה/חברים כאלו(ולא מעט) ,אז אני בטח לא שונא אותם.אבל כאוהדי ספורט אני בז להם והם דוחים אותי. כי מי הם אותם זיקיות?או אוהדי בית"ר רגל במקור, שפשוט מפאת מחסור בקבוצת סל ,חברו לקבוצה המצליחה של הפועל.או אוהד הפועל סל במקור , שמפאת מחסור בקבוצת כדרגל מוצלחת, הפך לאוהד בית"ר. ומה זו האהדה הזו בדיוק?יום ראשון צהוב עולה ושנאה להגועל ,יום שני אדום עולה ומי שלא קופץ צהוב...עלוב,פטתי עכשיו מילא שזה היה המצב הסופי-אנחנו הפועל והם אורחים שמקבלים "קודי התנהגות" אדומים ,אז הייתי מסתפק בחוסר הערכה וזהו.אבל האמת שהם "מפחידים" אותי כי התהליך לא נגמר.בהתחלה הם היו מיעוט מבוטל.היום הם חלק לא מבוטל .אח"כ מתקבלת בטבעיות התמיכה הכלכלית המשותפת(גאידמק,אגייאר) ואורחי כבוד מחליאים כמו יצחקי ועידן טל .בשלב הבא בעלות משותפת תתקבל בהבנה(שהרי לפי הזיקיות אין יריבות). וכשזה ייקרה זה רק עניין של זמן שהפועל תהפוך לבית"ר והאדום יהפוך לצהוב,מפני שכל בעלים משותף יבין את הפוטנציאל העסקי/כלכלי של מיליון אוהדי בית"ר .
בסוף התהליך לקרוביך וחבריי הזיקיות תהייה קבוצה(אולי אפילו נחמדה יותר).אבל לי שאין כמו להם את הפטנט להגיד "טוב נו,אין הפועל סל אלא רק בית"ר אז נאהד בית"ר, פשוט לא תהייה קבוצה.
הבעייה שאחרי כל מה שאמרתי אין לי מושג איך באמת גורמים אי נוחות לזיקיות ואיך עוצרים את התהליך |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 09:05:02
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי איתמר ליברגל
אני מסכים פה עם הרבה אנשים וסולד מאחרים אבל אין לי כח לכתוב עכשיו תגובה ארוכה.. אני רק יגיב לזה שאמר שהפועל ירושלים כדורסל היא פשוט קבוצה בלי עקרונות והיא פשוט קבוצת ספורט- זה ממש דבילי להגיד את זה הפועל ירושלים כדורסל נבנתה על אותם עקרונות ובידי אותה המפלגה ונשאה את אותו הסמל.. זה שעם השנים העקרונות האלה נעלמו בחלקם לא אומר שהם לא קיימים, אם לא בקבוצה אז לפחות באוהדים
עקרונות הא אחויה ? תזכיר לי ,על איזה עקרון שמרתם חוץ מהעקרון שהפכתם את דני קליין לאתרוג?שבלעדיו אין קבוצה ? שהוא הלב והנשמה של הפועל ירושלים וכל הג'אז הזה?
|
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 09:30:14
|
זה לא רק עניין הבית"רים. הפועל כדורסל היא קבוצה מכביסטית. שנים בהפועל מוחים על השיריון של מכבי ביורוליג, עד שהציעו גם להם שיריון במפעל אירופאי. כמה ישראלים שיחקו בהרכב של הפועל בגמר? שניים, כמעט כל המשחק היו רק שני ישראלים על המגרש. עד שנעימי וקוקיה הגיעו שנה שעברה והשנה, במשך שנים, איזה שחקן בית/ אוהד שיחק במועדון? איזה כבוד נעשה לאז כץ או משה מזרחי לפני שהם נזרקו מהמועדון? איזה עזרה עדי גורדון (!) קיבל כשהוא נקלע לקשיים כלכליים? הפועל ירושלים כדורסל (בהובלת דני קליין) הפכה לקבוצה מכביסטית, שתעשה כל דבר בשביל לזכות בתארים, עזבו את האהבה, יש לנו כסף והוא ינצח |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
|
|
danvel1
142 הודעות |
נשלח - 10/10/2009 : 10:29:08
|
התשובה, אני חושב, היא בהפועל קטמון ירושלים. היכולת של הקבוצה לשמש כמובילה של רעיון קהילתי. אם חושבים על ביט"ר והפועל ירושלים כדורסל - הדגש הוא על כסף והישגים. הפועל קטמון ירושלים היא ההכרה שחזרה לחלק מהדרכים הישנות יכולה להיות רעיון לא רע. למעשה, היא מחזירה לחיים צבע שממזמן נעלם ממחוזותינו, צבע חברתי אמיתי. |
אפילו שהמסע בן אלף קילומטרים הדרך מתבצעת צעד אחר צעד... |
|
|
הפועל ירושלים כדורסל בגביע ווינר מול האלקטרות... |
|
|
|