| משתמש |
מלפפונים  |
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 17:57:36
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום עולה
לא הבנתי למה שוב מתעקשים השנה לשחק עם שני גרזנים באמצע ולא גרזן אחד+קשר 50\50 או פליימייקר.עם שני גרזנים באמצע הקבוצה קצת הגנתית.. לגבי הבלם אני הייתי מעדיף בלם מנוסה..אחד כזה שלטרטיאק יהיה ביטחון מלא לשחק איתו.
זה שטויות וסמנטיקה. אין כיום פליימייקר בעולם, אין חיה כזאת. המשחק שלנו בנוי על 2 דפנסיביים, 2 אופנסיביים, 2 חלוצים. כשעוז יחזור, הוא יהיה מעין חצי פליימייקר כפי שעבד יפה כשהוא משחק עם שי וכפיר כצירים. אבל מעבר לכך, הסגנון של חלוץ מרכזי שהוא ציר וסילונים מהכנפיים זה המערך הכי התקפי שיש בשנת 2011 כפליימייקרים כבר אין ומייצרים קשרים אחוריים כמו זבל. רק מיכאל אמן מבין למה צריך כל כך הרבה שחקנים בארץ בתפקיד הזה. ולעניין :
אחלה החתמות, מבטיח. בהצלחה
לא קצת הגזמת?אני אולי יברח מהנושא,אבל היום השיטה 4-4-2 עם שני גרזנים לא הביאה לאף קבוצה אליפות או מקום ראשון.במנצ'סטר תמיד היה סקולס שהוא היה מין סוג של קשר מרכזי עושה משחק,דבר שארגן מאוד את ה4-4-2 של יונייטד. גם אינטר הבונקריסטית של שנת 2010 שיחקה עם שניידר במרכז ולידו גרזן. ואם אתה כבר מדבר על פליימייקרים בעולם,אל תשכח שמי שבאמת גורם למשחק של בארסה להיראות כל כך יפה הוא צ'אבי. כמובן שאנחנו לא ברצלונה ולא יונייטד,אבל בכל זאת,קח דוגמא משנה שעברה.חס וחלילה אני לא רוצה לפגוע באדון יוסי אבולעפיה,אבל איך שהוא נכנס להרכב,הקבוצה נראתה מאוד הגנתית.לא ניצחנו יותר מ-3:0.
|
 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 18:02:08
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
לא הבנתי למה שוב מתעקשים השנה לשחק עם שני גרזנים באמצע ולא גרזן אחד+קשר 50\50 או פליימייקר.עם שני גרזנים באמצע הקבוצה קצת הגנתית.. לגבי הבלם אני הייתי מעדיף בלם מנוסה..אחד כזה שלטרטיאק יהיה ביטחון מלא לשחק איתו.
זה שטויות וסמנטיקה. אין כיום פליימייקר בעולם, אין חיה כזאת. המשחק שלנו בנוי על 2 דפנסיביים, 2 אופנסיביים, 2 חלוצים. כשעוז יחזור, הוא יהיה מעין חצי פליימייקר כפי שעבד יפה כשהוא משחק עם שי וכפיר כצירים. אבל מעבר לכך, הסגנון של חלוץ מרכזי שהוא ציר וסילונים מהכנפיים זה המערך הכי התקפי שיש בשנת 2011 כפליימייקרים כבר אין ומייצרים קשרים אחוריים כמו זבל. רק מיכאל אמן מבין למה צריך כל כך הרבה שחקנים בארץ בתפקיד הזה. ולעניין :
אחלה החתמות, מבטיח. בהצלחה
נו מילא, עד שאני מתנגד לשני קשרים דפנסיביים אתה בעד? שנה שעברה שיחקנו את הכדורגל הכי יפה שלנו עם שרון סבג ועדי. כלומר עם 50 50 אחד ודפנסיבי אחד. ולפני שקופצים עם "סמנטיקה" וטוענים שאין הבדל - וברור שזה לא מדע מדוייק למען השם - יש לזה מבחן פשוט: קשר ראוי לתואר קשר 50/50 עם הוא יכול לעלות להתקפה, לעבור שחקן, לבשל ולכבוש. את זה ג'רי אסוס לא יכול, שרון סבג, אני מקווה, עדיין כן. |
 |
|
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 18:21:31
|
| חוץ מזה,בשביל לתת את הכדורים שהווינגרים צריכים או החלוצים,צריך לתת אחד הקשרים האמצעיים שניכן בראיית משחק או ניהול משחק טוב. |
 |
|
|
אסי טובי
124 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 18:40:33
|
אני עם קראנקו, כל מילה. אין יותר פליימקר. תחשבו על כך ששני קשרים דפנסיביים אמורים לשחרר את שני המגינים לתקוף מהאגפים ללא הרף ובפחות חשש. ואז, יש לנו שני מגינים תוקפים, שני קיצוניים שיכולים גם להעמיד שחקן מול שוער(עוז, אילן טפרה) ושני חלוצים טכניים בטירוף.
|
 |
|
|
nadavlev
206 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 19:00:38
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אסי טובי
אני עם קראנקו, כל מילה. אין יותר פליימקר. תחשבו על כך ששני קשרים דפנסיביים אמורים לשחרר את שני המגינים לתקוף מהאגפים ללא הרף ובפחות חשש. ואז, יש לנו שני מגינים תוקפים, שני קיצוניים שיכולים גם להעמיד שחקן מול שוער(עוז, אילן טפרה) ושני חלוצים טכניים בטירוף.
צודק. לתקוף מהאמצע יהיה מאוד קשה אלא אם כן יש לך חלק קדמי גם טכני וגם פיזי. הייתרון של 2 גרזנים הוא שהם מאפשרים למגנים לרוץ קדימה וכך אנחנו יכולים לתקוף מהאגפים עוד מהחצי ובאגפים יש לנו הרבה מה להציע |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 19:38:22
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אסי טובי
שטויות. תיזכר היטב ,ואני בטוח שלא שכחת ,במשחק העליה נגד שעריים בטדי עם שרון סבג בהרכב .הגולאסו של כפיר היה כולו מהלך של פליימייקר.שרון התחיל אותו ושרון גם מסר את המסירה החכמה לכפיר.זה לא עניין סמנטי בלבד.פליימייקר מארגן לך את המשחק ומעביר את הכובד להתקפה.את זה עשה בצורה מצויינת שרון סבג.ובמשחקים הרבים שהוא נעדר ,זה בלט לעין.
|
 |
|
|
אסי טובי
124 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 20:20:55
|
טוב, אם אתה טוען שמה שאני אומר זה שטויות, לפחות תגבה את זה בנתונים ממשיים בלי להאחז בגול אחד מתוך 100 שכבשנו בכדי להוכיח את טענתך. ברור ששרון בעל איכויות ויש לו מה לתת, אבל בשיטה שליאור משחק נתנו הצגות, כבשנו שערים רבים והגענו למיליון הזדמנויות. חוץ מזה, זה מה שהמאמן שלך מאמין בו. ואם כבר לשחק "במוריניו", תן לי דוגמאות לפליימקרים קלאסיים היום. אין יותר ברקוביץ', זה כמעט לא קיים יותר. אולי צ'אבי. אבל צ'אבי יש רק אחד, והוא לא יבוא אלינו.. נראה לי.. האידיאל זה אלונסו מריאל מדריד שיודע לבנות משחק ולהגן בצורה מושלמת. ושוב, צ'אבי אלונסו-ריאל מדריד, הפועל קטמון ירושלים- ישראל, ליגה א'. אני מקווה שהבנת מה ניסיתי לומר, למרות שגם אני, אולי בהשפעתך, השתמשתי קצת בדמגוגיה.. |
נערך על ידי - אסי טובי ב-06/07/2011 21:04:55 |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 22:08:11
|
| אגב, מישהו יודע מה הסטטוס של חנוכייב? יש אולי הגיון בכך שלא רוצים את יניב אברהמי בתור נער פוסטר, אבל חנוכייב לדעתי הוא נער הפוסטר האולטימטיבי. ובאופן עקרוני, אם הוא יוריד קצת מהמשקל, אני חושב שהוא גם יוכל לתרום מקצועית בסיטואציות מסויימות. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 22:57:12
|
יודעים מה אני יתן לכם נתון סטיסטי מעניין: חוץ מהמשחק הראשון של אבולעפיה,שבו הוא נכנס בדקה ה-46, קטמון לא כבשה יותר מ-3 שערים למשחק. אני זוכר את זה טוב מאוד-אני בעצמי התלוננתי שהקבוצה התחילה לשחק מאוד הגנתי וזה לא הכדורגל היפה שראינו כאשר סבג היה במרכז שדה. עוד עובדה היא,שברצלונה,אלופת הליגה הספרדית משחקת בקושי עם גרזן אחד(בוסקטס),מנצ'סטר שיחקה תמיד עם הצמד סקולס את קאריק(סקולס עושה משחק וקאריק גרזן),והלאה עם פירלו שלקח השנה אליפות עם מילאן,ויש עוד מלא. מישהו יכול למצוא לי אלופה שמשחקת עם שני גרזנים ביחד ללא פליימייקר?גם לא בליגת העל. חברים אני יזכיר משהוא:לא מתווכחים עם עובדות!!! |
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 23:12:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי lazy
אגב, מישהו יודע מה הסטטוס של חנוכייב? יש אולי הגיון בכך שלא רוצים את יניב אברהמי בתור נער פוסטר, אבל חנוכייב לדעתי הוא נער הפוסטר האולטימטיבי. ובאופן עקרוני, אם הוא יוריד קצת מהמשקל, אני חושב שהוא גם יוכל לתרום מקצועית בסיטואציות מסויימות.
יאן  |
שונא ביט"ר. אוהב שווארמה. |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 23:36:37
|
יודעים מה אני יתן לכם נתון סטיסטי מעניין: חוץ מהמשחק הראשון של אבולעפיה,שבו הוא נכנס בדקה ה-46, קטמון לא כבשה יותר מ-3 שערים למשחק.
ואין קשר בין הנתון הזה לשום פציעה של עוז צבאג, לחץ לקראת סוף העונה, או סתם כושר לקוי יחסית של הקבוצה. הכל זה רק בגלל צמד הגרזנים. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
סאריץ
172 הודעות |
נשלח - 06/07/2011 : 23:48:14
|
| יותר משלושה שערים במשחק??? איזה אוהדים דוחים הפכנו. טמעים!!! לא הפסדנו עם יוסי אף משחק. ניצחנו בשיכון ויצ'לאל ושדרות ואת מי לא? ועל זה מסתכלים. ואם שרון סבג בקבוצה אז על מה הוויכוח המיותר הזה????? על מה?? |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 07/07/2011 : 01:43:44
|
אין כאן צודקים ולא צודקים, הדעות שלכם משלימות, יש תנועה פנימית של הכדורגל, אבולוציה.
ה50-50 שביקו מדבר עליו זה בעצם הגרזן שנולד עם יכולת ראיית משחק ומסירה ולכן הוא פותח את המשחק, לא כי הגדרת אותו 50-50. 50-50 בהגדרתו הוא הדפנסיבי,הווה אומר גם הדפנסיבי של פעם נדרש ל 50 אחוז התקפה, מאז ומתמיד. אז היום משחקים עם צמד גרזנים, ומן הטבע אחד לרוב יותר אופנסיבי באופיו , אז למדו את זה, משחקים ככה ופתאום נולדה התמיינות פנימית של 1 כפול "גרזן"+1 כפול 50-50 = קישור דפנסיבי. לרוב כל זה סמנטיקה, כי אין כוונת מכוון. איפה כן יש ? בהבנה שגם אם אני כמו טמפופו קרוע על הפליימייקר הקלאסי, (וכוסומו ברקו, מספיק לי מישל לזכרונות כמה זה טוב 4-4-2 קלאסי סביב קשר בונה) אין כיום כאלה כמעט, הם עברו הכחדה. מכאן אם אני רוצה כדורגל התקפי, השיטה שדיברתי עליה היא הטובה ביותר. כמובן, תנסה לבנות עם קשר בעל יכולות פליימייקר טבעיות מאחור, זה יתן ערך מוסף, כמו שעוז עשה, כמו ששרון סבג עשה, אבל בהינתן מצב שבו אין לך כזה, אז בשיטה הזאת גם אם החלפת אותם באבולעפיה כזה אמנם לא תהיה מכונת שערים אבל עדיין תהיה פרוס טוב ונכון, והכדורגל עדיין יהיה טוב.
|
נערך על ידי - קראנקו ב-07/07/2011 01:51:11 |
 |
|
|
הדוב האדום
513 הודעות |
נשלח - 07/07/2011 : 08:12:10
|
יאן מדביק לך את חדר ההלבשה, עוזר לקלוט ומדרבן את השחרנים הצעירים זה שווה לך הרבה יותר מסתם נער פוסטר רגיל.. חוצמזה שלעת מצוא אני גם חושב שהוא יכול להיות בלם סביר ומעלה. היידה יאו |
 |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 07/07/2011 : 08:26:07
|
| עם כל הכבוד ליאן ויש כבוד זה כבר נראה לי סתם מגוחך ששחקן ששיחק כל כך מעט בליגה ג' + ב' ימשיך לליגה א' בגלל שהוא בחור הכי נחמד וחיובי בעולם.אני מסופק אפילו אם הוא היה רוצה להתאמן שנה שלמה רק כדי לתפקד כנער שעשועים. |
 |
|
מלפפונים  |
|
|
|