משתמש |
באיו אדאפמי נהרג בתאונת דרכים  |
מיקי
128 הודעות |
נשלח - 21/04/2011 : 01:29:10
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי משה גרטל לעולם
כפי שזכור לי ויקטור גם שיכן אותו באיזה מלון של פרוצות ליד התחנה המרכזית.
מלון עם שם מפואר - "קיסר", בסוף רחוב יפו סמוך לתחנה המרכזית. פעם אחת ראיתי מישהי שנראתה מאוד פרוצה יוצאת משם! יצאה עם שמלת מיני הדוקה וחולצה עם מחשוף ענק וביקשה סיגריה מהעוברים ושבים.
סטפן, אתה זוכר נכון. הוא הורחק אחרי שהכשיל שחקן כפר סבאי מאחור (לפחות כך טען השופט). היה משחק גדול והפועל ניצחה 0:1 את כפר סבא שהיתה אז בצמרת. גם הקהל היה מעולה באותו משחק. מאות אנשים באו, הריעו ושרו. נער אחד נלקח לחקירה אחרי שהדליק אבוקה. |
 |
|
eyal
168 הודעות |
נשלח - 21/04/2011 : 07:46:02
|
לפני שש שנים כשבאיו חזר לארץ אחרי "היעדרות" של שלו/שה חודשים ערכתי איתו ראיון. את העיתון מאז אין סיכוי שאשיג אז קבלו חלק מעניין מטיוטת הראיון שעשיתי איתו: "הפועל ירושלים היא התחנה הראשונה וסביר להניח שלא האחרונה בדרכו של באיו לצמרת הכדורגל העולמית כאשר באיו חזר לביקור מולדת בניגריה הוא לא הסתיר את גאוותו במדים האדומים, והכריז על כוונותיו לעונה הקרובה: "כשהגעתי לניגריה לפני האליפות, השווצתי שאנחנו במקום הראשון, וכולם ממש פירגנו והתלהבו וכולם רצו לדבר איתי בזכות העובדה הזו, העיתונאים, חברים שרצו לדעת על הקבוצה על הפועל ואמרתי להם שאני רוצה לזכות באליפות אפריקה ולעלות לליגת העל עם הפועל." היום אחרי שהשיג מטרה אחת עם ניגריה נאלץ באיו לשנות מעט את המטרה שלו בהפועל: "היום כשאנחנו לא כל כך מצליחים אני לא מספר לחברים בניגריה על מה שקורה כי אנחנו לא כל כך מצליחים ואנחנו לא נעלה לליגת העל אבל במצב הקיים אני אהיה לא פחות שמח אם רק נישאר בליגה."
איך היתה קבלת הפנים בהפועל אחרי שנעלמת יותר כשלושה חודשים? "לא ציפיתי שיחגגו את החזרה שלי לירושלים, מה גם שעקבתי באינטרנט אחרי הקבוצה וידעתי מה קרה להפועל כשלא הייתי, וידעתי טוב מאוד שיש לי אשמה מסויימת במצב שבו נמצאת הקבוצה, כי אני יכולתי לתרום לקבוצה אבל אני לא הייתי כדי לעזור לה. לכן, כחזרתי פחדתי שאף אחד לא יאהב אותי, למרות שאני לא חזרתי לישראל שלא באשמתי. אבל, למזלי, הקשיבו לי, מישל בא למלון, ישב איתי, דיבר איתי ושמע את מה שהיה לי לומר, אח"כ התנצלתי בפני כל השחקנים. אני מרגיש בר מזל שהפועל קיבלה אותי חזרה בצורה כה יפה. כשעזבתי היה לנו יתרון גדול על פני כפר סבא ותראה איפה אנחנו עכשיו. לפעמים לפני שאני הולך לישון ואני חושב על זה אני מרגיש רע שהמצב הגיע אליו הגענו כשפתאום כל הקבוצות שהיינו מדורגים מעליהם בטבלה עכשיו נמצאות מעלינו כמו הכח ר"ג. אז אין ספק שהביטחון העצמי שלנו אינו גבוה דיו וקשה לנו לעכל את המצב ומאחר ואחנו בלי ביטחון כאשר אנו כובשים גול אנחנו מאוד רוצים לשמור עליו אז אנחנו מתחילים לשמור יותר ולשחק בצורה יותר סגורה איך משפרים את זה? אני חושב שמישל עושה בנושא זה עבודה טובה הוא מעודד אותנו ומדרבן אותנו וכך גם השחקנים הותיקים כמו מוטי אוחיון ורם סטי שמדברים איתנו הצעירים וזה עוזר כי המוראל קצת יותר גבוה לאחרונה והביטחון שלנו בעצמנו כבר אינו שביר כפי שהיה בתחילה
הוענשת?
"כן, קבלתי עונש אבל אני מעדיף לשמור את העונש לעצמי. "
חוץ מהקבוצה מה אתה מצפה מעצמך, מה אתה רוצה לעשות כשתהיה גדול? "אני לא רוצה להיות שחקן שהוא אחד ממיליון אלא אחד למיליון. באליפות האחרונה שיחקתי בחמישה משחקים וכבשתי במהלכם שני שערים ונבחרתי לנבחרת המצטיינים של הטורניר. היום אני מחכה לאליפות העולם, שתערך ביוני הקרוב בהולנד. בעתיד אני בונה על השתלבות בנבחרתה הבוגרת של ניגריה באליפות העולם "גרמניה 2006"."
אפרופו שערים לזכות נבחרת ניגריה מה עם כמה שערים בשביל הפועל?
"תאמין לי אני לא יכול להפסיק לדמיין את הרגע שאני אכבוש גול לזכות הפועל. אני חייב את זה לקהל, לויקטור למישל ולכל השחקנים, שאחרי מה שקרה איתי שהם האמינו בי ונתנו לי לחזור ולשחק בשביל הפועל. עם זאת אני תמיד שמח שאנחנו כובשים וזה לא מעניין אותי אם שי כבש, אני כבשתי או אם כל שחקן אחר כובש את שער לזכותינו. אבל אם אני אכבוש אני מבטיח חגיגה יפה שכולם יזכרו, אני עדיין לא יודע מה אני אעשה, אני רק יכול לומר לך שאני מחכה לרגע הזה שבו אני אכבוש את השער ואני מבטיח שהרגע הזה יגיע אבל יותר אני רוצה שהקבוצה תנצח."
מה התוכניות שלך לעונה הבאה? הייתה לי עונה טובה כרגע אני מתרכז בליגה מי רוצה אותי פונה לסוכן שלי אבל אני רוצה להתרכז בהפועל העונה הזו לראות שהפועל תשאר בליגה ולא תרד בנתיים אם הפונים לסוכן שלי אני אומר לו שיחכה לסוף העונה ושיתן לי להתרכז בהפועל ואז נדבר.
בכל זאת, מה השאיפות שלך הפועל? ליגת העל? אירופה? אני שואף להגיע כמו כולם להגיע לאירופה אני חושב שיש לי את מה שצריך כדי לשחק בליגת העל ואפילו באירופה
מה המצב עם הפועל, איפה אתה איתם אני חתום לעונה הזו ויש לי איתם אופציה גם לעונה הבאה אם הם יתנו לי הצעה מעניינת אני לא פוסל להישאר כאן, עם זאת אתה יכול להבין אותי שאני רוצה להמשיך ולהתקדם לליגת העל או לאירופה.
מה החלום שלך? "אני רוצה להיות הניגרי הראשון שישחק במדי מנצסטר יונייטד בשביל זה אני צריך לעבוד מאוד קשה בייחוד לקראת אליפות העולם לנבחרות צעירות שתערך ביוני הקרוב שם יהיו הרבה מאמנים שיחפשו שחקנים ואני מקווה שהצלחה של ניגריה בטורניר ביחד עם הצלחה שלי תביא לכך שאני אזומן למועדון אירופאי בכיר אבל בשביל זה צריך לעבוד מאוד קשה. גם איגביני יעקובו שהיום משחק בפורטסמות התחיל עבר בהפועל כפר סבא בליגה הלאומית."
מה דעתך על הכדורגל בארץ?
אני חושב שהכדורגל בישראל יותר טובה ממה שכולם חושבים תראה, איאקס, הפסידה למכבי יובנטוס יצאו כאן בתוצאת תיקו, נבחרת ישראל עדיין בתמונת העלייה לאליפות אירופה כשרוב השחקנים הם מהליגה המקומית. כך שבשורה התחתונה אין לכדורגל הישראלי ממה להתבייש. אני אספר לך עוד משהו, כשהגעתי לניגריה הבאתי איתי את קלטת המשחק שלנו נגד קריית שמונה (1:0 להפועל) והראיתי אותה שם לתחנת טלוויזיה והם ממש התלהבו מהמשחק של הפועל ולא האמינו לי שזה משחק של הליגה השנייה. בייחוד התלהבו שם ממוסה סלמן."
|
 |
|
מיקי
128 הודעות |
נשלח - 21/04/2011 : 23:38:47
|
איל מלול?! ראיון יפה. תודה.
חברים, המשחק מחר ועדיין לא הוחלט אם לקיים דקת דומיה. אני מאוד בעד, ואני גם מוכן לומר כמה מילים. |
 |
|
אבו קלבצ'ה
68 הודעות |
נשלח - 23/04/2011 : 00:45:44
|
בושה שלא עשו דקת דומיה!! |
 |
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 23/04/2011 : 19:52:27
|
זה אמנם מוזר מאד, אבל אני בטוח שלהנהלה יש הסבר אמיתי. אני מקווה שמשהו מההנהלה יכנס ויעמיד דברים על דיוקם ונבין כולנו. |
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
 |
|
מיקי
128 הודעות |
נשלח - 24/04/2011 : 00:49:52
|
לא נראה לי שתקבל. חבל ועצוב. בטדי אגב היתה דקת דומיה, אבל בפועל השחקנים והאוהדים עמדו פחות מחצי דקה. |
 |
|
באיו אדאפמי נהרג בתאונת דרכים  |
|
|
|