משתמש |
באיו אדאפמי נהרג בתאונת דרכים  |
משה גרטל לעולם
295 הודעות |
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 18/04/2011 : 15:08:40
|
עצוב |
 |
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 18/04/2011 : 16:03:27
|
טרגדיה. אדם יקר ושחקן אהוב. |
 |
|
האחים מרילי
1358 הודעות |
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 12:37:05
|
יהי זכרו ברוך. |
 |
|
מיקי
128 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 19:03:32
|
אני עם דמעות מאתמול כשנודע לי על האסון עד עכשיו. נקשרתי מאוד לבאיו בתקופה שהוא היה בירושלים. אירחתי אותו בביתי, הסעתי אותו כמה פעמים אחרי משחקים אל המלון הצנוע ברחוב יפו שבו הוא השתכן, ואף הכרתי את חברתו באותם ימים - בחורה נחמדה מבית שמש.
באיו היה בחור חביב ביותר, נעים הליכות, חייכן ושחקן מצוין! היה לי עונג גדול להכיר אותו ולשוחח איתו על החיים בכלל ועל כדורגל בפרט, כולל על החיבור שלו להפועל ירושלים. הוא הגיע לישראל לבדו ולא היו לו כמעט חברים כאן. כשהכרנו, הוא שמח שיש לו מישהו שיכול לדבר איתו באופן שוטף באנגלית ואיכשהו להבין את המבטא הניגרי שלו. בשל אופיו הנוח הוא התחבר מהר מאוד לשחקני הקבוצה, ואחד מחבריו הטובים היה אלון אוסטרוביץ ששמר איתו על קשר רצוף במשך השנים.
מבחינה מקצועית, הוא שיחק בנבחרת הצעירה של ניגריה כבר בגיל 19 (אולי אפילו 18), ובגיל 21 הוא כבר זומן לנבחרת הבוגרת. במונדיאל האחרון הוא לא שיחק. בישראל הוא שיחק בהתחלה בהפועל ירושלים, בעונת 2004/5, ולאחר עונה אחת בלבד הוא עבר להפועל תל-אביב. הוא הספיק גם לשחק בבני לוד, ובשנתיים האחרונות הוא שיחק בצרפת וביוון.
מותו הטרגי הוא אבידה עצומה.
יהי זכרו ברוך.
|
 |
|
עופר ליברגל
170 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 21:53:09
|
הפועל תל אביב לא מצאו לנכון להייחס למותו במשחק הגביע. נדמה לי שאנחנו חייבים לנהוג אחרת |
 |
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 21:57:45
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עופר ליברגל
הפועל תל אביב לא מצאו לנכון להייחס למותו במשחק הגביע. נדמה לי שאנחנו חייבים לנהוג אחרת
אין ספק שצריכה להיות דקה דומייה |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
קובקוב
213 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 22:06:22
|
או טקס מחיאות כפיים. גיליתי שזאת מחווה הרבה יותר מרגשת כשהקהל של ליברפול עשה כבוד לאבי כהן. |
 |
|
משה גרטל לעולם
295 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 22:33:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מיקי
אני עם דמעות מאתמול כשנודע לי על האסון עד עכשיו. נקשרתי מאוד לבאיו בתקופה שהוא היה בירושלים. אירחתי אותו בביתי, הסעתי אותו כמה פעמים אחרי משחקים אל המלון הצנוע ברחוב יפו שבו הוא השתכן, ואף הכרתי את חברתו באותם ימים - בחורה נחמדה מבית שמש.
באיו היה בחור חביב ביותר, נעים הליכות, חייכן ושחקן מצוין! היה לי עונג גדול להכיר אותו ולשוחח איתו על החיים בכלל ועל כדורגל בפרט, כולל על החיבור שלו להפועל ירושלים. הוא הגיע לישראל לבדו ולא היו לו כמעט חברים כאן. כשהכרנו, הוא שמח שיש לו מישהו שיכול לדבר איתו באופן שוטף באנגלית ואיכשהו להבין את המבטא הניגרי שלו. בשל אופיו הנוח הוא התחבר מהר מאוד לשחקני הקבוצה, ואחד מחבריו הטובים היה אלון אוסטרוביץ ששמר איתו על קשר רצוף במשך השנים.
מבחינה מקצועית, הוא שיחק בנבחרת הצעירה של ניגריה כבר בגיל 19 (אולי אפילו 18), ובגיל 21 הוא כבר זומן לנבחרת הבוגרת. במונדיאל האחרון הוא לא שיחק. בישראל הוא שיחק בהתחלה בהפועל ירושלים, בעונת 2004/5, ולאחר עונה אחת בלבד הוא עבר להפועל תל-אביב. הוא הספיק גם לשחק בבני לוד, ובשנתיים האחרונות הוא שיחק בצרפת וביוון.
מותו הטרגי הוא אבידה עצומה.
יהי זכרו ברוך.
מיקי, עצוב מאד וגם מרגש. זכור לי שפעם אחת הרחיקו אותו ועדיין כל הקהל שקרוב לגדר עודד אותו בקריאה "באיו-באיו-באיו...." והוא התעכב בכניסה למנהרה ומחא לנו כפיים בחזרה. אם אני לא טועה הוא גם הצליח להעיף כדור למעבר החומות של טדי... (או שזה היה גומז. אני לא בטוח). יהי זכרו ברוך. |
 |
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 19/04/2011 : 23:26:20
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי משה גרטל לעולם
אם אני לא טועה הוא גם הצליח להעיף כדור למעבר החומות של טדי... (או שזה היה גומז. אני לא בטוח). יהי זכרו ברוך.
אני חושב שזה אכן היה הוא, נתן הום-ראן..
זכרו לברכה. |
 |
|
מיקי
128 הודעות |
נשלח - 20/04/2011 : 00:38:46
|
בינתיים הספקתי לדבר הערב עם שלושה מהשחקנים החברים ששיחקו איתו באותה עונה: רן קוז'וך (הוא באמת מלך), רם סטי ותומר סולטן. כולם סיפרו בשבחו של באיו, הן מבחינת אישיותו והן מבחינת מקצועיותו. הם אמרו שהוא היה אדם נפלא, מנומס בצורה יוצאת דופן, חברותי וחביב על כולם. בנוגע לכדורגל, הם אמרו שהוא היה מקצוען משכמו ומעלה, קפדן ומשקיען, אחד השחקנים הכי טובים שהם שיחקו איתם אי פעם (אולי אפילו הכי טוב), והם לא הבינו איך שחקן כזה טוב הגיע דווקא להפועל ירושלים.
סטי הזכיר לי מקרה שבאיו טס לניגריה למחנה אימונים ולביקור משפחתי באמצע העונה ולא חזר. אף אחד לא ידע למה, לדבריו. בחודש וחצי שהוא נעדר מהקבוצה הפועל התדרדרה ממרכז הטבלה לתחתית. סטי גם לא שכח לציין באיזה מלון עלוב שיכנה אותו הנהלת הפועל.
מרגיז אותי שביום העצוב והנורא הזה "קטמון ותיק" החליט לפרסם שיר יעני מצחיק בשרשור אחר. |
 |
|
משה גרטל לעולם
295 הודעות |
נשלח - 20/04/2011 : 01:07:03
|
הוא לא חזר כי לא קיבל כסף. כפי שזכור לי ויקטור גם שיכן אותו באיזה מלון של פרוצות ליד התחנה המרכזית. |
 |
|
Offside
806 הודעות |
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 20/04/2011 : 22:24:21
|
אם אני לא טועה הוא יצא באדום בניצחון החוץ ההירואי על הפועל כפר-סבא, תחילת עונת רעננה 2 (או אולי "עונת מכבי נתניה").
יהי זכרו ברוך. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 20/04/2011 : 22:30:39
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי
אם אני לא טועה הוא יצא באדום בניצחון החוץ ההירואי על הפועל כפר-סבא, תחילת עונת רעננה 2 (או אולי "עונת מכבי נתניה").
יהי זכרו ברוך.
נכון, ניצחון על כפר סבא בלויטה, בונקר שלנו מרגע שיצא, משחק ענק שלו.
|
 |
|
באיו אדאפמי נהרג בתאונת דרכים  |
|