משתמש |
אלרואי כהן נמכר מק"ש להפועל ת"א |
h.k.j.f.c
689 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 17:43:11
|
אחרי שהכסף הגדול שנכנס לכדורגל העולמי בשנות התשעים שינה את חוקי המשחק לחלוטין, החלום הריאלי של כל אוהד של קבוצה "קטנה" (כלומר קבוצות שלא ייקחו אליפות - החל באימפריות כמו טוטנהאם, רומא או אתלטיקו מדריד וכלה בקארדיף, ברשיה והרקולס וכמובן קריית שמונה) הוא הרבה יותר צנוע מבעבר. לנצח את היריבה העירונית השנואה בדרבי, לא לרדת ליגה, ואולי אולי לזכות בגביע...זה מה יש, עד שתחזור השפיות הכלכלית.
|
נערך על ידי - h.k.j.f.c ב-07/02/2011 17:53:34 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:56:57
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מיכאל
לפי one (כואב לי שאני נכנס לאתר הזה, אבל הם פשוט הכי טובים בדברים האלה) הוא כבש השנה שבעה שערים (שני בקבוצה לעמאשה) ובישל ששה (ראשון בקבוצה), ב-18 משחקים בהם שיחק. הוא בהחלט שחקן דומיננטי, וכנראה שלא סתם הפועל תל אביב היו מוכנים לשלם עליו סכום מטורף (מה שכמובן לא אומר שהסכום מוצדק). אבו-חצירה הוא באמת שחקן טוב (לא יודע אם ראית את התגובה הקודמת שלי, אבל האמת שאני פשוט שכחתי מההחתמה שלו כשכתבתי את הפוסט הראשון), אבל נראה לי שכאוהד הייתי שמח יותר בלי אבו-חצירה ועם כהן, ולו רק בשביל השקט שלי כאוהד - עדיף לדעתי לדעת שההנהלה שלך עושה את המקסימום עם האמצעים המוגבלים שעומדים לרשותה, מאשר לחיות במצב בו אתה יודע שבאמצע העונה ההנהלה מביאה/מוכרת שחקנים על בסיס חישובים כלכליים (ומבחינה כספית - ההשאלה של אבו-חצירה לא דומה בכלל למכירה של כהן).
אבל בוא באמת נתמקד בשאלה שהעלה עמוס (שעמדה בעצם גם בבסיס הפוסט הראשון שלי) - אם קרית שמונה לא תננסה העונה ללכת הכי רחוק שהיא יכולה, אז מתי כן?
ציטוט: נשלח במקור על ידי גון מדלולה
מיכאל, בוא נשים דברים בפרופורציות.
שאתה אומר שאלרואי כהן הוא אחד השחקנים החשובים של קרית שמונה העונה אתה יודע שהוא חלוץ ובסך הכל במהלך כל העונה הוא כבש 3 שערים מתוך 38? שזה, אגב, הכמות שאבו חצירא כבש בשלושה שבועות שהוא בקבוצה.
הוא הביא את אבו חצירא, למרות שלא היה צריך חיזוק, ראה שהוא משתלב יפה וכובש בכל שבוע, קיבל הצעה לקניית שחקן במחיר לא פרופורציונאלי מקבוצה שהייתה נואשת לחלוץ, ומכר אותו. אני באמת לא רואה בעיה יותר מדי גדולה פה, ברור שהייתי מעדיף שכל הקבוצות ישארו עם שחקני הבית שלהם לעד, אבל מה לעשות, זה הכדורגל.
הוא קשר, לא חלוץ |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 19:05:08
|
נכון, איזי שרצקי הוא בעל קבוצה טוב יחסית, ואפילו הוא דואג שיקראו לקבוצה שלו איתוראן. אני שונא את עמדת הנתין הפאסיבי, אפילו אם במקרה נקבל אדון טוב. אני מאד מקווה שלא נחזור לעמדה הזאת לעולם. את בעיית הכסף נפתור עם בעלות משולבת, בסוף זה גם יהיה המודל המקובל. עד אז נתרים. |
|
|
שלומי מלכה
689 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 19:37:06
|
מה שהכי מבעס אותי במיכאל הזה זה לא הדעות הטפשיות או האצבע וכו'. זה בעיקר שהוא גורם לי להתגעגע לאילן ולגילת, לשניר, לאלירן ולחכות שלהם. אוף, טרחנים.
מחר באה מכבי פתח תקווה ומציעה 100 אלף דולר על אורי וורנר. מי מהמתרימים כאן מסרב להצעה? מזל גדול שחברי ההנהלה שלנו לא ישאלו פה אף אחד ופשוט יסגרו את העסקה. |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 20:01:03
|
מה קשורים הגעגועים שלך לאילן וגילת לשרשור הזה? לפי מה שאני יודע יש להם פורום פעיל ומי שרוצה להיות איתם בקשר יכול קצת קשה להשוות בין המצב שלנו בליגה ב' למצב של קבוצה שכבר עשתה את זה ועכשיו נמצאת רגל מאירופה - ואם כבר, נניח שמכבי פ"ת היתה מציעה השבוע 100 אלף דולר על עמית שמש, או על שי אהרון היית מסכים שהוא ילך? העניין הוא לא אם סומכים על ההנהלה אלא מה המטרות של הקבוצה ועדיין, גם ההנהלה של האוהדים תחליט החלטות שייראו לה מאוד הגיוניות ויגרמו לאוהדים לאכול את הלב: אבל אז יהיה אפשר לא לבחור אותם שוב פעם, ואין את ההרגשה החמוצה שאתה מסתובב עם ספחת שדבוקה אליך ואי אפשר להסיר אותה |
אם תרצו אין זו אגדה
|
נערך על ידי - שומר החומות ב-07/02/2011 20:01:57 |
|
|
גאסטון
129 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 20:11:37
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי שלומי מלכה
מזל גדול שחברי ההנהלה שלנו לא ישאלו פה אף אחד ופשוט יסגרו את העסקה.
בדיוק! |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 20:32:39
|
מה שמוזר זה שלדעתי דווקא התגובה הזאת שלך ושל אח שלך בדיוק מחזקת את הטענה שלי. הרי למה ברור לך מראש שאתה תתמוך בהנהלה? כי אתה סומך עליהם לחלוטין, ויודע שכל החלטה שלהם תהיה אך ורק לטובת הקבוצה, מתוך זווית ראיה של אוהד. עכשיו, בוא נגיד שבקיץ ירכוש אותנו איש עסקים מבטיח, ואז, באמצע העונה הבאה, כשאנחנו בעיצומו של מאבק עליה, הוא יחליט למכור איזה שחקן - אולי אפילו את שי - בשביל כסף. אתה בטוח שגם אז תהיה כל כך רגוע בקשר לעובדה שהוא יוכל לקבל החלטה כזאת בלי לשאול אף אחד? וזאת בדיוק הפואנטה שלי - שבעלות אוהדים נותנת נחת בסיסי לאוהד כדורגל. אז זה לא אומר שזה בהכרח הופך אותה לשיטה המועדפת, אבל בעיני זה שיקול רציני.
ציטוט: נשלח במקור על ידי גאסטון
בדיוק!
|
|
|
lili
57 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 21:20:47
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי גאסטון
בדיוק!
טרחן. אני מתגעגעת בגללך ליעקב ארידור! |
מתחת לכל גוף שוכנת מאסה. |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 21:26:53
|
מה שהכי מבעס אותי במיכאל הזה זה לא הדעות הטפשיות או האצבע וכו'. זה בעיקר שהוא גורם לי להתגעגע לאילן ולגילת, לשניר, לאלירן ולחכות שלהם. אוף, טרחנים.
מחר באה מכבי פתח תקווה ומציעה 100 אלף דולר על אורי וורנר. מי מהמתרימים כאן מסרב להצעה? מזל גדול שחברי ההנהלה שלנו לא ישאלו פה אף אחד ופשוט יסגרו את העסקה.
ראשית, ההשוואה לא מוצלחת - לא מכבי פתח תקווה אלא שעריים מציעה. עכשו מה?
שנית, תלוי כמה צריך את הכסף. הרי הור יחזור ויושקע בקבוצה. אם אתה בתקציב מאוזן (ואנחנו לא, אבל נניח) ובמאבק עליה, אין לי שום סיבה לנסות לעשות כסף באמצע העונה. תדחה את זה לקיץ
בקיצור, דווקא הדוגמה שלך על הפנים - אם לא היינו בגרעון לא הייתי מוכר את אורי וורנר עכשו ב 100,000 דולר. זו החלטה עיסקית גרועה
|
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 22:02:25
|
מיכי-לא יעזור כלום.נכון למצב היום אתה ממציא מציאות שלא קיימת וזה מה שמפריע לי.אני מעריך את מי שרוצה קבוצה שלאוהדים שליטה רבה /מלאה ולקבל קבוצה שסביר להניח תשמור יותר על ערכים זהות וכו' אבל מוכן לשלם את המחיר הכלכלי/מקצועי של זה.מצד שני אפשרי לוותר על חלק גדול מהשליטה לטובת בעל אמצעים על מנת לקבל קבוצה בעלת גמישות כלכלית/מקצועית רבה יותר. אבל אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.והתלונה שלך לגבי איזי שרצקי היא העדפה של עניין כלכלי על פני עניין מקצועי.כמה שלא תסובב את זה במודל שלך (בטח נכון להיום עד שהשפיות תחזור לכדורגל) יהיו לך פי אלף פשרות על הצלחות מקצועיות בשביל איזון כלכלי.ואם לא ברור לך שקבוצת אוהדים של קרית שמונה עם איזה 50-100 מניות גג (בקושי מוכרים שם כרטיסים ב-20 שקל למשחק בליגת על) הדילמות שלה היו למכור שחקנים רק כדי לשרוד ,אז באמת שאתה חי בעולם דמיוני.
אגב-הבעלים שאכן עד היום גרמו הכי הרבה נזק הם אלה ששמעו לאוהדים שצעקו לפטר ,לרכוש ,להחליף שחקנים רק כדי להישאר בליגה/לעלות ליגה וכו' בלי לחשוב מעבר לאותה עונה וכל שנה יצרו גירעון שהלך והצטבר עד לשוקת השבורה,ואז ברחו. |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
נערך על ידי - קלי ב-07/02/2011 22:09:05 |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 22:23:43
|
תראה, אין לי מושג כמה מניות היה אפשר למכור בקרית שמונה, אבל בשורה התחתונה אנחנו לא באמת מדברים על קרית שמונה, אנחנו מדברים על עצמנו. ולגבינו - אני מאמין שאנחנו בהחלט יכולים להעמיד קבוצה שתרוץ בליגה הלאומית כקבוצת בבעלות אוהדים (זאת, אגב, גם הייתה הערכתו של אורי שרצקי בכנס האוהדים האחרון). הטענה שלך שאני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה היא לא נכונה, או לפחות לא רלוונטית לדיון הנוכחי. כלומר, אני גם לא בטוח שאתה צודק שקבוצת אוהדים לא תוכל להעמיד תקציב של קבוצת ליגת על לגיטמית, אבל לצורך הויכוח אני מוכן לקבל את ההנחה הזאת. מה שאני טוען כאן זה שבהחלט יכול להיות שאני אהנה יותר כאוהד קבוצת אוהדים בליגה לאומית מאשר כאוהד קבוצת מרכז טבלה בבעלות פרטית בליגת העל. ואתה צודק שקבוצת אוהדים תצטרך לעשות שיקולים כלכליים לא פחות, ואולי יותר, מקבוצה בבעלות פרטית, אלא שנראה לי שהשיקולים האלה יהיו קצת אחרים. בפרט, ואם לחזור לעניין שאיתו פתחתי את האשכול הזה - נראה לי שבקבוצת אוהדים יהססו הרבה יותר למכור שחקן מפתח באמצע אחת מהעונות הכי מוצלחות של המועדון. ולטיעון העקרוני הזה עדיין לא התייחסת.
ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
מיכי-לא יעזור כלום.נכון למצב היום אתה ממציא מציאות שלא קיימת וזה מה שמפריע לי.אני מעריך את מי שרוצה קבוצה שלאוהדים שליטה רבה /מלאה ולקבל קבוצה שסביר להניח תשמור יותר על ערכים זהות וכו' אבל מוכן לשלם את המחיר הכלכלי/מקצועי של זה.מצד שני אפשרי לוותר על חלק גדול מהשליטה לטובת בעל אמצעים על מנת לקבל קבוצה בעלת גמישות כלכלית/מקצועית רבה יותר. אבל אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.והתלונה שלך לגבי איזי שרצקי היא העדפה של עניין כלכלי על פני עניין מקצועי.כמה שלא תסובב את זה במודל שלך (בטח נכון להיום עד שהשפיות תחזור לכדורגל) יהיו לך פי אלף פשרות על הצלחות מקצועיות בשביל איזון כלכלי.ואם לא ברור לך שקבוצת אוהדים של קרית שמונה עם איזה 50-100 מניות גג (בקושי מוכרים שם כרטיסים ב-20 שקל למשחק בליגת על) הדילמות שלה היו למכור שחקנים רק כדי לשרוד ,אז באמת שאתה חי בעולם דמיוני.
|
נערך על ידי - מיכאל ב-07/02/2011 22:23:57 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 22:57:52
|
א. לא צריך לדבר על אלרואי כהן, אפשר לדבר על לידן טל או ויקטור פאצ'ו. ב. ההשוואות עם קריית-שמונה, וגם עם יפו, מתעלמות מנקודה אחת - הקבוצה שלנו מייצגת את העיר הכי גדולה בישראל. גם אם נשקלל את ביטר ואת כל יוצאי בולגריה ואת כל עמק החולה ואצבע הגליל, קהל היעד שלנו גדול בערך פי עשר משל שתי הקבוצות האלה. ג. נושא הבעלות רלבנטי כמו המשקיע הקנדי\קונגולזי של סאדר בזמנו. אנחנו פשוט לא שם. אין רוכש, אין לאומית, אין אפילו ליגה א'. כשזה יקרה, לכאן או לכאן, נהיה הרבה יותר חכמים. עד אז, קשה להאמין שקלי או השומר או מישהו פה ישנה את דעתו. ודעתי היא רק ניצחון מול יצ'לאל. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
|
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 09:59:02
|
על פי הדיווחים, ואני משער שהם פחות או יותר בכיוון הנכון, קרית שמונה הולכת לקבל על אלרואי כהן 800,000 אלף יורו - בערך 4 מיליון ש"ח.
בהתחשב בעובדה שתקציב הקבוצה הוא כ - 15 מיליון ש"ח, ובעובדה שקרית שמונה כבר סיימה שלישית בליגה לפני כמה עונות, ובעובדה שעם כל הצער - הם כנראה לא ברמה של מאבק אליפות, ובעובדה שזה כנראה הסכום המקסימאלי שהם יכולים לקבל על אלרואי כהן, אני חושב שגם בתור אוהד שרוף של קרית שמונה שאפילו קנה שני מנויים ב - 20 ש"ח כל אחד רק כדי לעזור לקבוצה - יש פה עיסקה בת זונה.
בקשר לזה, קצת על שרצקי והכסף: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000582361
אה, מיכי, אני לא ממש בטוח לגבי כמה קבוצת אוהדים הייתה מתלבטת אם ללכת למהלך כזה. בסופו של דבר, לא מדובר פה בלמכור איזה כישרון בסכום מצחיק כשרק אלוהים, ויקטור, וסאסי יודעים איזה עוד סכומים עברו מתחת לשולחן - מדובר בעיסקה טובה וחשובה למועדון לפחות כמו הגולים והבישולים של אלרואי כהן.
אני חושב שהכוונה שלך מלכתחילה, שהיא נכונה בעיניי, היא איך להבטיח את זה שלא תהיה לך הנהלה מחורבנת שתזרוק זין עליך ועל הקבוצה - הדוגמא של קרית שמונה ואלרואי כהן היא לא נכונה, כי מדובר בעיסקה שעל פניו נראית מאוד מוצלחת עבור המועדון.
|
נערך על ידי - babiji ב-08/02/2011 10:05:32 |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 10:43:38
|
כנראה שבאמת המקרה של קרית שמונה הוא לא דוגמה לטובה לבעייתיות של ניהול פרטי, אבל המקרה של אלרואי כהן הוא לדעתי כן דוגמה לא רעה לבעייתיות הנוראית של להיות קבוצה טובה אך בסופו של דבר נטולת שאיפות. באופן עקרוני, נראה לי שלאוהד קבוצה "קטנה" אמורה להיות שאיפה בסיסית - שהקבוצה שלו תתן עונה טובה, ותעשה את המקסימום בהינתן המגבלות. המקרה הזה מדגים שמבחינה מסוימת, אפילו את השאיפה הזאת הוא לא באמת יכול לממש, כי באמצע העונה ההנהלה שלו יכולה להודיע לו שהוחלט לוותר על המטרה הבסיסית של "ללכת הכי רחוק שאפשר", למען שיפור המצב הכלכלי. וזה מבאס מאוד אפילו אם זה נעשה מהשיקולים הכי ענייניים.
ופה אני רוצה לשאול גם שאלה - אתה כותב שנראה לך שזאת עסקה בת זונה. אבל באיזה מובן זה עסקת בת זונה? כן, קרית שמונה תקבל הרבה כסף, אותו היא תשקיע חזרה בקבוצה. אוקיי, ומה אז? אתה מאמין שבשנה הבאה הם יהיו יותר קרובים לקחת אליפות? להגיע לאירופה?
וזה בכל זאת כן מתקשר לנושא הבעלות הפרטית - כי זה מחדד את השאלה עד כמה שווה לוותר על בעלות האוהדים על הקבוצה, כשהתמורה עלולה להיות פחות טובה ממה שזה אולי נראה במבט ראשון (וזה במקרה הטוב, של קרית שמונה)
אגב, הערה קטנה על הסכום - אין ספק שהם קיבלו ים כסף על כהן, אבל הנתון של 4 מיליון שקל הוא קצת מטעה. כי הם היו מקבלים עליו הרבה מאוד כסף גם בקיץ, ככה שמה שרלוונטי לבחינת ההחלטה זה התוספת שהם קיבלו על זה שהם מכרו אותו עכשיו, באמצע העונה. אין לי מושג מה התוספת הזאת, אבל לטענתי - היא צריכה להיות מאוד גדולה בשביל להצדיק מכירה של שחקן מפתח תוך כדי העונה.
ציטוט: נשלח במקור על ידי babiji
על פי הדיווחים, ואני משער שהם פחות או יותר בכיוון הנכון, קרית שמונה הולכת לקבל על אלרואי כהן 800,000 אלף יורו - בערך 4 מיליון ש"ח.
בהתחשב בעובדה שתקציב הקבוצה הוא כ - 15 מיליון ש"ח, ובעובדה שקרית שמונה כבר סיימה שלישית בליגה לפני כמה עונות, ובעובדה שעם כל הצער - הם כנראה לא ברמה של מאבק אליפות, ובעובדה שזה כנראה הסכום המקסימאלי שהם יכולים לקבל על אלרואי כהן, אני חושב שגם בתור אוהד שרוף של קרית שמונה שאפילו קנה שני מנויים ב - 20 ש"ח כל אחד רק כדי לעזור לקבוצה - יש פה עיסקה בת זונה.
בקשר לזה, קצת על שרצקי והכסף: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000582361
אה, מיכי, אני לא ממש בטוח לגבי כמה קבוצת אוהדים הייתה מתלבטת אם ללכת למהלך כזה. בסופו של דבר, לא מדובר פה בלמכור איזה כישרון בסכום מצחיק כשרק אלוהים, ויקטור, וסאסי יודעים איזה עוד סכומים עברו מתחת לשולחן - מדובר בעיסקה טובה וחשובה למועדון לפחות כמו הגולים והבישולים של אלרואי כהן.
אני חושב שהכוונה שלך מלכתחילה, שהיא נכונה בעיניי, היא איך להבטיח את זה שלא תהיה לך הנהלה מחורבנת שתזרוק זין עליך ועל הקבוצה - הדוגמא של קרית שמונה ואלרואי כהן היא לא נכונה, כי מדובר בעיסקה שעל פניו נראית מאוד מוצלחת עבור המועדון.
|
נערך על ידי - מיכאל ב-08/02/2011 10:51:28 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 10:55:26
|
babiji -תגובה מעולה מיכי-בוא נמשיך לבדוק את ההיגיון שלך זה שמוביל מועדנים להרס כלכלי.אתה מבקש משרצקי לוותר על עסקה כלכלית בת זונה כי הוא אולי בדרך לאליפות או אירופה .קודם כל הוא קרוב לאליפות כמו שהוא קרוב לבית"ר בתחתית ולאירופה כמו בערך חצי מהליגה.אגב,למה רק לא למכור ?אולי לקנות שחקן שניים?.ונניח שיגיע לאירופה ואז ימכור שחקנים-לא תפתח אשכול שבעלים פרטיים עד שבאה לו עונה מדהימה כזו מחליש קבוצה במקום לחזק ומצהיר שאין לו שאיפות להצליח באירופה?אין לדבר סוף.אני מעדיף בעלים שמפזר את כספיו ע"פ יכולותיו/רצונו במשך מספר שנים בצורה קבועה, ולא משתולל כמה שנים בגלל לחץ אוהדים/טמטום ואח"כ מקטין בדרסטיות(גאידמק,יאמר)
אמרת שמועדון שמנוהל ע"י אוהדים לא יקבל החלטות כאלה-אני מקווה שאתה טועה כי אז יהיה הרס כלכלי רק שהפעם הוא יירשם עלינו.וביננו לפני מספר שבועות ההנהלה (ובצדק) החליטה לאור המצב הכלכלי לא לקנות שחקנים במקום אלה שנפצעו.בקביליו שחררו שחקנים בכמויות(ולא הביאו הרבה תחליפים) בגלל מצב כלכלי(למרות שיש עוד סיכוי לעלות) .קטמון (בני סיון?) לא עשתה את זה בשנה השנייה לטובת העליה ונשארה בסוף בלי עליה ועם גירעון שזה חכמה קטנה מאד. בסוף בכל שיטה צריך לחיות עם מה שיש ולדאוג שיהיה להרבה זמן.אם אתה מתיימר לכובע של הבעלים כדאי שתפנים את זה.
|
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
אלרואי כהן נמכר מק"ש להפועל ת"א |
|
|
|