משתמש |
אלרואי כהן נמכר מק"ש להפועל ת"א |
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 11:19:11
|
קלי, אני אחדד את העמדה שלי בנוגע למכירת שחקנים. בכל מקרה, אין פה שום עניין של ניהול לא אחראי של הכסף כמו שאתה רומז. אני מאמין גדול של לקבוע את המטרות בהתאם לאמצעים. זה לא מקור ההבדל ביננו. בעיני אין דמיון בין לשחרר שחקן תוך כדי עונה, לבין לא להביא שחקן (אפילו במקום שחקן שנפצע). זה פשוט לא אותו דבר כאוהד. אני, כאוהד, מעדיף מצב בו אומרים לי לפני עונה -זה השחקנים שלנו, עם זה ננסה להוציא את המקסימום, על פני מצב שאומרים לי דה-פקטו "טוב, כרגע זאת הקבוצה, אבל בכל רגע נתון אולי נשחרר חלק מהם". וזה נכון אפילו אם השחקנים שמציעים לי במצב השני טובים יותר. כל הכיף של להיות אוהד כדורגל זה בלהיקשר לשחקנים, בלנסות להעריך כמה הם טובים וכמה רחוק הם יכולים להגיע, ולראות איך המאמן מצליח או לא מצליח להוציא מהם את המקסימום. אני אגב חושב שבשורה התחתונה זאת גם הגישה של רוב האוהדים. ואם נקח מקרה מהעבר שלנו - אז אני חושב שהמכירה של פאצ'ה היא דוגמה מעולה. אני לא חושב שעיקר הזעם על המכירה שלו היה בגלל הספקות לגבי ההיבטים הכלכליים של העסקה (לאן הולך הכסף), אלא על זה שהחליטו לסגור לנו את העונה באמצע. כל זה בכלל לא קשור לקבוצת אוהדים כן או לא. אבל איפה זה כן נכנס? בידיעה שלך מה עומד מאחרי כל מהלך. למשל, במקרה הזה - לא ברור האם המכירה נועדה להגדיל את התקציב של קרית שמונה בשנה הבאה, או להחזיר לשירצקי כסף (לגיטימי לחלוטין לנוכח ההשקעות שלו בקבוצה). בעיני המצב הזה יוצר לאורך זמן יאוש בסיסי בקהל, כי אף פעם לא יודעים לאן הולכים. זה לדעתי גם מה שמסביר את העובדה שחלק לא מבוטל מהקהל של מכבי חיפה מסוכסך באופן די קבוע עם יעקב שחר, למרות הסכומים שהוא משקיע בקבוצה לאורך שנים. כי כשלא משתפים אותך בהחלטות קריטיות בנוגע לדבר שכל כך חשוב לך, זה יוצר יאוש ומרמור, אפילו אם בסופו של דבר אתה מאמין שההחלטות נעשות לטובת הקבוצה (בין היתר, כי פשוט ייתכן שיש תפיסות שונות לגבי מה טוב לקבוצה, וחוסר השיתוף מונע כל אפשרות לדון בזה).
ועדיין לא ענית לי על שתי שאלות: 1. מה המטרה של קבוצה כמו קרית שמונה?, ו-2. האם נראה לך שזה יותר כיף להיות אוהד של קבוצה במצב של קרית שמונה מאשר אוהד של קבוצה בבעלות אוהדים שמשחקת בליגה הלאומית?
ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
babiji -תגובה מעולה מיכי-בוא נמשיך לבדוק את ההיגיון שלך זה שמוביל מועדנים להרס כלכלי.אתה מבקש משרצקי לוותר על עסקה כלכלית בת זונה כי הוא אולי בדרך לאליפות או אירופה .קודם כל הוא קרוב לאליפות כמו שהוא קרוב לבית"ר בתחתית ולאירופה כמו בערך חצי מהליגה.אגב,למה רק לא למכור ?אולי לקנות שחקן שניים?.ונניח שיגיע לאירופה ואז ימכור שחקנים-לא תפתח אשכול שבעלים פרטיים עד שבאה לו עונה מדהימה כזו מחליש קבוצה במקום לחזק ומצהיר שאין לו שאיפות להצליח באירופה?אין לדבר סוף.אני מעדיף בעלים שמפזר את כספיו ע"פ יכולותיו/רצונו במשך מספר שנים בצורה קבועה, ולא משתולל כמה שנים בגלל לחץ אוהדים/טמטום ואח"כ מקטין בדרסטיות(גאידמק,יאמר)
אמרת שמועדון שמנוהל ע"י אוהדים לא יקבל החלטות כאלה-אני מקווה שאתה טועה כי אז יהיה הרס כלכלי רק שהפעם הוא יירשם עלינו.וביננו לפני מספר שבועות ההנהלה (ובצדק) החליטה לאור המצב הכלכלי לא לקנות שחקנים במקום אלה שנפצעו.בקביליו שחררו שחקנים בכמויות(ולא הביאו הרבה תחליפים) בגלל מצב כלכלי(למרות שיש עוד סיכוי לעלות) .קטמון (בני סיון?) לא עשתה את זה בשנה השנייה לטובת העליה ונשארה בסוף בלי עליה ועם גירעון שזה חכמה קטנה מאד. בסוף בכל שיטה צריך לחיות עם מה שיש ולדאוג שיהיה להרבה זמן.אם אתה מתיימר לכובע של הבעלים כדאי שתפנים את זה.
|
נערך על ידי - מיכאל ב-08/02/2011 11:20:22 |
|
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 11:48:54
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מיכאל
כנראה שבאמת המקרה של קרית שמונה הוא לא דוגמה לטובה לבעייתיות של ניהול פרטי, אבל המקרה של אלרואי כהן הוא לדעתי כן דוגמה לא רעה לבעייתיות הנוראית של להיות קבוצה טובה אך בסופו של דבר נטולת שאיפות. באופן עקרוני, נראה לי שלאוהד קבוצה "קטנה" אמורה להיות שאיפה בסיסית - שהקבוצה שלו תתן עונה טובה, ותעשה את המקסימום בהינתן המגבלות. המקרה הזה מדגים שמבחינה מסוימת, אפילו את השאיפה הזאת הוא לא באמת יכול לממש, כי באמצע העונה ההנהלה שלו יכולה להודיע לו שהוחלט לוותר על המטרה הבסיסית של "ללכת הכי רחוק שאפשר", למען שיפור המצב הכלכלי. וזה מבאס מאוד אפילו אם זה נעשה מהשיקולים הכי ענייניים.
ופה אני רוצה לשאול גם שאלה - אתה כותב שנראה לך שזאת עסקה בת זונה. אבל באיזה מובן זה עסקת בת זונה? כן, קרית שמונה תקבל הרבה כסף, אותו היא תשקיע חזרה בקבוצה. אוקיי, ומה אז? אתה מאמין שבשנה הבאה הם יהיו יותר קרובים לקחת אליפות? להגיע לאירופה?
וזה בכל זאת כן מתקשר לנושא הבעלות הפרטית - כי זה מחדד את השאלה עד כמה שווה לוותר על בעלות האוהדים על הקבוצה, כשהתמורה עלולה להיות פחות טובה ממה שזה אולי נראה במבט ראשון (וזה במקרה הטוב, של קרית שמונה)
אגב, הערה קטנה על הסכום - אין ספק שהם קיבלו ים כסף על כהן, אבל הנתון של 4 מיליון שקל הוא קצת מטעה. כי הם היו מקבלים עליו הרבה מאוד כסף גם בקיץ, ככה שמה שרלוונטי לבחינת ההחלטה זה התוספת שהם קיבלו על זה שהם מכרו אותו עכשיו, באמצע העונה. אין לי מושג מה התוספת הזאת, אבל לטענתי - היא צריכה להיות מאוד גדולה בשביל להצדיק מכירה של שחקן מפתח תוך כדי העונה.
אני חושב שאיזון תקציבי הוא הדבר הראשון שצריך לשאוף אליו, לא צריך להתאמץ כדי למצוא קבוצות שנכנסו להרפתקאות פיננסיות עם תקציבים מנופחים שהתבססו על בעלי הון ששפיותם מוטלת בספק, וגמרו עם מכירת חיסול של כל הכוכבים וקבוצת מרכז טבלה בקושי, שמשלמת מיליונים לשחקנים ששנותיהם הטובות הסתיימו אי שם ב - 2007, אתה יכול פשוט להסתכל מעבר לכביש.
רוצה לומר, קודם כל תהיה מאוזן ואחראי תקציבית, אחר כך יבואו ההצלחות - דווקא קרית שמונה היא דוגמא מעולה לזה. שרצקי לא משתולל (יחסית כמובן) עם הכסף, וכפי שזה נראה כרגע הוא מתקדם יפה מאוד, המכירה הזאת יכולה להפוך את קרית שמונה לחממת שחקנים צעירים. לא בטוח לגבי המטרות של המועדון בעתיד ואיך זה משתלב בהן, אבל די ברור לי שזה יתרום ליציבות ולהמשכיות של המועדון.
אני פשוט לא חושב ששרצקי רוצה לשפוך כל שנה 10 מיליון ש"ח על הקבוצה, ומעדיף לנסות ולתת למועדון להתנהל בצורה יעילה. להביא שחקנים ולמכור אותם בתשואה יפה, ובכסף הזה להביא עוד שחקנים שגם אותם יהיה אפשר למכור, ובעודף לכסות גרעונות שוטפים במועדון. דאטס ווט איטס אול אבאוט.
אגב, דבר מהותי שאתה לא מתייחס אליו הוא רצון השחקן - אני משער שאין בכלל שאלה לגבי זה שאלרואי כהן רוצה בלומפילד, האם אפשר לצפות משחקן שיודע שרצו אותו במקום אחר, שרצה ללכת למקום אחר, לתת את כל כולו למען הקבוצה אחרי ש"הכריחו" אותו להישאר? לא סביר להניח שזה ישפיע לרעה על היכולות שלו? לא קראנו רק עכשיו את הטור של דן רומן של שחקנים ש"שבויים" בידיהם של חברי הנהלה?
מסכים איתך לגבי ההערה של הכסף, וברור שאי אפשר לכמת את הפער בין מכירה בקיץ למכירה עכשיו - יש אינסוף פרמטרים שניתן להכניס למשוואה, מה היה מעמדו החוקי של השחקן בקיץ, כמה הפועל לחוצים לחיזוק עכשיו, מה קורה אם הוא נותן חצי שני גרוע של העונה, מה קורה אם הוא נפצע וכו' וכו',
בשורה התחתונה - לדעתי , העסקה כרגע טובה מאוד לצפונים.
בקיצור, ככה מעבירים את הזמן עד יצ'לאל? אולי נחליף את שם הת'רד ל"כוכים תימניים מומלצים בשעריים או מסעדות נובורישיות בפארק המדע"?
|
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 11:57:29
|
ואגב הנה מה שאיזי שרצקי אמר: "אני לא צריך את הכסף הזה, הוא יושקע במגרשים לצעירים ובמחלקות הנוער של קרית שמונה".
אני אישית מאמין לו וחושב שזה צעד מצוין לקרית שמונה |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 12:05:46
|
זה נורא הת'רד הזה, לא משאיר זמן לעבוד.. שלושה דברים: קודם כל, אני שואל לא לגבי דרך הניהול הרצויה של קרית שמונה (וכאן אני מסכים איתך שניהול מתון ויציב זה דבר חיובי), אלא מה השאיפה הבסיסית של האוהדים שלה - לאן אתה חושב שהם צריכים לשאוף להגיע (או כל קבוצה אחרת מבין הרבות שנמצאות במצב דומה)? כי בסופו של דבר, צורת הניהול צריך לשרת את מטרות האוהדים, ולא להפך. דבר שני - אולי הכי חשוב מבחינתי בכל הת'תרד הזה - לדעתי אוהד מגדיר את המטרות שלו במונחים של עונה. יש עונה טובה או עונה לא טובה - אין "חצי עונה טובה". ולכן, ככל הניתן, צריך להימנע מההחלטות שפירושן הוא (לפחות חלקית) ויתור על העונה, כי זה ברמה הכי בסיסית שומט את הקרקע מתחת כל הרעיון של אהדה. האם מתקיימים מצבים שבהם אפשר להקריב סוף עונה אחת לטובת העונות הבאות? ייתכן, אבל פה בדיוק חשוב שיתוף האוהדים, שיבינו לאן הם הולכים. וזה מביא אותי לעניין רצון השחקן. אני בהחלט בעד לתת לרצון של השחקנים עצמם הרבה יותר משקל בהחלטה איפה הם משחקים. אבל אני חושב שמעברים צריך להתבצע, ברוב המקרים, בין עונות, ולא תוך כדי העונה. לא היה קורה כלום אם אלרואי כהן היה מחכה לקיץ ורק אז עובר להפועל תל אביב.
ציטוט: נשלח במקור על ידי babiji
כנראה שבאמת המקרה של קרית שמונה הוא לא דוגמה לטובה לבעייתיות של ניהול פרטי, אבל המקרה של אלרואי כהן הוא לדעתי כן דוגמה לא רעה לבעייתיות הנוראית של להיות קבוצה טובה אך בסופו של דבר נטולת שאיפות. באופן עקרוני, נראה לי שלאוהד קבוצה "קטנה" אמורה להיות שאיפה בסיסית - שהקבוצה שלו תתן עונה טובה, ותעשה את המקסימום בהינתן המגבלות. המקרה הזה מדגים שמבחינה מסוימת, אפילו את השאיפה הזאת הוא לא באמת יכול לממש, כי באמצע העונה ההנהלה שלו יכולה להודיע לו שהוחלט לוותר על המטרה הבסיסית של "ללכת הכי רחוק שאפשר", למען שיפור המצב הכלכלי. וזה מבאס מאוד אפילו אם זה נעשה מהשיקולים הכי ענייניים.
ופה אני רוצה לשאול גם שאלה - אתה כותב שנראה לך שזאת עסקה בת זונה. אבל באיזה מובן זה עסקת בת זונה? כן, קרית שמונה תקבל הרבה כסף, אותו היא תשקיע חזרה בקבוצה. אוקיי, ומה אז? אתה מאמין שבשנה הבאה הם יהיו יותר קרובים לקחת אליפות? להגיע לאירופה?
וזה בכל זאת כן מתקשר לנושא הבעלות הפרטית - כי זה מחדד את השאלה עד כמה שווה לוותר על בעלות האוהדים על הקבוצה, כשהתמורה עלולה להיות פחות טובה ממה שזה אולי נראה במבט ראשון (וזה במקרה הטוב, של קרית שמונה)
אגב, הערה קטנה על הסכום - אין ספק שהם קיבלו ים כסף על כהן, אבל הנתון של 4 מיליון שקל הוא קצת מטעה. כי הם היו מקבלים עליו הרבה מאוד כסף גם בקיץ, ככה שמה שרלוונטי לבחינת ההחלטה זה התוספת שהם קיבלו על זה שהם מכרו אותו עכשיו, באמצע העונה. אין לי מושג מה התוספת הזאת, אבל לטענתי - היא צריכה להיות מאוד גדולה בשביל להצדיק מכירה של שחקן מפתח תוך כדי העונה.
אני חושב שאיזון תקציבי הוא הדבר הראשון שצריך לשאוף אליו, לא צריך להתאמץ כדי למצוא קבוצות שנכנסו להרפתקאות פיננסיות עם תקציבים מנופחים שהתבססו על בעלי הון ששפיותם מוטלת בספק, וגמרו עם מכירת חיסול של כל הכוכבים וקבוצת מרכז טבלה בקושי, שמשלמת מיליונים לשחקנים ששנותיהם הטובות הסתיימו אי שם ב - 2007, אתה יכול פשוט להסתכל מעבר לכביש.
רוצה לומר, קודם כל תהיה מאוזן ואחראי תקציבית, אחר כך יבואו ההצלחות - דווקא קרית שמונה היא דוגמא מעולה לזה. שרצקי לא משתולל (יחסית כמובן) עם הכסף, וכפי שזה נראה כרגע הוא מתקדם יפה מאוד, המכירה הזאת יכולה להפוך את קרית שמונה לחממת שחקנים צעירים. לא בטוח לגבי המטרות של המועדון בעתיד ואיך זה משתלב בהן, אבל די ברור לי שזה יתרום ליציבות ולהמשכיות של המועדון.
אני פשוט לא חושב ששרצקי רוצה לשפוך כל שנה 10 מיליון ש"ח על הקבוצה, ומעדיף לנסות ולתת למועדון להתנהל בצורה יעילה. להביא שחקנים ולמכור אותם בתשואה יפה, ובכסף הזה להביא עוד שחקנים שגם אותם יהיה אפשר למכור, ובעודף לכסות גרעונות שוטפים במועדון. דאטס ווט איטס אול אבאוט.
אגב, דבר מהותי שאתה לא מתייחס אליו הוא רצון השחקן - אני משער שאין בכלל שאלה לגבי זה שאלרואי כהן רוצה בלומפילד, האם אפשר לצפות משחקן שיודע שרצו אותו במקום אחר, שרצה ללכת למקום אחר, לתת את כל כולו למען הקבוצה אחרי ש"הכריחו" אותו להישאר? לא סביר להניח שזה ישפיע לרעה על היכולות שלו? לא קראנו רק עכשיו את הטור של דן רומן של שחקנים ש"שבויים" בידיהם של חברי הנהלה?
מסכים איתך לגבי ההערה של הכסף, וברור שאי אפשר לכמת את הפער בין מכירה בקיץ למכירה עכשיו - יש אינסוף פרמטרים שניתן להכניס למשוואה, מה היה מעמדו החוקי של השחקן בקיץ, כמה הפועל לחוצים לחיזוק עכשיו, מה קורה אם הוא נותן חצי שני גרוע של העונה, מה קורה אם הוא נפצע וכו' וכו',
בשורה התחתונה - לדעתי , העסקה כרגע טובה מאוד לצפונים.
בקיצור, ככה מעבירים את הזמן עד יצ'לאל? אולי נחליף את שם הת'רד ל"כוכים תימניים מומלצים בשעריים או מסעדות נובורישיות בפארק המדע"?
|
נערך על ידי - מיכאל ב-08/02/2011 12:07:11 |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 12:12:51
|
גם אני נוטה להאמין לו. אבל צריך לזכור שבמצב הזה, כל מה שיש לנו זה אמונה- כי אפילו בדיעבד, לא נראה לי שיהיה שום דרך לשפוט מה קרה עם הכסף (אין לנו שום מושג מה היו היעדים התקציביים של קרית שמונה לולא המכירה של כהן, כך שלא נוכל לדעת בכמה שרצקי הגדיל/צמצם את ההוצאות שלו). וזה מצב בעייתי מאוד לאוהד, במיוחד שלא כל בעלי הקבוצות מעוררים אמון כמו איזי שרצקי.
ציטוט: נשלח במקור על ידי גון מדלולה
ואגב הנה מה שאיזי שרצקי אמר: "אני לא צריך את הכסף הזה, הוא יושקע במגרשים לצעירים ובמחלקות הנוער של קרית שמונה".
אני אישית מאמין לו וחושב שזה צעד מצוין לקרית שמונה
|
|
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 13:27:10
|
ראשית, אין דבר כזה תרד לא ראוי, כל עוד הוא לא פוגע באף אחד. מי שמשעמם אותו שייצא. התרד ראוי. שנית, אני לא מסכים עם דבר שמיכאל כתב. בעיקר אני לא מסכים איתו (ועם ארסן וונגר, להבדיל) שחלון העברות בינואר הוא בעייתי. יש לחלון הגיון רב. שחקן קיבל חצי עונה לבחון את מצבו ואז להחליט אם הוא לא מוצא עצמו בקבוצה ובמקום לבזבז עוד חצי שנה לעבור. בקיץ הקודם שירצקי לא היה מוכר את אלרואי מכיוון שהוא לא היה משוכנע שק"ש יכולה להרשות לעצמה לשחרר אותו ולהשאר ליגה. כרגע הוא רואה שיש להם סיכוי להשאר ליגה והוא משחרר אותו. שלישית, ק"ש לא הולכת לאליפות. אין להם תקציב לכך (בלי קשר לכמות קהל), והם לא בכיוון. אני מסכים עם כל מי שכתב שקבוצות כאלו שאיפתם היא להשאר ליגה , להצליח בגביע ולנצח בדרבי. אולי גם חסרה השאיפה להעביר עונה כיפית. הדרך לא פחות חשובה מהמטרה. במסגרת כזו ק"ש בהחלט יכולה להרשות לעצמה לשחרר את אלרואי כהן, ולדעתי העיסקה של אבוחצירה במקומו שידרגה אותה.
עכשיו יש לי שאלה בסטטיסטיקה : כמה אחוז מהתקציב של קבוצות בליגת העל (ובנפרד בליגה הלאומית) מגיע מהבעלים (לוזון, שירצקי, בן זקן וכדומה) וכמה מגיע מהכנסות. אני חושב שעל פי הנתון הזה אפשר לחשוב אם אנחנו יכולים להשאר קבוצת אוהדים ברמות הגבוהות. אם התשובה שכל ההכנסות מגיעות ל50% אז גם אם נוסיף את המניות בואופן האופטימי ביותר (נגיד 1000) עדיין לדעתי אני לא יכולים להחזיק קבוצה בליגת העל ונצטרך בעלים. |
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
|
|
קובקוב
213 הודעות |
נשלח - 09/02/2011 : 00:39:48
|
תיקון קטן- זה 800 אלף יורו+ 20% ממכירה עתידית+ 20% ממכירה עתידית של שכטר או לחילופין חצי מיליון יורו במקרה שלא ימכר בקיץ. אין לי ספק שאם הוא היה מחכה לסוף העונה לא היה לו סיכוי לסחוט מהפועל ת"א את העסקה הגאונית הזאת. לא מסובך להבין את הסיטואציה בהפועל ת"א ולהסכים ששרצקי ניצל סכסוך בין בעלים עם הרבה כסף בקופה (ליגת אלופות) ואוהדים זועמים על הראש דקה לפני סיום מועד ההעברות. |
|
|
Offside
806 הודעות |
נשלח - 10/02/2011 : 01:48:14
|
תכל'ס, עוד קצת לחץ והיה מוציא מהם גם אחוזים על אניימה ורטרואקטיבית על דה סילבה. |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 10/02/2011 : 20:28:10
|
שמעתי את איזי שרצקי ברדיו לפני מספר ימים אומר שכל הסכום הולך לאגודה ואפילו לא לבוגרת אלא לתשתיות של מחלקת הנוער.בתכלס אין שחקן בודד ששווה יותר מהשקעה עתידית עצומה כזו. |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 13/12/2011 : 12:23:50
|
בכפוף להסכמתו של אלי טביב.
אותי זה מדכא. קרית שמונה, קבוצה סימפטית, עושה עונה נהדרת, יכולה להתמודד על מקום באירופה, ואפילו תיאורטית עוד לא יצאה ממרוץ האליפות (עם הקיזוז הפער הוא רק שש נקודות – סיכוי קלוש אמנם, אבל עוד אפשרי). והנה, פתאום נמכר אחד השחקנים החשובים שלה ובכך מאותת ההנהלה שמבחינתה בעצם נגמרה העונה (וזה נכון גם אם הקבוצה תצליח להסתדר בסופו של דבר גם בלעדיו). ואיך זה קשור אלינו? כי זה חוזר לאותו עניין שעולה פה בפורום פעם בכמה שבועות – זהות הבעלים הרצויה. איזי שרצקי עושה רושם אחד מבעלי הקבוצות היותר חיוביים שיש בארץ – משקיע מיליונים לאורך שנים ומתוך ראיה של הטווח הרחוק, מוריד את מכירי הכרטיסים והמנויים לרצפה. והנה, גם הוא בסופו של דבר קיבל החלטה שנראית בעיני כאנטי-ספורטיבית בעליל. במידה מסוימת, אני אפילו לא בהכרח מאשים אותו. הוא באמת שם הרבה כסף, ויכול להיות שזו זכותו לנסות להכניס קצת (הרבה) כסף לקופה. אבל נראה לי שאם הייתי אוהד ק"ש זה היה מבאס אותי ברמה העמוקה ביותר. ואני חושב שבהחלט יכול להיות שיותר כיף להיות אוהד של קבוצה בליגות הנמוכות שהשיקולים שלה הם אך ורק ספורטיביים, מאשר אוהד של קבוצת צמרת בליגת העל שמוותרת על העקרון הכל כך בסיסי של הישגיות.
הערה(1): אם יסתבר שאיזי שרצקי ישתמש בכסף שיתקבל עבור אלרואי כהן בשביל לבנות בשנה הבאה קבוצה חזקה יותר משל השנה, שתשאף באופן מוצהר להתמודד על האליפות, אז כל מה שכתבתי פה לא נכון. אבל העניין הוא שאני מאוד בספק אם ק"ש תמצא את עצמה בשנה הבאה בעמדה טובה יותר מאשר היא נמצאת בה השנה, ולכן ויתור על העונה הוא מעשה כל כך לא ספורטיבי בעיני.
הערה(2): תכל'ס לא יצא לי לראות את אלרואי כהן משחק כל כך הרבה, כך שאני לא יודע אם הוא באמת כל כך טוב. אבל נראה שיש מי שחושב שכן.
מיכי יקירי,איזי מחכה עדיין להתנצלות |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 13/12/2011 : 12:38:02
|
תהיתי אם מישהו חוץ ממני זוכר את האשכול האומלל הזה (מבחינתי). מסתבר שכן :-)
בכל מקרה - מוריד כמובן את הכובע בפני איזי שרצקי וקרית שמונה.
אותי זה מדכא. קרית שמונה, קבוצה סימפטית, עושה עונה נהדרת, יכולה להתמודד על מקום באירופה, ואפילו תיאורטית עוד לא יצאה ממרוץ האליפות (עם הקיזוז הפער הוא רק שש נקודות – סיכוי קלוש אמנם, אבל עוד אפשרי). והנה, פתאום נמכר אחד השחקנים החשובים שלה ובכך מאותת ההנהלה שמבחינתה בעצם נגמרה העונה (וזה נכון גם אם הקבוצה תצליח להסתדר בסופו של דבר גם בלעדיו). ואיך זה קשור אלינו? כי זה חוזר לאותו עניין שעולה פה בפורום פעם בכמה שבועות – זהות הבעלים הרצויה. איזי שרצקי עושה רושם אחד מבעלי הקבוצות היותר חיוביים שיש בארץ – משקיע מיליונים לאורך שנים ומתוך ראיה של הטווח הרחוק, מוריד את מכירי הכרטיסים והמנויים לרצפה. והנה, גם הוא בסופו של דבר קיבל החלטה שנראית בעיני כאנטי-ספורטיבית בעליל. במידה מסוימת, אני אפילו לא בהכרח מאשים אותו. הוא באמת שם הרבה כסף, ויכול להיות שזו זכותו לנסות להכניס קצת (הרבה) כסף לקופה. אבל נראה לי שאם הייתי אוהד ק"ש זה היה מבאס אותי ברמה העמוקה ביותר. ואני חושב שבהחלט יכול להיות שיותר כיף להיות אוהד של קבוצה בליגות הנמוכות שהשיקולים שלה הם אך ורק ספורטיביים, מאשר אוהד של קבוצת צמרת בליגת העל שמוותרת על העקרון הכל כך בסיסי של הישגיות.
הערה(1): אם יסתבר שאיזי שרצקי ישתמש בכסף שיתקבל עבור אלרואי כהן בשביל לבנות בשנה הבאה קבוצה חזקה יותר משל השנה, שתשאף באופן מוצהר להתמודד על האליפות, אז כל מה שכתבתי פה לא נכון. אבל העניין הוא שאני מאוד בספק אם ק"ש תמצא את עצמה בשנה הבאה בעמדה טובה יותר מאשר היא נמצאת בה השנה, ולכן ויתור על העונה הוא מעשה כל כך לא ספורטיבי בעיני.
הערה(2): תכל'ס לא יצא לי לראות את אלרואי כהן משחק כל כך הרבה, כך שאני לא יודע אם הוא באמת כל כך טוב. אבל נראה שיש מי שחושב שכן.
מיכי יקירי,איזי מחכה עדיין להתנצלות
|
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 13/12/2011 : 19:26:23
|
מיכי יקירי,איזי מחכה עדיין להתנצלות
ת'כלס, מיכאל, לפי התגובה שלך התכוונת למשהו אחר, כי בכל זאת הם לא הצהירו כוונות אלא יותר "עם האוכל בא התיאבון", ובכל זאת , מגיע להם שאפו.
|
נערך על ידי - קראנקו ב-13/12/2011 19:27:20 |
|
|
מנדי742
713 הודעות |
נשלח - 14/12/2011 : 13:19:05
|
שרצקֵי העולם התאחדו!
|
צביקה א', צביקה ג', צביקה ב'... |
|
|
zozo
103 הודעות |
נשלח - 14/12/2011 : 16:19:01
|
בתור אחד שנכח במשחק וחי באיזור זה אני חייב להגיד שהסימפטיה היחידה שנשארה לי מהקבוצה הזאת אחרי המשחק זה רק שהיא ממוקמת בפריפריה. חוץ מזה כלום. קהל שכולו ביתר בקטן, מקלל, ורק מקלל , את שחקני הקבוצה שלא מצליחים, שר תל אביב עולה באש שבתכלס זה אחד השירים האינפנטיליים שיש. תשיר אותו פעם ב, בין השירים , אבל כאמור אין להם קהל או שירים או כלום. דבר מבורך אחד זה הקהילתיות שהקבוצה הזאת יוצרת בקרב תושבי העיר. זה באמת מרגש. אבל לאהוד אותה ע״פ הפועל תל אביב זה פשע. |
|
|
nadavlev
206 הודעות |
נשלח - 14/12/2011 : 19:03:38
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי zozo
בתור אחד שנכח במשחק וחי באיזור זה אני חייב להגיד שהסימפטיה היחידה שנשארה לי מהקבוצה הזאת אחרי המשחק זה רק שהיא ממוקמת בפריפריה. חוץ מזה כלום. קהל שכולו ביתר בקטן, מקלל, ורק מקלל , את שחקני הקבוצה שלא מצליחים, שר תל אביב עולה באש שבתכלס זה אחד השירים האינפנטיליים שיש. תשיר אותו פעם ב, בין השירים , אבל כאמור אין להם קהל או שירים או כלום. דבר מבורך אחד זה הקהילתיות שהקבוצה הזאת יוצרת בקרב תושבי העיר. זה באמת מרגש. אבל לאהוד אותה ע״פ הפועל תל אביב זה פשע.
תסביר לי איך לאהוד אותה ע"פ הפועל תל אביב זה פשע? אם יש קבוצה שאני לא סובל זה הפועל תל אביב. מטיפים מוסר לאהודי ביתר ושאר הליגה על איך אוהדים אמורים להתנהג, נגד גזענות וכולי אבל אחד השירים הבולטים שלהם זה שיר הקונטרה המבחיל שלא היה מבייש את היציע המזרחי ו'שתיהיה שואה למכבי'. אז נכון, הם לובשים את הצבע האדום וברוב המקרים מצויים במעגל חברתי יותר קרוב לאוהדי קטמון מאוהדים אחרים אבל עדיין אני לא מבין את הסמפטיה הלא מוסברת של האוהדים שלנו לתל אביב, ולהזכירכם שהפועל כדורסל פגשה את אוסישקין האוהדים שלהם התנהגו בצורה מגעילה.
|
|
|
אלרואי כהן נמכר מק"ש להפועל ת"א |
|
|
|