| משתמש |
יצאלאל-4 קטמון-2  |
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 16/10/2010 : 22:45:59
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי דניאל
בקשה לי לאוהדים, גם כשלא הולך והשיפוט שערוריתי לא לקלל .
אחת מהסיבות שאני נהנה להגיע למשחקים יחד עם הילדים מאז הקמתה של הקבוצה (ולמען הסר ספק - לא מדובר על הרמה...) היא האוירה הנחמדה והמשפחתית שלא מאפיינת משחקי כדורגל וגם לא את זו שהיתה במשחקים של הפועל (סאסי יונה) ירושלים.
במשחק ביום שישי היו מספר אוהדים שדי העכירו את האווירה כולל ריצה במחצית אחרי השופטים, וחבל, וכפי שגם ראינו זה גם לא השפיע עלה יהם, הקללות לא רק הפריעו לי אלא גם לאחד מהילדים שלי שאמר לי שהוא כבר לא רוצה להגיע למשחק הבא, אני מניח שזה יעבור לו והוא יגיע , אבל כדי לשמור על האופי וגם על האוהדים חובה להמשיך לשמור על האוירה השמחה ביציעים גם עם על המגרש אנחנו משחקים כנגד 12 שחקנים ...
לצערי, הבקשה שלך לא כל כך פשוטה. כדורגל זה משחק מאוד אמוציונלי, והקללות יוצאות בו לעיתים ללא כל שליטה. בטח במשחק כמו שהיה ביום שישי. אני גם לא בטוח שזה הכי בריא להסתיר את זה מילדים. הקללות הם חלק מהעולם, לצערנו. זה לא שברחוב/בגן/בבית ספר/בטלויזיה הם לא ישמעו קללות. עדיף להסביר להם את הסיבה לקללות, שהם חלק בלתי נמנע מהאווירה במגרשים כאשר הקהל מרגיש מקופח. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
אדיר
261 הודעות |
נשלח - 16/10/2010 : 23:33:51
|
ארחיב את הנקודה... אנחנו עושים הרבה, ומשלמים הרבה בשביל הקבוצה הזאת. שבא שופט כזה יימח שמו, ומקלקל את הכל (לא מסיר אחריות מהשחקנים לרגע) זה קשה (מאוד, מאוד קשה) לצד הרגשי בך. מסכים שהאווירה המשפחתית צריכה להישמר, אבל זה לא יכול להיות ככה תמיד... |
"אין יאוש בעולם כלל" |
 |
|
|
ניר
5 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 11:52:49
|
היה חם! לנו, וזה פגע בעידוד עוד יותר לשופטים, וזה פגע בראייה למרחק עוד יותר לשחקנים, וזה פגע ביכולת ורק לאתיופים זה לא הפריע (משהו בגנים) הגיע להם לנצח ואולי רק בגלל שפעם ראשונה קבוצה שמובילה נגדנו לא מבזבזת זמן וממשיכה לרוץ עד הדקה האחרונה כל הכבוד להם! |
 |
|
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 12:35:13
|
ישנה עוד בעיה חמורה ביציע, מספר עשבים שוטים דואגים לתופף ולשיר שירים מוזרים במהלך המשחק, זה מפריע ולא נעים ובעיקר עושה רעש מרגיז אשר פוגע בהנאה של ילדיי (המאומצים) אשר באים איתי כל שבוע לקונצרט שנקרא הפועל קטמון ירושלים.
בהזדמנות זו אשמח להעביר את המסר הבא - השופט בן של זונה. אין שוער בשער ועוז צבאג אתה חתיכת זבל, תחזור מיד למבשרת. |
נערך על ידי - יוגי ב-17/10/2010 12:36:02 |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 15:55:43
|
שלום דניאל. העניין עם הקללות הוא חלק מוויכוח ארוך שהיה כאן בפורום כבר כמה פעמים, והוא קשור לדרך בה אנשים רואים את עצמם בתור אוהדים. במקביל יש ויכוחים ארוכים בפורום לגבי מי אוהד ואיך, ומה מידת ההתערבות וההשפעה של הקהל אחד לגבי השני. מה מותר לי לבקש ומה אני יכול להכריח אחרים לעשות או לא לעשות. ההסכמה העיקרית שהגענו אליה היא שהיות ואנחנו שוללים גזענות ואלימות, אם כבר מקללים, זה רק על רקע אישי. ובכל זאת יש לזכור שהמשחק האחרון היה יוצא דופן - גם בטעויות השיפוט, וגם בקללות.
גם לי זה מפריע ומעצבן, אז אני לא עושה את זה - אני משתדל כמה שיותר לשיר ולעודד. גם כשמחורבן. ויותר מזה - כמו שאני רואה את זה, וזו דעתי האישית בלבד, אני חושב שזה התפקיד שלנו כאוהדים. לשיר ולעודד לאורך כל המשחק, בתור אקט שמראה סולידריות ותמיכה אחד בשני בקהל. סוג של דוגמה אישית: היינו שם קודם ונהיה שם גם אחר כך, האהבה והקשר שלנו למועדון יותר גדול מההשקעה ששחקן מואיל בטובו לתת על הדשא. אם הוא משקיע בשבילי אני מעודד אותו, אם הוא שם עלי זין (סליחה על הביטוי) אז שילך לעזאזל, הוא לא שווה את העצבים שלי. זאת עמדה שכבר זכתה לכינויי גנאי מעליבים: בכל זאת אני דבק בה ומאמין בה.
עם זאת, הבקשה לא לקלל היא בקשה לא פשוטה קודם כל כי ככה חלק מהאוהדים תופסים חלק נכבד מחווית הכדורגל שלהם, שבה אל לנו לפגוע. ולא רק זה- חלק מהמקללים יגידו לך שהקללות שלהם אפילו עוזרות - מפעילות לחץ על השופט, מדרבנות את השחקנים, מעוררות אותם לפעולה וכו'. אני חשוב שזה התפקיד של העידוד, ושהקללות סתם מגבירות את העצבים: המקללים יגידו לך שהעידוד הוא תצוגה של רכרוכיות ונירפות, וזה מעצבן אותם יותר כשיש אוהדים ששרים כשהמצב מחורבן.
ההצעה שלי היא כזאת: אנחנו לא אומרים אחד לשני מה לעשות, כל עוד זה לא חורג לאלימות או גזענות, ואז אנחנו מחוייבים לעצור אחד את השני. אני והחברים סביבי משתדלים לשיר ולעודד לאורך כל המשחק. אם הילדים שלך ואתה מתבאסים מהקללות, הפתרון הוא לעשות משהו אחר: בעיני זה לבוא ולהצטרף לשירה.
העניין הוא לחיות ולתת לחיות, לא למנוע אלא לעשות את מה שאתה רוצה: אתה מוזמן להצטרף לשירה, או להצטרף לקללות, או להתבאס מאחד מהם או משניהם. רק תבחר.
ויוגי, אם לא תתחיל לאסוף את הקקי שהחמודה שלך עושה ברחובות רחביה אני אביא עליך את מוטי אוחיון. ועוז השחקן הכי מוכשר ששיחק אצלך בקטמון חוץ מתומר איוון האיום, אז תירגע.
|
אם תרצו אין זו אגדה
|
נערך על ידי - שומר החומות ב-17/10/2010 16:00:04 |
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 16:37:32
|
ועוד מילה על הקהל ביום ששי
למיטב זכרוני זו הכמות הכי גדולה שהיתה לנו מאז תחילת הדרך החדשה בליגה ג' ולמעט משחק העלייה וזו אחת מנקודות האור הגדולות שהיו ביום ששי
אני חושב שזה גם פעם ראשונה שקבוצה אורחת מביאה כל כך הרבה אוהדים מולנו
|
 |
|
|
אבו אדהם
235 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 16:42:40
|
בדיונים כאלה בדיוק אני מוצא את עצמי מתגעגע לענתיקה דורגל. דומני שהוא היה יכול לפרוט למילים את התחושות שגואות בי נוכח ההודעה המדאיגה הזו שרשם פה אותו דניאל.
ובכל זאת אני אנסה: לבקש מאיתנו להפסיק לקלל את השופט זה כמו לבקש ממך להפסיק להיות נודניק יפה נפש שחושב שהוא בא לקונצרט במקום לכדורגל ומוכן לתת לשופט, לקבוצה היריבה ולשחקנים שלו עצמו לחרבן לו על הראש - הכל על מנת שלא לטמא את אוזניהן הצחות של ילדיו בקללות. ומכיוון שסבירות ההתרחשות של שני הדברים האלה נמוכה למדי, כנראה שנצטרך להתרגל לחיות זה לצד זו.
אם זה עוזר, הבה נגבש כלל אצבע פשוט שעשוי לסייע לך ולבני משפחתך להימנע מאי נעימויות: כשתראה מי מחברי קבוצת "העשבים השוטים", כפי שהגדרת אותנו כל כך יפה, שועטים לעבר הגדר עם מבט של אמוק בעיניים בעקבות החלטת שיפוט כלשהי - סביר להניח שזה לא כי אנחנו רוצים לחוות את דעתנו באופן מנומק ומסודר על הפרשנות שנתן איש המשרוקית לחוקת המשחק (תוך הקפדה על דיבור בח' וע', כמובן). יותר סביר שזה כי אנחנו רוצים לומר (בנימוס, ככל האפשר): "שופט, אתה חתיכת בן זונה מוצץ, בושה למקצוע, כל החיים שלך תהיה בליגה ב', שאמא שלך תקבל וסטיבוליטיס, שאחותך תמות משפעת העופות ושאתה תיאנס על ידי שמונה כושים, מהם אחד ג'ינג'י, יא בן זונה הומו".
לדעתי, מספר השניות שלוקח לנו להגיע ממרום היציע ועד לגדר אמור להספיק לך בדיוק כדי להלביש לעוללים שלך את האוזניות של האייפוד (שאיתו, כמובן, עלייך להגיע מראש)ולהשמיע להם בריפיט את הקונצ'רטו השני לפסנתר של רחמנינוב, עד יעבור זעם.
מקובל עלייך?
נ.ב.: לשומר החומות - הקקה על המדרכה זה לא החמודה של יוגי, זה מה שקורה לנו אחרי מנה אחת יותר מדי במסעדת "בייג'ין".
|
נערך על ידי - אבו אדהם ב-17/10/2010 16:52:49 |
 |
|
|
iddo
144 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 16:50:52
|
אחזק את כותב התגובה מעלי אמנם בצורה פחות בוטה אבל בכל זאת... הקללות הן חלק בלטי נפרד מהכדורגל, מהתרבות בישראל ומהתרבות בכלל. הקללות באות כרצון להוצאת כעס, אמוציות ורגשות שמתפתחות בשטף המשחק. הקללות ישמעו באוזניהן של ילדיך ובטח כבר נשמעו והן חלק בלטי נפרד מכל התרבות הישראלית וזה המצב (הלא כל כך נעים) שבנמצע ואותו לא נוכל לשנות בטח שלא בזמן הקרוב ובטח שלא במגרשי הכדורגל. |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 17:07:17
|
אדהם, אני לא מקבל את הטון שלך. הבחור הביע את דעתו.זה מפריע לו,זכותו לכתוב את זה. דע לך, שבתור מקלל מופלג ולוחם נלהב על הזכות לקלל, אתה מפריע לו כשאתה עושה את זה. כשאתה רץ לגדר ומקלל זה מעצבן אותו. זה שזה לא מעניין אותך, ושהוא יצטרך להתמודד עם זה, זה ממילא המצב: הוא מנסה לעשות את מה שהוא יכול - לכתוב בפורום שזה מפריע לו. אתה בתגובה יורק לו בפנים. לדעתי זה מיותר וטפשי. ממש כמו לאכול במסעדת בייג'ין. זאת לא הודעה מדאיגה - זאת דעתו, ומותר לו להשמיע אותה, ואני הייתי מצפה במקומו לקבל תשובות קצת יותר לעניין וקצת פחות מהסוג שמראה את הארסנל המרשים של מחלות המין ומחנות הריכוז שהמקללים מכירים: לזה הוא כבר נחשף במשחק. והעשבים השוטים זה בכלל יוגי כתב, עלי ועל שכמותי, אז אנא קרא לילד בשמו. |
אם תרצו אין זו אגדה
|
נערך על ידי - שומר החומות ב-17/10/2010 17:11:08 |
 |
|
|
שלומי דנינו
482 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 17:41:15
|
שומר יקר, אדהם צודק במאת האחוזים ואני מבין את כעסו. די מעצבן שמגיע אוהד שככל הנראה אוהד חדש וכותב שמפריעה לו ההתנהגות שלנו. שאנחנו הורסים לו ולילדיו את ההנאה מהכדורגל... זה מעצבן, מקומם וגורם לרצות לקלל. חלק אינטגרלי מכדורגל זה לקלל. זה הכיף שלנו, זאת תחושת הפורקן שלנו אחרי שבוע לחוץ וכן, זאת גם זכותנו ההיסטורית. אולי הוא הורס לי את ההנאה שהוא מטרחן בפורום? בכלל, למה לטרחן? איזה טוב זה נותן? צריך להבין שאנשים כאלה שבאים לכדורגל וחושבים שזה הפילהרמונית מוציאים לאוהדי קטמון באשר הם שם של מתנשאים, אשכנזים, סמולנים וכו.. תנו ליהנות מכדורגל למען השם. דניאל, האמן לי שהאנשים שקיללו את השופט בשישי הם אנשים נורמטיביים, מוצלחים בתחומם ואנשים רציניים. זה שהבן שלך ישמע כמה קללות או אולי אפילו השם ישמור יקלל בעצמו מדי פעם לא יהפוך אותו לפושטק! |
 |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 18:02:57
|
ציטוט: צריך להבין שאנשים כאלה שבאים לכדורגל וחושבים שזה הפילהרמונית מוציאים לאוהדי קטמון באשר הם שם של מתנשאים, אשכנזים, סמולנים וכו..
דנינו, אני מסכים עם חלקים מהתגובה שלך, אבל המשפט הזה מאוד מוזר לי - מה שאתה אומר בעצם זה שאנחנו צריכים להתנהג בדרך מסוימת רק בכדי שחס וחלילה לא יצמידו לנו כל מיני תוויות.. לי נראה שעדיף שפשוט נתנהג כמו שמתאים לנו (אני אישית קרוב בעניין הזה לתפיסה של השומר, אבל אין לי בעיה גם עם גישות אחרות). |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 18:12:05
|
אני מבדיל בין לקלל את השופט ללקלל אוהד אחר שכותב בפורום על מה שמפריע לו. אם זה מעצבן אותך שהוא מטרחן אז תכתוב את זה בפורום. אל תקלל אותו. כמו שהוא כתב בפורום שזה מעצבן אותו שאתה מקלל, ולא קילל אותך. המטרה של הפורום זה לדבר ולהעלות נושאים. סבבה, תתנהג בכדורגל כמו חיה. בפורום תתנהג כמו בנאדם. ובשניהם אל תתפלא שמגנים אותך או נפגעים ממהתנהגות שלך. ותיזהר ממני עם העניין המאוס הזה של אוהדים חדשים, כאילו שיש לך זכויות יתר כי הגעת שבוע לפניו. לא ראית את המערכון של לול? |
אם תרצו אין זו אגדה
|
נערך על ידי - שומר החומות ב-17/10/2010 18:16:31 |
 |
|
|
שלומי דנינו
482 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 18:15:46
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מיכאל
ציטוט: צריך להבין שאנשים כאלה שבאים לכדורגל וחושבים שזה הפילהרמונית מוציאים לאוהדי קטמון באשר הם שם של מתנשאים, אשכנזים, סמולנים וכו..
דנינו, אני מסכים עם חלקים מהתגובה שלך, אבל המשפט הזה מאוד מוזר לי - מה שאתה אומר בעצם זה שאנחנו צריכים להתנהג בדרך מסוימת רק בכדי שחס וחלילה לא יצמידו לנו כל מיני תוויות.. לי נראה שעדיף שפשוט נתנהג כמו שמתאים לנו (אני אישית קרוב בעניין הזה לתפיסה של השומר, אבל אין לי בעיה גם עם גישות אחרות).
כנראה שלא הסברתי עצמי נכון. גילוי נאות- אני אשכנזי שמאלני (לא שמולני) ולפעמים מתנשא. אני לא אומר להתנהג בדרך מסויימת כדי לברוח מתוויות אני כן אומר שצריך להתנהג בטבעיות ותגובות כמו של דניאל שמנסים להבדיל אותנו מקהלים אחרים בארץ ובעולם כולו בסופו של דבר עושים לנו נזק מכיוון שא. שונאים אותנו בכל הליגות ששיחקנו בהן עד כה, משמע, מתאמצים יותר נגדנו, מתים לזיין אותנו וכו. ב. אני רוצה שיבוא קהל על כל סוגיו ושלא יכתיבו פה לאנשים איך להתנהג. ג. אני רוצה מאוד זרוע אלימה ודבריו של דניאל מרחיקים אותנו מהשגת היעד הזה.
|
 |
|
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 18:29:35
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי שומר החומות
שלום דניאל. העניין עם הקללות הוא חלק מוויכוח ארוך שהיה כאן בפורום כבר כמה פעמים, והוא קשור לדרך בה אנשים רואים את עצמם בתור אוהדים. במקביל יש ויכוחים ארוכים בפורום לגבי מי אוהד ואיך, ומה מידת ההתערבות וההשפעה של הקהל אחד לגבי השני. מה מותר לי לבקש ומה אני יכול להכריח אחרים לעשות או לא לעשות. ההסכמה העיקרית שהגענו אליה היא שהיות ואנחנו שוללים גזענות ואלימות, אם כבר מקללים, זה רק על רקע אישי. ובכל זאת יש לזכור שהמשחק האחרון היה יוצא דופן - גם בטעויות השיפוט, וגם בקללות.
גם לי זה מפריע ומעצבן, אז אני לא עושה את זה - אני משתדל כמה שיותר לשיר ולעודד. גם כשמחורבן. ויותר מזה - כמו שאני רואה את זה, וזו דעתי האישית בלבד, אני חושב שזה התפקיד שלנו כאוהדים. לשיר ולעודד לאורך כל המשחק, בתור אקט שמראה סולידריות ותמיכה אחד בשני בקהל. סוג של דוגמה אישית: היינו שם קודם ונהיה שם גם אחר כך, האהבה והקשר שלנו למועדון יותר גדול מההשקעה ששחקן מואיל בטובו לתת על הדשא. אם הוא משקיע בשבילי אני מעודד אותו, אם הוא שם עלי זין (סליחה על הביטוי) אז שילך לעזאזל, הוא לא שווה את העצבים שלי. זאת עמדה שכבר זכתה לכינויי גנאי מעליבים: בכל זאת אני דבק בה ומאמין בה.
עם זאת, הבקשה לא לקלל היא בקשה לא פשוטה קודם כל כי ככה חלק מהאוהדים תופסים חלק נכבד מחווית הכדורגל שלהם, שבה אל לנו לפגוע. ולא רק זה- חלק מהמקללים יגידו לך שהקללות שלהם אפילו עוזרות - מפעילות לחץ על השופט, מדרבנות את השחקנים, מעוררות אותם לפעולה וכו'. אני חשוב שזה התפקיד של העידוד, ושהקללות סתם מגבירות את העצבים: המקללים יגידו לך שהעידוד הוא תצוגה של רכרוכיות ונירפות, וזה מעצבן אותם יותר כשיש אוהדים ששרים כשהמצב מחורבן.
ההצעה שלי היא כזאת: אנחנו לא אומרים אחד לשני מה לעשות, כל עוד זה לא חורג לאלימות או גזענות, ואז אנחנו מחוייבים לעצור אחד את השני. אני והחברים סביבי משתדלים לשיר ולעודד לאורך כל המשחק. אם הילדים שלך ואתה מתבאסים מהקללות, הפתרון הוא לעשות משהו אחר: בעיני זה לבוא ולהצטרף לשירה.
העניין הוא לחיות ולתת לחיות, לא למנוע אלא לעשות את מה שאתה רוצה: אתה מוזמן להצטרף לשירה, או להצטרף לקללות, או להתבאס מאחד מהם או משניהם. רק תבחר.
ויוגי, אם לא תתחיל לאסוף את הקקי שהחמודה שלך עושה ברחובות רחביה אני אביא עליך את מוטי אוחיון. ועוז השחקן הכי מוכשר ששיחק אצלך בקטמון חוץ מתומר איוון האיום, אז תירגע.
אתה יכול להביא את מוטי אוחיון, אני לא חושב שתהיה לי בעיה לברוח ממנו, זריזות היא לא התכונה החזקה שלו.
אין לי שום טענה לאף אדם ביציע מלבד ההוא שאומר לי לא לקלל. איתך אין לי דבר וחצי מלבד מלבד אהבה עצומה. |
נערך על ידי - יוגי ב-17/10/2010 18:36:47 |
 |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 17/10/2010 : 19:45:45
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי שומר החומות
אני מבדיל בין לקלל את השופט ללקלל אוהד אחר שכותב בפורום על מה שמפריע לו. אם זה מעצבן אותך שהוא מטרחן אז תכתוב את זה בפורום. אל תקלל אותו. כמו שהוא כתב בפורום שזה מעצבן אותו שאתה מקלל, ולא קילל אותך. המטרה של הפורום זה לדבר ולהעלות נושאים. סבבה, תתנהג בכדורגל כמו חיה. בפורום תתנהג כמו בנאדם. ובשניהם אל תתפלא שמגנים אותך או נפגעים ממהתנהגות שלך. ותיזהר ממני עם העניין המאוס הזה של אוהדים חדשים, כאילו שיש לך זכויות יתר כי הגעת שבוע לפניו. לא ראית את המערכון של לול?
תודה. |
Hasta la Victoria Siempre |
 |
|
יצאלאל-4 קטמון-2  |
|
|
|