160 ילדי ליגת השכונות של הפועל קטמון ירושלים ייקחו חלק ביום שישי הקרוב (17/12) בהפנינג חגיגי של כדורגל וזכויות אדם בגן סאקר ובאצטדיון טדי. האירועים המיוחדים יתקיימו כחלק משיתוף הפעולה החדש בין הקרן החדשה לישראל לבין מועדון הפועל קטמון ירושלים. תוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים", מייסודה של הקרן החדשה לישראל, מקווה שהאירוע יהיה בבחינת "יריית הפתיחה" לתמיכתה בפעילותה החברתית של הפועל קטמון. באירוע ייקחו חלק גם מישל דיין, שחקן עבר וסמל של הפועל ירושלים ושי אהרון, שחקן הפועל קטמון ירושלים. במסגרת האירוע ישחקו יחד ילדים יהודים וערבים – תושבי גילה, בית צאפאפא, גבעת גונן, שועאפט, ראס אל חמיס, נווה יעקב ועוד.
ביום שישי 17/12 בשעה 10:00 יגיעו הילדים למתחם מיוחד שיוקם בגן סאקר לכבוד האירוע ויקיימו טורניר חגיגי, במהלכו ישמשו מישל דיין ושי אהרון כמאמנים של קבוצות הילדים. לפני פתיחת הטורניר ייערך טקס מיוחד לכבוד שבוע זכויות האדם הבינלאומי הננעל ביום שישי ובמהלכו ייפנו דיין ואהרון לילדים במסר של שוויון הזדמנויות בין כלל מגזרי החברה. לוחצים ידיים לפני תחילת המשחק
ב-12:00 בצהריים, לאחר סיום הטורניר בגן סאקר, ייסעו כל הילדים המשתתפים באירוע למשחקה של הפועל קטמון ירושלים מול מ.ס. קרית גת באצטדיון טדי, שצפוי להכיל כ-2000 מאוהדיה של הקבוצה הירושלמית האדומה. במחצית המשחק יזכו הילדים היהודים והערבים לחוויה יוצאת דופן כאשר יעלו על כר הדשא של ליגת העל ויערכו הקפות ניצחון סביב המגרש כשהם מנופפים דגלים עם סמלי שכונות מגוריהם והכיתוב " כדורגל לכולם!" בעברית, ערבית ואנגלית. בתום המצעד הקבוצות שזכו בשני המקומות הראשונים בטורניר בגן סאקר ישתתפו בטקס הענקת פרסים במרכז המגרש, בנוכחות אמיר גולה, קפטן הפועל קטמון ירושלים, אורי שרצקי, ממקימי המועדון ונציג הקרן החדשה לישראל. הפועל קטמון י-ם, אחת משלוש קבוצות האוהדים היחידות במדינה, קמה במטרה לשמש כ"קהילה בעלת כוח משיכה" בעלת כוונות חינוכיות וחברתיות. המועדון אף חרט על דגלו את המאבק בגזענות ובאלימות והוא מגדיר אותם כ"חלק יומיומי ומהותי מהתנהגותו ותפיסתו העצמית של הקהל". ליגת השכונות היא פרויקט מטעם "היוזמה החברתית" של אוהדי הפועל קטמון ירושלים. מטרת היוזמה היא לייצר דיאלוג ואינטראקציה בין ילדים מכל קצוות העיר ירושלים וחינוך לסובלנות, חברות, דו-קיום וקבלת השונה. לצד ליגת הכדורגל הילדים מקבלים שעות חונכות לימודית-חברתית מצד מתנדבים בפרויקט.
|