הודעה אחרונה בפורום: חוף מבטחים
מאת: tomtom123678
תוצאה אחרונה
 
 
3 - 1
 
 
 
ליגה לאומית - לטבלה המלאה
 'נק   'מש   קבוצה   מקום 
 71  37   מכבי פתח תקווה    1
 67  37   בני סכנין    2
 60  37   הפועל רמת גן    3
 59  37   הפועל קטמון ירושלים    4
 56  37   מ.ס. כפר קאסם    5
 55  37   הפועל ראשון לציון    6
 52  37   בית״ר תל אביב/בת-ים    7
 52  37   הפועל רמת השרון    8
 49  36   הפועל אום אל פאחם    9
 47  36   הפועל פתח תקווה    10
 45  37   הפועל נוף הגליל    11
 43  37   הפועל עכו    12
 43  37   מכבי אחי נצרת    13
 36  37   הפועל עפולה    14
 33  35   הפועל בני לוד    15
 27  37   הפועל אשקלון    16
   
לעמוד השחקן של החלוץ
מספר  9  וויליאם אגאדה
עוד שחקנים
 
 
 
     
 
היציע האדום: 17 שנה ל'אבל בהסתדרות'
 
לכבוד 17 שנה לאבל בהסתדרות זכינו לראיון מיהונתן כהן, קיבלנו לא מעט תשובות ואפשר להגיד שהורדנו מעט מהמסתוריות של האם האדיאולוגית של היציע האדום. קראו:
 
26/01/2016
לכבוד 17 שנים ל'אבל בהסתדרות', אנחנו מביאים, במלואו, את הראיון עם יהונתן כהן, כפי שפורסם בפנזין 'היציע האדום'. קחו כמה דקות וקראו, מומלץ מאוד.
ראיון וכתיבה: Raul Panim.

יהונתן:
כבר מגיל צעיר, בתחילת שנות התשעים, כשנפתחו הגבולות, והחלו לשדר בארץ כדורגל אמיתי מחו"ל, נחשפנו והתאהבנו בערך הקהילתי והתרבותי שיש מעבר לספורט, ולצידו ההבנה שאולי הוא הבסיס לספורט. התאהבנו לא רק באלן שירר וג'וליאן דיקס, אלא גם בכל מה שמסביב. פאבים של אוהדים, אתרי אינטרנט וכמובן שתרבות הפאנזינים. כל אלה, במהותם, מהווים לקיחת אחריות ובניין קהילה. באותם ימים הבנו שהפועל ירושלים זו לא רק קבוצת כדורגל ושאנחנו האוהדים לא רק נפגשים פעם בשבוע, אלא הרבה הרבה מעבר. היינו הראשונים מבין קבוצות הכדורגל בארץ שהפעילו אתר אינטרנט, שעבד בשלושה גלגולים מרשימים שככל הנראה נמחקו סופית מהרשת למרבה הצער (אתר האוהדים הבלתי רשמי, אבל בהסתדרות ולימים אתר ההנצחה) בכולם היינו הראשונים להפעיל גם פורום, שהיום כבר נראה מיושן אבל אז, לפני 20 שנה, זו הייתה דרך חדשנית במיוחד לחבר את אוהדי הפועל ירושלים. הפכנו את הסטארדאסט ז"ל לפאב האוהדים הרשמי. ובכלל, מי האמין אז, שמקץ עשרים שנה, הפרינט ימות. אבל אז הוא היה סופר רלוונטי ולכן החלטנו להיאסף, להתגייס ולהקים עיתון. עיתון האוהדים הראשון בישראל.


שער גליון 17 של 'היציע האדום'

מי היו חברי המערכת? בני כמה היו הכותבים? מי עזר לכם?

אני הייתי בן 19, חייל אצל רס"ן מירי רגב ביחידת דובר צה"ל. מיכאל אמן, המכונה כיום מיקו אמן, היה קצת אחרי בר המצווה. למרות שהיה הכי צעיר, היה הפעיל והאיכותי מכולנו. הכרנו מבית הספר. אסף כהן, אז בן 23 בעל תחביב מוזר של שריפת דקלים, אוהד מסור, היכרנו דרך כתיבתו בפורום הראשון. כותב מופלא. יואב שי (החבר הולצמן), 19, מהפכן רעב שהתאהב בהפועל ירושלים בגיל מאוחר. אמיר שואן, 19, לימים תחקירן רציני ומוערך, אז נשלח לאתר את מקום מחבואו של ויקי בוקובזה. גיא לרר, 19 מפקד טנק בחטיבה 401 של חיל השריון. החמיץ את גמר הגביע חצי שנה קודם. מעבר לחבורה המייסדת הזו, הצטרפו לאורך הדרך אנשים טובים ויקרים שתרמו מזמנם ובעיקר את עצתם לסוגיות חיים משמעותיות, כשהדבר הבסיסי שהניע את התקשורת הוא אהבת הפועל ירושלים כנה ואמיתית. דודו גבע זצ"ל הצטרף אלינו בגליון השלישי ותרם לנו כמה קריקטורות ורעיונות לגליונות הבאים. עמוס נוי נתן לנו גב ועיצב את המורל הקבוצתי  - חיים ברעם תרם יצירה בהתנדבות מלאה, וכמובן אורי שרצקי. הגענו אליו לקבל עצות. הפכנו חברים וזמן קצר אחר כך תקף אותנו בטירוף דרך טורו בעיתון המנוח ראשון. החזרנו לו מיידית בהרעשה ארטילרית כבדה, אבל מאז היחסים אדירים. כמה שנים אחרי החלטנו להקים יחד קבוצת כדורגל, כזכור לכם. כמובן שגם היו ספונסרים יקרים שבכלל אפשרו לנו להוציא את העיתון. ביניהם קפה מסריק שאיננו עוד, משפחת סלמן האהובה מבית צפאפא, דוד גוטריימן הענק ובנו ליאור שבימים שעוד לפני הסירא, תמכו ועיצבו את העיתון שלנו.

אבל מעל כל הרשימה המכובדת הזו, אסור לשכוח את המנהיג הרוחני והאיש שבאמת עומד מאחורי כל המפעלים הללו. לצערנו, מדובר באדם שעד היום זהותו חייב להשאר חסויה, הוראס רמפול היה שם העט שלו, והדבר היחיד שניתן לומר עליו זה שאת חלק מהטקסטים החריפים והחשובים ביותר בתולדות הפועל ירושלים כתב מלישכתו הצה"לית כשדרגת אלוף משנה על כתפיו.

איך אוהדי הפועל הגיבו לעיתון? שמחו על היוזמה? כעסו על התכנים?

הרעיון מאחורי העיתון היה לומר את כל מה שיש לנו, והיה לנו. אגרנו במשך שנים סיפורים, חוויות, צלקות ויריבויות שעד אותה עת לא נהוג היה לעסוק בהם כלל. כדורגל עבור הציבור היה רק מה שקורה על הדשא. אנחנו הבלטנו בראש ובראשונה את היציע ואחר כך את הדשא. וחלק מהאמירות לא היו פשוטות. ורחוקות מאוד מהפוליטקלי קורקט שהיה נהוג בזמנו. לא לכל הקהל היה נוח עם זה, אבל הרוב המכריע תמך בהתלהבות וחיזק כל העת. כל אחד בדרכו.

תוכל להתייחס לכך שבהתחלה, היו בעיתון פרסומות של סאדר? סאסי עזר לכם במימון העיתון?

מצחיק נורא. כן. היינו נאיביים. עד כדי כך נאיביים שחשבנו שחבל יהיה להתאמץ עם כל הבירוקרטיה הכרוכה בהפקת עיתון, ושנכון להביא את הכסף שאספנו לחשבון הקבוצה ולהתנהל דרכם מול בתי הדפוס ויתר נותני השירותים. לכן בגיליון הראשון הכנסנו פרסומות של סא.ד.ר. הובטח לנו תשלום בעבור זה, ובאותה עת, עדיין לא הבנו מי האנשים שעומדים בראש המועדון. נזכיר שאלה היו ימי ליגת העל, חצי שנה אחרי מפגן הכוח וההפסד בגמר הגביע. חשבנו שאפשר לשתף פעולה. לאחר זמן קצר הבנו עם מי יש לנו עסק, וגרוע מכך עם מי יש למועדון הפועל ירושלים עסק, ואחרי תביעה מהגרפיקאי הראשון, המשכנו עצמאית.

מתי התחלתם לכתוב נגד סאסי ויונה?

לא הרבה אחרי שהעיתון יצא. העבודה עליו אפשרה לנו גישה אל תוך הקרביים של המועדון. ראינו מקרוב עד כמה העסק עקום ובעייתי, מאז ועד היום. לא יכולנו להישאר אדישים. אגב, אם יורשה לי לחלק ציונים אחרי שנים של היכרות מעמיקה, אז על אף המגרעות שלו, ויקטור יונה הוא מלאך ונשמה טובה לעומת יוסי סאסי.

מה היו המסרים שרציתם להעביר?

 המסרים היו ברורים מהגיליון הראשון בטקסט השער שכתב מיכאל אמן, ואני מצטט: "לא חנפני, לא שגרתי, לא יהיה פה להנהלה ולא דומה בכלום למה שרגילים לראות. (...) זה עיתון שלנו וככזה לא נפחד לעסוק במה שמעניין אותנו. אנחנו נתקוף את כל מי שנצטרך בקבוצה ומחוץ לה, ולא נפחד לעסוק בפוליטיקה ובאידאולוגיה שקשורה להפועל ירושלים (...) אבל בהסתדרות יהיה מלא בשני הדברים הממלאים את חיינו: אהבה עצומה לקבוצה, זה ברור, והשני? סלידה מהקבוצה השנייה. גם זה ברור.


אבל בהסתדרות 

נקטתם קו מאוד אנטי בית"ר, איזה פידבקים קיבלתם? איך הייתה התגובה של האוהדים?

האמירות נגד בית"ר לא היו קלות כלל לעיכול. זו פעם ראשונה שקמים אנשים בירושלים, ויוצאים במופגן ובאגרסיביות נגד הקבוצה של המדינה דאז, אלופה באותן שנים וכזו שההגמוניה בידיה. מעבר לזה שזו היריבה העירונית שלנו, ובאמת שאין צורך להסביר את זה יותר מדי. הניצוצות שנראו אז, הפכו למאוד ברורים היום. ביציע שלנו הייתה תמיכה גורפת, אבל ברור שלרבים זה לא היה נוח. זה היה מחיר שלא הייתה לנו בעיה לשלם.

מתי ולמה העיתון הפסיק לצאת לאור?

המלאכה הייתה רבה והתפעול היה מורכב. המערכת תססה וחיה כל העת, אבל אחרי קצת יותר משנה, החלטנו להעתיק את הפעילות בחזרה לאתר האינטרנט. הרגשנו במידה רבה שהמסרים עברו, המדיות משתנות ושיש לנו עכשיו מלחמה רצינית על הבית. עיתון כבר לא היה הכרחי כדי להביס את סאסי, אז עברנו למגרשים אחרים.

פורום, פייסבוק, וואטסאפ, שלוש מדיות שלא היו קיימות בתקופת אבל בהסתדרות, איך לדעתך זה השפיע על ייחודיותו של העיתון?

היעדרן של המדיות המודרניות מעיד על כך שעם כל הקושי להבין זאת בשנת 2016, אז לפני שבע עשרה שנה הייתה המון משמעות לפיסת נייר מושקעת שנמכרה במגרש לעוברים ולשבים. מי שכבר הגיע לעיתון האוהדים שלנו, העריך את ההשקעה ולא פספס פסיק. מרגש אותי לראות שיש אנשים שעדיין מסוגלים לצטט טקסטים נבחרים אחרי כל כך הרבה שנים. במבט לאחור, אלה הפעילויות והיוזמות החברתיות הראשונות שעזרו להנחת היסודות למפלצת המופלאה שיצרנו במו ידינו, הפועל ירושלים החדשה. 

מה דעתך על היציע האדום?

קודם כל אני מעריך מאוד את הביצוע. אני יודע עד כמה זה מורכב ולחוץ. כיף לראות את החברה מעיפים את מרכולתם במשחקי הבית ואת ההתעניינות של הקהל בעיתון. אני הייתי שמח לקבל מוצר טיפה שונה. תראו, כל חברי אבל בהסתדרות והסובבים אותו הזדקנו ובגרו. הפכו אנשי משפחה, חלקם לבעלי תפקיד משמעותי בקטמון. בקיצור, הפכנו ברבות השנים לממלכתיים משהו. המציאות מחייבת אותנו. מהיציע האדום הייתי מצפה למלא את הפרק החתרני שהשארנו פתוח אז. קצת עקיצות. קצת סרקזם והטחת האמת שלכם, כפי שנראית בעיניכן הצעירות, גם אם זה לא יהיה נעים לכולם★


יהונתן כהן

 
 
 
כתבות נוספות באותו נושא
 
רק עוד 12 נקודות!
גד ליאור רווה נחת מהתוצאות האחרונות והחליט לרדת ...
   
 
 
למעלה או למטה
למרות שהתאכזב מההפסד בגביע, גד ליאור מקווה להצמד ...
   
 
 
 
 
 
 
 
שם: מייל:
 
 
 
 
   
 
  עמוד ראשי   |   שמור כדף הבית   |   הוסף למועדפים   |   כתוב לנו  
 
Powered by Art-Up