| משתמש |
דילמת שייח גראח  |
|
שלומי דנינו
482 הודעות |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 16/04/2010 : 23:27:15
|
| עמוס זהירות זו מלכודת!! |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 16/04/2010 : 23:39:45
|
זה לא נושא לאוף-טופיק, במקרה הטוב?
|
 |
|
|
פרננדו פסואה
373 הודעות |
נשלח - 17/04/2010 : 11:18:13
|
מזדהה חלקית עם הכתוב. השמאל הרדיקלי ודאי לא מסוגל להודות בכך, אבל יש לו חלק בכך ששמאל קצת פחות רדיקלי פשוט לא מרגיש נוח להגיע להפגנות. אסור דגל, אסור ציונות, אסור להביע עמדות מורכבות, חייבים לחלק לטובים ורעים. דוגמא טובה לכך היא טקס הדלקת המשואות האלטרנטיבי ביום העצמאות אליו הלכתי עד לפני כמה שנים. חשבתי שטקס יום עצמאות שמכבד פעילי שלום ופעילים חברתיים מכל הצדדים זה דבר שיכול לדבר אליי הרבה יותר מהטקסים הממלכתיים הלאומניים. אבל משנה לשנה הטקסים האלו רק הקצינו: בין מדליקי המשואות היו גם סרבני גיוס בני שמונה-עשרה (דבר שמותר להתנגד לו בתוקף גם אם אתה שמאלני ולמעשה אפילו אם אתה סרבן שטחים) ונואמים מלאי שנאה כלפי כל עמדה שאיננה חופפת לעמדותיהם, מלווים בתרועות מהקהל הזחוח כלפי כל משפט קיצוני יותר מקודמו. באחד מהרגעים האלו הבנתי שזה פשוט לא המקום הנכון עבורי.
|
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 17/04/2010 : 14:03:49
|
עכשיו שהנושא באוף-טופיק אני יכול לענות.
דנינו - מה יש לך להניף דגל בשייח'-ג'ראח? למה להניף דגל של הלאום הכובש באזור כבוש? אני לא מבין את ההתעקשות המגוחכת הזו. ובטח לא את הציפייה המגוחכת ש"השמאל יחזור מכיכר ציון". בוא לשייח'-ג'ראח, תתחיל לפתח קשרים עם האנשים ששמה, ואולי תבין שהם לא כל-כך שונים ממך בדעות, אלא רק בגישה. דוד גרוסמן אנרכיסט? זאב שטרנהל אנטי-ציוני? חלאס, נגמרו ימי "בלי חירות ומק"י" צא מזה, חירות בשלטון, ועכשיו את מפא"י אף-אחד לא סופר, כי הם חברו ל"ישראל ביתנו" ויורקים על הסמל יום אחרי יום. במקום להתעסק בזה, אתה מתקיף את השמאל ה"קיצוני" כמו היית אם תרצו או משהו.
פסואה - את טקס הדלקת המשואות אני מארגן השנה, אז אני מאוד אשמח אם תבוא. לא נראה לי שהטקס הקצין עם השנים, לדעתי הוא פחות או יותר אותו דבר, אולי דווקא עם נטייה להיות קצת יותר ממלכתי, עם דוברים השנה מארגונים שהם יותר בכיוון של זכויות אדם ו\או חברה, ופחות של סיום הכיבוש וכו'. שוברים שתיקה, גרילה תרבות, א.ס.ף, גרינפיס. נכון, הטון הכללי הוא שמאלני מובהק, וגם נותנים במה לסרבן כיבוש, אבל יש גבול הרי תומכת בסרבנים כאלה. לא מדובר בקב"ניסט, מדובר בבחור שמתנגד לכיבוש ומוכן להיכנס לכלא על הזכות להשמיע את דעתו. |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 17/04/2010 : 18:41:22
|
| אני מקווה שאתה שמח עכשיו, דנינו, גרמת לי לכתוב טוקבק בין כל הטרחנים האחרים. מספר 27. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 17/04/2010 : 23:04:45
|
| http://www.youtube.com/watch?v=6hEDf93CcKc |
האם ירושלים יכולה לעשות את זה?.. יכולה!!! ויקטור פאצ'ה!!! "מערכת אבל בהסתדרות מברכת את ממשלת ישראל על הבאתם לארץ של הפליטים האלבנים מקוסובו. סאסי ימכור אותם למכבי חיפה." (אבל בהסתדרות, 24.4.99) |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 18/04/2010 : 12:48:04
|
אני שומר לך על הזהות, אני מגן לך על הילדים, אני שומר את עצמי בשביל המשפחה שלך...
זה נשמע יותר גרוע מהדרשות של קטמון ותיק על קטמון, ומסוכן בהרבה. והשחזת הסכין זה השיא, הרי אחד הדברים שעזרו לעליית הנאצים לשלטון זה המיתוס על "הסכין בגב" של השמאל, שהביא לתבוסה במלחמת העולם הראשונה. מדהים איך הימין חוזר על אותן המאנטרות.
"אתה הורג אותי, אתה הרי אחי"
הרי כל בן-אדם נורמלי ששומע את השיר הזה מבין איפה מושחזות הסכינים. |
נערך על ידי - מחאיי ב-18/04/2010 12:48:24 |
 |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 18/04/2010 : 19:30:38
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי הרי כל בן-אדם נורמלי ששומע את השיר הזה מבין איפה מושחזות הסכינים.
איזה מזל שרוב הציבור הישראלי לא נורמאלי(נורמאלי נגיד כמו ענת קם?) |
 |
|
|
מיכאל
167 הודעות |
נשלח - 19/04/2010 : 18:36:50
|
[quote]נשלח במקור על ידי Victor Paco
http://www.youtube.com/watch?v=6hEDf93CcKc [/quote ]
שתי הערות על השיר: א. חיפוש קצר שלי באינטרנט (ושמישהו יתקן אותי אם אני טועה) העלה שעמיר בניון לא ממש שירת בצבא, מה שהופך את הכל לאירוני בצורה די חריגה. ב. קצת באותו סגנון, הדבר הכי מדהים בשיר הוא השורה: "אתה שונא אותי אבל אני אוהב". כלומר - אחרי שיר שלם שכולו שנאה יוקדת, הבנאדם עוד מנסה להציג את עצמו בתור "אוהב". מדהים. |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 19/04/2010 : 19:04:12
|
ג'רסי, הפעם הגזמת. כל דבר שמציג את הימין בתור הציונים היחידים הוא ביזיון ושקר. הגנה על המדינה, היא לא תמיד מלחמה, לפעמים הגנה על העם והמדינה היא ההגנה המוסרית. גם בצבא אנחנו עדיין צריכים להיות בני אדם, ולהבין שמולנו גם עומדים בני אדם. החיים הם הרבה יותר מורכבים מלהתגייס או לא להתגייס. עמיר בניון, נוער הגבעות ליברמן והאנרכיסטים נגד הגדר וחבריהם סרבני הגיוס הם החולי של החברה הישראלית. משפטים כמו "אתה שונא אותי אבל אני אוהב" "אתה יורק לי בפנים" ועוד מליון ציטוטים שאפשר להוציא מהשיר הזה הם האוייב הכי גדול של מדינת ישראל. לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי. העיקרון החשוב ביותר ביהדות הוא ואהבת לרעך כמוך. כולנו בני האלוהים, אז אני לא מבין איך עמיר בניון או ליברמן או דומיהם מעיזים לקרוא לעצמם יהודים. אני בתור בן אדם ובתור יהודי מתבייש בהם ומקווה שזמנם יחלוף מהר. עד אז אני אמשיך להיאבק על מדינה יהודית ודמוקרטית צודקת. ואם אתה מגדיר את עצמך כסוציאליסט אתה חייב להאמין באהבת אדם באשר הוא אדם, אם לא, אז תחקור ותלמד קצת על הסוציאליזם, כי הוא מנוגד לגמרי מלאומנות |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 19/04/2010 : 20:26:36
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אמיר גולה
לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי.
השקר הכי גדול של השמאל, שהוא גם נקודת המוצא המוטעית שלו המביאה אותו למעשים כמו השתמטות סדרתית באמתלה של נקיפות מצפון והפגנת הזדהות עם האויב (האויב!!) בהתפרעויות שונות תוך כדי זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על האנשים שמגינים עליהם ושהם היו אמורים להיות במקומם אך בשביל לנקום בחברה שדחתה אותם, הם עכשיו נגדם. איפה הייתם עם הטענה הזאת ב-1920? כי אם הייתם בגליל העליון או בירושלים, כנראה שלא הייתם כאן היום כדי לספר על הפרעות שביצעו שם ערבים ביהודים. לא ישראלים, לא ציונים כובשים, יהודים. איפה הייתם שנה לאחר מכן, באחד במאי(...) כאשר ביפו, בפתח תקווה, ברחובות ובחדרה התנפלו התושבים שוב, על היהודים החפים מפשע רק כדי לכלות את הזעם שהצטבר להם וכוון בכלל לצרפתים. מה עם שנת 1929, שערבים ערכו פרעות בבני היישוב היהודי בכל הארץ? למה הם עשו זאת? בגלל הכיבוש של 67? בגלל הגירוש של 48? לא. רק בגלל הבקשה של מתפללי הכותל להציב ספסלים לנוחיותם של המתפללים. אולי מה שהביא אותך לחשיבה המוזרה היה המרד הערבי, שמומן ע"י גרמניה הנאצית, והניסיונות לדילול או השמדת היישוב היהודי בארץ. לא אלאה אותך בעוד סיפורים על רציחות ופרעות שהתרחשו כאן נגד היהודים (רק ימניים?) עוד לפני מלחמת ששת הימים וה"כיבוש" הזה שאתם כל כך אוהבים להאשים בכל הבעיות בעולם, ועוד עובדות שלא תתן שתבלבלנה לך את הדעה כי הערבים לא רוצים להשמיד אותנו והימניים סתם הוזים. מה נשתנה? הדבר היחיד שהשתנה באזור הרותח הזה הוא יחסי הכוחות. היום אנחנו החזק אז הם ה"נדכאים". היום אנחנו הרוב כאן והם המיעוט. היום הם כבר מאוחדים כפסאודו-עם תחת שם שאנחנו המצאנו להם. אז עכשיו הם פתאום רוצים שלום. ומה אז? מעניין אותי מה אתם חושבים שיקרה. מה הנבואה הכל כך מושכלת שלכם ליום שאחרי. מדינת ישראל (או שמא ישרא-חמא-סטין, מדינת כל אזרחיה), תיסוג מהשטחים שהיא שחררה כאשר מדינות ערב באו כדי להשמידה, ולא להיפך, נוותר על יו"ש ועל רמה"ג (ואולי גם על יפו, עכו, חלק מתל אביב ורוב ירושלים), ואז מה? אז הם יחליטו שהנה, ניצבת מולם מדינה קטנה (רגע, קטנה היא ההגדרה הנוכחית, לא?) של יהודים שכל ההסתה שעברו כל החיים הופנתה כלפיהם, ויאמרו "או, טוב שיש שלום, עכשיו אפשר לנסוע לנפוש בחופי תל אביב ולטייל במכתש רמון."? כנראה שלא. מכיוון שכשהיינו בגבולות 67, ניסו לכבוש לנו את מה שכן היה, ואותו דבר גם לגבי גבולות 48. המזל הגדול הוא שהקול השמאלני ההזוי שונא עמו שמאשים את היהודים בכל חולאי עולם, תמיד ישאר כאן במיעוט ותמיד יסתכם בארבעת המנדטים של חד"ש. כך אולי לעולם לא נאלץ לבדוק האם הטענה המוזרה הזאת שלכם היא בעלת אחיזה כלשהי במציאות. סוציאליזם? סוציאליזם דמיקולו. רוב האנשים שתומכים בנסיגה לגבולות הקודמים מזמיני ההתקפות, חושבים כך רק כי כל המיליטריזם הזה מפריע להם לשתות את הקפה שלהם בשינקין, או שמקשה עליהם לסגור עסקאות של מיליונים בחו"ל שנועדו לממן את הגדלת החזה של בת הזוג השחורדינית. קח טיפ חינם. אם היה כאן סוציאליזם, היו אנשי השמאל משקיעים את זמנם, במקום בסיוע לאויבינו הבאים לכלותינו, בהשקעה בילדי ואנשי הפריפריה, היו מקדמים את המזרחיים ומפריחים את השממה ונלחמים בבערות. אם במקום לזרוק אבנים על החיילים ששומרים עליהם, היו אנשי השמאל מסתובבים בבתי הספר היסודיים, רואים שדור העתיד שלנו בקרשים, ומבינים שאם לא ייעשה מעשה כבר כעת, בני ה-20 של מחר יהיו הרבה יותר גזענים, הרבה יותר שונאים במסווה של ציונות ובעיקר הרבה יותר בורים, אז (התחלתי באם, נדמה לי) לעמיר בניונים למיניהם הייתה דעה משלהם ולא היו משמשים כמגאפון בעל קול ערב ל"אמתרצו"אים למיניהם. |
האם ירושלים יכולה לעשות את זה?.. יכולה!!! ויקטור פאצ'ה!!! "מערכת אבל בהסתדרות מברכת את ממשלת ישראל על הבאתם לארץ של הפליטים האלבנים מקוסובו. סאסי ימכור אותם למכבי חיפה." (אבל בהסתדרות, 24.4.99) |
נערך על ידי - Victor Paco ב-19/04/2010 20:32:05 |
 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 19/04/2010 : 22:11:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי Victor Paco
לא הערבים רוצים להשמיד אותנו, איתם אפשר להגיע לשלום ולחיות ביחד, אנחנו אלה שמתעקשים להרוג את עצמנו, האויב הכי מסוכן שלנו הוא אנחנו עצמנו. בן אדם שלא מסוגל להסתכל על כל אדם, לא משנה מה הדת שלו, שמה שמוליך אותו בחיים זה לא המצפון, אלא הלאומנות, הוא קודם כל לא בן אדם, ואחר כך הוא לא יהודי.
קח טיפ חינם. אם היה כאן סוציאליזם, היו אנשי השמאל משקיעים את זמנם, במקום בסיוע לאויבינו הבאים לכלותינו, בהשקעה בילדי ואנשי הפריפריה, היו מקדמים את המזרחיים ומפריחים את השממה ונלחמים בבערות. אם במקום לזרוק אבנים על החיילים ששומרים עליהם, היו אנשי השמאל מסתובבים בבתי הספר היסודיים, רואים שדור העתיד שלנו בקרשים, ומבינים שאם לא ייעשה מעשה כבר כעת, בני ה-20 של מחר יהיו הרבה יותר גזענים, הרבה יותר שונאים במסווה של ציונות ובעיקר הרבה יותר בורים, אז (התחלתי באם, נדמה לי) לעמיר בניונים למיניהם הייתה דעה משלהם ולא היו משמשים כמגאפון בעל קול ערב ל"אמתרצו"אים למיניהם.
באופן קצת מוזר, אני מסכים איתך לגבי זה. רק מתעקש לציין שמי שמצטיין עוד יותר בזריקת אבנים על חיילים ששומרים וכו' הם המתנחלים יקיריך.
עמיר בניון זה סיפור עצוב, מעבר לטימטום ולחוסר המודעות העצמית, השימוש שלו בז'רגון הימין-הגרמני-בשנות-העשרים מתחיל להדאיג.
|
נערך על ידי - בלאש ביקו ב-19/04/2010 22:17:06 |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 20/04/2010 : 03:44:41
|
השקר הכי גדול של השמאל, שהוא גם נקודת המוצא המוטעית שלו המביאה אותו למעשים כמו השתמטות סדרתית באמתלה של נקיפות מצפון והפגנת הזדהות עם האויב (האויב!!) בהתפרעויות שונות תוך כדי זריקת אבנים ובקבוקי תבערה על האנשים שמגינים עליהם ושהם היו אמורים להיות במקומם אך בשביל לנקום בחברה שדחתה אותם, הם עכשיו נגדם. איפה הייתם עם הטענה הזאת ב-1920? כי אם הייתם בגליל העליון או בירושלים, כנראה שלא הייתם כאן היום כדי לספר על הפרעות שביצעו שם ערבים ביהודים. לא ישראלים, לא ציונים כובשים, יהודים. איפה הייתם שנה לאחר מכן, באחד במאי(...) כאשר ביפו, בפתח תקווה, ברחובות ובחדרה התנפלו התושבים שוב, על היהודים החפים מפשע רק כדי לכלות את הזעם שהצטבר להם וכוון בכלל לצרפתים. מה עם שנת 1929, שערבים ערכו פרעות בבני היישוב היהודי בכל הארץ? למה הם עשו זאת? בגלל הכיבוש של 67? בגלל הגירוש של 48? לא. רק בגלל הבקשה של מתפללי הכותל להציב ספסלים לנוחיותם של המתפללים. אולי מה שהביא אותך לחשיבה המוזרה היה המרד הערבי, שמומן ע"י גרמניה הנאצית, והניסיונות לדילול או השמדת היישוב היהודי בארץ. לא אלאה אותך בעוד סיפורים על רציחות ופרעות שהתרחשו כאן נגד היהודים (רק ימניים?) עוד לפני מלחמת ששת הימים וה"כיבוש" הזה שאתם כל כך אוהבים להאשים בכל הבעיות בעולם, ועוד עובדות שלא תתן שתבלבלנה לך את הדעה כי הערבים לא רוצים להשמיד אותנו והימניים סתם הוזים. מה נשתנה? הדבר היחיד שהשתנה באזור הרותח הזה הוא יחסי הכוחות. היום אנחנו החזק אז הם ה"נדכאים". היום אנחנו הרוב כאן והם המיעוט. היום הם כבר מאוחדים כפסאודו-עם תחת שם שאנחנו המצאנו להם. אז עכשיו הם פתאום רוצים שלום. ומה אז? מעניין אותי מה אתם חושבים שיקרה. מה הנבואה הכל כך מושכלת שלכם ליום שאחרי. מדינת ישראל (או שמא ישרא-חמא-סטין, מדינת כל אזרחיה), תיסוג מהשטחים שהיא שחררה כאשר מדינות ערב באו כדי להשמידה, ולא להיפך, נוותר על יו"ש ועל רמה"ג (ואולי גם על יפו, עכו, חלק מתל אביב ורוב ירושלים), ואז מה? אז הם יחליטו שהנה, ניצבת מולם מדינה קטנה (רגע, קטנה היא ההגדרה הנוכחית, לא?) של יהודים שכל ההסתה שעברו כל החיים הופנתה כלפיהם, ויאמרו "או, טוב שיש שלום, עכשיו אפשר לנסוע לנפוש בחופי תל אביב ולטייל במכתש רמון."? כנראה שלא. מכיוון שכשהיינו בגבולות 67, ניסו לכבוש לנו את מה שכן היה, ואותו דבר גם לגבי גבולות 48. המזל הגדול הוא שהקול השמאלני ההזוי שונא עמו שמאשים את היהודים בכל חולאי עולם, תמיד ישאר כאן במיעוט ותמיד יסתכם בארבעת המנדטים של חד"ש. כך אולי לעולם לא נאלץ לבדוק האם הטענה המוזרה הזאת שלכם היא בעלת אחיזה כלשהי במציאות. סוציאליזם? סוציאליזם דמיקולו. רוב האנשים שתומכים בנסיגה לגבולות הקודמים מזמיני ההתקפות, חושבים כך רק כי כל המיליטריזם הזה מפריע להם לשתות את הקפה שלהם בשינקין, או שמקשה עליהם לסגור עסקאות של מיליונים בחו"ל שנועדו לממן את הגדלת החזה של בת הזוג השחורדינית. קח טיפ חינם. אם היה כאן סוציאליזם, היו אנשי השמאל משקיעים את זמנם, במקום בסיוע לאויבינו הבאים לכלותינו, בהשקעה בילדי ואנשי הפריפריה, היו מקדמים את המזרחיים ומפריחים את השממה ונלחמים בבערות. אם במקום לזרוק אבנים על החיילים ששומרים עליהם, היו אנשי השמאל מסתובבים בבתי הספר היסודיים, רואים שדור העתיד שלנו בקרשים, ומבינים שאם לא ייעשה מעשה כבר כעת, בני ה-20 של מחר יהיו הרבה יותר גזענים, הרבה יותר שונאים במסווה של ציונות ובעיקר הרבה יותר בורים, אז (התחלתי באם, נדמה לי) לעמיר בניונים למיניהם הייתה דעה משלהם ולא היו משמשים כמגאפון בעל קול ערב ל"אמתרצו"אים למיניהם.
א. אתה נותן דוגמאות למקרים מאוד ספציפיים, אבל שלא סותרים את זה שהרוב הערבי חפץ בשלום ב. אתה מדבר עם בן אדם ששירת בקרבי, חי עכשיו בעוטף עזה (בקיבוץ שיתופי עם גרעין שיתופי- סוציאליזם!!) ומחנך נוער. וגם אמרתי שמי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני, אז אני מניח שבכלל לא טרחת לקרוא עד הסוף את מה שאמרתי |
 |
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 20/04/2010 : 06:06:40
|
אמיר, א. יש לך דוגמאות המוכיחות את הטענה ההפוכה, קרי את טענתך? עד שלא תביא כאלה אני לא מאמין שהיא מבוססת ואני מקווה, כאמור, שהיא גם לעולם לא תעמוד במבחן. ב. אני מכיר אותך ואת פועלך ומי כמוני מעריך אנשים אשר נותנים מזמנם לטובת מטרות כל כך נעלות. באמת, ובלי טיפה של ציניות, אני רואה אותך ואנשים מסוגך כדגולים גם אם נדירים בנוף. ועל זה אני בדיוק מדבר- על החלק של הנדירים. כמה סוציאליזם כבר יש במדינה המתפוררת שלנו? לפני שאתה מעמיד אותי מול מראה (תוך הנחה כי אני מגדיר עצמי סוציאליסט), ואולי קצת מטיף לי על כך שאני לא מבין מה המהות של להיות סוציאליסט, הייתי מציע לך לערוך סקר קצר בקרב האנשים התומכים בויתור על שטחי מדינה, לראות מי מהם נקף אצבע כדי לסייע לאזרח (כן, אזרח אחד) משכבה בעייתית כלשהי במדינה בחייו. סביר להניח שהתשובות ברובן ינועו בין "אני מעדיף לשבת ולשתות מרגריטה בחוף הים" לבין "אני מעדיף לסייע לפלסטינים במאבקם הצודק מול מדינת ישראל". דבר נוסף, קראתי שוב (בפעם השלישית) את הודעתך ולא מצאתי בו את הציטוט "מי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני". עם זאת, יצא שאני מאמין לך שזו דעתך, וכמו שאני רואה גם הקשר ההונגרי המחונן רכש לו תובנות בתת- הנושא הספציפי הזה בסכסוך, ואני חייב להוסיף שאני מסכים. כל אזרח אשר פוגע בצבא ששומר עליו, בצורה כזו או אחרת, משני צידיה הקיצוניים של קשת הדעות, אינו ראוי לדעתי להגנת צבא ההגנה. אותו עיקרון תופס, לטעמי, גם על אנשים שמסרבים (כנ"ל, משני הצדדים) למלא את חובתם ולשרת שרות חובה באותו צבא או לחילופין לתרום בדרכים חלופיות ומשמעותיות. אז עד כאן ההסכמה. מאידך, אני מאמין שהראיה הקולקטיבית של הנושא על ידי הציבור, המנהיגים ובתי המשפט צריכה להפסיק להיות נגועה באפלייה המאפיינת אותה. לא ייתכן שהמתנחלים הם הסרטן של המדינה ומפגיני בילעין, ניעלין וכדומה הם "פעילי שמאל". לא ייתכן שביום שאיבדתי צוער שלי בעזה במהלך עופרת יצוקה, יצאתי מהאוניברסיטה וראיתי אנשים מפגינים תמיכה בחמאס באחזם דגלי אש"ף, בעוד צעדת הימין באום אל פאחם, עיר ישראלית, עם דגלי ישראל, תזכה לאינסוף גינויים (שרובם מוצדקים) על היותה פרובוקציה מיותרת ומסוכנת. קצת איזון בנושא לא יזיק לבטח, ואני אף סבור שעשוי לסייע במיגור תופעת השוליים הסהרוריים. כן כן, משני הצדדים. אגב, חג עצמאות שמח! |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 20/04/2010 : 10:54:24
|
אמיר, א. יש לך דוגמאות המוכיחות את הטענה ההפוכה, קרי את טענתך? עד שלא תביא כאלה אני לא מאמין שהיא מבוססת ואני מקווה, כאמור, שהיא גם לעולם לא תעמוד במבחן. ב. אני מכיר אותך ואת פועלך ומי כמוני מעריך אנשים אשר נותנים מזמנם לטובת מטרות כל כך נעלות. באמת, ובלי טיפה של ציניות, אני רואה אותך ואנשים מסוגך כדגולים גם אם נדירים בנוף. ועל זה אני בדיוק מדבר- על החלק של הנדירים. כמה סוציאליזם כבר יש במדינה המתפוררת שלנו? לפני שאתה מעמיד אותי מול מראה (תוך הנחה כי אני מגדיר עצמי סוציאליסט), ואולי קצת מטיף לי על כך שאני לא מבין מה המהות של להיות סוציאליסט, הייתי מציע לך לערוך סקר קצר בקרב האנשים התומכים בויתור על שטחי מדינה, לראות מי מהם נקף אצבע כדי לסייע לאזרח (כן, אזרח אחד) משכבה בעייתית כלשהי במדינה בחייו. סביר להניח שהתשובות ברובן ינועו בין "אני מעדיף לשבת ולשתות מרגריטה בחוף הים" לבין "אני מעדיף לסייע לפלסטינים במאבקם הצודק מול מדינת ישראל". דבר נוסף, קראתי שוב (בפעם השלישית) את הודעתך ולא מצאתי בו את הציטוט "מי שזורק אבנים על חיילים הוא לא בן אדם, לא יהודי, ובטח שלא שמאלני". עם זאת, יצא שאני מאמין לך שזו דעתך, וכמו שאני רואה גם הקשר ההונגרי המחונן רכש לו תובנות בתת- הנושא הספציפי הזה בסכסוך, ואני חייב להוסיף שאני מסכים. כל אזרח אשר פוגע בצבא ששומר עליו, בצורה כזו או אחרת, משני צידיה הקיצוניים של קשת הדעות, אינו ראוי לדעתי להגנת צבא ההגנה. אותו עיקרון תופס, לטעמי, גם על אנשים שמסרבים (כנ"ל, משני הצדדים) למלא את חובתם ולשרת שרות חובה באותו צבא או לחילופין לתרום בדרכים חלופיות ומשמעותיות. אז עד כאן ההסכמה. מאידך, אני מאמין שהראיה הקולקטיבית של הנושא על ידי הציבור, המנהיגים ובתי המשפט צריכה להפסיק להיות נגועה באפלייה המאפיינת אותה. לא ייתכן שהמתנחלים הם הסרטן של המדינה ומפגיני בילעין, ניעלין וכדומה הם "פעילי שמאל". לא ייתכן שביום שאיבדתי צוער שלי בעזה במהלך עופרת יצוקה, יצאתי מהאוניברסיטה וראיתי אנשים מפגינים תמיכה בחמאס באחזם דגלי אש"ף, בעוד צעדת הימין באום אל פאחם, עיר ישראלית, עם דגלי ישראל, תזכה לאינסוף גינויים (שרובם מוצדקים) על היותה פרובוקציה מיותרת ומסוכנת. קצת איזון בנושא לא יזיק לבטח, ואני אף סבור שעשוי לסייע במיגור תופעת השוליים הסהרוריים. כן כן, משני הצדדים. אגב, חג עצמאות שמח!
אני פשוט לא מסוגל להאמין שיש ציבור שלם, רוב, שמעדיף לחיות במלחמה מתמדת. האדם מטבעו מחפש את השקט והשלום למענו ולמען ילדיו, ובשביל שזה יקרה חייבים לעשות ויתורים, כולל על חלקים מירושלים. לכן כשאתה נותן דוגמאות לפכמה פרעות שהתרחשו במהלך 100 שנה, קשה לי להגיד שבגלל זה הציבור הערבי לא רוצה לחיות איתנו בשלום. דבר נוסף, אתה שבוי בסטיגמטיות על השמאל בישראל. אמנם בשנים האחרונות השמאל הצטמצם, והתחיל להתייאש, אבל יושבי בתי הקפה בת"א הם לא השמאל. השמאל הסוציאליסטי בישראל מתחיל תהליך של התעוררות והתחדשות, מתחילים להרגיש אותו מחדש, ואני מאמין שכולנו נראה את זה ב 1 במאי בירושלים, בתל אביב ואני מקווה שבחיפה תהיה גם השנה הפגנה גדולה. ולסיום זורקי האבנים, וסרבני הגיוס, הם לא ישראלים, וממש לא שמאלנים. הם יוצרים אנטיגוניזם כלפי השמאל, אבל היד המשטרתית כלפיהם קשה, לעומת זורקי האבנים וסרבני הגיוס מימין (כן, גם בימין זה קורה), כלפיהם היד המשטרתית מאוד רכה. לציבור במדינה הרבה יותר נוח לקבל אנשים שנלחמים למען "העם" או "המדינה" אבל לא מסוגלים לקבל אנשים שנלחמים למען דברים פחות נעלים כמו מוסר, הומניות, או סתם עם אחר. חוץ מזה שאני מקווה מאוד שבהפגנת ה 1 במאי לא יהיו דגלי פלסטין (ואני יודע שזה עלה כדרישה) |
 |
|
דילמת שייח גראח  |
|
|
|