פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

שרת הספורט הגזענית ואנחנו

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  שרת הספורט הגזענית ואנחנו
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
עמוד קודם | עמוד הבא
משתמש נושא קודם שרת הספורט הגזענית ואנחנו נושא הבא
עמוד: מתוך 4

יריב יריב מנותק

11 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  11:42:08  הצג פרופיל שלח ל- יריב הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ממש לא גזענות. זו ציונות-פועלית-סוציאליסטית. על זה מאבקה של תנועת העבודה לדורותיה:
כיבוש השממה, עבודה עברית ללא ניצול האחר, והתישבות יהודית בכל מקום בארץ-ישראל (בלי לגזול חלילה את רכושו הפרטי של מישהו, ערבי, יהודי או אחר).
ולא, זה לא רק הייחוס. אני ובני משפחתי (כולל הדור הצעיר) דהיום פעילים בהסתדרות ומגינים הלכה למעשה על פועלים, כולל ערבים ובני כל לאום שהוא מפני המעסיקים העושקים.

יריב
עבור לתחילת הדף

עופר ליברגל עופר ליברגל מנותק

170 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  11:51:26  הצג פרופיל  בקר בדף הבית של עופר ליברגל שלח ל- עופר ליברגל הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
הכוח הפוליטי של מירי רגב נבנה על ידי פרובקציות ושערוריות. כל גוף שמבקר אותה/מתנהר ממנה מחזק אותה ונותן לה תמריץ להתמיד באמירות הגזעניות ובהסתה של חלקים שונים בציבור. כלומר, לבקר אותה או לסרב לקבל ממנה תמיכה רק מחזק אותה, באופן פרקדוסקלי.
עבור לתחילת הדף

האחים מרילי האחים מרילי מנותק

1358 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  12:04:09  הצג פרופיל שלח ל- האחים מרילי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אני לא רואה שום בעיה לקבל את הפרס מהמשרד שהיא עומדת בראשו. ההתייחסות היתה לפוסט הפרטי שלה (שלדעתי ראוי להתעלמות) ולשאלה הלגמרי תאורטית האם ראוי לצרף אותה כחברת עמותה.
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  12:21:11  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי davidkipod

אין ספק, לקטמון יש צבע מסויים. אז אף אחד לא סותם פה לאף אחד, אבל בשביל שכולנו נרגיש נוח בקהילה הזאת, כדאי שניקח בחשבון שיש כאן בכל זאת מגוון דעות - לא כולם בקטמון שמאל.
אני מציע לאמץ את "מבחן חיים ברעם" - המכנה המשותף הוא - לא לגזענות, לא לאלימות.
הדרך להביא שינוי בחברה הישראלית היא לא בהכרח בקריאות קרב כאלה ואחרות. הגברת רגב היא כנראה לא כוס התה של רובנו, וככל שהיא תומכת בגזענות - יש לצאת נגדה. אבל כשהיא מושיטה יד ומביעה תמיכה בעשיות שלנו, ועומדת מאחורי ההוקרה שקיבלנו, אז לא נכון לדחות ולבעוט.
במקום שחוזרים בתשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים יושבים.

אני לא חושב שמירי רגב חוזרת פה בתשובה.. המשרד שהיא עומדת בראשו החליט לתת לקטמון פרס, ברור שהיא לא מעורבת בזה וברור שהיא לא שינתה את היחס שלה למהגרים, פליטים ולערבים ובטח לא קטמון תשנה את היחס הזה.. כמו שמרילי כתב פה, מקבלים את הפרס וזהו..

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

davidkipod davidkipod מנותק

2553 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  12:33:48  הצג פרופיל שלח ל- davidkipod הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
יפתח, אכן, אין מה למהר ולהכריז עליה כחוזרת בתשובה.
אבל כל תהליך מתחיל בצעד קטן, וצעדים כאלה עדיף לעודד או לכל הפחות לא לגנות אוטומטית.
אני, כמו גיא ואלחנן, מצטרף לבקשה מאדם לשנות את הכותרת.
תראו, משהו אחד טוב עשתה הגברת רגב, החזירה את הפורום לחיים
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  13:15:26  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי davidkipod

יפתח, אכן, אין מה למהר ולהכריז עליה כחוזרת בתשובה.
אבל כל תהליך מתחיל בצעד קטן, וצעדים כאלה עדיף לעודד או לכל הפחות לא לגנות אוטומטית.
אני, כמו גיא ואלחנן, מצטרף לבקשה מאדם לשנות את הכותרת.
תראו, משהו אחד טוב עשתה הגברת רגב, החזירה את הפורום לחיים

מסכים שהכותרת לא משהו.. קשה לי להאמין שהיא תשנה את דעתה בוודאי כל עוד זו האווירה במדינה ואכן אלו דיונים מכינים לפגרה...

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

mbs mbs מנותק

295 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  13:40:53  הצג פרופיל שלח ל- mbs הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
מסכים עם אלחנן ויפי, עדיף לשנות את הכותרת.

נערך על ידי - mbs ב-18/04/2016 14:22:55
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  15:17:50  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
במה זוכים בכלל? כסף (ואם כן, אז כמה?)? ציוד? ג'יימי וארדי? סופ"ש עם מירי רגב ויריב לוין באילת?

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

אדם אדום אדם אדום מנותק

82 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  15:34:02  הצג פרופיל שלח ל- אדם אדום הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אתמול בשעות אחר הצהריים ישבתי על הרצפה שליד המחסן שלנו במב"ט יחד עם ארבעה פליטים דוברי עברית רהוטה שהגיעו אלינו דרך האגודה להתנדבות. ארבעתם התעניינו בהתנדבות במועדון, אבל באיזשהו שלב עלה שבעצם הם כולם שחקני כדורגל. כולם משחקים כדורגל די הרבה, ולפי שרירי הרגליים שלהם זה ניכר.

במפגש הזה הייתי צריך לבשר להם שהם לא יוכלו להבחן לאחת מקבוצות הנוער שלנו כי ההתאחדות לכדורגל לא תאפשר להם לשחק (לפליטים מותר לעבוד בשוק העבודה בישראל על פי החלטת ביהמ"ש לעבודה, אבל אסור להם לשחק כדורגל מקצועי כי ההתאחדות לא מוציאה להם כרטיס שחקן). הבטחתי שאני אבדוק מה אפשר לעשות, אבל שקשה לי להאמין שמשהו יצליח.

אני אומנם לא יודע עד כמה הם שחקנים טובים, אבל כשיצאתי מהמפגש תהיתי כמה גבוה אפשר להגיע כדי אולי לאפשר להם לשחק. חשבתי על ההתאחדות לכדורגל המושחתת וחשבתי על הזירה הפוליטית. חשבתי על הנחיה ממשרד הספורט, אבל אז נזכרתי שהעומדת בראשו קראה "סרטן" לארבעת החבר'ה שישבו איתי עכשיו. חשבתי על חקיקה, אבל הנחנתי שלהצעת חוק כזאת אין שמץ של סיכוי כל עוד הוא נוגע למשרד של מירי רגב.

אני חוזר ומציין שמה שאני מספר זה באמת השתלשלות היום שלי אתמול. אני לא ממציא.

ככה, אני נוסע לי באוטובוס בחזרה הביתה ואני חושב על ההתאחדות לכדורגל, על עופר עיני, על מירי רגב ועל אחרבעת החבר'ה האלו שישבתי איתם.

ואז אני פותח את הטלפון ורואה את ההודעה הזאת ממירי בפייסבוק ואת התגובה אסירת התודה שלנו אליה חזרה. אני לא יכול להגיד שהתעצבנתי וגם לא כעסתי, כי אני מבין את המקום הזה ואני גם יודע שלא כל אחד מאיתנו ישב בדיוק עם ארבעה פליטים וחשב על העניין מהכיוון הזה. אבל האבסורד הרגיש לי קיצוני נורא.

לכן לא, אני לא אשנה את הכותרת. הכותרת הזאת היא אובייקטיבית. מירי רגב היא לא רק ימנית, היא גם גזענית. גזענית שאוהבת אותנו, גזענית שאפשר לעבוד איתה בלא מעט תחומים, אבל גזענית.

אני מסכים עם מבחן ברעם. תפיסות העולם של המועדון הזה הן ללא ספק נוטות לשמאל וגם אני איש שמאל, אבל אנחנו לא מפלגה, אלא מועדון כדורגל. וככזה, אנחנו צריכים לקבל אלינו אנשים עם השקפות מאוד שונות. לא רק אנשי שמאל, אלא גם ימנים. אבל בשום פנים ואופן לא גזענים. את ריבלין הייתי שמח לראות אצלנו ביציע למרות שהוא דוגל בארץ ישראל השלמה, את ניר ברקת אני לא אוהב אבל אני לא זועם על הימצאותו ביציע, למרות שהוא איש ימין וחבר ליכוד. מירי רגב זה סיפור אחר.

מירי רגב היא גזענית. ובכך - היא לא עוברת את מבחן ברעם.

עם זאת, מירי רגב היא לא סתם גזענית. היא גזענית שעומדת בראש המשרד הממשלתי שלו אנו כפופים. ובכך יש לנו אינטרס בקשר כלשהו איתה.

אני לא חושב שהסיפור הזה הוא קריטי במיוחד. אני לא חושב שירון צריך לסרב ללחוץ למירי רגב את היד, אני לא חושב שצריך להסיר את התגובה שאומרת לה תודה, אבל לא נראה לי שהיה צריך לכתוב אותה מלכתחילה.

הפוליטיקה הגזענית של מירי רגב מרוויחה מהתמיכה בנו לא מעט ולכן צריכים להיזהר עם הזיהוי איתה. יש להמנע מזיהוי עם גורמים כמוהה. כמובן, מבלי לשבור שום דבר כתגובה לזה שהיא תומכת בנו.

אבל מירי רגב היא גזענית. הנערים שישבתי איתם אתמול במב"ט הם בדיוק ההמחשה לזה שמירי רגב יכול להיות לפעמים בעדנו, אבל לפעמים גם להיות המכשול לערכים שאותם אנחנו רוצים לקדם.

נערך על ידי - אדם אדום ב-18/04/2016 15:44:31
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  16:11:00  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי אדם אדום

אתמול בשעות אחר הצהריים ישבתי על הרצפה שליד המחסן שלנו במב"ט יחד עם ארבעה פליטים דוברי עברית רהוטה שהגיעו אלינו דרך האגודה להתנדבות. ארבעתם התעניינו בהתנדבות במועדון, אבל באיזשהו שלב עלה שבעצם הם כולם שחקני כדורגל. כולם משחקים כדורגל די הרבה, ולפי שרירי הרגליים שלהם זה ניכר.

במפגש הזה הייתי צריך לבשר להם שהם לא יוכלו להבחן לאחת מקבוצות הנוער שלנו כי ההתאחדות לכדורגל לא תאפשר להם לשחק (לפליטים מותר לעבוד בשוק העבודה בישראל על פי החלטת ביהמ"ש לעבודה, אבל אסור להם לשחק כדורגל מקצועי כי ההתאחדות לא מוציאה להם כרטיס שחקן). הבטחתי שאני אבדוק מה אפשר לעשות, אבל שקשה לי להאמין שמשהו יצליח.

אני אומנם לא יודע עד כמה הם שחקנים טובים, אבל כשיצאתי מהמפגש תהיתי כמה גבוה אפשר להגיע כדי אולי לאפשר להם לשחק. חשבתי על ההתאחדות לכדורגל המושחתת וחשבתי על הזירה הפוליטית. חשבתי על הנחיה ממשרד הספורט, אבל אז נזכרתי שהעומדת בראשו קראה "סרטן" לארבעת החבר'ה שישבו איתי עכשיו. חשבתי על חקיקה, אבל הנחנתי שלהצעת חוק כזאת אין שמץ של סיכוי כל עוד הוא נוגע למשרד של מירי רגב.

אני חוזר ומציין שמה שאני מספר זה באמת השתלשלות היום שלי אתמול. אני לא ממציא.

ככה, אני נוסע לי באוטובוס בחזרה הביתה ואני חושב על ההתאחדות לכדורגל, על עופר עיני, על מירי רגב ועל אחרבעת החבר'ה האלו שישבתי איתם.

ואז אני פותח את הטלפון ורואה את ההודעה הזאת ממירי בפייסבוק ואת התגובה אסירת התודה שלנו אליה חזרה. אני לא יכול להגיד שהתעצבנתי וגם לא כעסתי, כי אני מבין את המקום הזה ואני גם יודע שלא כל אחד מאיתנו ישב בדיוק עם ארבעה פליטים וחשב על העניין מהכיוון הזה. אבל האבסורד הרגיש לי קיצוני נורא.

לכן לא, אני לא אשנה את הכותרת. הכותרת הזאת היא אובייקטיבית. מירי רגב היא לא רק ימנית, היא גם גזענית. גזענית שאוהבת אותנו, גזענית שאפשר לעבוד איתה בלא מעט תחומים, אבל גזענית.

אני מסכים עם מבחן ברעם. תפיסות העולם של המועדון הזה הן ללא ספק נוטות לשמאל וגם אני איש שמאל, אבל אנחנו לא מפלגה, אלא מועדון כדורגל. וככזה, אנחנו צריכים לקבל אלינו אנשים עם השקפות מאוד שונות. לא רק אנשי שמאל, אלא גם ימנים. אבל בשום פנים ואופן לא גזענים. את ריבלין הייתי שמח לראות אצלנו ביציע למרות שהוא דוגל בארץ ישראל השלמה, את ניר ברקת אני לא אוהב אבל אני לא זועם על הימצאותו ביציע, למרות שהוא איש ימין וחבר ליכוד. מירי רגב זה סיפור אחר.

מירי רגב היא גזענית. ובכך - היא לא עוברת את מבחן ברעם.

עם זאת, מירי רגב היא לא סתם גזענית. היא גזענית שעומדת בראש המשרד הממשלתי שלו אנו כפופים. ובכך יש לנו אינטרס בקשר כלשהו איתה.

אני לא חושב שהסיפור הזה הוא קריטי במיוחד. אני לא חושב שירון צריך לסרב ללחוץ למירי רגב את היד, אני לא חושב שצריך להסיר את התגובה שאומרת לה תודה, אבל לא נראה לי שהיה צריך לכתוב אותה מלכתחילה.

הפוליטיקה הגזענית של מירי רגב מרוויחה מהתמיכה בנו לא מעט ולכן צריכים להיזהר עם הזיהוי איתה. יש להמנע מזיהוי עם גורמים כמוהה. כמובן, מבלי לשבור שום דבר כתגובה לזה שהיא תומכת בנו.

אבל מירי רגב היא גזענית. הנערים שישבתי איתם אתמול במב"ט הם בדיוק ההמחשה לזה שמירי רגב יכול להיות לפעמים בעדנו, אבל לפעמים גם להיות המכשול לערכים שאותם אנחנו רוצים לקדם.

אותי שכנעת.

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

gideon gideon מנותק

918 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  17:59:40  הצג פרופיל  בקר בדף הבית של gideon שלח ל- gideon הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי יפתחמ

אני לא חושב שמירי רגב חוזרת פה בתשובה.. המשרד שהיא עומדת בראשו החליט לתת לקטמון פרס, ברור שהיא לא מעורבת בזה וברור שהיא לא שינתה את היחס שלה למהגרים, פליטים ולערבים ובטח לא קטמון תשנה את היחס הזה.. כמו שמרילי כתב פה, מקבלים את הפרס וזהו..

רק להעמיד דברים על דיוקם.
לא משרד הספורט הוא המעניק לנו את הפרס. הפרס יוענק בבית הנשיא והוא מטעם קרן גשר בשיתוף שלוש המשפחות של הנערים שנחטפו ונרצחו לפני שנתיים ועיריית ירושלים. שילוב שלושת הגורמים הנל מהווה את "פרס ירושלים לאחדות ישראל". בו זכינו, כולנו.

עוֹלָם יָשָׁן עֲדֵי הַיְּסוֹד נַחְרִימָה
מִגַּב כָּפוּף נִפְרֹק הָעֹל
אֶת עוֹלָמֵנוּ אָז נָקִימָה
לֹא כְלוּם אֶתְמוֹל,
מָחָר – הַכֹּל.

נערך על ידי - gideon ב-18/04/2016 18:00:13
עבור לתחילת הדף

האחים מרילי האחים מרילי מנותק

1358 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  18:14:28  הצג פרופיל שלח ל- האחים מרילי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
מה שאדם כתב משקף לגמרי את דעתי.
וזה שמירי רגב פתאום אוהבת אותנו לא הופכת אותה לפחות גזענית. הפוסט שלה לא מעורר בי שום שמחה, ולא הייתי מודה לה עליו. אופורטוניזם הוא לפעמים נסבל כדי להגיע למטרות מסויימות, אבל לא כשמדובר בגזענות.
זה כמובן לא קשור לפרס שקיבלנו שלא שייך אישית לגזענית רגב וצריך לקבל אותו בשמחה
עבור לתחילת הדף

אדם אדום אדם אדום מנותק

82 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  18:40:21  הצג פרופיל שלח ל- אדם אדום הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
שיהיה ברור, עם הפרס עצמו אין לי שום בעיה.
עבור לתחילת הדף

karpad3 karpad3 מנותק

544 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  19:06:52  הצג פרופיל שלח ל- karpad3 הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
גזענות היא בעיה קשה. המטרה שלנו היא להקטין את התופעה כמה שיותר.
לדעתי התעלמות או התרסה נגד אנשים כמו מירי רגב גורמים לתוצאה ההפוכה.
הרבה יותר חשוב להתייחס לדברים עניינית ולא אישית ולא לפסול אדם על בסיס הדעה שלו או האימרות שלו בעבר. ברור שלא נפנה אליה בפנייה מרגשת לבוא למשחקים שלנו, אבל להתעלם מקיומה זה כמו להגיד "את לא חושבת כמונו, אז את לא שווה תגובה", שזה אולי פחות גרוע מגזענות אבל באותו כיוון.
אם ניצור דיאלוג עם אנשים כמוה בטוח שנצליח לשנות את דעתם הגזענית של לפחות קצת מאותם אנשים. אם נמשיך לבדל את עצמנו, זה יגרום להם לחשוב שאנחנו שונאים אותם ומוציאים אותם מהחברה בלי קשר לדעות שלהם ורק יגרום להם לפחות ספקות בנושא.

ומעבר לכל העניינים הפוליטיים האלה, רוב העם שלנו (או לפחות חלק מאד משמעותי בו) מחזיק בדעות שדומות למירי רגב. זה העם, אם תרצו או לא. זו גישה גרועה מאד להוציא מהלגיטימיות כל כך הרבה ממי שמסביבנו. אני לא אשתוק אם מישהו משמיע אמירה גזענית, אבל כל עוד הוא מדבר איתי על דברים אחרים אכבד אותו כמו כל אדם אחר. זה לא משחק, זה המציאות.
עבור לתחילת הדף

mbs mbs מנותק

295 הודעות

נשלח - 18/04/2016 :  19:10:50  הצג פרופיל שלח ל- mbs הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
מסכים איתך קרפד
עבור לתחילת הדף
עמוד: מתוך 4 נושא קודם שרת הספורט הגזענית ואנחנו נושא הבא  
עמוד קודם | עמוד הבא
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07