| משתמש |
שרת הספורט הגזענית ואנחנו  |
|
אדם אדום
82 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 21:24:50
|
|
זה המקום להמשיך את הדיון שהתחיל בקבוצת המתנדבים.
|
|
|
דור
16 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 21:28:44
|
יש לי דעה על מירי רגב. למרות זאת אני אומר תודה על התמיכה ממשרד הספורט ועל הפרס שזכינו בו. ויש גם דברים שמירי אומרת הם נכונים בעיני (לא מה שהיא אמרה על לה פאמילייה ) |
נערך על ידי - דור ב-17/04/2016 21:29:31 |
 |
|
|
OrenDf
182 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 21:30:38
|
מה שקורה פה זה שכל פעם שעולה דיון ומישהו מעלה עמדה שמאלית - ישר זה "לא לא פוליטיקה אבל תן לי להגיד כמה דברים ימניים ונסיים את הדיון".
תמיד נפיץ להגיד משהו שמאלני, תמיד אסור זה מסוכן, אז לי נמאס! אני לא הולך להניח לכם. כל מה שעשה טוב לקטמון בא מערכים שהם שמאל באופן מובהק - המאבק בהומופוביה, המאבק בגזענות וקידום הדו-קיום וההתארגנות מול בעל ההון.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, אתם תקראו ואתם תגידו שאני צודק ונגמור עם זה כבר!
בעלי הון - לא, אנחנו לא צריכים להתנחמד לאף אחד ולא צריכים להגיד תודה למי שנותן לנו כסף - המותג, קטמון, שנבנה על הערכים השמאליים האלה - שווה הרבה כסף - בזכותנו, בגלל הטוב שעשינו. שיגידו תודה שאנחנו נותנים להם לשאת את השם שלהם על המדים שלנו ולא להפך.
גזענות - אין לה מקום, לא קצת, לא חצי. אם מירי רגב אמרה על אנשים שהם סרטן ימות העולם אני לא אודה על שום מילה טובה שהיא תגיד לי.
פוליטיקה ביציע - אנחנו במדינה שאי הבעת עמדה היא להביע עמדה - רוצים א-פוליטי - תחזירו את כל הרווח מהפעולות שעשינו שהן כן פוליטיות - אי אפשר? תגידו תודה ותזרמו.
שמאל זה לא דבר רע, אם אנחנו ביציע כל כך הרבה זמן ביחד ואתם עדיין מתייחסים לשמאל כדבר מאוס שצריך להשתיק כל פעם שהוא קצת עולה וקצת יש ביקורת הבעיה היא בכם. |
AVANTI KATAMON! |
נערך על ידי - OrenDf ב-17/04/2016 21:41:24 |
 |
|
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 22:04:30
|
אין ספק, לקטמון יש צבע מסויים. אז אף אחד לא סותם פה לאף אחד, אבל בשביל שכולנו נרגיש נוח בקהילה הזאת, כדאי שניקח בחשבון שיש כאן בכל זאת מגוון דעות - לא כולם בקטמון שמאל. אני מציע לאמץ את "מבחן חיים ברעם" - המכנה המשותף הוא - לא לגזענות, לא לאלימות. הדרך להביא שינוי בחברה הישראלית היא לא בהכרח בקריאות קרב כאלה ואחרות. הגברת רגב היא כנראה לא כוס התה של רובנו, וככל שהיא תומכת בגזענות - יש לצאת נגדה. אבל כשהיא מושיטה יד ומביעה תמיכה בעשיות שלנו, ועומדת מאחורי ההוקרה שקיבלנו, אז לא נכון לדחות ולבעוט. במקום שחוזרים בתשובה עומדים, אפילו צדיקים גמורים יושבים. |
 |
|
|
katamon9
367 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 22:07:24
|
אורן , אני חושב שאתה טועה בקריאת המצב . בקטמון מנסים לייצר מרקם שבנוי מכל המרכיבים : דתיים , חילונים ,ערבים (לצערי זה לא מצליח ) , יהודים . כדי שכל אלה יתחברו משתדלים בקטמון לא לייצר זהות פוליטית ולהרחיק הרבה אנשים מהיציעים בגלל שיוך פוליטי של המועדון . לכן מבקשים לפעמים להמנע מלהביע עמדות פוליטיות גם מימין וגם משמאל . |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 22:22:15
|
ראשית, אני לא בטוח שמירי רגב היא גזענית. לדעתי היא יותר אופורטוניסטית שמנסה לרצות את הבוחרים שלה. זה לא אומר שצריך לשבח אותה ולהודות לה, או לשלוח לה לפרחים. אבל מצד שני אני כן חושב שאפשר לנסות לשפוט אמירות שלה (לאו דווקא בקשר לקטמון) בצורה עניינית.
ברמה הרשמית, לדעתי ברור שצריך להודות לה ו"להתחנף". בדיוק כמו שעשינו במקרה של ראש העיר, אדם לא פחות אופורטיוניסט ועם דעות לא פחות בעיתיות. לא הייתי מצפה מירון דוויק לסרב ללחוץ לה את היד בטקס בבית הנשיא, וסביר שגם אני הייתי עושה את זה בתור נציג רשמי של הקבוצה. וברמה האישית, שכל אחד יעשה מה שבא לו. אני לא חושב שזה רעיון טוב כרגע להזמין את מירי רגב למשחק שלנו בטדי, וגם סביר שאני לא אקבל אותה בסבר פנים יפות (בלשון המעטה).
ועוד משהו אורן, לפי התפיסה השמאלנית נראה לי שמן הראוי לתת לכל אדם הזדמנות לחזור בתשובה, אפילו אם הוא גזען. לצערי עושה רושם שיהיו לנו מספיק הזדמנויות לבדוק אותה ואת דעותיה בעתיד. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
עגלה
121 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 22:28:42
|
לא יודע. אני ראיתי את המועדון שלנו מצליח לגרום למירי רגב לדבר בשבחי הדו-קיום, ואפילו להזרים כסף לפעילות כזו. יום מוצלח.
|
 |
|
|
עגלה
121 הודעות |
נשלח - 17/04/2016 : 22:30:28
|
| ואגב נראה לי ראוי שבפעם הבאה שמבקשים ליצור דיון בפורום יצרו אותו תחת במה שמאפשרת דיון ופחות תחת הכותרת הנ״ל. |
 |
|
|
יוני.ב.
109 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 01:07:41
|
אם היא רוצה לתת לנו כסף - ניקח. אבל אסור לנו כמועדון לתת לגיטימציה למי שקוראה לאנשים "סרטן"! ובטח שאין לה מקום ביציע שלנו |
 |
|
|
barakby
220 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 02:44:25
|
| מה שעגלה אמר |
 |
|
|
האחים מרילי
1358 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 07:01:23
|
אנחנו לא מועדון שמאלני. יש אצלנו מקום שווה לבעלי כל דעה פוליטית. אבל מירי רגב היא גזענית. זה כבר סיפור אחר. להשוות אותה לניר ברקת זאת טעות גדולה. אני לא מסכים עם ברקת בהמון נושאים וחושב שהוא גורם נזק לעיר אבל גזען הוא לא. לא מפריע לי בכלל שהוא מגיע למשחקים, ואין לי בעיה ללחוץ לו את היד. גם אם הווא אופורטוניסט כמו רוב הפוליטיקאים. אבל מירי רגב? להגיד שתמיכה שלה בנו היא חזרה בתשובה מהגזענות הגלויה שלה זאת גישה אופורטוניסטית. אם היא באמת רוצה לחזור בתשובה, היא מוזמנת לעשות את זה לא על הגב שלנו. אני לגמרי מסכים עם "נוסחת ברעם" שצוטטה כאן. |
נערך על ידי - האחים מרילי ב-18/04/2016 07:02:29 |
 |
|
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 07:57:20
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי lazy
ראשית, אני לא בטוח שמירי רגב היא גזענית.
לא בטוח? תחליף את הסודנים ביהודים, יהודים הם סרטן ב... נניח איזו שהיא מדינה באירופה. איך היית מתייחס לפוליטיקאי שקורא ליהודים סרטן? היית אומר שהוא אולי לא גזען ולא אנטישימי? שהוא סבבה? משום מה אני לא חושב ככה. מירי רגב הגיע לאן שהיא הגיע ע"י שימוש בגזענות ובהסטה וזה ממש חוצפה מצדה להשתמש בנו כדי לדבר בשבחי ה"דו קיום" וה"סובלנות". |
avanti livorno
|
 |
|
|
יריב
11 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 10:08:45
|
מהו שמאל? ומיהו שמאלן? ומהי גזענות? א. גזענות היא דעה הסוברת כי אדם נחות מאדם אחר בשל מוצאו, ללא תלות במעשיו או בדעותיו. "מוצאו" יכול להיות צבע-עור, לאום, מגדר או כל סיווג אחר. ב. מהו שמאל? שמאל חברתי-כלכלי הוא תמיכה בהשקפת-עולם המניחה כי יצירת שויון כלכלי וחברתי מירבי בין בני-האדם משמעה צדק (לא מוחלט, אבל מירבי) לכל. בקיצור, סוציאל-דמוקרטיה לגווניה (הקומוניזם, הדוגל בדיקטטורה, אינו שמאל במובן זה).
האם יש קשר בין שמאל חברתי-כלכלי לרצון של יהודי ציוניים בישראל בדו-קיום עם הערבים במדינה אחת? או במסירת חבלי-מולדת לאויב? לא בהכרח, ובעצם בודאי שלא, בהנחה שמייסדי תנועת העבודה והסתדרות "הפועל" כחלק ממנה עונים להגדרה של שמאל ציוני-סוציאליסטי. ראו את סמל "המחנות העולים" (ארץ-ישראל השלמה) ומפת התישבות תנועות-הנוער הכחולות (בבקעה, בגוש-עציון ובגולן).
אני אישית, כבן למשפחה האדומה ביותר בארץ (סבי הוא מייסד הסתדרות "הפועל") דוגל בארץ-ישראל השלמה ובעבודה עברית. האם זה הופך אותי לגזען או לימני? חס וחלילה. זהו השמאל הציוני המקורי.
ועדיין, איני סבור שהערבים נחותים מאיתנו במשהו או שהסודנים הם "סרטן". הם פשוט אחרים ומקומם במדינותיהם - או איתנו כשווי-זכויות וחובות (כולל שירות צבאי מלא לבנים ולבנות, איסור התישבות בלתי-חוקית ותשלום מיסים).
|
יריב |
 |
|
|
נתן שטראוס
80 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 10:23:49
|
מה כוונתך בעבודה עברית, האם תעדיף עובד יהודי ישראלי על פני עובד ערבי ישראלי? אם כן, זאת גזענות. ולמה אתה מניח שהיחוס שלך נותן תוקף יתר לעמדתך, כי אתה מהאצולה ואנחנו פשוטי העם? |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 10:45:06
|
vפרס אינו ניתן מטעמם של ברקת ורגב באופו אישי, אלא באופן מוסדי (עיריה, ממשלה). לכן עלינו לברך על ההכרה ה"ממסדית" בפועלה החיובי והחשוב של הפועל קטמון ירושלים. כל אחת ואחד מאיתנו ימשיך להחזיק בדעותיו ועמדותיו האישיות לגבי ברקת ורגב באופו אישי (כפוליטיקאים). איש באמונתו ודעתו - יחיה. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
נערך על ידי - קטמון ותיק ב-18/04/2016 10:45:27 |
 |
|
|
elhananm
375 הודעות |
נשלח - 18/04/2016 : 10:45:39
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדם אדום
זה המקום להמשיך את הדיון שהתחיל בקבוצת המתנדבים.
אדם יקר. מבקש ממך לשנות את ניסוח הכותרת לאשכול הזה למשהו פחות בועט(אפשרי בכלל?). מתפתח כאן דיון מדהים ומעורר גאווה. אה, ואני (כמעט כרגיל) עם הקיפוד. |
נולדנו לסבול אבל מנסים לשנות... |
נערך על ידי - elhananm ב-18/04/2016 10:50:21 |
 |
|
שרת הספורט הגזענית ואנחנו  |
|