משתמש |
אור לגויים |
הדוב האדום
513 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 16:33:21
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי davidkipod
דב, תעזוב רגע את ותיק, מעניין אותי דעתך לגופו של עניין העימות שהיה בשישי. ההתיחסות האחרונה שלך לנושא אלימות (מילולית) ביציעים שלנו היתה חד משמעית ואמיצה.
בגדול אני מסכים שאפשר לדלל את כמות העימותים שיש לנו עם ספסלי קבוצות יריבות בטדי. אני מסכים שיש לנו אטמוספירה ייחודית ביציעים. כזו שמאפשרת לאוכלוסיות שבדקך כלל מדירות את רגליהן מהמגרשים (נשים וילדים) להגיע וליצור קהל מרשים ייחודי ומרגש. אני פחות מתחבר לשיח של "משתינים לנו בסלון", "אף אחד לא יתעסק איתנו בבית שלנו" "נלמד אותם לקח וכו'".. אני חושב שהכוח האמיתי שלנו כקהל (אפילו עם זה גבל לעיתים בהתנשאות היה בשתיקה רועמת או במחיאות כפיים סרקסטיות כתגובה לפרובוקציות. אגב אותה אטמוספירה חיובית לא נוצרה כי חתמנו על אמנה או משהו מסוג הדברים שהוזכרו כאן בת'רד. אלא בגלל שהסיפור הייחודי של קטמון מושך אליו באמת אנשים טובים ויקרים שהמועדון (וכל הסובב לו) מייצגים אותם והם מזדהים עימם. קריאות השבר כי "מטמאים לנו את הקבוצה עם אלימות" ו"מה ההבדל בעצם בינינו לבית"ר?" הן הזויות בעיני והולכות כמה צעדים רחוק מידי. לפי מה שאני שמעתי ועודכנתי מחבריי מהבריגדה. אחד מחברי הארגון הגיע לגדר כדי לפרוק את זעמו על הקוונית ושם התרומם בעל תפקיד מבית שאן וסטר בחוזקה בפניו. משם התחילה המהומה. זה מאוד חמור וכל הדיון לגבי ההתנהגות של הקהל שלנו בעקבות האירוע נראה לי קצת מוזר? אני לא יודע איך אני הייתי מתנהג עם מישהו היה סוטר לי אולי הייתי עושה אחרת אבל הפאניקה המוסרית שבה רבים מהחברים בפורום הנכבד הזה בוחרים להלקות חברים מתוכה היא נוראית. לא יודע אם יש זכות לקלל או שאין, לא יודע איך צריך להגיב לאלימות. אני לא באמת חושב שיש חוקים לדברים האלה. אבל הדיון כאן עד כה הוא בחזקת לשפוך את המים עם התינוק. אני אומר באמת שמי שקשה לו עם קללות ועם אמוציות יכול למצוא לעצמו מקומות רבים לשבת בהם באיצטדיון (מה שנקרא בז'רגון הרווח יציע המשפחות) ושם לא ייחשף לאותם מעשי זוועה. אבל להוציע הודעות גינוי מזועזעות והתחיל פה בהטפות מוסר.. בחייאת. הכל בסדר. יש לנו איצטדיון גדול עם מקום לכולם. האסכולה הישנה של האוהדים הכועסים ומשפחות מרגשות מהדו לשוני. אני בניגוד לאחרים לא רואה סתירה בניהם אלא פלורליזם של אהדה.
|
נערך על ידי - הדוב האדום ב-14/12/2014 16:43:30 |
|
|
idans
203 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 16:36:40
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
עידן, אלימות היא אלימות היא אלימות. כאשר מוסדות המשמעת של ההתאחדות דנו באירועי הדרבי הם התייחסן גם לאחריות של המועדון ושל האוהדים ה"טובים" להתנהגות של האלימים (מילולית ופיזית). צויין שם (כנימוק להקלה) שהמועדונים עושים פעולות אקטיביות כנגד אותם "אוהדים", כולל ביטול מנויים! בקטמון המועדון זה אנחנו, אין מישהו אחר. טחכן עומדת השאלה - מה הקהילה עושה כדי למנוע את ההתנהגות הזו, שאינה מוסיפה אלא רק פוגעת.
האוהדים של המקרה בשישי הם האוהדים הכי טובים שיש לנו ואי אפשר להשוות בין אירועי הדרבי למקרה זה |
|
|
בני סובטקין
44 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 16:51:39
|
אני תקווה שכל המחנכים הדגולים כאן נגד אלימות יודעים לחנך את ילדיהם הרכים גם לעמוד לצד חבר, לצד אדם שבצד שלך. ולא ללכת ולקרוא לסיולקו מהיציע או לבקש מהמשטרה לעצור אדם שבצד שלהם.
כלומר, אני יודע את התשובה. אלה אותם אנשים שבחרו לעצום עין כשמנהל הקבוצה בשכר היכה ילד ביציע, כי הוא סבבה ואיתו הם לא רוצים לריב. אבל על הבחור שקילל וצעק ורץ (מה שעדיין מותר על פי חוק), אותו צריך לגרש, לסלק. מעלימים עין כששחקנים שלנו מהמרים, מעלימים עין כשעושים כל מיני דברים לא חוקיים. אבל על הבחור הצעיר שקפץ, עליו נוציא את קצפנו. כדי שהאוהד ביתר שבא לפה לא ירגיש חס ושלום לא טוב.
|
נערך על ידי - בני סובטקין ב-14/12/2014 16:54:55 |
|
|
tal_vaknin
389 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 16:56:05
|
כל הבעיה פה היא שאנשים שוכחים שמדובר במגרש כדורגל... בחייכם חברים... |
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 17:11:25
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי idans
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
עידן, אלימות היא אלימות היא אלימות. כאשר מוסדות המשמעת של ההתאחדות דנו באירועי הדרבי הם התייחסן גם לאחריות של המועדון ושל האוהדים ה"טובים" להתנהגות של האלימים (מילולית ופיזית). צויין שם (כנימוק להקלה) שהמועדונים עושים פעולות אקטיביות כנגד אותם "אוהדים", כולל ביטול מנויים! בקטמון המועדון זה אנחנו, אין מישהו אחר. טחכן עומדת השאלה - מה הקהילה עושה כדי למנוע את ההתנהגות הזו, שאינה מוסיפה אלא רק פוגעת.
האוהדים של המקרה בשישי הם האוהדים הכי טובים שיש לנו ואי אפשר להשוות בין אירועי הדרבי למקרה זה
לא משנה אם הם האוהדים הכי טובים שיש או פחות טובים, הם סך הכול קיללו.
ותיק, בחייאת רבאק, חלאס לנסות לתקן את העולם. מדובר בקבוצת כדורגל אחרי הכול, אף אחד לא מצפה שלא יהיו קללות. אין שום בעיה עם לרוץ לשופט.
לא טוב לך המעט קללות האלה, תלך לראות משחקים בליגה ג' שבהם אין קהל, תביא קצת קהל טוב ותגמור עם הסיפור. אנחנו משחקים כדורגל תחרותי, אוהדי הפועל ירושלים שפתחו קבוצה חדשה. מזמינים את מי שרוצה לבוא, לראות וליהנות. קצת אלימות מילולית זה לא אסון גדול. מה שמדהים הוא שאתה לא מתייחס לעובדה שאיש בית שאן לבה את היצרים כשהוריד סטירה לאוהד.
נו באמת, מי אמר שאתה אוהד טוב יותר מאותו האוהד שרץ למטה לקלל את הקוון. כמו שאמרתי קודם, אני עושה את זה לא מעט, אני פחות תורם ל"קהילה" ממך. תעשו טובה, די לנסות לחנך. מותר לשאוף למיעוט קללות, אבל לא צריך להגזים. בכל זאת יש 1000 איש, לא כולם אותו דבר. |
|
|
סטרלינג
8 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 17:13:44
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בני סובטקין
אני תקווה שכל המחנכים הדגולים כאן נגד אלימות יודעים לחנך את ילדיהם הרכים גם לעמוד לצד חבר, לצד אדם שבצד שלך. ולא ללכת ולקרוא לסיולקו מהיציע או לבקש מהמשטרה לעצור אדם שבצד שלהם.
כלומר, אני יודע את התשובה. אלה אותם אנשים שבחרו לעצום עין כשמנהל הקבוצה בשכר היכה ילד ביציע, כי הוא סבבה ואיתו הם לא רוצים לריב. אבל על הבחור שקילל וצעק ורץ (מה שעדיין מותר על פי חוק), אותו צריך לגרש, לסלק. מעלימים עין כששחקנים שלנו מהמרים, מעלימים עין כשעושים כל מיני דברים לא חוקיים. אבל על הבחור הצעיר שקפץ, עליו נוציא את קצפנו. כדי שהאוהד ביתר שבא לפה לא ירגיש חס ושלום לא טוב.
אני אוהב שבני סובטקין מגיב כי הוא לא מתבייש להגיד את האמת לאוהדים שלנו |
|
|
eupheu
718 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 17:29:46
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי סטרלינג
ציטוט: נשלח במקור על ידי בני סובטקין
אני אוהב שבני סובטקין מגיב כי הוא לא מתבייש להגיד את האמת לאוהדים שלנו
אחרי איך ששיחקת היום מול מנשייט יונייטד לא הייתי מדבר שנה שלמה. |
|
|
tal_vaknin
389 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 17:31:00
|
כשיהיה כלוב לכל החוליגנים שמקללים במשחק אני כנראה אשב בכלוב... עדיף לשבת עם חיות ולא עם בני אדם כמוכם! |
|
|
karpad3
544 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 19:00:49
|
טל, מיותר. הצד הכועס עושה את זה ממניעים טובים ולא מהתנשאות או משהו. חבל לדרדר את זה לפסים אישיים. אני חושב שההודעות של הדוב ואורקי מסכמות את הנושא מנקודת המבט של רוב הגוש המעודד. מי שלא מסכים עם הדעה הזאת צריך להבין שזו דעה של חלק ניכר מהקהל (אם לא הרוב) וזה לגמרי בסדר שחלק אחד יראה את הדברים בעין שונה מחלק אחר. זה לא הופך אף אחד לבנאדם רע והכל בסדר. יאללה לנצח את מעלות. |
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 19:24:09
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי karpad3
טל, מיותר. הצד הכועס עושה את זה ממניעים טובים ולא מהתנשאות או משהו. חבל לדרדר את זה לפסים אישיים. אני חושב שההודעות של הדוב ואורקי מסכמות את הנושא מנקודת המבט של רוב הגוש המעודד. מי שלא מסכים עם הדעה הזאת צריך להבין שזו דעה של חלק ניכר מהקהל (אם לא הרוב) וזה לגמרי בסדר שחלק אחד יראה את הדברים בעין שונה מחלק אחר. זה לא הופך אף אחד לבנאדם רע והכל בסדר. יאללה לנצח את מעלות.
למה פסים אישיים? אם יוחלט לעשות "כלוב" לאוהדים שמקללים (או ל"בהמות שרצים לספסל היריבה") אני אישית אעדיף לשבת בו ולא בשאר היציע, ואני בטוח שטל גם כן, זה הכל. |
|
|
katamon9
367 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 19:37:36
|
טל , אני חושב שאתה שבוי בנורמה המאוד לא נכונה שמגרש כדורגל הוא מקום שבו מוציאים אגרסיות , מקללים ומנהלים מלחמות עם היריבות . מגרש כדורגל יכול להיות מקום שבו באים להנות , לעודד את הקבוצה . לא חייבים להגרר לגועל נפש של היריבות . |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 19:51:35
|
אני לא מצפה לקונצרט. אני מצפה לאירוע ספורט עם אמוציות וכו'. אבל אלימות חסרת תוחלת? למי ולמה זה עוזר? והבעייה ממוקדת במספר קטן של חברים שזה חוזר ונשנה אצלם. גם "ביציע הזקנים" רתחו וזעמו בסיפור הנבדל שהפך להיות לשער וצעקנו וזעמנו. שריקות הבוז הקולניות לשופטים ולאבי מלכה היו ראויות ובמקום. אבל למה להיכנס לעימות פיזי/מילולי? בואו נתמקד בעידוד הקבוצה שלנו כי זה מה שחשוב. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
|
|
tal_vaknin
389 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 20:01:32
|
קטמון 99 תתפלא.. למרות ששם משפחתי הוא וקנין אני ממש לא מצוי בנורמה שאתה מתאר.. כאחד שבא לכל משחק אני רואה בדיוק מה שקורה וזה רחוק ממה שאתה מתאר... אני חושב שכל עוד זה קורה בגבולות הנכונים אין בעיה עם זה.. ואת הגבולות האישיים שלי זה לא עובר ולא קרוב לעבור... אולי כי אני 20 שנים בכדורגל ויודע למה יש לצפות ולמה לא... יחד עם זאת אני חושב שאחדות חשובה יותר מהכל והתגובה שלי באה בעקבות נסיון הפרדת יציעים מאותם אנשים שלא עומדים בסטנדרטים של המפרידים... |
|
|
בוח
95 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 20:05:32
|
התלבטתי רבות אם לשאול, כי לא בטוח שזה בכלל רלוונטי
איך אותו אוהד שקיבל סטירה בכלל הגיע להיות במקום שאיש הנהלה של בית שאן יכול לגעת בו? |
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 14/12/2014 : 20:09:09
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בוח
התלבטתי רבות אם לשאול, כי לא בטוח שזה בכלל רלוונטי
איך אותו אוהד שקיבל סטירה בכלל הגיע להיות במקום שאיש הנהלה של בית שאן יכול לגעת בו?
מאוד פשוט, האוהד עמד ליד הספסל שלהם, איש ההנהלה עלה לכיוונו ונתן לו סטירה. אלא אם כן הוא עמד לידו. בכל מקרה לא אשמת האוהד |
|
|
אור לגויים |
|
|
|