פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

מחשבות

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  מחשבות
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
משתמש נושא קודם מחשבות נושא הבא  

עופר ליברגל עופר ליברגל מנותק

170 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  15:44:09  הצג פרופיל  בקר בדף הבית של עופר ליברגל שלח ל- עופר ליברגל הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
זה הולך להיות קצת ארוך ואין לי שורה תחתונה, אבל מרגיש צורך לפרוק את אשר בליבי.

1. ליוזמה של הפועל קטמון הצטרפתי, אני מניח שכמו שאר המייסדים, מתוך כוונה אחת ויחידה והיא להציל את הפועל ירושלים. בשעה בה היוזמה החלה, הקבוצה הייתה בסכנת פירוק ממשית על פי מיטב הבנתי. לאורך כל שנותי כאוהד הפועל קטמון, הזיכרונות מן הקבוצה עימה גדלתי לא היו נפרדים מן החוויות עם הקבוצה החדשה.זה לא רק שתמיד הייתה שאיפה לחזור, בההתחלה הרגשנו שזה רק אמצעי להצלת הקבוצה. אבל רשמתי בהתחלה ולא מן ההתחלה, כיוון שהדברים השתנו. במידה רבה, לפחות בטווח הקצר, כן הצלנו עם הפועל ירושלים, ללא קשר לאיחוד: התחרות אולי הובילה לכך שהקבוצה לא הלכה לפירוק ונדמה לי שבוודאי החזירה כמה אוהדים למגרשים, אחרת איך אפשר להסביר כי בסיבוב הראשון במשחק מולם היו ביציע שלהם (כלומר אלו שנשארו בקבוצה המקורית) יותר שאני זוכר שהיו במשחקים בעונה שלפני הקמת הפועל קטמון - מכיוון שחלק ניכר מן הנוכחים בעונה ההיא עברו לקטמון, אין ספק כי הקהל של הפועל ירושלים גדל, גם עם אוהדים אשר מטרתם היא להיות נגד הפרויקט של קטמון.

2. העונה הראשונה עם קטמון, בשיתוף עם מבשרת, הייתה תענוגג שלא זוכר לי באהדת ספורט עד אז - ומאז כל עונה משתווה לו, ללא קשר להישגים הספורטיבים. המיזם הוא המלוכה שמצאנו שעה שהלכנו לחפש את האתונות. השמחה על בעלות אהודים היא מעבר לגאווה, יש בה משהו ערכי ותמיד שאפתי לייצר קשר ערכי לקבוצה שאני אוהד, במודע או שלא במודע.

3. כי לכן בכלל בשנות נעורי המוקד היה הכדורסל. מול "יש בי אהבה והיא תנצח" שירי הכדורגל תמיד נראו לי אלימים מדי - עד שגם הכדורסל נהיה אלים לא פחות והתמקדתי בכדורגל, בשנים שקדמו להקמת קטמון. ממבט הזמן, הכדורסל מעולם לא היה האידאה שחוותי כילד ונער - מאוחרי ה"יש בי אהבה" עמד בעלים כמו נחום מנבר, שהוא לא יותר טוב מגידמאק ממנו סלדתי בשנות בגרותי. אבל בהפועל קטמון יש אהבה שאיני יכול להתייחס עליה כתמימות - באמת יש תחושה של קהילה, של הוקעת גזענות לא רק כהתרסה מול בית"ר, של מחויבות חברתית. הרבה קבוצות מקיימות פעילות צדקה, בקטמון עצם קיום הקבוצה הוא צדקה - שכן שהייה ביציע מועדדת הערכה לשונה, לאחר. אבל היא מעולם לא הייתה נטולת אלימות לגמרי - לא בשירי היציע ומדי פעם גם היו עימותים עם קהל יריב - איני יכול לטעון כי הפועל קטמון נקייה מן האלימות, אבל לציין כי הנטייה שלה היא אחרת.

4. ואז יש את אירועי סוף השבוע האחרון, אחרי שהאיחוד, עבורו הצבעתי בהתלהבות (כי הרי הוא היה המטרה בהתחלה) קרב. זה לא רק הקללות נגד קטמון להם ציפתי, זה הקללות אחרי המשחק - עבורם אנחנו באמת סדין אדום, יהיה מספרם אשר יהיה (לי היה נדמה כאילו רוב היציע המזרחי ירד לקלל במחצית השנייה, אבל אולי זו אשליה אופטית - אין לי ספק כי המצב בצד השני מורכב) וכל זה גרם לי לחשוב כי גם יש אלימות שאנחנו כאוהדי קטמון מבצעים - מכריחים אותם לקחת בשנה הבאה את הצד שלנו, לו הם מתנגדים מסיבות מסוימיות. עבורם, אנחנו בוגדים ואין לשבת עימנו. עובר חלק מהם, קטן ככל שהיה, איחוד היה מחיקה של הזהות שלהם, אולי יותיר אותם ללא קבוצה. זה לא מהלך שאני רוצה להיות שותף לו כלפי אף אוהד כדורגל, אלים ככל שהיה - אבל אולי אין ברירה והתחושה היא שהכלל רוצה באיחוד. דמוקרטיה אבל צריכה לכלול גם הגנה על המיעוט - גם אם המיעוט הזה רואה בי בוגד שפל.

5. בעצם בלב העימות עומדת שאלת הנאמנות -נאמנות לשם הרשמי של הקבוצה בצד שלהם, נאמנות לדרך ולערכים בצד שלנו. אני תמיד יעדיף את המהות על פני הכינוי ולכן עבורי הפועל יש רק אחת - זו בה מתקיים שיתוף של אהודים בניהול בצורה הרחבה ביותר. מבחינתי, הליכה עם בעלי הון כמו סאסי בגלל שלהם הבעלות על הגוף המכונה הפועל ירושלים ולא עם האוהדים אשר מצאו דרך ניהול אחרת היא בגידה במהות של הפועל ירושלים כפי שתמיד תפסתי אותה, גם אם הפועל ירושלים זו לא התקיימה במציאות מעולם או לפחות עד הקמת הפועל קטמון ירושלים. מבחינתם, אנחנו הבוגדים ויכלנו לשמוע אותם טוב. כולי תקווה כי נוכל לחיות יחד עימם, כולי תקווה לעידוד עם מינימום אלימות בעתיד תחת קבוצה משותפת שתהווה אלטרניטיבה אמיתית לבית"ר - ואלטרנטיבה אמיתית חייבת להיות קודם כל אידיאולוגית. אבל אני גם לא רוצה לרמוס רגשות של אף אחד, לא לקחת מהם את קבוצת הכדורגל שהם רואים כיחידה עבורם שתיפול לידי האויב המשובע שלהם - ואני מדבר על חלק מאהודי הפועל ירושלים שאיני יודע מה גודלו - בין עשרה לעשרות אנשים, או יותר.כפי שלא הייתי רוצה להתאחד עם בית"ר שהיציע שלה נשלט על ידי ארגון גזעני. מצד שני, אני רוצה לתת לחלק הזה של הקהל להרוס את השאיפה של מה שאני מניח שהוא הרוב בשני הצדדים - קבוצה אחת מאוחדת, שאני אשמח עם תחרוט על דגלה גם את המאבק בכל סוג של אלימות, עד כמה שאפשר במסגרת הכדורגל.

כאמור, אין לי שורה תחתונה

ali ali מנותק

35 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  15:58:54  הצג פרופיל שלח ל- ali הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אני מאד מזדהה עם מה שאתה כותב. גם אני גדלתי על הפועל ירושלים וגם אני מאד נהנה מהאופי החדש של קטמון.
מה שהיה יפה בהפועל בכל השנים היה קבלת האחר. קבלת הדתי, הערבי, האשכנזי והמזרחי. במידה מסוימת הקהלים של ביתר והפועל תל אביב הם יותר הומוגנים. מה שקרה בשנים האחרונות הוא שקטמון משכה אליה סוג קהל מפרגן, סופג, לא מקלל ובוודאי הרבה יותר נעים לבוא עם ילדים ומשפחה. מאד הייתי שמח לו האוירה הזו הייתה עוברת יחד עם קטמון להפועל. אבל בזכות היכולת שלנו להיות הטרוגנים ומקבלים את האחר, נצטרך לקבל את האוהדים שנשארו, למרות שהם כל כך שונים. יש בנו משהו מתנשא וצריך להפטר מהתנשאות מבלי להפטר מהדרך המיוחדת של קטמון ולהתחבר לאחר שהוא גם אחינו
עבור לתחילת הדף

eupheu eupheu מנותק

718 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  16:12:37  הצג פרופיל שלח ל- eupheu הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי ali

אני מאד מזדהה עם מה שאתה כותב. גם אני גדלתי על הפועל ירושלים וגם אני מאד נהנה מהאופי החדש של קטמון.
מה שהיה יפה בהפועל בכל השנים היה קבלת האחר. קבלת הדתי, הערבי, האשכנזי והמזרחי. במידה מסוימת הקהלים של ביתר והפועל תל אביב הם יותר הומוגנים. מה שקרה בשנים האחרונות הוא שקטמון משכה אליה סוג קהל מפרגן, סופג, לא מקלל ובוודאי הרבה יותר נעים לבוא עם ילדים ומשפחה. מאד הייתי שמח לו האוירה הזו הייתה עוברת יחד עם קטמון להפועל. אבל בזכות היכולת שלנו להיות הטרוגנים ומקבלים את האחר, נצטרך לקבל את האוהדים שנשארו, למרות שהם כל כך שונים. יש בנו משהו מתנשא וצריך להפטר מהתנשאות מבלי להפטר מהדרך המיוחדת של קטמון ולהתחבר לאחר שהוא גם אחינו

למה אתה מתכוון שנצטרך לקבל את האוהדים למרות שהם כ"כ שונים? גם אף פעם לא היה ברור לי הטענה הזו על התנשאות מצידנו ,רבאק רף הקבלה שלנו הוא מינימאלי ,תהיה בנאדם ,אל תהיה אלים תהיה אדום ברוך הבא. הם לא אחים שלי גם אתה לא אח שלי וזה בכלל לא מעניין אותי ,אני שופט אותך אותם את עצמי כבני אדם ואיך שהם מתנהגים. לא נותן להם הנחות ולא מעמיד בפניהם מבחנים ,שיתנהגו כמו בני אדם זה הכול.
עבור לתחילת הדף

מרדוך מרדוך מנותק

28 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  17:09:42  הצג פרופיל שלח ל- מרדוך הודעה פרטית  הגב עם ציטוט

[/quote]

למה אתה מתכוון שנצטרך לקבל את האוהדים למרות שהם כ"כ שונים? גם אף פעם לא היה ברור לי הטענה הזו על התנשאות מצידנו ,רבאק רף הקבלה שלנו הוא מינימאלי ,תהיה בנאדם ,אל תהיה אלים תהיה אדום ברוך הבא. הם לא אחים שלי גם אתה לא אח שלי וזה בכלל לא מעניין אותי ,אני שופט אותך אותם את עצמי כבני אדם ואיך שהם מתנהגים. לא נותן להם הנחות ולא מעמיד בפניהם מבחנים ,שיתנהגו כמו בני אדם זה הכול.
[/quote]

+1

"No borders, no nations
No flags, no patriots"

נערך על ידי - מרדוך ב-02/03/2014 17:10:39
עבור לתחילת הדף

Num 6 Num 6 מנותק

35 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  17:20:51  הצג פרופיל שלח ל- Num 6 הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
Eupheu תודה, כל כך ברור ופשוט. לפני הכל אנחנו בני אדם וכאן אני מותח את הקו האדום שלי. אין לי רצון לריב עם או לחנך אף אחד, את מי שבוחר להתנהג כמו בהמה נצטרך כחברה להוקיע. כולי תקווה שנמצא את הכח והאומץ להישאר נאמנים למהות שיצרנו בכלי שהוא קטמון גם בכלי אחר.
עבור לתחילת הדף

talikch talikch מנותק

323 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  17:42:20  הצג פרופיל שלח ל- talikch הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
יש תחושה חזקה מקריאה בדפי פייסבוק של אוהדי המקורית שהולך וגדל מספר האנשים שלא שם רוצים איחוד
עם רובם ,גם כאלה שמתנגדים לאיחוד יש שם דיאלוג שפוי פחות או יותר,אבל יש קבוצה שמה שלא תגיד, הם יקללו אותך ואת קטמון ולא יסכימו בשום אופן לקבל אותנו באיחוד המתקרב ומודים שיעשו הכל כדי להרחיק מהיציע משפחות עם ילדים ואחכ אותנו
אז בהחלט יכול להיות שמדובר במתי מעט שיהיה אפשר לטפל בהם,אבל עדיין זה מטריד
ואין לי שורה תחתונה כי הייתי בעד ונשארתי בעד האיחוד גם אחרי יום שישי והמראות הקשים מהיציע ממול

חרובי טל
עבור לתחילת הדף

עופר ליברגל עופר ליברגל מנותק

170 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  17:48:08  הצג פרופיל  בקר בדף הבית של עופר ליברגל שלח ל- עופר ליברגל הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי ali

אין לי בעיה לקבל אף אחד, יש לי בעיה להכריח מישהו להתקבל
עבור לתחילת הדף

רבי מאיר רבי מאיר מנותק

472 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  18:12:28  הצג פרופיל שלח ל- רבי מאיר הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
יש לי הרגשה מקריאה בפייסבוק שהאוהדים שם לא מבינים את ההסכם באופן מדהים.
חושבים שיש לנו 5000 מצביעים אבל הצביעו רק 400. לא מבינים מי חברי ההנהלה ולא מבינים את מודל המימון.
אלא לא חברים שלי (לא מכיר אותם) אבל הבורות בנוגע להסכם שם מדהימה, ואני לא רואה שבפוסטים קצרים בדיון בפייסבוק מצליחים להסביר להם.

עם רמת הבנה כזאת שלהם בהסכם הכל יתפוצץ בפנים של כולנו.

אני חושב שאני יודע של מי האחריות לבורות הזאת, והיא לא של ליפקין או של נציגינו למשא ומתן או כל חבר עמותה שהוא.

נערך על ידי - רבי מאיר ב-02/03/2014 18:18:58
עבור לתחילת הדף

talikch talikch מנותק

323 הודעות

נשלח - 02/03/2014 :  19:02:12  הצג פרופיל שלח ל- talikch הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי רבי מאיר

יש לי הרגשה מקריאה בפייסבוק שהאוהדים שם לא מבינים את ההסכם באופן מדהים.
חושבים שיש לנו 5000 מצביעים אבל הצביעו רק 400. לא מבינים מי חברי ההנהלה ולא מבינים את מודל המימון.
אלא לא חברים שלי (לא מכיר אותם) אבל הבורות בנוגע להסכם שם מדהימה, ואני לא רואה שבפוסטים קצרים בדיון בפייסבוק מצליחים להסביר להם.

עם רמת הבנה כזאת שלהם בהסכם הכל יתפוצץ בפנים של כולנו.

אני חושב שאני יודע של מי האחריות לבורות הזאת, והיא לא של ליפקין או של נציגינו למשא ומתן או כל חבר עמותה שהוא.

וואו זו הייתה בדיוק התחושה שלי שקראתי שם,חלק מהם חוזר על מנטרות שכאילו מישהו שטף להם את המוח ואין משהו שתאמר שישכנע אותם להפתח קצת למחשבה אחרת,זה מדהים

חרובי טל
עבור לתחילת הדף
  נושא קודם מחשבות נושא הבא  
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07