| משתמש |
פרס על אזרחות טובה  |
|
|
אושר גדול
720 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 17:06:13
|
אני קורא מהתקשורת שהחוב של הפעל סאסי בארנונה לעיריה הוא 9 מליון ש"ח.כאילו לא שילם אגורה ארנונה במשך שנים. העיריה הולכת להפחית את החוב לשני מליון.צריך אישור וכו' אבל נראה לי פרס לעברייני ארנונה.לא תשלם,אל דאגה,ימחקו לך חלק גדול מהחוב. נראה לי לא מוסרי וגם אם הוא משרת בסופו של דבר את האינטרס שלנו, זה עדיין מגעיל בעיניי.
|
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 17:56:08
|
| זה תיקון טעות ולא מחיקה.אין בזה משו לא מוסרי |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 19:19:23
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי tampopo
זה תיקון טעות ולא מחיקה.אין בזה משו לא מוסרי
אין שום טעות! רישום החוב ע"ש חברה בע"מ ולא ע"ש העמותות היה מכוון, בגלל שאיפות/חלומות הנדל"ן של סאסי. גם לעיריה יש בעייה קשה (מול משרד הפנים) כי לא נעשו כל נסיונות גבייה.
ארנונה זה כספי ציבור ואת חייבים לזכור. אני כתושב ירושלים מתקשה לקבל שרדופים תושב עיר מסכן על חוב ארנונה של כמה אלפי ש"ח אבל מוותרים לעשירים על חובות עתק בגלל "טעות" שלא היתה ולא נבראה. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 19:44:11
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
ציטוט: נשלח במקור על ידי tampopo
זה תיקון טעות ולא מחיקה.אין בזה משו לא מוסרי
אין שום טעות! רישום החוב ע"ש חברה בע"מ ולא ע"ש העמותות היה מכוון, בגלל שאיפות/חלומות הנדל"ן של סאסי. גם לעיריה יש בעייה קשה (מול משרד הפנים) כי לא נעשו כל נסיונות גבייה.
ארנונה זה כספי ציבור ואת חייבים לזכור. אני כתושב ירושלים מתקשה לקבל שרדופים תושב עיר מסכן על חוב ארנונה של כמה אלפי ש"ח אבל מוותרים לעשירים על חובות עתק בגלל "טעות" שלא היתה ולא נבראה.
רשויות מקומיות מוחקות ארנונה בגלל הרבה סיבות.הסיבות מגוונות ונעות מטובת הציבור ועד התישנות ,גם בית משפט עליון דן בזה ויש הלכה ברורה בעניין כולל הנחיות היועץ המשפטי לממשלה ובכל מקרה במקרה של הפועל יש יותר מסיבה אחת למה החוב אינו אמיתי ומקורו בארנונה שאינה חוקית. לא מקרי שהעירה מוכנה לבטל סכום ניכר ממנו. אם החוב יגיע למחוזי ,יש סיכוי גבוה שהחוב יימחק . יותר מזה אם הפרסומים נכונים ,העירה לא חייבת את אישור משרד הפנים למחיקה. אני מניח שרק בגלל מראית עין הם רוצים את אישור משרד הפנים . |
 |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 19:57:51
|
איך אומר השופט במערכון של הגשש? גם טמפופו צודק, וגם ותיק צודק. שניהם צודקים. ההצעה של העירייה לתיקון חוב הארנונה מ-9 מיליון ל-1.2 מיליון נובעת מהסכמה לקבל את זה בדיעבד, לפנים משורת הדין, שהמשתמשת במגרש היתה מלכ"ר ולא חברה בע"מ, ולהתייחס אליה כאילו עמדה בסטנדרטים של ניהול תקין (מה שמעולם לא התקיים כמובן). זהו ה"תיקון" על-פי טמפופו. מצד שני טוען ותיק, בצדק כנראה, שהסיבה שהחברה (סאדר) היתה רשומה כמחזיקה בנכס ולא העמותה היא ממש לא "טעות" אלא החלטה מאוד מכוונת של אדון סאסי, שידע בדיוק למה הוא משאיר את המצב הזה על כנו.
|
 |
|
|
אושר גדול
720 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 20:11:40
|
גם במס הכנסה זה תיקון טעות? מה שאני אומר זה שאחד יוצר חוב והשני משלם.זה לא ראוי. |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 20:13:35
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רגל עץ
איך אומר השופט במערכון של הגשש? גם טמפופו צודק, וגם ותיק צודק. שניהם צודקים. ההצעה של העירייה לתיקון חוב הארנונה מ-9 מיליון ל-1.2 מיליון נובעת מהסכמה לקבל את זה בדיעבד, לפנים משורת הדין, שהמשתמשת במגרש היתה מלכ"ר ולא חברה בע"מ, ולהתייחס אליה כאילו עמדה בסטנדרטים של ניהול תקין (מה שמעולם לא התקיים כמובן). זהו ה"תיקון" על-פי טמפופו. מצד שני טוען ותיק, בצדק כנראה, שהסיבה שהחברה (סאדר) היתה רשומה כמחזיקה בנכס ולא העמותה היא ממש לא "טעות" אלא החלטה מאוד מכוונת של אדון סאסי, שידע בדיוק למה הוא משאיר את המצב הזה על כנו.
בנושא הזה (חוב של תאגיד) אין לפנים משורת הדין (פרט לחובות של אנשים פרטיים וגם זאת מנימוקי רווחה אחרי הליך ארוך) ואין "כאילו". כל "קומבינה" של העיריה תהיה "הולילנד קטנה", וזה הדבר האחרון שראש העיריה ופקידי העיריה צריכים על הראש. יתר על כן העיריה תיחשף לעתירות משפטיות (אפליה, איפה ואיפה, שיקולים זרים וכיוצ"ב).
|
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 20:15:47
|
מה שיותר משונה זה החוב לעירייה על השימוש בטדי. מאז 1995 הפועל ירושלים לא שילמה את דמי השימוש, והצטבר חוב של 1.6 מיליון ש"ח. על פי המסמך של העירייה, הפועל יכלה לקבל הקצבות מהעירייה באותן שנים שהיו מכסות את עלות השימוש ומעבר לכך, אבל לא זכתה להקצבות האלה בגלל היעדר ניהול תקין. מעבר לזה, שוב על-פי העירייה, יתכן שעל החוב בין השנים 1995-2006 חלה התיישנות(!) ועל-כן העירייה מציעה כפשרה שהפועל תשלם רק על השנים 2006-2012 ובסה"כ כ-400000 ש"ח.
|
 |
|
|
שמאש
342 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 20:18:46
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
בנושא הזה (חוב של תאגיד) אין לפנים משורת הדין (פרט לחובות של אנשים פרטיים וגם זאת מנימוקי רווחה אחרי הליך ארוך) ואין "כאילו". כל "קומבינה" של העיריה תהיה "הולילנד קטנה", וזה הדבר האחרון שראש העיריה ופקידי העיריה צריכים על הראש. יתר על כן העיריה תיחשף לעתירות משפטיות (אפליה, איפה ואיפה, שיקולים זרים וכיוצ"ב).
מה שותיק אומר. ומכאן אני לא מבין כיצד ראש העירייה מתכנן לקיים את הבטחתו בעניין. ומכאן (2) לא ברור לי כיצד ינהג ליפקין אם יסתבר שחוב הארנונה הוא 9 מליון, ללא הנחות. |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 01/03/2014 : 20:28:59
|
מה שיותר משונה זה החוב לעירייה על השימוש בטדי. מאז 1995 הפועל ירושלים לא שילמה את דמי השימוש, והצטבר חוב של 1.6 מיליון ש"ח. על פי המסמך של העירייה, הפועל יכלה לקבל הקצבות מהעירייה באותן שנים שהיו מכסות את עלות השימוש ומעבר לכך, אבל לא זכתה להקצבות האלה בגלל היעדר ניהול תקין. מעבר לזה, שוב על-פי העירייה, יתכן שעל החוב בין השנים 1995-2006 חלה התיישנות(!) ועל-כן העירייה מציעה כפשרה שהפועל תשלם רק על השנים 2006-2012 ובסה"כ כ-400000 ש"ח.
אין דין החוב בגין דמי השימוש כדין חוב הארנונה. הראשון הוא פאשלה חמורה של העיריה (שלמיטב זכרוני גם זכתה לככב באחד מדו"חות מבקרת העיריה לפני כמה שנים). גם כאן עולה השאלה מדוע חדלה העיריה ולא עשתה דבר כדי לגבות את החוב (נניח, לא לאפשר להפועל לעשות שימוש באף מתקן של העיריה בעיר). ואגב טענת התיישנות צריך להעלות ולהוכיח החייב ולא העיריה. לגבי חוב הארנונה - זו מערכת חוקים ונוהלים שונה לחלוטין, קשיחה מאד כאשר ההחלטה הבופית היא הידי הממונה על המחוז של מטעם משרד הפנים. |
 |
|
| |
פרס על אזרחות טובה  |
|
|
|