| משתמש |
מעשה בשלושה יוסים - סיפור דמיוני בהחלט  |
|
קולמוסאי
19 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 13:13:34
|
יוסי ג., יוסי ל. ויוסי ס. נהגו לפקוד בנעוריהם בירושלים מסעדת פועלים מופלאה בשוק, "פועלי ירושלים" שמה. האהבה למסעדה המיתולוגית המשיכה ללוות אותם גם כשבגרו: יוסי ל. עזב לניכר, יוסי ג. נשאר בירושלים ואילו יוסי ס. הגדיל לעשות וקנה את המסעדה. יוסי ס. היה מנהל נוראי שהצליח להסתכסך עם העובדים והמבקרים כאחד ולמעט מספר לקוחות נאמנים, איש לא פקד את המסעדה.
יום אחד התקשר יוסי ל. לחברו יוסי ג. ואמר "אולי נגשים חלום ילדות ונקנה את המסעדה?". "יש בעיה", ענה לו יוסי ג. "בינתיים הוקמה מסעדה אחרת בשם 'פועלי השוק ירושלים'. כמעט כל לקוחות 'פועלי ירושלים' אוכלים עכשיו בפועלי השוק". "והולך להם?" "אל תשאל! אלפי לקוחות מכל רחבי העיר. אפילו כמה מהבשלנים המיתולוגים של פועלי ירושלים מכינים מטעמים בפועלי השוק". "ומי הבעלים?" "קואפורטיב לקוחות, היית מאמין? ללא כוונות רווח ותוך תרומה לקהילה. כל עוד הם קיימים, אין טעם לקנות את המסעדה הישנה".
"אז בוא נציע להם להתאחד" הציע יוסי ל. "ונהיה שותפים פיפטי פיפטי". "יש לי רעיון יותר טוב" ענה חברו "נציע להם לסגור את המסעדה שלהם ולנהל את המסעדה שלנו. ממילא אתה לא יודע לנהל מסעדה, נכון?". "אבל אני עדיין בעל-הבית?" "בטח! המסעדה היא שלך והם עובדים שלך, רק בלי שכר." "למה שיסכימו? זה לא הגיוני". "היגיון, פועלים וירושלים לא הולכים ביחד". "טוב, בוא ננסה"
כעבור שבוע התקשר יוסי ל. לחברו "חדשות טובות! הם הצביעו בעד ההצעה שלנו! יש להם רק בקשה אחת: שתבוא לירושלים כדי שיוכלו להכין פסל בדמותך שתעמוד בכניסה לשוק".
כשהסכמת הקואופורטיב בכיסו, הלך יוסי ג. ליוסי ס. וביקש לקנות את המסעדה. "מה פתאום שאמכור לך" שאל יוסי ס. "יש לי תוכניות על השטח הזה. וחוץ מזה אנחנו על הפרינציפ לא מוכרים!"
כך התפוצצה לה העיסקה ומסעדת פועלי השוק ירושלים ממשיכה לשגשג עד היום. הפסל בכניסה לשוק הוקם בסופו של דבר. פסל זהב של איש מתולתל וגאה. בתחתיתו כתוב "יוסי ס. האיש שהציל את הפועל".
|
נערך על ידי - קולמוסאי ב-19/02/2014 19:54:13 |
|
|
HST
285 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 13:16:34
|
| רק טעות אחת לא קטנה בכלל - יוסי ס. מעולם לא נהג לפקוד את מסעדת פועלי ירושלים, הוא פקד בצעירותו את מסעדת גזעני כל העולם התאחדו. |
 |
|
|
יפתחמ
891 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 13:22:38
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי HST
רק טעות אחת לא קטנה בכלל - יוסי ס. מעולם לא נהג לפקוד את מסעדת פועלי ירושלים, הוא פקד בצעירותו את מסעדת גזעני כל העולם התאחדו.
אתה טועה - יוסי ס. פקד את מסעדת פועלי ירושלים בצעירותו ואחר כך עבר למסעדת גזעני ירושלים |
I am City till I cry |
 |
|
|
יוני.ב.
109 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 15:19:08
|
| סאסי תציל את הפועל! |
 |
|
|
עגלה
121 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 15:27:04
|
| לא הבנתי. איפה יוסי פסיכולוג משתלב בסיפור? |
 |
|
|
מורדי והילדים
142 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 17:37:43
|
| היסטורית דווקא מסעדות פועלים כורדיות תמיד בלטו לטובה למיטב זכרוני. אולי תנסה דימוי אחר מעולם החי או הצומח למשל ..סטייל נרקיס מלך הביצה |
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 18:19:58
|
| חלש. |
שונא ביט"ר. אוהב שווארמה. |
 |
|
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 19:01:06
|
אני דווקא אהבתי. זה עצוב כמה שזה מצחיק. אגב, הצלחתי למפות רק 2 מ 3 היוסים. מי זה ג.? |
 |
|
|
יפתחמ
891 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 19:18:55
|
| אני אהבתי. |
I am City till I cry |
 |
|
|
eupheu
718 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 19:24:50
|
| אני רעב |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 21:40:53
|
לא יודע מאיפה הציטוט "כורדים לא מוכרים". פעם שנייה שאני שומע אותו לאחרונה. זה לא מובן גם כי סאסי זה שם משפחה טריפולטאי מובהק, ובמקרה הרע הראיס חצי כורדי ולא יותר. אם הקולמוסאי הגיע למצב שהוא עורג לגאולה בדמות הרס אופייני של התקווה שלי על ידי יוסי סאסי, אני כבר לא יודע מה לחשוב. |
נערך על ידי - קראנקו ב-18/02/2014 22:01:16 |
 |
|
|
רבי מאיר
472 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 21:59:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
לא יודע מאיפה הציטוט "כורדים לא מוכרים". פעם שנייה שאני שומע אותו לאחרונה. זה לא מובן גם כי סאסי זה שם משפחה טריפולטאי מובהק, ובמקרה הרע הראיס חצי כורדי ולא יותר. אבל מה אכפת, כל אלה אם הקולמוסאי הגיע למצב שהוא עורג לגאולה בדמות הרס אופייני של התקווה שלי על ידי יוסי סאסי, אני כבר לא יודע מה לחשוב.
וואו קראנקו, אין בך טיפת הבנה לאנשים שחושבים אחרת ממך. ודרך אגב בקשר לביטוי, אני אוהד קטמון (מיזם בלעז) ואני שומע את הביטוי הזה כבר הרבה שנים. אני מסכים שהוא לא מכובד אבל אם קח בחשבון שמקורו בסאסי וכך צריך להתייחס אליו. |
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 22:06:05
|
| אני בהחלט מבין שיש אנשים שחוששים מאיחוד. אני לא מבין איך אני אמור לקבל משאלת לב שלהם בדמות לכלוך של סאסי. |
 |
|
|
רבי מאיר
472 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 22:29:04
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
אני בהחלט מבין שיש אנשים שחוששים מאיחוד. אני לא מבין איך אני אמור לקבל משאלת לב שלהם בדמות לכלוך של סאסי.
פשוט תקבל. לא על כל דבר שווה לריב. |
 |
|
|
talros
252 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 22:52:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי davidkipod
אני דווקא אהבתי. זה עצוב כמה שזה מצחיק. אגב, הצלחתי למפות רק 2 מ 3 היוסים. מי זה ג.?
גמיש? (למרות ששמו היה מוטי... לא?) |
"המקומות האפלים ביותר בגהינום ראויים לאלה השומרים על ניטרליות בזמנים של משבר מוסרי" - דנטה אליגיירי - |
 |
|
|
עד שנגיע
603 הודעות |
נשלח - 18/02/2014 : 23:21:57
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי talros
ציטוט: נשלח במקור על ידי davidkipod
אני דווקא אהבתי. זה עצוב כמה שזה מצחיק. אגב, הצלחתי למפות רק 2 מ 3 היוסים. מי זה ג.?
גמיש? (למרות ששמו היה מוטי... לא?)
יוסי גיספן, כאיש קש של אייל ג. |
...ים של פלדה עולה בגאות בגבול החלום גבול המציאות |
 |
|
מעשה בשלושה יוסים - סיפור דמיוני בהחלט  |
|