| משתמש |
דור הלוי - איזה זמר ועל הדרך אומר דברים טובים  |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 14/02/2014 : 17:39:21
|
הארץ "קטמון זה המועדון הטהור היחיד שנותר בכדורגל" דור הלוי משלב את המאבקים בלאומית עם שאיפותיו כזמר. בין הוצאת סינגל, ארגון חאפלות ואימונים, הוא גם מתפנה לסגור לנו ת'פינה
https://www.youtube.com/watch?v=2B028iQktF8#t=11 עירד צפריר 14.02.2014 12:13 דור, אהלן מדבר עירד מעיתון "הארץ". מה המצב? בסדר אחי. סגור לי ת'פינה על הסינגל החדש. חחח. איך הגעת אלי? מה זאת אומרת, ראיתי הרגע את הביצוע שלך ביוטיוב. נראה שיש קריירה מוזיקלית מרשימה בדרך. חהחהחה. מי זה? עירד מ"הארץ". באמת. לא באמת. נשבע לך. רציתי לדבר איתך קצת, רציני. מי זה, מי זה, אני לא מזהה את הקול, הקול מוכר לי מאוד. אין סיבה שתזהה את הקול כי לא דיברנו אף פעם. אני רוצה לדבר איתך על הקול שלך. ואללה, אני מעדיף לא לדבר לעיתון אחי. למה? כי אני כדורגלן אחי, עדיין לא זמר. בואנ'ה, אבל ביצוע מדהים הבאת ל"ירח" של שלמה ארצי. תודה רבה, תודה רבה. מה זה "לא זמר", הבנתי שאתה הולך להוציא דיסק. כן, עובדים על חומרים חדשים, כל הזמן העליתי רק סרטונים עם איכות לא משהו והגיע הזמן להוציא משהו יותר רציני. למדתי פיתוח קול בחודשיים האחרונים ודרך המורה שלי הגיעה דור הלוי עושה שלמה ארצי: שמע, נשמע ממש טוב. כן, אהבת?
מאוד. מתי הדיסק? זה בעבודה, אני רוצה קודם כל להוציא סינגל מקורי שלי ולא קאבר, ואז להתחיל להתקדם. אלבום עוד לא נראה באופק, יש גם את הכדורגל – זה לא פשוט. כתוב ביוטיוב שההשראה הגיעה משלומי שבת. הוא עזר בהפקה? הוא מעורר השראה. זה הרבה בזכותו, לא באופן מעשי, אבל אני מעריץ אותו מגיל קטן ובגללו החלטתי ללכת לכיוון הזה של לדבר לכל העם, לאו דווקא לז'אנר המזרחי שגדלתי עליו. מתי הקלטת את הסינגל הזה? האמת שאתמול נכנסתי פעם ראשונה בחיים שלי לאולפן והיום כבר הפצתי את זה. הכל עוד בחיתולים. השיר "ירח" זו מחווה לעומר דמארי? על מה? זה שיר השחקן שלו, אצל אוהדי הפועל ת"א. אה באמת? לא היה לי מושג אפילו והוא חבר שלי טוב. זה בטוח יגיע לכולם, יעשו הרבה שיתופים. יהיו השמעות רדיו? אעשה מאמצים שזה יהיה שיר השבוע אצל ארי שמאי. הוא חבר טוב. איפה גדלת? בבני יהודה. אחר כך שיחקת גם שנתיים בהפועל ירושלים. נכון, הייתי בהפועל ר"ג, אום אל פאחם, עראבה, ראשון לציון, הפועל פ"ת. אז כשחקן הפועל קטמון, איך היה לך הדרבי נגד הפועל ירושלים? האמת שלא ייחסתי לזה חשיבות ששיחקתי שם פעם, גם לא כל כך קיללו אותי. מוקד האש היו שי אהרון ואסף עזו. אני נשכחתי. איך שחקנים מגיבים על הקריירה השנייה שלך? כולם יודעים שאני שר, זה לא סוד. אני פשוט שומר על פרופיל נמוך כי אני מקצוען ומכבד את המקצוע. פשוט בורכתי גם בקול וזה משהו שאני מאוד אוהב. היום לכל בית שני יש ערכת קריוקי וחאפלה. גיליתי את זה בגיל 18 והפסקתי להתבייש מהמיקרופון בגיל 21. אם כבר חאפלה, אתה ידוע כאחד ממארגני מסיבות החאפלה הטובים בתל אביב. כן, יום ההולדת האחרון שלי היה עם 400 איש. לפני שבוע. כן, משהו מטורף. המנטור זה יהונתן כהן עם המסיבות שלו? ת'אמת שכן, אבל סתם, אנשים יש להם עיניים צרות ושנאת חינם. על מה? לא יודעים לפרגן, אומרים "רגע, הוא זמר? הוא כדורגלן?". לא יודעים לעשות את ההפרדה. זה מדביק תדמית של בליין אצל מאמנים? כן, כן, ואני הכי לא. מכירים אותי כאחד במרכז העניינים, תל אביבי, שעבר הרבה קבוצות – לא דווקא משיקולים מקצועיים, כמעט בכלל לא אפילו. אבל אני מדבר במגרש, למדתי שלא משנה מה תעשה תמיד לאנשים יהיה מה להגיד. בכדורגל אף פעם לא נתנו לי כפית של זהב. ההכרה בך כזמר הגיעה מהביצועים בחאפלות, שאמרו לך "אתה חייב להוציא דיסק"? מפרגנים, גם כל סרטון שאני מעלה בפייסבוק. שיגעו אותי 'תעשה משהו', אז אמרתי שהגיע הזמן. המורה לפיתוח קול גם דחפה אותי. פיתוח קול זה כמו לעבוד על שריר. ממש, זה מיתרים אחי שאם כמה ימים לא תשיר פתאום אתה תחרוק. מתיחה בשריר המיתר האחורי? חוויתי כבר יבלות על המיתרים. איך השחקנים בהפועל קטמון מגיבים לאיחוד שקורם עור וגידים ברקע? דואגים להרדים את זה כמה שיותר, אנחנו לא מתעסקים בזה כי גם יודעים שזה לא יקרה השנה וזה לא מעניין. מצד אחד, זה מרגש מאוד את הקהל. מצד שני, אתם הולכים להתאחד עם קבוצה נוספת, זה אומר ששחקנים רבים יאלצו לעזוב בגלל זה. זה כמו שמאחדים שתי כיתות בסוף שנה ואז מעיפים את כל המופרעים. כן, בדיוק, בדיוק. ברור שמבחינת אינטרס אישי זה לא טוב לכל השחקנים, אבל מי שמאמין בעצמו... אני לרגע לא דואג, אני שחקן בכיר בקטמון, עם מעמד, אני יכול לשחק גם בשתי עמדות. בלם-קשר. נכון. זה משהו נחוץ מאוד. לא דואג, עברתי יותר מדי טלטלות שליליות בכדורגל – מאמנים שהפריעה להם הנוכחות שלי, מאמנים שלא האמינו בי וכל מני קומבינות כי – סליחה על הביטוי – לא הייתי עם לשון בתחת והרבה פעמים אכלתי אותה. בבני יהודה קיבלת צ'אנסים מעטים בהתחלה. לא היה לי צ'אנסים בכלל, עליתי לבוגרים אצל ניצן שירזי אחרי שהייתי קפטן בנוער ובכל מחלקות הנוער הייתי מלך שערים. הייתי חלוץ עד גיל 17 והיתה לי הופעת בכורה בבוגרים עוד לפני אלירן עטר. הייתי סוג של הבטחה, אבל ניצן שירזי לא אהב אף אחד מהצעירים ולא נתן גם לאלירן ולעוז ראלי. הייתי גם קורבן, הם היו מסומנים מגיל מאוד צעיר ואותם חיבקו. מצאתי את עצמי עציץ שנה וחצי עד שהתייאשתי והלכתי. לצערי, חודש אחרי זה הגיע גיא לוזון ונתן צ'אנס לכל הצעירים והעיף אותם גבוה. היום מאמינים שם בצעירים. כן, זה נהיה המוטו של המועדון וככה צריך להיות. ניצן שירזי לא האמין בזה וחבל. זה יכול היה להיות הבית שלי להרבה שנים. היית בליגת העל גם בהפועל פ"ת לחצי עונה ועונה מלאה בראשון לציון. הבקעתי שלושה שערים בראשון, אם לא היינו יורדים הייתי נשאר בליגת העל ללא ספק. אבל אנשים מסתכלים 'רגע, מי היה בהגנה? מי שיחק'. חוץ מאסי בלדוט שבאמת עשה עונה גדולה, כולם צנחו ודשדשו. אתה כבר בן 28. יש לך עוד שאיפות להגיע גבוה, או שטוב לך איפה שאתה ככדורגן-זמר בלאומית? לא הספיק לי, אני ממש רוצה לחזור לליגת העל ואני שווה ליגת העל. לימדו אותי בחיים שלא הכל מקצועי, אז אני לוקח דברים בפרופורציות והחלומות כבר נמוגו לאט לאט. איפה הרגשת שאכלת קומבינה על הגב שלך? לא יודע אם לקרוא לזה קומבינה, אבל בהפועל פ"ת שיחקתי והייתי ברומטר אצל דני ניראון ושביט אלימלך עד ינואר. אז הגיע אדון אלי מחפוד והחליט שאני לא בסגל, לא מתאים ל-18 – זה מופרך. אם זה ברמת השרון, שמומי זעפרן החליט שאני לא בא לו טוב בעין והחליט לייבש אותי שישה מחזורים בלי הסברים, אחרי שגיא לוי הביא אותי מליגת העל. רצה לסדר לי לרדת לליגה א' ואז מצאתי את המקום שלי דרך עבודה קשה. יש דברים שאתה לא יכול להבין אותם לעולם. נסיים עם קטמון. אתם יכולים להתברג בפלייאוף העליון אבל עדיין לא יצאתם מסכנת ירידה. יש משחק מאוד חשוב מחר (היום, שישי – ע"צ) נגד עפולה. כל שבוע אומרים לנו "זה המשחק הכי חשוב", זה באמת על שש נקודות. אנחנו יוצאים אחר כך ליבנה ואז דרבי והכל צפוף ומסוכן. אם נעשה פלייאוף עליון זה יהיה הישג בלתי רגיל. כיף בקטמון? זה מועדון גדול, לכל משחק מלווים אותך 1,500-1,000 אוהדים. יש גם תחושה של משהו טהור ובתולי. אתה לא מאמין, המועדון היחיד שנותר טהור בכדורגל ואני מקווה שזה יישאר ככה. המועדון מחבק והתנאים – הכל בזמן, כל שעון, הכל על מי מנוחות. טדי, לא מפסיקים לעודד אותך, גם בפיגור 3-0, אני מרגיש שמצאתי את הנחלה. שמעת שאייל גולן חוזר להפועל מרמורק? קראתי. אולי יהיה דרבי זמרים אם הם יעלו ללאומית. אולי. מכיר אותו טוב, אייל שחקן, אייל לא פראייר, אבל קריירת השירה שלו פרצה כל מחסום אפשרי כך שלא היה לו ספק לאן הוא הולך. אם אתה מקבל עכשיו חוזה הקלטות רציני, אתה לא אומר לעצמך "מספיק עם הכדורגל"? לא, לא כרגע, זה עוד רחוק. בגלל זה אני גם לא פורץ, יכולתי מזמן, ביטלתי המון הופעות כי זה לא היה מתאים כשיש לי למחרת משחקים או אימונים. זה ניגוד אינטרסים להופיע בלילות ולחיות חיים ספורטיביים. אם לא תיקח את זה במינון הנכון אתה יכול להסתבך. יאללה, תודה ושיהיה בהצלחה. תודה לך.
|
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
נערך על ידי - קטמון ותיק ב-14/02/2014 17:40:45 |
|
| |
דור הלוי - איזה זמר ועל הדרך אומר דברים טובים  |
|
|
|