משתמש |
על קללות ושנאה  |
papirus5
241 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:30:39
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי davidkipod
ציטוט: נשלח במקור על ידי papirus5
ועוד אגב, פפירוס, הדיון כאן ממש ממש לא מיותר. הוא כואב, אבל חשוב. ניסית להשתיק דיון דומה לקראת 'המחזור ה 11', זה לא היה נכון אז ולא נכון היום. הפורום כאן הוא בדיוק הבמה לדיונים כאלה, וכל עוד החבר'ה מהיציע הנגדי מדברים לא בהתלהמות ולעניין, ראוי ורצוי שנקיים דו שיח.
ניסית להתסיס אז לשם ההתססה, תוך פגיעה מכוערת באנשים סתם. היום יותר קל לך. אפילו אני, יש גבול לכמות הפעמים שאני מוכן שיקראו לי בוגד בלי לרצות שמי שאמר את זה יישב בשקט בכסאו. גם אני קפצתי בגולים, אז מאד קל לאנשים כמוך לקיים את הדיון הזה, כשהעצבים עוד רותחים. אבל מהמשחק הזה אני אזכור בסוף רק את דני כהן (הידוע כדני קוזו) בוכה לי ולגיא לרר על הכתף. אני אזכור שבצד השני יש בעיקר כאב, גם אם יש שם כאלה שלא יודעים מה לעשות איתו. ובגלל זה הדיון הזה מיותר, כי הפלטפורמה הזו מייצרת התססה ורק בדיבור אמיתי ונכונות להבין את הצד השני אפשר להגיע לאנשהו. ואגב - ביום בו יוסי ליפקין יקבל את הבעלות על הפועל ירושלים, בדקה, ליתר דיוק, הפועל קטמון ירושלים לא קיימת מבחינתי. אני אומר את זה עכשיו בקול כי כשיגיע היום אדע (בניגוד אליך) לשבת בשקט. ברור לי שצריך להיות מו"מ. ברור לי שיש דברים שהוא רוצה מאיתנו וכדאי תמורתם לעמוד על ניהול משותף אוהדים-בעלים, ובעיקר חשוב לי שיתחייב על האופן והמצב בו הוא מוסר את הקבוצה לאוהדים אם יימאס לו. כשיגיע היום אני לא אצעק את זה ולא אנסה לחבל (כמו שאתה עשית) בניסיון להשיג את זה, לכן אני אומר את זה עכשיו.
ממש לא מתחשק לי להפוך את זה לוויכוח אישי ביננו, אבל אין לך ולא יכול להיות לך שום הצדקה לאמר שניסיתי להתסיס ולפגוע. אתה מוזמן לחפש ציטוטים שלי, לא תמצא. מה שכן תמצא זה בדיוק ההפך - שניסיתי (באופן נאיבי) להגיע למצב שבו שני מחנות האוהדים ישבו יחד, בלי הבדלי יציעים, באיפוק, ואפילו הצעתי שנעשה ג'סטה חד פעמית ונבוא ללא סממני קטמון המיוחדים לנו. המעניין הוא שבסוף הבריגדה בכבודה ובעצמה ניסתה ליצור אווירה דומה של שיתוף, למרות שהם נאלצו 'לבחור צד' ולשבת במזרחי. ומהיכן אתה מביא שניסיתי לחבל באיחוד ?! סתם להטיח, בלי ביסוס ובלי בדיקה, רק כי לא משלמים פה לפי מילה? אני בעד איחוד, בתנאי שהנציגים הרשמיים והנבחרים שלי יאמרו שזה מה שנכון לעשות. יותר מיזה - אני מוכן, בכאב לב גדול, לוותר על השם 'קטמון' אם זה מה שצריך להקריב. יש ביננו הבדל משמעותי אחד - אתה כך אני מבין מוכן לקבל עליך עול של בעלים בעל הון כבעל הדעה, אני מוכן רק לשלב אחד כזה עם 51% לפחות בעלות של אוהדים. זה חילוקי דעות לגיטימיים, ובינתיים, עד שלא נאלץ להיפרד בו נשב ביחד ולא נציק אחד לשני לחינם. ואגב, למי שאמר שאנחנו עושים דה-לגיטימציה לליפקין - ממש לא. בפעם האלף -מודים לו מעומק הלב. אבל זכותנו לשאוף לשמר את אופי קבוצת האוהדים כפי שהיא, ואין סתירה.
נכון, התבלבלתי, לא אתה היית זה שפתח את הנושא אז לגבי מחזור 11 מתנצל וחוזר בי |
 |
|
galhyt
38 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:35:38
|
ועוד אגב, פפירוס, הדיון כאן ממש ממש לא מיותר. הוא כואב, אבל חשוב. ניסית להשתיק דיון דומה לקראת 'המחזור ה 11', זה לא היה נכון אז ולא נכון היום. הפורום כאן הוא בדיוק הבמה לדיונים כאלה, וכל עוד החבר'ה מהיציע הנגדי מדברים לא בהתלהמות ולעניין, ראוי ורצוי שנקיים דו שיח.
ניסית להתסיס אז לשם ההתססה, תוך פגיעה מכוערת באנשים סתם. היום יותר קל לך. אפילו אני, יש גבול לכמות הפעמים שאני מוכן שיקראו לי בוגד בלי לרצות שמי שאמר את זה יישב בשקט בכסאו. גם אני קפצתי בגולים, אז מאד קל לאנשים כמוך לקיים את הדיון הזה, כשהעצבים עוד רותחים. אבל מהמשחק הזה אני אזכור בסוף רק את דני כהן (הידוע כדני קוזו) בוכה לי ולגיא לרר על הכתף. אני אזכור שבצד השני יש בעיקר כאב, גם אם יש שם כאלה שלא יודעים מה לעשות איתו. ובגלל זה הדיון הזה מיותר, כי הפלטפורמה הזו מייצרת התססה ורק בדיבור אמיתי ונכונות להבין את הצד השני אפשר להגיע לאנשהו. ואגב - ביום בו יוסי ליפקין יקבל את הבעלות על הפועל ירושלים, בדקה, ליתר דיוק, הפועל קטמון ירושלים לא קיימת מבחינתי. אני אומר את זה עכשיו בקול כי כשיגיע היום אדע (בניגוד אליך) לשבת בשקט. ברור לי שצריך להיות מו"מ. ברור לי שיש דברים שהוא רוצה מאיתנו וכדאי תמורתם לעמוד על ניהול משותף אוהדים-בעלים, ובעיקר חשוב לי שיתחייב על האופן והמצב בו הוא מוסר את הקבוצה לאוהדים אם יימאס לו. כשיגיע היום אני לא אצעק את זה ולא אנסה לחבל (כמו שאתה עשית) בניסיון להשיג את זה, לכן אני אומר את זה עכשיו.
אתם קבוצה על מזוודות. צודקים אוהדי הפועל י-ם, אתם חיקוי מצועצע לקבוצה שלהם. השירים שאתם שרים הם שלהם - השיר היחיד ששלכם אתם מנסים להצניע כל זכר לעובדה שהוא שיר של קטמון (אולי האוהדים בקבוצה השניה יתבלבלו ויחשבו שזה בעצם שיר עידוד שלהם). אתם כל כך מתלהבים מהעידוד שלכם ביום שישי, אבל זה היה מפגן דוחה של התרפסות והתבטלות והצדיק כל קללה ויריקה שאוהד י-ם זרק בפניכם. |
 |
|
רבי מאיר
472 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:36:06
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי bily tompson
... הכדור הוא במגרש שלכם אתם עזבתם אתם צריכים לחזור על מנת שיהיה איחוד .הדיאולג והמחוות (המדומת לדעתי) לא יביאו לשום איחוד . המצב כרגע הוא שמדובר בשתי קבוצות יריבות לדעתי אתם צריכים לשחרר את הפועל ירושלים ולהודות שאתם קבוצה אחרת וחדשה זה יהיה המעשה ההוגן לעשות,אך מכיוון שאני יודע שזה לא יקרה לפחות תפסיקו את מצג השווא שבו מצד אחד אתם מעודדים את שחקני שתי הקבוצות אבל שמחים כאשר שחקני הפועל ירושלים מפסדים בדקה ה90 זה לא הוגן וזה סתם מרגיז יותר.
1. בנוגע לסאסי ולמחאה נגדו - כל אחד רשאי להחזיק בדעתו. 2. בנוגע למחוות - זכותנו לאהוב את ההיסטוריה של הקבוצה שלך, חופש מחשבה (וכתבתי "שלך" במודעות גמורה ומתוך כבוד אליך). 3. זכותנו גם לעודד את הקבוצה שלנו וזכותנו להתלהב כשאנחנו מנצחים - בעייננו ניצחנו את סאסי (עיין ערך סעיף מספר אחת). 4. אתה ממהר לדרוש מאיתנו תיקון על התנהגותנו, אבל לא ראיתי בפייסבוק שלכם מחאה על ההתנהגות במגרש בשישי - לא מתווכח שאלו רק 30 איש, אבל ראבאק, הם נותני הטון. יש לך בעיה עם זה או לא. אם כן אז דבר אתם לפני שאתה בא להוכיח אותנו, אחרת אתה נשמע כמו הדובר שלהם.
מה שכן, אני חושב שאני שומע גם ממך וגם מסלמן עמר (שנראה לי שלצערי גרמתי לעזיבתו את הדיון) שאתם רוצים איחוד וזה בכנות משמח אותי.
|
 |
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:45:20
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי galhyt
אתם קבוצה על מזוודות. צודקים אוהדי הפועל י-ם, אתם חיקוי מצועצע לקבוצה שלהם. השירים שאתם שרים הם שלהם - השיר היחיד ששלכם אתם מנסים להצניע כל זכר לעובדה שהוא שיר של קטמון (אולי האוהדים בקבוצה השניה יתבלבלו ויחשבו שזה בעצם שיר עידוד שלהם). אתם כל כך מתלהבים מהעידוד שלכם ביום שישי, אבל זה היה מפגן דוחה של התרפסות והתבטלות והצדיק כל קללה ויריקה שאוהד י-ם זרק בפניכם.
כעקרון אין מה להתייחס לשטויות האלה, אבל יש משהו מעודד בזה שתוקפים אותנו משני הצדדים.
|
 |
|
רבי מאיר
472 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:47:22
|
אתם קבוצה על מזוודות. צודקים אוהדי הפועל י-ם, אתם חיקוי מצועצע לקבוצה שלהם. השירים שאתם שרים הם שלהם - השיר היחיד ששלכם אתם מנסים להצניע כל זכר לעובדה שהוא שיר של קטמון (אולי האוהדים בקבוצה השניה יתבלבלו ויחשבו שזה בעצם שיר עידוד שלהם). אתם כל כך מתלהבים מהעידוד שלכם ביום שישי, אבל זה היה מפגן דוחה של התרפסות והתבטלות והצדיק כל קללה ויריקה שאוהד י-ם זרק בפניכם.
אני מבין מאיפה אתה בא, אבל חבל לי על הגישה הזאת. אני חושב שאם היחס אלינו מצידם היה שונה אתה היית מחזיק בדעה פחות מיליטנטית. מאידך, יכול להיות שבזה הרגע התנשאתי, כבר הואשמתי בזה היום, אז סליחה גם ממך.
|
 |
|
איתן610
828 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 15:50:46
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי bily tompson
אנחנו שוב חוזרים לסאסי שלדעתי הוא דמות שולית באיחוד מכיוון שאני לא רואה סרט שבו הוא גם נותן את הקבוצה וגם משלם את החובות , אין לו שום אינטרס לעשות את זה ! לגבי למה אנחנו לא מפגינים נגד סאסי באופן אישי אני חושב שמאז שהסכסוך המשפטי בינו לבין ויקטור הסתיים הפועל מנוהלת בסדר ,לא מושלם אבל בסדר גמור הקבוצה מתבססת על שחקני בית התשלומים לשחקנים מגיעים בזמן והקבוצה במצב טוב יותר מאשר המצב לפני הפילוג. בנוסף סאסי מביא מהבית כל שנה הרבה מאוד כסף אני לא חושב שזה הוגן לקלל ולנסות להחליף אותו בשעה שאנחנו מבאים כ 500-1000 צופים בממוצע למשחק שבקושי מכסים את עלות האבטחה והאצטדיון. מה גם שהוא נותן את הקבוצה בחינם ,אז למה אני צריך לקלל אותו? הכדור הוא במגרש שלכם אתם עזבתם אתם צריכים לחזור על מנת שיהיה איחוד .הדיאולג והמחוות (המדומת לדעתי) לא יביאו לשום איחוד . המצב כרגע הוא שמדובר בשתי קבוצות יריבות לדעתי אתם צריכים לשחרר את הפועל ירושלים ולהודות שאתם קבוצה אחרת וחדשה זה יהיה המעשה ההוגן לעשות,אך מכיוון שאני יודע שזה לא יקרה לפחות תפסיקו את מצג השווא שבו מצד אחד אתם מעודדים את שחקני שתי הקבוצות אבל שמחים כאשר שחקני הפועל ירושלים מפסדים בדקה ה90 זה לא הוגן וזה סתם מרגיז יותר.
בילי סאסי הוא לא גורם שולי בעניין בכלל, כל הסיפור החל בגללו וממאן להסתיים שוב בגללו. נכון הוא פתח את כל הספרים בנסיון האיחוד האחרון וגם כעת (לפי מה שיוסי לפיקין דיווח ברדיו) אך עדיין נותרו מספר חובות עלומים שנושיהם טרם הופיעו ועומק הבור יתברר רק בהמשך ולאחר זמן. כקבוצת אוהדים דלת אמצעים כרגע, לא נוכל לערוב לחוב בלתי נגמר שמי יודע מה היקפו. איש עסקים כן יוכל לקחת כזה דבר על אחריותו, אנחנו אנשים מן השורה שלא נמשכן את הבית בגלל חובות של ואי סדרים של סאסי.
נכון שהמצב השתפר מאז שיונה עזב אבל עדיין, אותי נקרופיליות נמשכת וסאסי עושה בקבוצה כאוות נפשו (ראה דוגמאות במה שכתבי קודם בפוסט), ואנו לא מעוניינים באיש שלדעתו הרס את הפועל ירושלים שלנו (כן שלנו בדיוק כמו שהיא שלך). סאסי משקיע כיום בקבוצה כי אם הוא לא ישקיע מעט והקבוצה תקרוס כלכלית, תהיה זו קריסה כלכלית לכל העסק של סאסי בתחום הבינוי גם והוא יפשוט רגל, כך שעדיף לו להשקיע בקטנה ובעיקר בעזרת ספונסרים שהם חברים שלו. בתכלס, הוא מת מפחד שמא הוא יצטרך לכסות בעצמו את החובות שכנראה מתקרבים ל 10 מיליון. ושוב אחזור ואומר, ללא קטמון, גם את זה סאסי לא היה משקיע, רק מהפחד שלו מקטמון ומכך שכל הקהל יעזוב ואז הקבוצה תקרוס הוא מבצע החייאה בגופה שהוא הרג בעצמו.
באשר לאיחוד, זה גדול מאיתנו ומיכם. האיחוד הוא צו השעה כי המצב של 2 קבוצות אדומות לא יכול להמשך ובסוף כולם מפסידים. מכיוון שהעולם שלנו נסוב סביב הכסף והכל קשור בעסקים אז גם כאן זה מה שעשוי להכריע את הכף. וההסבר לכך הוא שליפקין (או כל אחד אחר) מבין שאם הוא קונה את הפועל מסאסי הוא בוודאי יחזיר חלק מאוהדי קטמון כי זה מה שאנו טוענים מלכתחילה: סאסי ילך אנו באים. רכישה כזו פשוט עלולה לפורר את קטמון, כך שמי שירכוש עושה צעד אסטרטגי בהחלט. חשוב להזכיר שאנשי עסקים רוצים קהל גדול, רוצים פרסום, רוצים קבוצה חזקה ולא קבוצה עם 1000 אוהדים בלחץ (ראה מקרה מכבי והפועל פ"ת ועוד רבים אחרים, אחרת איך יבואו המפרסמים???
לכשזה יקרה, נצטרך אנו להחליט מי מצטרף ומי לא. חלק יצטרפו ישר וחלק יתנו תנאים שהעיקרי בהם הוא שתהיה שליטה של האוהדים מלאה חלקית או כל פתרון אחר שירחיק אותנו ממודל סאסי. אבל בסוף זה פתיר כי השאיפה שלנו בבסיסה היא קטמון מאוחדת וחזקה, למרות שבעינך זה לא מוצא חן.
אמשיך בעניין ההשפעה של האוהדים, משום מה נדמה לי שבכל פעם שאומרים שהאוהדים ישבו בהנהלה אתם חושבים שזה רק מקטמון, אז רק להבהיר, מטעם האוהדים ישבו אוהדים מקטמון מהפועל ירושלים (אפשר להחליט על חלוקה שווה) ואז נצטרך לאחד כוחות אל מול הבעלים בכדי לשמר את רצון הקהל. נשמע לך אולי מוזר אבל כן, נהפוך לבני ברית שפועלים ביחד לטובתנו ולא נותנים לבעל הבית למרר את חיינו (מודל סאסי... זוכר...?)
בטח שמת לב שלא הזכרתי אתכם בכל הפעולות עד לאיחוד, זה לא חלילה מזלזול זה פשוט כי לך יש בעל בית ולנו אין, לך עדיין אין כוח מולו או מול רוכש חדש אלא אם תתאגדו (כמו בהפועל ת"א, פ"ת ר"ג (בכוונה לא אמרתי קטמון) ותייצרו לכם מוקד כוח ולנו יש. בינתיים אתם יושבים פחות או יותר על הגדר (סליחה על העקיצה הקטנה אבל זו המציאות, אנו נטלנו יוזמה ואתם... פחות).
אז לסיום החפירה (איתכם הסליחה), הפועל ירושלים היא שלנו בדיוק כמו שהיא שלכם, אין לכם שוב בעלות עליה וזה שנשארתם לא אומר דבר או חצי דבר. כפי שנאמר פה אי אפשר לקחת מאיתנו את ההסטוריה שהיינו חלק ממנו, את כוכבי הילדות שלנו ואת הזכרונות. המצג שווא שאתה מציין הוא אמיתי ובא מכל הלב, זה שלך זה לא מתאים זו הבעיה שלך לצערך.
והכי חשוב כדאי שבמקום לנסות ולהתעסק בנו, באיך הגבנו לניצחון ובכלל, ובמקום לנסות לחנך או לשכנע אותנו, בוא נסתכל קדימה. נראה איך אפשר לקרב לבבות לאיחוד שעוד יבוא (והוא יבוא!!!), איך ניתן לקדם את זה הכי מהר וטוב שאפשר מבלי שיותר מדי משקעים רעים יוצרים חומות שאחר כך יהיה קשר לגשר עליהם.
|
 |
|
האחים מרילי
1358 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:03:01
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו כעקרון אין מה להתייחס לשטויות האלה, אבל יש משהו מעודד בזה שתוקפים אותנו משני הצדדים.
זה היה נכון לו הליצן לא היה טרול (למרות ההכחשות). נראה כמו מישהו שבא בהפוך על הפוך. |
 |
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:12:39
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי איתן610 אבל בסוף זה פתיר כי השאיפה שלנו בבסיסה היא קטמון מאוחדת וחזקה, למרות שבעינך זה לא מוצא חן.
באמת התכוונת לכתוב קטמון מאוחדת? או שזו טעות פרוידיאנית?
ציטוט:
אמשיך בעניין ההשפעה של האוהדים, משום מה נדמה לי שבכל פעם שאומרים שהאוהדים ישבו בהנהלה אתם חושבים שזה רק מקטמון, אז רק להבהיר, מטעם האוהדים ישבו אוהדים מקטמון מהפועל ירושלים (אפשר להחליט על חלוקה שווה)
למה צריך להחליט על חלוקה? כולם יוזמנו להצטרף לעמותת האוהדים וכל חבר עמותה יוכל להציג עצמו לבחירה דמוקרטית. |
 |
|
galhyt
38 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:27:02
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי האחים מרילי
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו כעקרון אין מה להתייחס לשטויות האלה, אבל יש משהו מעודד בזה שתוקפים אותנו משני הצדדים.
זה היה נכון לו הליצן לא היה טרול (למרות ההכחשות). נראה כמו מישהו שבא בהפוך על הפוך.
אני מציע למשחק הגומלין שאתה ובלאש פיקו תאספו כמה אוהדים, ובהפסקה תלכו ליציע של אוהדי הפועל י-ם וכל אחד יקח אוהד וייתן לו מציצה, למען האיחוד! |
 |
|
איתן610
828 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:34:29
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רגל עץ
ציטוט: נשלח במקור על ידי איתן610 אבל בסוף זה פתיר כי השאיפה שלנו בבסיסה היא קטמון מאוחדת וחזקה, למרות שבעינך זה לא מוצא חן.
באמת התכוונת לכתוב קטמון מאוחדת? או שזו טעות פרוידיאנית?
ציטוט:
אמשיך בעניין ההשפעה של האוהדים, משום מה נדמה לי שבכל פעם שאומרים שהאוהדים ישבו בהנהלה אתם חושבים שזה רק מקטמון, אז רק להבהיר, מטעם האוהדים ישבו אוהדים מקטמון מהפועל ירושלים (אפשר להחליט על חלוקה שווה)
למה צריך להחליט על חלוקה? כולם יוזמנו להצטרף לעמותת האוהדים וכל חבר עמותה יוכל להציג עצמו לבחירה דמוקרטית.
סליחה טעות. צריך להיות הפועל ירושלים מאוחדת... תודה על התיקון
רעיון החלוקה הוא רק בגלל שרמת החשדות וחוסר האמון בצד של הפועל הוא כזה שנראה לי שהם ממש לא מאמינים בנו. אם תהיה להם נציגות של אנשים עליהם הם סומכים אולי יהיה סיכוי לשכנע שזה המתכון הנכון. |
 |
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:38:27
|
זה היה נכון לו הליצן לא היה טרול (למרות ההכחשות). נראה כמו מישהו שבא בהפוך על הפוך.
אני מציע למשחק הגומלין שאתה ובלאש פיקו תאספו כמה אוהדים, ובהפסקה תלכו ליציע של אוהדי הפועל י-ם וכל אחד יקח אוהד וייתן לו מציצה, למען האיחוד!
טרול מגעיל. יאללה, שיעיפו אותך מפה כבר. |
 |
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:44:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי galhyt [ אני מציע למשחק הגומלין שאתה ובלאש פיקו תאספו כמה אוהדים, ובהפסקה תלכו ליציע של אוהדי הפועל י-ם וכל אחד יקח אוהד וייתן לו מציצה, למען האיחוד!
אם מדובר בסוכריות מציצה אני אישית מוכן לחלק חינם |
 |
|
galhyt
38 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:46:24
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי בלאש ביקו
אני מציע למשחק הגומלין שאתה ובלאש פיקו תאספו כמה אוהדים, ובהפסקה תלכו ליציע של אוהדי הפועל י-ם וכל אחד יקח אוהד וייתן לו מציצה, למען האיחוד!
טרול מגעיל. יאללה, שיעיפו אותך מפה כבר.
אני רואה שאזל לך מלאי האמפתיה בשבוע האחרון, אין פלא. אל תדאג, זו התגובה האחרונה שלי, אני עף מפה. אם הייתי רוצה לאהוד קבוצה מפא"יניקית עם אוהדים נבזיים הייתי אוהד כבר את הפועל ת"א, הם משחקים שני מטר מהבית שלי. |
 |
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 17/11/2013 : 16:52:48
|
רגע.. חכה. מה עם המציצה? הלכתי כבר למכולת. קניתי שתיים אדומות בצורה של תרנגול ואחת עגולה קוז'אק.. (יענו שרצקי) |
 |
|
על קללות ושנאה  |
|
|
|