משתמש |
יוזמה חדשה |
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 16/12/2011 : 19:46:17
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי amos
בקיצור, ממליץ להרגיע ולא לחלק ציונים. מי שרוצה לדבר שידבר. זו זכותו. בשביל זה יצאנו לכיכר תחריר
לגמרי. זה שאנשים מאמינים וחשוב להם ויושבים ביחד, זה מבורך וראוי להערכה (ואולי גם לתמיכה), בלי קשר להאם זה יצליח או לא. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
נערך על ידי - מחאיי ב-16/12/2011 19:51:17 |
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 16/12/2011 : 19:59:51
|
אהבה לא קונים ב1,000 חתימות |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 16/12/2011 : 20:15:35
|
שיהיה בהצלחה. ניראית לי יוזמה נאיבית בלי שום סיכויי הצלחה. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 16/12/2011 : 23:06:26
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עדו האדום
לכל האוהדים שלום מזה כמה חודשים מתכנסת קבוצת אוהדים אדומים מכל הגוונים והסוגים, שמוטרדת ממצב הפילוג הקיים בין האוהדים והקבוצות וקיבועו, ומנסה להניע מהלך על מנת למצוא פתרון ,קודם כל לשיתוף פעולה בין אוהדים ולאחריו ניסיון אמיתי למצוא דרכים לגשר בין הקבוצות. נשמח אם תאזינו היום ברדיו לראיון עם אחד מחברי הקבוצה על מנת לקבל פרטים נוספים ולאחריו נודה לכם אם תטרפו אלינו לעצומה שפתחנו (https://www.atzuma.co.il/adom) ולדף הפייסבוק שלנו (חפשו "אדום עולה ביחד") חשוב לנו מספר דברים לציין: 1)היוזמה שלנו איננה יוצאת נגד אף אחד אלא רק בעד,איננו מחפשים לפגוע אלא רק לעזור,לפייס,לגשר,ללכת ולבוא בין הצדדים 2)איננו באים ומתימרים למיצג צד כלשהו, אלא רק את מי שאנחנו , אוהדים אדומים בתקווה שרבים ייצטרפו אלינו. כל טוב ויאללה הפועל
+1 יוזמה מבורכת.קודם כל כל דבר שמביא שיח אחר בין הקהלים במקום ההתנצחויות הקבועות הוא דבר שחשוב להיות חלק ממנו. גם הפיתרון למצב יהא אשר יהיה לדעת הפשרנים יותר או הפשרנים פחות לא יגיע משמיים ומעצמו אלא ממאמץ ומהידברות.זה לא פשוט ,זה מסובך אולי זה בלתי אפשרי ,אבל אין דרך אחרת
|
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 02:04:02
|
גם אני מאוד בעד כל מהלך אשר יכול לקרב את היום בו תיהיה הפועל אחת כמו שרצינו. מצד שני אחרי שקראתי את העצומה אני ממש לא מבין מה המשמעות שלה. כרגע כמו שאני רואה אותה היא ריקה מתוכן. לחלוטין. מאוד בעד לשבת עם האוהדים שנשארו בסאדר. מאוד בעד לחשוב על פיתרונות יצירתיים לקידום שיחות כאלה או אחרות, אבל מה העצומה הזאת באה להגיד? אל מי היא ממעונת בסופו של דבר? אני חושב שהדבר הנכון מצד מי שרוצה לקדם יוזמה כזאת או אחרת חיצונית להנהלות הקבוצה, זה מינימום להכין איזשהו מיתווה שאפשר להזדהות איתו ועליו לחתום. כמו שאמרו מעלי - ונניח שיהיו 1000 חתימות, אז מה?
באופן עקרוני יוזמה ברוכה. פרקטית אני לא מבין מה חדש כאן - אנחנו הרי יודעים שיש כבר אלפי אוהדים שרוצים שתיהיה הפועל אחת... |
Hasta la Victoria Siempre |
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 02:55:18
|
אני חושב שהמהלך בכלליותו הוא טוב, וגם באיזשהו אופן משרת את האינטרסים שלנו. ההבנה היא שאנחנו רוצים באיחוד, איחוד שבו סאסי לא נמצא. אם האוהדים שנשארו במקורית, ויצטרפו ליוזמה יבינו שסאסי הוא המכשול, ובתקווה שהם יודעים שסאסי - הוא מכשול שקשה להסיר, אנחנו יכולים להרוויח אותם. ככל שקטמון חזקה יותר, ככה הסיכוי לאיחוד גבוה יותר לדעתי. ככל שהמקורית תהיה פחות לגיטימית, ככה הכח של האוהדים יהיה גדול יותר. |
|
|
משה גרטל לעולם
295 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 02:56:22
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי גלעד
גם אני מאוד בעד כל מהלך אשר יכול לקרב את היום בו תיהיה הפועל אחת כמו שרצינו. מצד שני אחרי שקראתי את העצומה אני ממש לא מבין מה המשמעות שלה. כרגע כמו שאני רואה אותה היא ריקה מתוכן. לחלוטין. מאוד בעד לשבת עם האוהדים שנשארו בסאדר. מאוד בעד לחשוב על פיתרונות יצירתיים לקידום שיחות כאלה או אחרות, אבל מה העצומה הזאת באה להגיד? אל מי היא ממעונת בסופו של דבר? אני חושב שהדבר הנכון מצד מי שרוצה לקדם יוזמה כזאת או אחרת חיצונית להנהלות הקבוצה, זה מינימום להכין איזשהו מיתווה שאפשר להזדהות איתו ועליו לחתום. כמו שאמרו מעלי - ונניח שיהיו 1000 חתימות, אז מה?
באופן עקרוני יוזמה ברוכה. פרקטית אני לא מבין מה חדש כאן - אנחנו הרי יודעים שיש כבר אלפי אוהדים שרוצים שתיהיה הפועל אחת...
|
|
|
eyal
168 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 10:35:27
|
קטמון נמצאת היום בנקודה קריטית, הדור שידע את הפועל ירושלים הולך וקטן עם הזמן, לא ירחק היום והם כבר לא יהיו רוב ותישאר רק הפועל קטמון, קבוצה שונה מהפועל ירושלים, קבוצה בפני עצמה. כדי שזה לא יקרה צריך לעשות מאמץ אחרון כדי שלא נצטער על זה אחר כך.
|
|
|
יוחנן728
342 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 12:09:54
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי eyal
קטמון נמצאת היום בנקודה קריטית, הדור שידע את הפועל ירושלים הולך וקטן עם הזמן, לא ירחק היום והם כבר לא יהיו רוב ותישאר רק הפועל קטמון, קבוצה שונה מהפועל ירושלים, קבוצה בפני עצמה. כדי שזה לא יקרה צריך לעשות מאמץ אחרון כדי שלא נצטער על זה אחר כך.
על מה יש להצטער? שסמלי הקבוצה נקשרים ונמשכים הרבה יותר אלינו מאשר לסאסי? שהקבוצה והעמותה מהוות מרכז קהילתי וספורטיבי חשוב מאין כמוהו בירושלים? שאנשים שחוו את הטראומות של כפ"ס-מערב ושל העונות לאחר מכן העבירו מעליהם את הנטל? שיש קבוצה שאפשר להתגאות בה ולא להיות אוהד הפועל מזוכיסט טיפוסי ועבד נרצע לגחמותיו של מעשן סיגרים כזה או אחר? תסביר לי בבקשה.
ולגבי היוזמה, אני מסכים שכל יוזמה ברוכה. וגם מסכים עם מה שנאמר פה על זה שהיוזמה כפי שהיא מוצגת עכשיו ריקה מתוכן מבחינתי ולא מחדשת שום דבר. אם היוזמים הנכבדים מוכנים לחשוף עצמם ולבוא על החתום בעצומה אני אשמח למידה של שקיפות. ואם יש ביניהם חברי עמותה הם מוזמנים להציג את היוזמה בפני שאר החברים. אם היוזמה היא להידברות ולגישור בין מחנות האוהדים, תפאדלו. מתי המעט שנותרו בצל קורתו של הקבלן מוזמנים תמיד, אנחנו לא ביריבות איתם, אין לי שום דבר נגד אף אוהד אדום ירושלמי באשר הוא. לנו יש משימה ברורה בנוגע לסאסי, והיא לא מטרתנו היחידה והעליונה. אם היוזמה היא לנסות להגיע לפשרה כלשהי בנושא הזה, הדרך היא אך ורק בשקיפות מלאה כפי שנעשה עד עתה בנסיונות ההנהלה להביא למהלך כזה או אחר. וחשוב לי לחדד את מה שאחרים אמרו - סאסי צריך להיוותר בגדול מחוץ למשוואה כדי שאסכים לתמוך במשהו כזה.
|
|
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:35:00
|
עזבו ברברת. תחתמו על העצומה, לפגוע זה לא יכול. |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:44:34
|
כפי שמאתרי ואמרו אחרים: כל יוזמה כזו ברוכה כדי להוריד את מפלס האיבה, ולאפשר שיתוף כוחות בעתיד בין אוהדים שאוהדים בעיקרון אותה קבוצה אדומה...
אבל אני רוצה להעיר משהו על הסימטריה המדומה, לא כדי לקנטר, אלא כדי להצביע על עמניין עקרוני: מהעצומה אפשר לחשוב שבעיר יש שתי קבוצות אדומות כתוצאה מאיזה פיצול אומלל שהתרחש בעבר לא רחוק (ושהיוזמים מעדיפים - ובצדק! - שלא להיכנס לסיבותיו), ושהדרך לתיקון המצב הוא בלחץ שכל קבוצת אוהדים תפעיל כדי להגמיש את הנהלתה, שאולי קצת עקשנית מדי ומקובעת...
אבל זה כל העניין: אנחנו קבוצת אוהדים. ההנהלה זה אנחנו. אן חלק מאתנו רוצה לקדם איחוד הוא יכול לעשות זאת בדרך הדמוקרטית של שיכנוע, כינוס עמותה, והצבעה. אוהדי סאדר, עם כל רצונם הטוב, היו ונשארו תלויים ברצונו הטוב (הרע, בעצם) של סאסי ובתנודות במצב רוחו לפני ואחרי שהוא לוקח את הכדורים (והם גם לא הצטיינו בעבר במאבק נגד הנהלתם, הם שומרים את כל הארטילריה לנו)...
בקיצור: חשוב וחיובי להיפגש ולפתוח את הלב. שווה לנסות לנסח עקרונות מינימליים ביותר לשיתוף פעולה ראשוני. גם בקטמון צריך לצאת מהקופסה (כמה אני שונא את הביטוי הזה) ולראות אם חל שינוי אסטרטגי בתנאי הפתיחה (ויקטור יונה הסתלק, עמוס סאסי מנהל טוב בהרבה מיוסי סאסי, קצת סמלי עבר וקצת קהל חוזרים, יש פתאום קהל משותף לקטמון וסאדר וכו) מאז נדחתה הצעת האיחוד הנדיבה שלנו בקיץ לפני שנתיים ומאז טרקו לנו טלפון אחרי דקה על הצעת פתיחה נדיבה בקיץ האחרון. לא בטוח שהזמן בשל לעצומה שהיא בעצם חסרת תוכן, אבל בטוח שהיוזמה סבבה
|
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 14:10:28
|
הבעיה העיקרית, שמונעת ממני לחתום על הדבר הזה, היא שההרגשה מזה היא שהעצומה היא נגד ההנהלות של הקבוצות. שמטרת העצומה היא לגרום להנהלה להבין שיש הרבה אנשים שרוצים "איחוד" וליצור לחץ כדי שזה יקרה. ולי אין שום צורך ליצור לחץ על ההנהלה. הנציגים שלנו יודעים שאנחנו רוצים "איחוד" אבל הם גם יודעים מה התנאים שלנו. קודם כל בלי יוסי סאסי וויקטור יונה. כשיבשילו התנאים ונוכל להשתלט חזרה על הקבוצה שלנו, לא נצטרך שום עצומה |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 15:18:04
|
נתחיל בגילוי הנאות.מכיר את היוזמה מיום שקמה,מכיר את כל אנשיה ומהווה חלק ממנה.כשפנו אליי (מן הסתם בשל דעותיי)בפעם הראשונה גם אני זילזלתי ושידרתי פסימיות קבועה ,ואני כלל לא בטוח שאני יותר אופיטימי היום(וחלק מתגובתיכם לא מועילות לאופטימיות),אבל גיליתי אנשים שמוכנים להקדיש כל מאמץ וזמן כדי להרגיש שלמים שניסו לפתור נושא שמטריד אותם מאד (וגם אותי).
אני אמליץ לחברי היוזמה בהמשך לפתוח שם משתמש "אדום עולה ביחד" כדי ששם יוכלו בצורה מסודרת לנסות לענות לשאלות על היוזמה כדי שהדיון לא יהיה אישי ושגם חברי קבוצה מרכזיים הרבה יותר ממני שמעדיפים בינתיים להיות מאחורי הקלעים יוכלו להשיב. בינתיים אנסה לענות בעצמי (בשילוב ידיעותיי דעת האחרים)על חלק מהשאלות הענייניות.
למה צריך לחתום על המובן מאליו, מה לא ידוע שכולם רוצים את זה?.
1)שום דבר לא מובן מאליו.יש לא מעט שכאשר משוחחים אתם טוענים שאין בעיה כלל .ישנה קטמון שהיא הפועל י-ם וקיומה של ס.א.ד.ר הוא שולי ולא רלוונטי ולכן אין בעיה לפתור והגענו לנחלה. גם בצד השני מן הסתם יש מי שיאמר, יש הפועל י-ם אמיתית וחיקוי (קטמון) ולכן אין בעיה לפתור.ישנו קהל שנולד לסיטואציה וגם לא רואה בעיה(וזה הולך וגדל)העצומה מקווה שיהיו הרבה מכל הצדדים שיגידו בחתימתם ,גם אם מאד טוב לי היום עדיין יש בעיה במצב הנוכחי שדורשת פתרון. 2)כאשר אוהדי קטמון אומרים לבד -"בטח שאנחנו רוצים קבוצה אחת" הם בעצם אומרים אם מחר בדרך נס תהיה קבוצת אחת שתיראה 100% בדמותה של קטמון נשמח לקבוצה אחת,מהצד השני אותה אמירה "נשמח לקבוצה אחת" לבד -משמעותה ,שהקהל יחזור נשב ביחד בכיף.מה לעשות שתי האמירות ריקות מתוכן , העסק יותר מורכב ודורש מאמץ, ואמירה משותפת של הקהלים בעצומה משותפת מכירה במורכבות ובצורך להידברות.
כבר היו מו"מ מה החידוש של היוזמה?.
1)לשתי הקבוצות יש את אותה בעיה.במהלך העונה יש להם משימות חשובות יותר בצדק ואין להם רצון זומן לעסוק בנושא.מייד אחרי סוף עונה יש להם גם כן עונה קשה להכין.זה משאיר חלון קצר מדי ובלתי אפשרי למשהו כ"כ מורכב וסבוך
2)קשה לצדדים לנהל מו"מ ישיר עם כל כך הרבה משקעים וחוסר אמון. מה שבעצם חברי היוזמה מציעים זה שהם יהיו אלו שיעבדו וישקיעו מזמנם בלחפש מגשרים ניטרליים מוסכמים שיוכלו לסייע,להפחית את החיכוך ,בלהתרוצץ בין הצדדים ולברר קווים אדומים ,ולנסות למצוא את הנוסחה לפיתרון.
כל מה שמתבקש ממכם זה בקשה צנועה לתת כוח של כלל הקהל לאנשי היוזמה לטרוח ולנסות למצוא פתרון-מה נורא בזה?
|
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
שלומי דנינו
482 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 15:45:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי יוגי
עזבו ברברת. תחתמו על העצומה, לפגוע זה לא יכול.
|
|
|
אורי כ.
65 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 15:45:35
|
אני מצטרף לאלה שכתבו שכל מי שמשקיע מאמצים למען הישות האדומה בעיר מבורך. ועם זאת, אני ממש לא מסכים עם תפיסת ה"אין מה להפסיד מיוזמה כזאת". לתפיסתי, הדבר הטוב ביותר שניתן לעשות למען הפועל ירושלים חזקה, הוא לסייע להפועל קטמון ירושלים להצליח ככל האפשר. יוזמה כזאת, באמצע עונה קריטית וקשה, עלולה לפגוע במאמציה של הקבוצה לעלות ליגה, כפי שגם רמז שיינפלד. בחישוב פשוט, הסיכון במקרה הזה גובר על הסיכוי ולכן אני לא מתכוון לחתום על העצומה. |
|
|
יוזמה חדשה |
|
|
|