משתמש |
בלוג חדש ב-nrg |
טוטח
641 הודעות |
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 05/12/2011 : 16:57:10
|
טוטח, יופי של מאמר. ויפה שאתה, שרוף של קביליו, מסוגל להזדהות עם קבוצות אחרות, לעיתים יריבות. זה משתלב בהחלט עם העובדה שאתה כנראה הכותב המשמעותי היחיד בפורום הנוכחי שאיננו אוהד קטמון. |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 05/12/2011 : 18:17:34
|
תודה, מאמר מעניין. אשמח אם תעדכן כאן כשמתפרסמים טורים נוספים בבלוג. |
|
|
אריאל
410 הודעות |
נשלח - 05/12/2011 : 22:01:04
|
טור אחלה |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 05/12/2011 : 23:22:55
|
בלוג מעניין. הליגות האלה דורשות התייחסות. מחכה לקרוא עוד. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 00:08:06
|
אני לא תמיד מסכים עם רון, אבל האבחנה לגבי התפלגות הקהל היא משהו שאני אומר כבר המון זמן, וגם הוא לא מעט פעמים בשנה האחרונה כתב על זה. יש פה עניין חמור, הוא היה לארג' עם ה 70%. בפועל ההתפלגות עוד פחות מחמיאה. כ 5% לסכנין, 5% ב"ש, בני יהודה+אשדוד+פ"ת+יפו+אנחנו+נתניה+הפועל חיפה=10%, כל השאר 3 הגדולות והשראמיט. זו סיטואציה שיצרה מעבר לחברה המודרנית והשינויים המובנים, תקשורת הספורט הישראלית - המקווננת בעשייה והכתובה בשתיקה והתבטלות בפניה. לפעמים שתיקה היא הסכמה, לפעמים שתיקה היא רועמת, ולפעמים היא הואקום שמישהו אחר צריך כדי להשתלט על המרחב : כולם, אבל כולם, כל תקשורת הספורט, למעט אולי 3-4 ששילמו על כך מחיר אישי כי לא נתנו להם גב, שתקו והתיישרו לימין. דוגמא לטעויות והטעיות שעשו מהם בתקשורת אקסיומות : 1. יש 4 גדולות, ולא משנה ההישגים. הרי התקשורת התחילה לקרוא להן "4 גדולות" בשנות התשעים, כשלבית"ר היו פחות הישגים גם מנתניה וגם מהפועל פ"ת. ברור שמועדון גדול זה לא רק הישגים, אבל כאן המליכו 2. יש עבדים ויש אדונים. אופירה אדונית, אייל אדון,קופמן+שרףX2+רסקה הלא ראוי בעליל וכו'. מי שפריים טיים אדון ולא משנה מה הוא אומר, כל התקשורת משתחווה לו. ככה עשו עם אופירה, והיום אין כותב אחד מתחת לגיל 35 ללא שגיאות תחביר. לפני כמה שנים הבינו "ווי קאנט ביט הר", אז החליטו שהיא המודל לחיקוי, וככה התקשורת המקווננת, זו שמכתיבה את סדר היום, נראית. 3. כמו שטעטל במצוקת קיום, כל גביר שעבר כאן המליכו עוד לפני שבדקו אם מדובר בשרלטן. בכלל, גבירים זה בעייתי, מאות שנות יהדות הוכיחו, אבל באלטנוילנד לא לומדים.
העניין הוא שמזמן התקשורת הישנה הפסידה במערכה, ואם למישהו אכפת בכלל, אני היום לא יודע אם ניתן לתקן את זה ברמה מערכתית. להערכתי המצב של עילגות לשונית ועורכים צעירים וברנז'אים רק יחמיר.
לא יודע, לי נראה ש"מעריב" שם תמונה של בית"ר אחרי הדאבל שלהם לפני כמה שנים, עם כותרת "לשלטון בחרתנו" + פוסט של יהודה נוריאל המוכשר המהלל את הפאשיזם המודרנית. לא יודע אם יש לזה פיתרון זולת קבוצות אוהדים חזקות שתנצחנה בבוא העת את אותן "גדולות", ואז אולי חוסר האיזון יזעק.
|
נערך על ידי - קראנקו ב-06/12/2011 00:14:26 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 01:48:59
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
אני לא תמיד מסכים עם רון, אבל האבחנה לגבי התפלגות הקהל היא משהו שאני אומר כבר המון זמן, וגם הוא לא מעט פעמים בשנה האחרונה כתב על זה. יש פה עניין חמור, הוא היה לארג' עם ה 70%. בפועל ההתפלגות עוד פחות מחמיאה. כ 5% לסכנין, 5% ב"ש, בני יהודה+אשדוד+פ"ת+יפו+אנחנו+נתניה+הפועל חיפה=10%, כל השאר 3 הגדולות והשראמיט. זו סיטואציה שיצרה מעבר לחברה המודרנית והשינויים המובנים, תקשורת הספורט הישראלית - המקווננת בעשייה והכתובה בשתיקה והתבטלות בפניה. לפעמים שתיקה היא הסכמה, לפעמים שתיקה היא רועמת, ולפעמים היא הואקום שמישהו אחר צריך כדי להשתלט על המרחב : כולם, אבל כולם, כל תקשורת הספורט, למעט אולי 3-4 ששילמו על כך מחיר אישי כי לא נתנו להם גב, שתקו והתיישרו לימין. דוגמא לטעויות והטעיות שעשו מהם בתקשורת אקסיומות : 1. יש 4 גדולות, ולא משנה ההישגים. הרי התקשורת התחילה לקרוא להן "4 גדולות" בשנות התשעים, כשלבית"ר היו פחות הישגים גם מנתניה וגם מהפועל פ"ת. ברור שמועדון גדול זה לא רק הישגים, אבל. כאן המליכו 2. יש עבדים ויש אדונים. אופירה אדונית, אייל אדון,קופמן+שרףX2+רסקה הלא ראוי בעליל וכו'. מי שפריים טיים אדון ולא משנה מה הוא אומר, כל התקשורת משתחווה לו. ככה עשו עם אופירה, והיום אין כותב אחד מתחת לגיל 35 ללא שגיאות תחביר. לפני כמה שנים הבינו "ווי קאנט ביט הר", אז החליטו שהיא המודל לחיקוי, וככה התקשורת המקווננת, זו שמכתיבה את סדר היום, נראית. 3. כמו שטעטל במצוקת קיום, כל גביר שעבר כאן המליכו עוד לפני שבדקו אם מדובר בשרלטן. בכלל,גבירים זה בעייתי, מאות שנות יהדות הוכיחו, אבל באלטנוילנד לא לומדים.
העניין הוא שמזמן התקשורת הישנה הפסידה במערכה, ואם למישהו אכפת בכלל, אני היום לא יודע אם ניתן לתקן את זה ברמה מערכתית. להערכתי המצב של עילגות לשונית ועורכים צעירים וברנז'אים רק יחמיר. לא יודע, לי נראה ש"מעריב" שם תמונה של בית"ר אחרי הדאבל שלהם לפני כמה שנים, עם כותרת"לשלטון בחרתנו" + פוסט של יהודה נוריאל המוכשר המהלל את הפאשיזם המודרנית. לא יודע אם יש לזה פיתרון זולת קבוצות אוהדים חזקות שתנצחנה בבוא העת את אותן "גדולות", ואז אולי חוסר האיזון יזעק.
ענק. כל מילה |
אם תרצו אין זו אגדה
|
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 06:18:10
|
יפה קראנקו.
עוד משהו" המעבר למגה-קבוצות (קומץ קבוצות עם אהדה ארצית או אפילו עולמית) על חשבון קבוצות אחרות הוא חלק מתהליך כלכלי וחברתי של מעבר הכדורגל ממה-שהוא-לא-היה למוצר צריכה במסגרת תעשיית הבידור ומבסיס קהילתי לזירת מסחר צרכנית. אנחנו קונים - ואפילו שותים קפה! - ברשתות גדולות ולא בקפה שכונתי משפחתי קטן (ופחות טוב, ופחות יעיל, ופחות מיומן או אפילו טעים), משדרגים גאדג'טים בלי סיבה, ואוהדים את ברצלונה ואת מכבי תל אביב ולא את הקבוצה שקרובה אלינו. טייקונים ומונופולים (גלויים או סמויים) הם חלק מהכלכלה החדשה
מה לעשות? תקרות תקציב ושיתוף אוהדים הם חלק מהפיתרון. רק אחרי שמחליטים שיש בעייה (ולא הופכים את יעקב שחר לאליל ולמודל חיקוי - בכוונה בחרתי אותו) |
|
|
שלומי מלכה
689 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 08:20:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי קראנקו
3. כמו שטעטל במצוקת קיום, כל גביר שעבר כאן המליכו עוד לפני שבדקו אם מדובר בשרלטן. בכלל, גבירים זה בעייתי, מאות שנות יהדות הוכיחו, אבל באלטנוילנד לא לומדים.
מי אתה ומה עשית לקראנקו? |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 09:22:54
|
כמה הערות 1)קראנקו -אתה יכול להלין על הסגידה התקשורתית "לגדולות" ,ואולי לשאול בצדק את שאלת הביצה והתרנגולת, מי ומה גרם להם להיות כל כך "גדולות". אבל קשה להתווכח על עובדת "גדולתם"-קהל הרי ציינת בעצמך את הפערים העצומים ,והישגים? משנות ה-80 27 אליפויות ל4 הקבוצות הללו (12 חיפה,6 הזבל,5 הפועל ת"א,4 מכבי ת"א) ,רק שיירים של 4 אליפויות בודדות נותרו ל 4 אחרות.
2)כמו שצויין ע"י עמוס, עם כל הכבוד לנו זו תופעה כלל עולמית.זה נכון לכל מדינה בפני עצמה, ועוד יותר נכון לגדולות עולמיות שנערצות ע"י יבשות שלמות (כמו מזרח אסיה ) כשקהל המקומי מתעלם מהליגה באותה יבשת.
3)הערת הפוסל במומו פוסל-טור נפלא רון(בלי ציניות), אבל אי אפשר להלין על היחס לפריפריה ולקבוצות הקטנות כאשר אתה (וכך גם אצלנו לא מעט) נוטה לעשות בדיוק אותו דבר עם ביטויי הזלזול של "מקומנו הטבעי" ושל היותנו אורחים לרגע בליגה של המוזרים.בדיוק כמו שלגדולות הארץ, לא מגיע משמים האליפות והיחס רק בגלל קהל והישגי עבר,כך גם קביליו וקטמון צריכות לגבור על כר הדשא על יריבות שלגיטימיות להגיע לליגות המקצועניות בדיוק כמוהם על אף גודל הקהל וההיסטוריה.
|
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
טוטח
641 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 09:30:40
|
בדיוק בגלל זה כתבתי שיש לקרית מלאכי את הפוטנציאל הליגיטימי להגיע לליגת העל |
|
|
HST
285 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 09:35:15
|
לדעתי תופעת 4 הגדולות היא רק שלב בדרך. אם תעשו סקר אצל ילדים בני 10-12 בארץ על קבוצות אהודות ללא קשר למדינה, לדעתי יהיה רוב מוחלט לברצלונה, יונייטד, צ'לסי לפני כל קבוצה מקומית. |
|
|
h.k.j.f.c
689 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 09:55:17
|
במילואים האחרונים שובצתי למשמרת בחמ"ל עם חיילת בת 18 חובבת ספורט מקריית גת. סיפרתי לה על הפועל קטמון ושנסעתי מספר פעמים למשחקי ליגה א' ו-ב' במגרש המקומי בעיר שלה, והיא הסתכלה עלי כאילו סיפרתי לה שאני חובב קרבות עיזים אסיאתיות ואני נוסע קבוע למשחקי חוץ באוזבקיסטאן. ניסיתי בכמה דרכים להסביר לה מדוע אני אוהד של קבוצה "קטנה", והיא פשוט לא הצליחה לתפוס והייתה בטוחה שאני מסתלבט. כמובן שהיא מעולם לא ביקרה באצטדיון של קרית גת, שמעה משהוא על תקופת מכבי קרית גת בליגת העל אבל לא מכירה אף אחד שהולך למשחקים המקומיים, והיא בכלל אוהדת הפועל ת"א שרופה שנוסעת בחופשות מהצבא לבלומפילד. מה שמבאס בסיפור הזה זה שהחיילת הלא-לוקאלית היא המיינסטרים היום, ואנחנו נתפסים כחייזרים. |
|
|
אורי כ.
65 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 12:15:42
|
לפני זמן מה פגשתי מנהל בכיר בעיתונות הספורט האינטרנטית. כמובן שסיפרתי שאני אוהד הפועל קטמון ודיברנו על כך לא מעט. לקראת סוף הפגישה הוא שאל אותי: "ואת מי אתה אוהד?" לרגע חשבתי שהוא סנילי לגמרי, אבל כשאמרתי שוב "הפועל קטמון", הוא הוסיף: "לא, בליגת העל". עצוב. |
נערך על ידי - אורי כ. ב-06/12/2011 12:20:33 |
|
|
טוטח
641 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 13:19:32
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אורי כ.
לפני זמן מה פגשתי מנהל בכיר בעיתונות הספורט האינטרנטית. כמובן שסיפרתי שאני אוהד הפועל קטמון ודיברנו על כך לא מעט. לקראת סוף הפגישה הוא שאל אותי: "ואת מי אתה אוהד?" לרגע חשבתי שהוא סנילי לגמרי, אבל כשאמרתי שוב "הפועל קטמון", הוא הוסיף: "לא, בליגת העל". עצוב.
זה קורה לי לא אחת. מזהים אותי כאוהד הפועל ת"א... |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 06/12/2011 : 14:03:28
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אורי כ.
לפני זמן מה פגשתי מנהל בכיר בעיתונות הספורט האינטרנטית. כמובן שסיפרתי שאני אוהד הפועל קטמון ודיברנו על כך לא מעט. לקראת סוף הפגישה הוא שאל אותי: "ואת מי אתה אוהד?" לרגע חשבתי שהוא סנילי לגמרי, אבל כשאמרתי שוב "הפועל קטמון", הוא הוסיף: "לא, בליגת העל". עצוב.
אם בארזים... לפני זמן מה מדור הספורט של הארץ החל לפרסם ביום ראשון את הטבלאות ותוצאות המשחקים של ליגה א'. הדבר קרה אחרי שהיתה לי שיחה עם מאן דהוא שמכיר את עורך הספורט של הארץ. בשיחה הבעתי תמיהה/כעס על כך שמבחינת מדור הספורט של עתון הארץ הכדורגל בישראל כולל רק את שתי הליגות העליונות וליגת הנוער העילית. לאחר מכן היתה לי שיחה אישית עם העורך, בנ ציינתי בפניו שמבחינה עיתונאית, הרי שהסיפורים המעניינים של הכדורגל הישראלי מצויים דווקא בליגות הנמוכות. לא היתה בפיו תשובה עניינית לטענתי שציבור הקוראים פחות מעוניין בסיפורים על ענפי ספורט בחו"ל, שזוכים לסיקור גי נרחב במדור הספורט של הארץ. וכאפילוג - לאחרונה פורסם שסכנת צמצום דרסטי צפוייה למדור הספורט של הארץ.. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
|
|
בלוג חדש ב-nrg |
|
|
|