פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

סרטון של הבלגן מול יבנה

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  סרטון של הבלגן מול יבנה
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
עמוד קודם
משתמש נושא קודם סרטון של הבלגן מול יבנה נושא הבא
עמוד: מתוך 3

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  10:16:11  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי pelegnet

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:
נשלח במקור על ידי pelegnet

אמרה אישה אחת פעם "הם לא נחמדים"
כך אני מתאר את החוויה הזו

מירי רגב?

בכל מקרה, נחמד לדעת שדווקא אוהדי יבנה לא עושים את ההבחנה בין אוהדי הפועל לאוהדי הפועל.

אני יכול להגיד לך משהו, בעינים של יבנה כולנו אשכנזים...
חחח אז הנה יש לנו משהו במשותף. ואכן ציטטתי את גולדה מאיר.

קראת את הסיפור שלי מהאשכול השני של עמוס, עם המשחק מעונת העלייה ב-2002?

"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון
עבור לתחילת הדף

פלוני בן אלמוני פלוני בן אלמוני מנותק

389 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  10:59:19  הצג פרופיל שלח ל- פלוני בן אלמוני הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

דרך אגב, EUPHEU, מה השם האמיתי שלך? למה אתה לא מזדהה? אם אתה כזה גיבור עם ערסים תהיה גיבור איתי. ממה אתה מפחד?

eupheu יוצא קופיקו בעברית - אז אולי זה מסביר הכל?

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר...
עבור לתחילת הדף

eupheu eupheu מנותק

718 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  14:47:54  הצג פרופיל שלח ל- eupheu הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי פלוני בן אלמוני

ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

דרך אגב, EUPHEU, מה השם האמיתי שלך? למה אתה לא מזדהה? אם אתה כזה גיבור עם ערסים תהיה גיבור איתי. ממה אתה מפחד?

eupheu יוצא קופיקו בעברית - אז אולי זה מסביר הכל?

יפה מאוד הראשון שפוגע
עבור לתחילת הדף

eupheu eupheu מנותק

718 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  14:57:42  הצג פרופיל שלח ל- eupheu הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

לא הבנתי איך אתה יודע שמישהו הוא ערס לפני שהוא עוקף אותך בכביש או מקלל אותך ברחוב. לפי שזה שהוא פחות לבן מהתחת שלך? או שיש לו יותר שערות על הגוף ממה שיש לך עח הראש? כי אם ערס ההגדרה שלו זה מי שעוקף אותך בכביש או מקלל אותך ברחוב אז אתה לא צריך להגיד ערס ערס כל הזמן. מספיק להגיד "אם מישהו עוקף אותך בכביש או מקלל אותך ברחוב". ככה גם לא ידעו שאתה גזען מסריח וטיפש.

אוהדי יבנה הם אוהדים כמונו. הם גם העתיד של הכדורגל כמונו. אם כולם ילכו לשלוש קבוצות-על לא יהיה כדורגל נקודה. אבל אתם, קשה לכם להגיד על אנשים שונים ממכם שהם בני אדם. ממש בלתי אפשרי להוציא את זה מהפה

כשהייתי משחק כדורגל עם חברים, אז במהלך המשחקים קרו הרבה דברים - קללות, דחיפות, מכות, יריקות, פיצוצים. קורה כשמשחקים שמתעצבנים, מאבדים שליטה (ומתביישים אחר כך), אפילו בין חברים. אז מה? לא הלכתי הביתה והמצאתי לי תורת גזע שלפיה הבן אדם שבעט בי את הכדור בכעס הוא תת אדם ומוטציה. האנושיות שלו ושלי לא עמדה למבחן

וזה בדיוק מה שקרה - שניים וחצי אוהדים של יבנה התקיפו קצת. לא איזה פוגרום אומשהו. אנחנו הגבנו בדיוק כמו שצריך. וכל הכבוד. עכשו אפשר ללכת הביתה בלי להסיק מסקנות.

תרשה לי לבחור בכינוי שלי כראות עיניי בסדר? אין פה קשר לפחד לגבורה או לשאר ירקות. שמע חביבי הטעונים שלך מייגעים כל מי שחי ונושם בישראל יודע מי זה ערס ,זה יכול להיות מזרחי אשכנזי ערבי או גרמני תחסוך ממני את התפלפלות האקדמית שלך. אומנם אני לא עשיתי שמוש בביטוי תת אדם או מוטציה אבל אתה חוגג על זה כאילו מישהו באמת ייסד פה תאוריית גזע על אוהדי יבנה. כולה לא אוהבים ערסים.

אתה חופשי לצאת במחולות. דרך אגב היחידי שמתנשא פה על כולם בדיון הזה זה אתה. אנשים בפורום הוציאו קצת עצבים על אוהדים ערסים של יבנה שהתנהגו באלימות ואתה מר העולם הנאור כבר שמת על כולנו מצנפת לבנה וצלב בוער...
עבור לתחילת הדף

סינגל מאלט סינגל מאלט מנותק

91 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  15:10:13  הצג פרופיל שלח ל- סינגל מאלט הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
האמת עמוס... קופיקו מה זה צודק...

אה וגיא זה באמת השם שלי אז רד מזה לפחות.
עבור לתחילת הדף

אמיר גולה אמיר גולה מנותק

1289 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  15:24:30  הצג פרופיל שלח ל- אמיר גולה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אפשר לנסות להעלות את הרמה של הדיון הזה לפחות? לפי דעתי הוא מיצה את עצמו לפני שני עמודים, אבל אם הוא נמשך אז לפחות שיהיה ברמה ולא כאילו שני בני 16 שסתם מקללים אחד את השני בלי לקרוא את ההודעות שנכתבות

אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים
עבור לתחילת הדף

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  16:21:36  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ג'קי לוי הגדיר פעם יפה:

ערס - אדם, ולא חשוב מאיזו עדה, שמשדר אלימות.

ואני הייתי מוסיף גם טמטום. בכל מקרה, הרבה מאוהדי יבנה היו אפילו גרועים יותר מההגדרה הזו.

"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון
עבור לתחילת הדף

amos amos מנותק

1045 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  17:03:41  הצג פרופיל שלח ל- amos הודעה פרטית  הגב עם ציטוט

ממש אין לי כוח כבר לדיון הזה ולהסביר למה להגיד ומתי "ערס" זה ביטוי גזעני (אחרת לא היו אומרים "ערס אשכנזי", נכון?) ולא קטגוריה של התנהגות. כתבו על זה מיליון ספרים ומאמרים בארץ ובעולם (מי שירצה הפניה שיפנה אלי). וזה גם לא קשור לדיון הנוכחי, כי הבעיה שלי לא היתה עם "ערסים", ולא על זה התחלתי את כל הבלגן

הבעיה שלי היתה ונשארה העובדה שהכתיבה בפורום בעניין המשחק עם יבנה היתה גזענית, ומתנשאת. חוסר היכולת המוחלט של אוהדי קטמון להבין ולהכיר באנושיות ובחיוניות של אוהדים מולם, וחוסר היכולת של אוהדי קטמון להפנים את העודה שמדובר באוהדים כמונו - קבוצה קטנה של אוהדים מסורים של קבוצה קטנה בליגה א דרום - רק מוכיח את זה

שבת שלום למרות ההפסד

נערך על ידי - amos ב-04/11/2011 18:50:23
עבור לתחילת הדף

אמיר גולה אמיר גולה מנותק

1289 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  17:48:07  הצג פרופיל שלח ל- אמיר גולה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

אמיר גולה - אני מצטער שהדיון כאן הוא לא ברמה הנאותה עבורך ולך תזדיין

גדול אתה. כנראה שאתה שוכח שאנחנו כולנו אוהדים את אותה קבוצה, ויש דרך לדבר לבני אדם. אבל על המחשב כולם פתאום גיבורים גדולים ומרשים לעצמם ללחוץ על המקלדת, כי לא רואים את הפנים של מי שקורא את זה.
ואתה צודק, הדיון שיש פה הוא לא ברמה הנאותה שלי. אני משתדל לחיות את חיי בקודים של כבוד לאדם, ואתה שכל כך התעצבנת על איך שאנשים פה דיברו על אוהדי יבנה לא מוכיח שאתה מסוגל לזה. מילד בן 16 לא מצפים ליותר מדי, אבל מאדם בגילך כן. אז אני באמת אפסיק לקרוא את הדיון הזה, כי אני מנסה לבנות פה קבוצה, ולא לפורר אותה מבפנים.
שתהיה לך שבת שלום

אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים
עבור לתחילת הדף

amos amos מנותק

1045 הודעות

נשלח - 04/11/2011 :  18:59:38  הצג פרופיל שלח ל- amos הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אמיר גולה, אתה צודק במידה מסויימת. מחקתי ביטויים פוגעים

לדיון כרגע אין ערך, גם בגלל הבעסה מההפסד, וגם בגלל הצורה שהוא לבש (גם בגללי), אבל ראוי להערך בצורה רגועה יותר בעתיד. רק אעיר

1. סטריאוטיפים אתניים מסתתרים הרבה פעמים תחת "תיאור של התנהגות". רק שהם שמורים רק לאנשים עם חזות/מוצא מסויים, ומשתמשים בהם גם הרבה לפני ש"התנהגות" מצדיקה אותם (נגיד "היו שם שני ערסים במכונית").

2. בבונים זה מלה שמאמצע המאה התשע עשרה האירופי הלבן משתמש בה כדי לתאר גזעים לא לבנים, וכדי לשלול את אנושיותם או להקטין אותה (למרות שבבונים לא משחקים כדורגל, וגם לא תוקפים אוהדים אחרים בלי סיבה). בגלל זה תשמע שדוד לוי הוא בבון, ואף פעם לא ביבי הוא בבון. בגלל זה אוהדי ביתר הם בבונים, אבל זיו סוקולובסקי ואוהדי הפועל תא - שכתבו את "סרטן בראש של טייב - בבוא היופ יצמח" הם לא. אולי זה לא מודע, אבל שווה להיות זהיר

3. אם הגענו לקופיקו אני מרשה לעצמי להפנות לניתוח ספרותי של קופיקו שכתבתי ושאולי רלוונטי לעניין

http://maritbenisrael.wordpress.com/2011/09/27/%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%a7%d7%95-%d7%a2%d7%9e%d7%95%d7%a1-%d7%a0%d7%95%d7%99/
עבור לתחילת הדף

שומר החומות שומר החומות מנותק

906 הודעות

נשלח - 05/11/2011 :  20:20:02  הצג פרופיל שלח ל- שומר החומות הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

3. אם הגענו לקופיקו אני מרשה לעצמי להפנות לניתוח ספרותי של קופיקו שכתבתי ושאולי רלוונטי לעניין

http://maritbenisrael.wordpress.com/2011/09/27/%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%a7%d7%95-%d7%a2%d7%9e%d7%95%d7%a1-%d7%a0%d7%95%d7%99/

עמוס, חסרה לי התייחסותך לוואריאציה של דודו גבע לנושא:
http://e.walla.co.il/?w=/266/671429

אם תרצו אין זו אגדה
עבור לתחילת הדף

אלי בן רימוז אלי בן רימוז מנותק

301 הודעות

נשלח - 05/11/2011 :  22:31:01  הצג פרופיל שלח ל- אלי בן רימוז הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
עמוס
קראתי את הבלוג שלך על קופיקו ועכשיו סוף, סוף אני מבין את האשכול הזה. לגבי קופיקו, גם כאן נראה לי שהגזמת בפסיכולוגיה שיחסת לספר ילדים פשוט. מדובר בגירסה עברית של ספר בינ"ל הנקרא פיפי הסקרן ומספר על קוף שהגיע לעיר הגדולה מאפריקה ועושה מעשים שובבים. בתרגום לעברית הוא נקרא
חוני הסקרן ובאנגלית ג'ורג' הסקרן. קופיקו שיצא כחמשעשרה שנה אח"כ, לא הרבה יותר מתוחכם מהמקור.

מי שיש לו פטיש ביד רואה בכל דבר מסמר. מהזווית שלך אני בהחלט מבין איך נראה הפוסט על יבנה. אבל מהזווית של אוהדים רגילים, מי שזורק עלייך פח אשפה זכה בכל הקללות שהוא קיבל בזכות ובחסד יחד.

החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב.
עבור לתחילת הדף

amos amos מנותק

1045 הודעות

נשלח - 06/11/2011 :  05:46:36  הצג פרופיל שלח ל- amos הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
שכחתי לגמרי מהקטע המעולה הזה של דודו גבע! תודה

ושכחתי לגמרי מדודו גבע, שהתכוונתי לכתוב עליו כבר כמה שנים ועל איך התל אביבים לקחו אותו לעצמם (בסיוע מסוים של הבן שלו) והפכו אותו מירושלמי גולה (ואוהד הפועל מסור!) נשכני ורדיקלי לדוד תל אביבי משעשע

חלק מהציורים ששלח מפריז בעניין הפולע מתאימים גם היום לחולצות אוהדים (אני זוכר את "דיין כבש את שער הניצחון" עם משה דיין ושער הנצחון הצרפתי)

ובעניין הדיון הכללי: גם אני הייתי חם אחרי קריאת התגובות ברצף. התגובה שלי היתה מודקת בתוכנה אבל מוגזמת בצורת ההתבטאות

עבור לתחילת הדף

davidkipod davidkipod מנותק

2553 הודעות

נשלח - 06/11/2011 :  09:04:05  הצג פרופיל שלח ל- davidkipod הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
טוב שהרוחות נרגעו כאן. לא בטוח מה היה מבאס יותר בשבת - ההפסד לעמישב או האופן שבו אנחנו האוהדים יורדים אחד על השני. העניין חוזר על עצמו בגלים. זה יותר מלגיטימי להתווכח להביע דעות נחרצות לכאן ולכאן, אבל אני תמיד מזכיר לעצמי שלכל הכותבים המשמעותיים כאן יש הרבה יותר מהמשותף. במבנה האישיות של כל מי שאוהד כדורגל בכלל, וקטמון בפרט (לא בגלל בית הספר שבו למדו או גוון העור שלהם ושטויות כגון אלה, אלא בעיקר בגלל הדרך המשוטפת של מרידה והקמת קבוצה חדשה) יש הרבה דמיון. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק איך אנחנו מוציאים את העצבים אחד על השני בלשון בוטה ופוגענית. בואו נשתדל לשמור על הגבול - לא להתנשא, לא להעליב, לא לשלוח אחד את השני אל מיחוץ לקבוצה בכזו קלות כאילו לא כל אחד מ 413 חברי העמותה, וכל האחרים שהקבוצה יקרה להם - חשוב לנו כבן משפחה.
עבור לתחילת הדף
עמוד: מתוך 3 נושא קודם סרטון של הבלגן מול יבנה נושא הבא  
עמוד קודם
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07