משתמש |
מה שמו לאוהדי קטמון במים, שהם גזענים מתנשאים? |
amos
1045 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 10:50:49
|
מה שמו לאוהדי קטמון במים, שהם גזענים, מתנשאים, יהירים, שחצנים, גסי רוח, אוהבי-עצמם, ואלימים מילולית במידה שלא תיאמן כלפי אוהדי קבוצות מסויימות? למשל, התבטאויות השנאה והשטנה כלפי אוהדי יבנה עברו כבר מזמן לא רק את גבול הטעם הטוב אלא גם את גבול ההתבטאות האנושית הלגיטימית – בבונים, מוטציות, מכוערים, שמנים, קורבנות של קרינה... מכיוון שדיברתי גם עם אוהדי יבנה לפני המשחק, גם במהלך ההתלקחות האלימה, וגם אחריו, אני יכול רק לתהות איך רמות כאלה של שיסוי והסתה גזענית ומתנשאת של זבל לבן – שאין להם שום קשר עם עובדות, וכולן סטריאוטיפים ודימויים עלובים - מחלחלות אלינו.
נתחיל מהעיקרון – אפשר להעריך ולכבד אוהדים מסורים מעיר קטנה שבאים למשחק חוץ בליגה א בכמות מרשימה (יחסית). די ברור וצפוי שצעירים שבכלל מתעניינים בכדורגל במקומות כאלה יפנו לקבוצות גדולות בליגת העל, ושהקהל המסור הזה יהיה מורכבים ממבוגרים יותר, מתמהוניים במידה מסויימת, ומשוליים חברתיים, ושחלקם אפילו לא למדו להיות חוכמולוגים בבית ספר לאמנויות או ניסויי...
ועכשיו נזכיר את המובן מאליו - אוהדי יבנה הם בני אדם ואוהדי כדורגל בדיוק כמונו. הם אוהדים מועדון מתוסכל (ומתסכל) אבל עם מסורת והישגים, שהגיע גם לליגת העל, ומייצא שחקני נוער מוכשרים לכדורגל הישראלי. העלייה המוצדקת שלהם בעונה מצויינת לליגה א נמנעה, כזכור, בגלל מכירת משחק של שחקני הפועל קטמון במימון של אנשים ממכבי באר שבע. אנחנו מאשימים את חגי ממן וינאי דרעי. הם מאשימים את עוז צבאג וכפיר מלול (דבר שלא הוכח ורובנו לא מאמין בו). ויש גם לא מעט אוהדים שלנו שמבינים לגמרי לליבם של אוהדי יבנה, שבאו חמים ומרירים למשחק עם קטמון בדיוק במידה שאנחנו נבוא למשחק עם קבוצה שבה משחק ינאי דרעי או חגי ממן. למרות הזעם שלהם, הם היו רגועים למדי (יחסית) לפני המשחק ובתחילתו.
היתה התלקחות אלימה ומכוערת, שניזומה על ידם, שהתרחשה בעקבות התנהגות מגעילה של מס' 23 שלהם, התחממות בין השחקנים, וקללות מוצדקות שלנו כלפי ה-23 הזה. הרוחות נרגעו די מהר, גם בגלל השתדלות נמרצת של כמה מהם. התלקחויות כאלה קורות בכדורגל ובין בני אדם בכלל.
כפי שכתב מחאיי, בסיום המשחק הם החמיאו לקטמון, ביקשו להרגיע, הזמינו אותנו ליבנה, גם חשו מקופחים בגלל פנדל שלא קיבלו (ואולי הם צודקים? גם אם לא, מי לא מכיר את ההרגשה של להיות בצד שלהם?), ונפרדו בידידות ובמגמת פיוס.
שום דבר במה שהתרחש לא מצדיק את סגנון ההתבטאויות עליהם. למעשה, מעט מאוד דברים מצדיקים גועל כזה
|
נערך על ידי - amos ב-29/10/2011 11:54:42 |
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
|
האחים מרילי
1358 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 11:21:35
|
בעיקרון, אני מסכים עם עמוס לגבי ההתנשאות המיותרת. ההתנהגות של כמה מהם היתה אלימה ומגעילה, ואפשר להבין את הכעס עליהם, אבל מכאן ועד ביטויים ששוללים מהם צלם אנוש הדרך ארוכה. אנחנו צריכים להגיב באסרטיביות לכל מעשה אלימות, אבל לא לגלוש להתנשאות. דיברתי עם האוהד שהתנפל בסוף המשחק על עוז וגיליתי בנאדם שאפשר לדבר איתו. הוא היה עצבני אבל אמר שאין לו כלום נגד אוהדי קטמון אלא רק נגד כמה שחקנים שהוא טוען שמכרו משחקים.
לגבי הטענה שעוז וכפיר מכרו משחקים, אני חושב שזה מכוער מאוד להמשיך להפיץ את הטענות המגוחכות האלה. עמוס, אני מציע שתמחק את המשפט הזה. |
|
|
ויקטוריה הסודית
99 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 11:31:36
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי האחים מרילי
לגבי הטענה שעוז וכפיר מכרו משחקים, אני חושב שזה מכוער מאוד להמשיך להפיץ את הטענות המגוחכות האלה. עמוס, אני מציע שתמחק את המשפט הזה.
|
יקומו לתחיה התנינים! |
|
|
ארמדיל
271 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:17:01
|
אני לא מרגיש בעיה לקרוא בבונים לאנשים שזורקים פחים על אוהדים אחרים במשחק כדורגל, על שחקני כדורגל שמתנפלים ומאיימים על ילדים, על אוהדים שמלמדים את הילדים שלהם כבר מגיל צעיר את הקללות מהסוג המבחיל, ועל האוהדים היחידים בליגה א׳ ששרו במשחק מולנו מוות לערבים. אלימות אקראית, זה בדיוק סוג ההתנהגות שירחיק משפחות עם ילדים מלהגיע למשחקים. אלימות היא פרימיטיבית, וחלק מאוהדי יבנה הוכיחו את עצמם כפרימיטיבים אלימים וגזענים בצורה מכוערת יותר מפעם אחת - באופן שיטתי. הטענה שהקריאה בבון היא הבעיה ואפילו שזה שיסוי גזעני לא שווה התייחסות לדעתי, זה נשמע כמו משהו שויקטור יונה פלט - מדובר על אנשים שהרוויחו את הכינוי בהתנהגותם (שהיא לפי הטענה דווקא הגיונית? מוכרח להגיד שלא הבנתי) ולא בשום דרך אחרת. זה אמנם נורא נחמד מצד הבבונים שהם דבקים בקבוצתם הכושלת ומתוסכלים מכך ומתיאוריות הקונספירציה שלהם, ואפילו נורא נחמד מצידם שהיו רגועים בתחילת המשחק וסופו, שהחמיאו והזמינו אותנו. מהסיפור על האוהד הרגיש שתקף את עוז כמעט הזלתי דמעה. מלאכים. שום דבר מזה לא מתקרב להצדיק את ההתנהגות הדוחה של חלקם. ישו אמנם היה מפנה את הלחי השנייה אבל זה לא מתאים לי. ובתשובה אני לא נותן סתירה חזרה, אלא רק אומר מה דעתי על מי שנתן את הסתירה ואני לא מרגיש צורך להתנצל על כך: חלק מאוהדי יבנה הם אלימים. דוחים. פרימיטיביים. אוהדי בית״ר. בבונים. |
--- Homo Sapiens Non Urinat In Ventum |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:36:33
|
עמוס, אני מבין את רצונך להחזיר צלם אנוש לאוהדי יבנה, אבל אני לא מסוגל לשכוח להם לא את ארועי אתמול, אלא את ה״חוויה״ שעברנו ביבנה בעונת מבשרת הראשונה. מעולם לא הרגשתי כזה גועל נפש במשחק כדורגל, וגם חשש לשלומם (הפיזי והנפשי) של הילדים שהיו איתי. ״בבונים״ זו מילה עדינה לתאור ההתנהגות שהיתה שם, ואין בזה שום קשר לגזענות או התנשאות. גם לא ניתן לייחס זאת לחשדות למכירת משחק כלשהו, לאור זה שהארועים קרו שנה וחצי לפני המשחק המדובר של חגי ממן. |
נערך על ידי - רגל עץ ב-29/10/2011 12:39:06 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:37:40
|
כמה שזה עולה לי בדם שוב אני מסכים עם עמוס.בכלל לטעמי אחת הבעיות הקשות שנילוות לתופעת "קבוצת האוהדים" היא רמת היהירות ושחצנות כלפי כל "הילידים" שסובבים את הליגות שלנו שאנחנו "לא שייכים אליהם" |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:42:40
|
לך לך תקרא את התגובות המתארות את כלל אוהדי יבנה כתתי אדם. אחר כך תחזור לפה. והקריאה מוות לערבים לא נשמעה אתמול בכלל, היתה התפרצות של אלימות מקומית בין שתי קבוצות אוהדים בלי שום הקשר אחר או יריבות אידיאולוגית.
גם לא בא לי דיון פילוסופי על מהות הגזענות. בדרך כלל גזענים פשוטים משוכנעים שהם רק מדברים על התנהגות. הם אפילו לא היו שונאים יהודים אם אלה לא היו קמצנים, תאבי בצע, מסתגרים, ונאמנים לאחיהם יותר מאשר למולדת... זה ההתנהגות שלהם, חביבי |
|
|
ארמדיל
271 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:49:11
|
אני לא מאשים אותם בהכנת מצות מדם, ניסיון להשתלט על העולם, וכו׳. הכל מעשים מבחילים שראיתי במו עיניי וגם אתה ראית. |
--- Homo Sapiens Non Urinat In Ventum |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 12:52:02
|
תגובתי הקודמת התייחסה לארמדיל
לגבי המשחק ביבנה ההוא - לא הייתי בו. אני מתייחס רק לתגובות כאן בפורום על אתמול
אגב - יש כאן אנשים, ואני בתוכם, ששונאים את רעננה, הקבוצה, העיר, האוהדים, וכלל התושבים, בגלל שהם גילו ספורטיביות ולא פתחו לנו רגליים. אפשר לצפות מאנשים כאלה שלפחות יגלו הבנה לאוהדים שפיתחו איבה לקבוצה ששחקני עבר שלה מכרו אותם. זו לא תיאורית קונספירציה - זו עובדה מוכחת בבית משפט. השערוריה היא שאבוקסיס ממשיך למלא תפקיד בכדורגל הישראלי, ונגד תופעות כאלה אוהדי יבנה ואנחנו צריכים להלחם יחד....
משפט כמו - מה שמים במים ביבנה שכולם שם שמנים ומכוערים - הוא יהירצומתנשא
קלי - עכשיו אני כבר ממש מודאג |
נערך על ידי - amos ב-29/10/2011 12:53:14 |
|
|
לב אדום
55 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 13:14:59
|
אינני יודע אם אתה עמוס אוהד קטמון שכן הוצאתך עצמך מן הכלל ( "מה שמו לאוהדי קטמון במים..." ). אני ער לעובדה שאנחנו משתדלים כאוהדי הקבוצה להתנהג בצורה פחות אלימה ומצד שני נופלים בלשוננו לא אחת, הדבר רק מעיד שאנו בני אדם,ונהפוך הוא, היהירות וההתנשאות היא דווקא בלא להגיב,כי אז אתה לא הופך את אוהדי יבנה ל"משהו" שאינו שווה את התגובה שלך. דווקא ההגנה לה זכה באותו הרגע הילד שכמעט והותקף ע"י 23 שלהם הרטיטה את לבי גם אם היא לוותה בקריאות מעליבות כלפי אוהדי יבנה. אין מה לעשות ,בלהט הרגע היצרים עולים,הרגשות מעורבים וכל עוד זה לא הופך לאמונה שלנו זה בסדר.
גם אני שוחחתי עם אוהדי יבנה לפני המשחק ולאחריו וכן הם בדיוק כמונו ואנחנו כמוהם- בני אדם. |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 13:39:40
|
מסכים אתך לגמרי. בלהט הרגע אמרתי ועשיתי הרבה דברים שבראש נקי אני לא חותם עליהם. יההגנה על הילד היתה מוצדקת ומרגשת. כולנו בני אדם, זו בדיוק דעתי |
|
|
צפוני
465 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 13:56:23
|
על מנת לדייק: מבלי להצדיק בכהו-זה את אירועי באר שבע, הקבוצה שנפלה קורבן היתה נתיבות ולא יבנה. |
|
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 14:13:55
|
בבונים, מוטציות, מכוערים, שמנים, קורבנות של קרינה.. הכל ייתכן ונכון. הלוואי שהם היו אוהדים שלנו, היינו הופכים לקהל הרבה יותר טוב. בעיקר לא היינו צריכים להתעסק כל הזמן עם טרחנים. |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 14:29:47
|
עזבו שטויות. הלקאה עצמית מיותרת (ועוד שבוע אחרי דרבי של העיר לודג' בו נושא ההלקאה העצמית מטופל קוסמית לפחות לרבעון). באמת עזבו. 3 נקודות בקופה, השיירה נובחת והכלבים באדום-שחור עוברים. |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 29/10/2011 : 14:47:38
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי amos
ועכשיו נזכיר את המובן מאליו - אוהדי יבנה הם בני אדם ואוהדי כדורגל בדיוק כמונו.
כן, הם בני אדם, ברור שאפשר לדבר איתם, אבל אוהדי כדורגל כמונו הם לא. אנחנו לא מסתערים אל תוך היציע של הקבוצה השנייה ומחלקים אגרופים.
צא מזה עמוס. שום דבר לא מצדיק הערות גזעניות (ממש לא קראתי הרבה), ושום דבר לא מצדיק התקפה פרועה אל תוך הקהל שלך, שאכן מזכירה עדר חיות, בלי קשר למוצא.
אגב, אני באמת בעד להוציא את שלל המטאפורות, במיוחד את הביטוי קופים בנוגע לאוהדי קבוצות אחרות. כמו שאמר חבר שלי שבא לראשונה למשחק בשנה שעברה ולא אהב את השיר על היציע המזרחי, גם אם זה לכאורה לא גזעני, זה נופל על סטיגמות גזעניות קיימות. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
|
|
מה שמו לאוהדי קטמון במים, שהם גזענים מתנשאים? |
|
|
|