משתמש |
מחשבות - כתבה של חברנו טל שורר מצוטטת בקביליו  |
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 17:08:28
|
רון עמיקם - טור של טל שורר בזמן ירושלים - כל כך נכון « ב- : פברואר 06, 2011, 09:19:31 »
--------------------------------------------------------------------------------
טל שורר הוא עורך הספורט בגלי צה"ל ואת הטור הזה הוא כתב לקראת יום שישי האחרון. אני מוצא את עצמי מזדהה איתו. אגב, שורר הוא אוהד הפועל ירושלים שהצטרף לקטמון.
תסתכלו עליהם ותראו אותנו מכבי קביליו יפו שתגיע היום לטדי היא הדבר הכי קרוב להפועל קטמון. זו שהיתה וזו שתהיה.
אם מכבי יפו תחזור היום מטדי ללא נקודות, יכול להיות שהסיפור המופלא שלה, הגיע לסיומו. קרוב לשני מיליון שקלים השקיעו שם השנה בניסיון להשלים עלייה שלישית ברציפות ולהגיע לליגה הלאומית המקצוענית ונכון לעכשיו העסק נראה לא טוב – כשלון העונה ואולי סוגרים את המפעל. המשבר שחווה כעת קבוצת האוהדים שנבנתה ע"פ מודל קטמון דומה למשבר שעברה הקבוצה המקורית בליגה א' ועוד תעבור בשנה הבאה. זה לא עניין של עין הרע או יהירות, כמו שאומר אברם גרנט this is football. ליגה א' היא חור שחור. בהיעדר הקצבות, הקבוצות נאלצות להשקיע סכומי כסף גבוהים מאלה שמושקעים בלאומית, קבלני עליות מקומיים דורשים משכורות גבוהות, מועדונים עם מסורת תקועים שם שנים ללא רצון לעלות והתוצאות, נאמר בעדינות רבה, לא תמיד נקבעות רק על המגרש. בהיעדר הקצבות ועירייה תומכת, למועדונים אין ברירה והם צריכים להתבסס על שלד מקומי. ליוסי סאסי יש כזה והוא מאפשר לו נכון להיום להשקיף על הליגה מלמעלה, קבוצות אחרות חייבות להמר בהרבה כסף על שכירי חרב שמסתובבים בליגה ולהחזיק אצבעות. לקטמון לקח שנתיים עד שהעסק התפוצץ לה בפנים אבל אם היום קביליו לומדת מכשלונו של הפרוייקט הראשון, המודל החדש של קבוצת האוהדים הירושלמי חייב ללמוד ומהר מהעונה הנוכחית של המועדון היפואי. כי ממש כמו קביליו גם בקטמון יבינו בעוד חודשיים שלושה שליגות ג' וב' הן פשוטות יותר. חצי מהקבוצות הן חובבניות לחלוטין, וקבוצות בעלות אמצעים עם כושר גופני טוב ומספר שחקנים ברמה טכנית גבוהה מספיקים כדי לעלות או לפחות להתמודד בשני המקומות הראשונים. ליגה א' יקרה הרבה יותר ובעיקר, היא מכילה מספר רב של קבוצות חצי מקצועניות שבאות לכל משחק כמו למלחמה. הפיתוי לעלות לליגה מתוקשרת כמו הלאומית מושך בכל שנה ארבעה-חמישה ראשי ערים להשקיע במועדונים שלהם, ארבע-חמש קבוצות נוספות באות לכל משחק כדי לשחק על 0-0. אחרות מסתובבות בליגה, או כמו שאומרים בבדיחות הדעת: קונות משחקים בתחילת העונה בזול, ומוכרות בסוף העונה ביוקר. בשר תותחים קשה למצוא שם. כדי לא ללכת בדרך הכשלון המסתמן של קביליו העונה, קטמון חייבת להיות מסודרת בקיץ הקרוב. אם הקבוצה של סאסי עולה ליגה שווה לוותר מעט על אגו ולנסות לרכוש אותה ואת מקומה בלאומית. אם המהלך לא צולח יצוץ מלכוד חדש: אם עלייה אינה מטרה הבאז עלול להיעלם, אם רוצים לעלות צריך לשלם הרבה כסף ואין ערובה להצלחה. נפילה עשויה למוטט את המועדון החדש סופית. ומה בממלכה של סאסי? האמת שככל שההצלחות מצטברות, התסכול שם רק גובר. הפועל נראית טוב ולאף אחד לא אכפת, פעם היו באים בעונה כזו 2500 איש לכל משחק נגד קביליו 4000 והיום, נאדה. בשבוע שבו מובארק הלך הביתה אפשר להעלות על הדעת שיום אחד גם יוסי סאסי יעזוב את הפועל ירושלים – עד אז, עם כל הצער שבדבר, קשה להאמין שמשהו יכול להעיר את הקבוצה הזו. אולי דרבי בגביע.
|
נערך על ידי - yarond ב-07/02/2011 17:09:05 |
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 17:30:20
|
איפה רון עמיקם פירסם את זה?
|
 |
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 17:39:12
|
בפורום של קביליו התגובות לא פחות מעניינות מהמאמר עצמו שצריך לעורר אצל כולנו מחשבות |
ירון |
 |
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 17:48:34
|
טור חשוב ומעניין. ***אם*** נגיע לשם, היתרון שלנו הוא שצברנו נסיון בליגה א' בשנתיים עם מבשרת, ואנחנו יודעים בדיוק לקראת מה אנחנו הולכים. עם זאת, חשוב להתאים את הציפיות למצב, ולהבין שזו ליגה שקשה מאוד להיחלץ ממנה. אני באופן אישי מתנגד להרפתקנות כספית, ומקווה שנוותר על הדודי ביטרנים ואלעד כהנים למיניהם (אותם "קבלני עליות" שהכתב מדבר עליהם). הלוואי שנצליח לבנות קבוצה רעבה וכשרונית שתוכל להיאבק על העליה. מעניין אם לחברים מיפו יש לקחים שהם מוכנים לחלוק איתנו, או שמא אנחנו עכשיו מועמדים להפוך ליריבה שלהם, והם יעדיפו לשמור את הלקחים לעצמם. בכל מקרה, אולי כדאי לדחות את הדיון הזה בשבוע, לאחר המשחק ברחובות...
|
 |
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:03:45
|
זה דיון עם בעיות מנחוס קשות... באמת כדאי לחכות שבוע. בכל זאת כמה נקודות
- זה נכון שצברנו ניסיון בליגה הדוחה הזו, וזה לטובתנו - יש לנו מאמן ושלד שחקנים מתאים יותר מבעבר מסיבות שונות - יש לנו ספונסר אחד ליותר משנה; חיוני להבטיח את שביעות רצונם של כל הספונסרים מההתקשרת - הקמנו קבוצת נערים ותהייה לנו קבוצת נוער
אגב, אין לי מושג למה טל שורר היה זהיר ברמיזות בעניין קניית משחקים: דרעי וממן נחשדו במכירת משחקים שלנו וזה פורסם בכל העיתונים. מישהו יודע איפה זה עומד? יהיה משפט? יש השעיה לכל החיים? ותיק?
|
 |
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:16:23
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי amos [brאגב, אין לי מושג למה טל שורר היה זהיר ברמיזות בעניין קניית משחקים: דרעי וממן נחשדו במכירת משחקים שלנו וזה פורסם בכל העיתונים. מישהו יודע איפה זה עומד? יהיה משפט? יש השעיה לכל החיים? ותיק?
אתה נאיבי מדי, עמוס. התיק נסגר מזמן, בשל "חוסר ראיות", לאחר ש"נבדק ביסודיות" על-ידי פרקליטות מחוז דרום. זה היה קצת מפתיע לאור המידע הרב שהמשטרה פירסמה בזמנו, כולל קלטות של המעורבים בפרשה.
|
 |
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:19:43
|
וואלה, כל פעם מפתיע אותי שאני באמת נאיבי בניגוד לרצוני
ינאי דרעי משחק איפה שהוא?
|
 |
|
אושר גדול
720 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:23:51
|
הדילמה הזו תעמוד מולנו כל הימים.יש לדעתי כמה אפשרויות ולא ברור מה יותר טוב מבחינתנו: 1.לחפש ספונסר כבד נוסף או להעמיק את ההתחייבות של הספונסר הקיים. 2.לחפש רוכש פוטנציאלי ולתת לו כמעט חצי מהמלכות. 3.להרחיב את מעגל בעלי קטמון-האוהדים. 4.להסתפק בדבר במשמח שיש היום.מי אמר שחובה לעלות כל שנה ליגה. 5.לחבור לאקסית בכל מחיר. אני לא בטוח מה יותר טוב בשביל הקבוצה ובשביל האוהדים.וזה לא תמיד אותו דבר.אבל יש לנו עוד זמן לראות מה יקרה.אחרי ליגה א' יש ארצית ורק אחר כך לאומית.נראה איך הפועל ת"א כדורסל תתנהג אחרי שתעלה לליגת העל. |
 |
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:42:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי amos ינאי דרעי משחק איפה שהוא?
שחקן הרכב קבוע במיודעתינו משכבר הימים עירוני בת-ים, בליגה הלאומית.
|
 |
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 18:53:26
|
מה ליגה א' קשורה אלינו? מה זה ליגה א'? יש דבר כזה בכלל? הדבר היחיד שאני מכיר זה בני יצ'אלאל. במקום לנהל דיונים דמיוניים בואו נתרכז בלצבוע את רחובות באדום בעוד ארבעה ימים |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
אושר גדול
720 הודעות |
נשלח - 07/02/2011 : 19:55:37
|
ינאי דרעי משחק באסי גלבוע מליגה א' צפון. |
 |
|
רגל עץ
2370 הודעות |
|
טוטח
641 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 00:11:17
|
המסקנה העיקרית היא שתהיו מחוברים היטב לליגה א'. יש שם קבוצות ממקומות שקשה להם לקבל ערים מרכזיות. |
 |
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 10:51:33
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אמיר גולה
מה ליגה א' קשורה אלינו? מה זה ליגה א'? יש דבר כזה בכלל? הדבר היחיד שאני מכיר זה בני יצ'אלאל. במקום לנהל דיונים דמיוניים בואו נתרכז בלצבוע את רחובות באדום בעוד ארבעה ימים
אני חושב שזה לא נכון לנקוט בגישה שאין שום דבר באופק מעבר ליום ששי הקרוב: אני אבוא למשחק נגד יצ'לאל אני אעודד בדרכי אני אדרבן חברים ואוהדים לבוא למשחק אני אפגש עם שני חברים שלי שאוהדים את יצ'לאל במשחק ואספר להם על הקסם שלנו אני אשב מרותק לכל מילה שתעלה בפורום ובאתרים השונים על המשחק ואני אסמוך על הצוות המקצועי שיעשה הכל כדי שנעלה ליגה.
כל זה לא מונע ממני ולא צריך למנוע מאף אחד לחשוב ולדון לאן דברים הולכים בקטמון בכלל, מה יהיה עם המקורית, מהי המתכונת הנכונה של קבוצות אוהדים
זה שמדברים על ליגה א' ועל העתיד זה לא מה שמשבש את העתיד - חוסר חשיבה על העתיד וחוסר תכנון יכול מאוד לשבש את העתיד שלנו |
ירון |
נערך על ידי - yarond ב-08/02/2011 10:52:37 |
 |
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 12:00:17
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי yarond אני חושב שזה לא נכון לנקוט בגישה שאין שום דבר באופק מעבר ליום ששי הקרוב: כל זה לא מונע ממני ולא צריך למנוע מאף אחד לחשוב ולדון לאן דברים הולכים בקטמון בכלל, מה יהיה עם המקורית, מהי המתכונת הנכונה של קבוצות אוהדים זה שמדברים על ליגה א' ועל העתיד זה לא מה שמשבש את העתיד - חוסר חשיבה על העתיד וחוסר תכנון יכול מאוד לשבש את העתיד שלנו
אני מסכים עם ירון,ובהחלט יש לי אי אלו מחשבות על יעדים, מטרות ודגשים בעונה הבאה. הקלישאה של עולם הכדורגל היא, כידוע, "חיים משבת לשבת". זו חשיבה לגיטימית, בבחינת "להרוג תורכי ולנוח". אולם החשיבה האסטרטגית לא פחות חשובה, ויש לה מקום, גם כעת. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 08/02/2011 : 13:50:56
|
התשובה שלי היא: 2 ו5 (כמובן ללא הקבלנים) לדעתי הפתרון בטווח הארוך הוא קיום קבוצה מקצוענית בשם הפועל ירושלים שנתמכת על ידי בעלים בדומה לשאר הקבוצות בליגת העל. הפועל ירושלים יכולה להיות הקבוצה ה5-7 בתקציבה, בגודל הקהל ובהישגים. בנוסף לה צריכה להיות קבוצה (למשל בשם הפועל קטמון) חובבנית הנמצאת בבעלות האוהדים, שמבינה שבתקציב של אוהדים בלבד לא יכולה להיות מקצועית ונמצאת במרכז הטבלה של ליגה א'.
ציטוט: נשלח במקור על ידי אושר גדול
הדילמה הזו תעמוד מולנו כל הימים.יש לדעתי כמה אפשרויות ולא ברור מה יותר טוב מבחינתנו: 1.לחפש ספונסר כבד נוסף או להעמיק את ההתחייבות של הספונסר הקיים. 2.לחפש רוכש פוטנציאלי ולתת לו כמעט חצי מהמלכות. 3.להרחיב את מעגל בעלי קטמון-האוהדים. 4.להסתפק בדבר במשמח שיש היום.מי אמר שחובה לעלות כל שנה ליגה. 5.לחבור לאקסית בכל מחיר. אני לא בטוח מה יותר טוב בשביל הקבוצה ובשביל האוהדים.וזה לא תמיד אותו דבר.אבל יש לנו עוד זמן לראות מה יקרה.אחרי ליגה א' יש ארצית ורק אחר כך לאומית.נראה איך הפועל ת"א כדורסל תתנהג אחרי שתעלה לליגת העל.
|
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
 |
|
מחשבות - כתבה של חברנו טל שורר מצוטטת בקביליו  |
|
|
|