| משתמש |
כתבה גדולה ב"הארץ" על קבוצות אוהדים  |
|
האחים מרילי
1358 הודעות |
נשלח - 28/12/2010 : 17:28:52
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי הסלע האדום כך שמעשית קבוצתכם מתקיימת ממעט אוהדים בשונה מאד מאיתנו,ובהקשר הזה קשה לי לקרוא לכם קבוצת אוהדים.
הייתי מאוד נזהר מקביעות כאלה. גם אצלנו האוהדים מימנו הרבה פחות מחצי כבר מהעונה הראשונה. לפי כל ההגדרות המקובלות קביליו היא בהחלט קבוצת אוהדים, וההתנשאות הזאת לא מתאימה. אני מקווה שבשנה הבאה נוכל ללמוד מהם איך קבוצת אוהדים יכולה להתקיים בלאומית |
נערך על ידי - האחים מרילי ב-28/12/2010 18:14:49 |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 28/12/2010 : 17:41:34
|
| אני כנראה משוחד, אבל הכי נהניתי לקרוא את מה ששיינפלדנו, ברעמנו ולררנו אמרו. נחמד שהארץ (שבדרך כלל אין שם אפילו תוצאות של ליגה א') מתייחסים לתופעה. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
 |
|
|
טוטח
641 הודעות |
נשלח - 28/12/2010 : 18:01:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי הסלע האדום
ציטוט: נשלח במקור על ידי טוטח
ציטוט: נשלח במקור על ידי הסלע האדום
הנתונים שם לא הכי מדויקים.למיטב ידיעתי בקביליו יפו התשלום להיות בעל זכות הוא חד פעמי ולא שנתי .כך שמאד קשה להגיד אפילו עכשיו שהם מתקיימים מכספי אוהדים. למעשה עד היום כ 475 איש רכשו שם זכות ב 3 שנים ואצלנו כ 2000 ב-4 שנים.בשיטה שלהם מן הסתם כבר לא היינו מתקיימים.
27 שלטים, מתוכם כ-20 של אוהדים. תכפול את זה במחיר ממוצע של 7000. מדי שנה. אוהד מפרסם מקדימה, אוהד מאחורה, אוהד על המכנסיים. מאחורה זה מפרסם. 400 מנויים, מכירת כרטיסים, כ-200 אלף בשנה. תרומות שמבוקשות מבעלי זכות כל קיץ, כ-50 אלף שקל. מכירת 30-40 זכויות מדי עונה. עוד 40 אלף. ערבי התרמה נוספים. אוהדים שתורמים למחלקת נוער במאות אלפי שקלים.
מכבי יפו חיה מאוהדים ב-75 אחוז מהכנסותיה. היתרה היא או מפרסמים או הקצבות (עיריה וטוטו). אין לנו אלטשולר-שחם או ארומה. את טיירק, הפרסום חזית, מחזיק אוהד מלונדון, שחקן עבר שלנו.
אוקיי.לא התנסחתי הכי טוב,אבל מדבריך נשמע מה שהתכוונתי ואמרתי עקום.יש לכם מעט אוהדים "כבדים " ששמים/תורמים הרבה כסף ואילו רוב האוהדים לא שמים כמעט כלום כדי להיות "בעלי" הקבוצה,הם תרמו פעם אחת ובזה הסתיים תפקידם.לכרטיסים ומנויים אינני מתייחס כי זה קיים בכל קבוצה.
כך שמעשית קבוצתכם מתקיימת ממעט אוהדים בשונה מאד מאיתנו,ובהקשר הזה קשה לי לקרוא לכם קבוצת אוהדים.
בוועד המנהל של הקבוצה יש תשעה חברים, כולם אוהדים. איש מהם לא ספונסר או בעל הון. הם נבחרים על ידי אוהדים. עכשיו תסביר לי האם המימון עושה את זה קבוצת אוהדים או הניהול? ואם לקבוצת אוהדים יש באר נפט וקבוצת כדורגל, אז היא לא קבוצת אוהדים? |
 |
|
|
Dr. Pangloss
23 הודעות |
נשלח - 28/12/2010 : 18:09:30
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום עולה
איך בדיוק אנחנו אמורים לגייס 4.5 מיליון ש"ח? או 11? אפשר להתנחם בזה שאנחנו רק בליגה ב' ולכן לא הרבה אנשים רוצים להשקיע 1000 ש"ח.
למעשה, הנתון של 4.5 מיליון או 11 מיליון הוא בכלל לא רלוונטי (חלק גדול מהסכומים שנזרקו בהקשר הזה מקורו בחסויות, בדמי שידור, בהתאחדות, בספונסרים, במרצ'נדייז, במכירת כרטיסים ובמקורות מימון שונים ומשונים). הנתון הרלוונטי היחיד הוא כמה כסף צריך בעלים של קבוצה להוציא מכיסו על מנת להחזיק קבוצת כדורגל. אנחנו, עמותת האוהדים, הבעלים של קבוצת הכדורגל הפועל קטמון ירושלים. אנחנו נצטרך להכניס את היד עמוק לכיס ולשים כמה כסף שצריך כדי להחזיק קבוצה. כן. זה מפחיד. לקחנו את גורלנו בידינו. אין מי שיקבל את ההחלטות בשבילנו. אבל אני עוד לא ראיתי שום נתון כלכלי שיגרום לי שלא להאמין שאנחנו מסוגלים. |
 |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 28/12/2010 : 18:53:58
|
מרילי וטוטח.אתם שמים דגש על חלקם של אוהדים בכסף ועל שיטת הניהול.אין ספק שאלו אלמנטים חשובים.אני שמתי דגש על כמות האוהדים המעורבת כספית בקבוצה "וקונים" שנה אחר שנה ע"י זה את זכותם ומעורבותם. שנה אחרי שנה ההנהלה שלנו שמה דגש על כמות בעלי המניות ומציבה רף כמותי ולא רק רף כלכלי בטענה שזה חובה כדי להיקרא קבוצת אוהדים.
סתם לאתגר האינטלקטואלי- לשיטתכם 500 אוהדים ששמים 1000 שקל שקול ל 50 אוהדים ששמים 10000 שקל?וזה שקול ל 5 אוהדים ששמים 100000 שקל ואולי כדי להקצין לאוהד אחד ששם חצי מיליון? כביכול בכל המקרים אוהדים שמו 500000 האם בכל המקרים התחושה דומה של קבוצת אוהדים? |
 |
|
|
avitemkin
447 הודעות |
נשלח - 29/12/2010 : 00:45:40
|
קצת סדר בנתונים.... 1. צריך להבדיל בין ליגות נמוכות (מצבנו עכשיו) לבין שתי הליגות המקצועיות, לאומית וליגת העל. את הליגות הנמוכות אנו מכירים היום (וככל הנראה הנהלת הקבוצה יודעת להסתדר היטב במציאות הזו). זה לא אומר שהכל וורוד, עובדה שעדיין מספר חברי העמותה עומד שבועות על 406, וחסרים לנו עוד 94 נרשמים, אבל אפשר להיות קצת אופטימיים ולקוות שנעמוד בתקציב. 2. למי ששנתו נודדת בלילה כאשר הוא חושב מה יקרה בעוד מספר שנים, כאשר נגיע לרמה של ליגה לאומית, או ליגת העל, ומאיפה נמצא מימון להשתתפות שלנו בליגת האלופות הנה העובדות הבסיסיות. כדי להיות חלק מליגה לאומית צריך הון עצמי בסיסי (לא רחוק מהתקציב שאנו מגייסים כבר עתה), ואותו ניתן למנף באמצעות תזרים מההתאחדות, טוטו, מרכז הפועל ומיני מקורות אחרים. יחד עם נותני חסות ולפעמים לטלווייזיה, ניתן לעמוד בתקציב. יש דרישות תקננויות לגבי תקצבי שחקנים וכו', אבל 90% מהקבוצות מתקיימות בדרך זו. אם אין חובות משנים קודמות, התזרחים מממן פעילות שוטפת, ואפשר לחיות חיים שקטים ובטוחים בליגה השנייה. 3. הצרות של הקבוצות מתחילות כאשר מגיעים אליה בעלים ש"רוצים לקפוץ כיתה". הם יוצרים התחייבויות גדולות, וכעבור זמן נוטשים ומשאירים מאחור הרס וחורבן (זו הסיבה למה סעיף ה-70% הוא אפילו רך מדי לטעמי). חובות משנים קודמות זו הקללה הכי גדולה שיכולה להיות לכל קבוצה, והם נוצרים בדרך כלל על ידי אותם "בעלי הון" שאמורים להיות המצילים אליהם מתגעגעים חלק מאיתנו. כמה קבוצות בישראל יש היום שנמצאות בצרות בגלל התהליך הזה? המון, רק שאת הפרט הזה לא מצאתי אצל שני התל אביבים האהבלים שכתבו את אותה כתבה מסכנה. 4. בסיס כלכלי ופיננסי איתן הוא תנאי להצלחת הקבוצה. זה אומר שלא מסתמכים על "גבירים" אלא על מה שיש לנו. זה כולל קבוצות נוער שמייצרים זרם של שחקנים (וזה מה אפשר להפועל ירושלים לשרוד אפילו את סאסיונה בתופה של כמעט 10 שנים עד שהיא קרסה). זה גם כולל מערך של סקאוטינג,תכנית עבודה מאד ברורה מראש, וגם קהילה מאד תומכת ומעורבת, שמושכת נותני חסויות. 5. הסיכום, לדעתי, הוא פשוט. שם המשחק הוא סבלנות. לא מנסים קיצורי דרך, בונים ובונים, ואם זה לוקח כמה שנים, זה מה שיחק. בעניין זה החשש שלי ממה שעלול להתרחש עם קביליו הוא די גדול. מבחינתי 2000 צופים שמחים נגד מועדון ספורט קרית גת, הם 2000 אוהדים שמחים, וסוף השבוע האחרון, בו חייכתי הרבה, התרחש כאשר אנו בליגה ב'. |
he will come to her in yellow stockings, and 'tis a colour she abhors, and cross-gartered, a fashion she detests;
|
 |
|
|
עדו האדום
273 הודעות |
נשלח - 29/12/2010 : 07:29:48
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רגל עץ
האם אפשר לקיים קבוצה במתכונת כזו גם בליגות הגבוהות? http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1206292.html הכתבה נוגעת בדיוק בנושא שעלה בימים האחרונים בהקשר לתקנון המתגבש שלנו.
הדיון הזה עדיין מוקדם. עבור הפועל ת"א הוא בהחלט רלוונטי אבל עבור קביליו ובטח עבורינו הוא מוקדם. קיבליו, לא רק שלא עלו לליגה א', הם כרגע די רחוקים מכך וכדאי להם להתעסק בעונה הזאת לפני שהם שוברים את הראש על תקציב הליגה הלאומית. לגבינו - אנחנו מאד רחוקים מה"בעיות האלו". בהנחה שנעלה לליגה א' - עם התקציב הנוכחי ועם הסגל הנוכחי, נהיה מועמדים להיות בצמרת ליגה א' בעונה הבאה כך שאין מה לדבר על מעבר לזה בשלב הזה. |
 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 29/12/2010 : 12:17:10
|
תגובה לדבריו של אבי 1)גילוי נאות-אבי היה גורו שלי בענייני כספים ,זה נגמר אחרי שבמשך 4 שנים בכל קיץ הוא מסביר לי שאוטוטו ס.א.ד.ר קורסת ..לא קורסת ולא נעליים. דברים נוספים לדבריו אם כי ידיעותיי בנושא שקולות לכל אחד אחר ומבוסס על הנחות 2)כולם מתעלמים מדבר אחד חשוב-כל שנה בתחילת השנה ,יש לנציגנו סכום זעום של הכנסות ,כי נניח יש 50 מניות וספונסר אחד אבל הרבה הוצאות וודאיות .העסק מתאזן איכשהו כי בצפי ההכנסות יש 500 בעלי מניות ועוד הרבה ספונסרים שיושגו בהמשך.בליגה עם בקרה זה לא עובד לספר מה תשיג בהמשך ,אלא אתה צריך לשים ערבויות/בטחונות כנגד זה.מי ישים את הערבויות האלו?הנציג בהנהלה??בשביל זה צריך הון וודאי 3)יש כאן קבוע דה לגיטמציה לבעלי הון מרושעים שמכניסים קבוצות לחובות.אני מניח שהדינמיקה היא קצת פחות מרושעת אלא הסנריו הזה.בתחילת השנה התקציב די מאוזן ,אבל באמצע העונה הקבוצה בסכנת ירידה(קרוב לעלייה).מכאן הסנריו הקבוע של פיטורי מאמן+החלפת שחקנים כושלים מתוך תקווה שזה הגרוש שחסר ללירה,ואז מתחיל החור בתקציב.במקרה הטוב אכן זה מביא לשינוי מקצועי,במקרה הרע יש עדיין כישלון מקצועי מה שמגדיל את החור בתקציב. דברים דומים קרו לנו כשנאלצנו להיפרד ממירו ,ויכלו לקרות שנה שעברה אלמלא מסיבת עלייה ומשחק עלייה ,ואני מוכן להתערב שזה מה שקורה בלחץ שנמצאת היום קביליו יפו (אלא אם כן יניב הגביר מחפה על הכל)
תכלס -אין לי בעייה עם השנאה לגבירים.יש לי הרבה בעייה עם ההתעלמות הטוטאלית מבעיות השיטה האחרת וכאילו היא המזור לכל הבעיות.בעיניי זה החלפה נאיבית של זה שלא רוצה(בעל ההון) לזה שלא יכול .
למזלנו(או שלא) כל זה עדיין רחוק מאיתנו-קודם לנצח את שדרות |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
נערך על ידי - קלי ב-29/12/2010 12:21:03 |
 |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 29/12/2010 : 12:45:25
|
בעלי ההון לא מרושעים - הם פשוט, כמו כולם, חושבים קודם כל על עצמם. זה סבבה כשעושים עסקים, זה מבאס כשזה משפיע לך על כל החיים בתור אוהד כדורגל שמושפע מהם.
הסכום הזעום בתחילת כל השנה הוא תוצאה של הדרך בה אנו פועלים ולא גזירת גורל. אם ההנהלה היתה מודיעה שהיא לא עולה על הדשא במחזור הראשון אם אין 400 בעלי מניות זה היה נראה אחרת. עובדה שיש קווים אדומים שכשצריך לעמוד בהם אז עומדים בהם. בשנה שעברה שרצקי אמר להביא את הכסף בישיבת סוף העונה והבאנו את הכסף. המנגנון כמובן רחוק מלהיות מושלם, בל זה יותר טכניקה מאשר עיקרון.
אני חושב שהעניין המהותי הוא לא אלה שלא רוצים לעומת אלה שלא יכולים, אלא אלה שזה לא מעניין אותם מהסיבות הנכונות (בעלי ההון) לעומת אלה שחושבים שהם לא יכולים (אוהדי הפועל מצולקים פוסט טראומה וכו') אבל בעצם הם כן יכולים (ולראיה החתימה החדשה של קלי והחוויה בשעריים).
בוא נדבר רק על עובדות, לא על דעות: 1. סאסי יונה לא הצליח 2. שותפות חלקית של אוהדים ואנשי עסקים לא הצליח, הביא עלינו את מירו וחובות שאנחנו עדיין גוררים. 3. ניהול אוהדים - חוץ מאשר העומס הלא סביר על חברי ההנהלה וזה שזה מקצר להם את החיים ועולה להם המון כסף ובבריאות, יחסית כן מצליח, טפו טפו טפו.
תמיד אפשר למכור את הקבוצה או לשתף אנשי עסקים: לא תמיד התהליך הזה הפיך.
והכתבה היא כתבה לא טובה, עם תמונות יפות ודיבורים מרגשים של הנציגים והאוהדים שלנו. פעם ראשונה בחיים שהארץ צינזרו טוקבק שלי, והוא היה הרבה יותר מתון מבדרך כלל.
|
אם תרצו אין זו אגדה
|
 |
|
|
חזום חזום
100 הודעות |
נשלח - 29/12/2010 : 14:01:15
|
אני מתקשה להבין את המשוואה לפיה השקעה של בעל הון בקבוצה חייבת להוביל לכך שהוא יקבל מניות בקבוצה.
איזה תועלת צומחת לאותו בעל הון מאחזקתו במניות הקבוצה?
אם הוא מבקש להשיג רווחים מאחזקה זו, אז אפשרות זו כלל אינה חוקית למיטב הבנתי. מה שמאוד חוקי ומאוד ריאלי זה שמישהו יבוא אליו בטענות על חובות שהוא יצר ויתבע אותו. סיכון לא מבוטל עבורו.
אם הוא מבקש לזכות בכבוד הנובע מבעלות על קבוצה (כבוד שהוא לרוב חרב פיפיות כשמתחילים השלטים "בעל בית, יא בן שרמוטה, הרסת את הכדורגל בפתח תקווה/עכו/מעלה יששכר") הרי אני בטוח שאנחנו נהיה מוכנים להצהיר על כך שהוא בעל הבית הלכה למעשה תחת כל עץ רענן ולתת לו את מבוקשו. אני די בטוח שגם נהיה מוכנים להצהיר שהוא בחור נאה בעל אישיות כובשת בכל מקום בו נידרש.
אם הוא מבקש שליטה ניהולית, השאלה היא מה מטרתה?
אם השליטה הזו מטרתה היא להביא את הקבוצה להישגים מקצועיים, אני מתקשה לראות את הערך המוסף הניהולי שהוא יביא, בהנחה שלא מדובר באדם בעל רקע בניהול ספורטיבי וממילא כל מעורבות בניהול יש לה עלות לא קטנה לאותו בעל הון.
אם המטרה היא פיקוח על ההתנהלות הכספית, אז אני בטוח שההסכם העתידי בין הצדדים יוכל לספק לו בטוחות שכספו ינוהל בצורה זהירה וכי כל החלטה מהותית תתבצע בקונצנזוס בין האוהדים לבעל ההון.
לאור כל זאת אני מתקשה לראותם סיבה שבעל ההון הסביר שאנחנו מחפשים ירצה לקבל שליטה על הקבוצה ואם הוא ירצה, יהא הדבר סימן בעינינו שהוא לא בעל ההון שאנחנו רוצים. |
 |
|
|
הסלע האדום
429 הודעות |
נשלח - 31/12/2010 : 19:36:01
|
| ובינתיים הדילמות האלו מתרחקות זמנית מקביליו יפו, שרחוקה 4 נקודות מהמקום הראשון ונפרדת מהמאמן שלה ,אולי קצת מאוחר מדי |
 |
|
כתבה גדולה ב"הארץ" על קבוצות אוהדים  |
|
|
|