| משתמש |
אבנים  |
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 04/10/2010 : 20:04:35
|
ככה זה נראה במקומות עם הרבה ילדים משועממים ואף מבוגר ביציע (לא רק במגזר, גם בכפר-יונה וקריית-גת). בהנחה שאנחנו גרים בביתר-לנד והמשטרה יוצאת ממגרשי הכדורגל, אולי זו לא הפעם האחרונה.
זה מין תהליך שחוזר על עצמו: בהתחלה המקומיים מופתעים מזה שיש אוהדים של קבוצה אחרת, מנסים לשחק לנו בתוף (או מתמרמרים על הרעש שאנחנו עושים), מנסים להתחרות איתנו בעידוד, ומתישהו מתחילים לעוף דברים באוויר.
דברים שאולי צריך לפעם הבאה: א. לפנות לאנשי הקבוצה המארחת בשנייה שדברים כאלה מתחילים, או שהערבוב בין הקהלים מתחיל להיות מעיק. הם יודעים לטפל בדברים האלה. מבוגר אחד ביציע היום, ולא הייתה רבע בעיה. ב. מצלמה באוויר. לא רק בשביל להפחיד את הילדים ולהביא הוכחות אח"כ. לקבוצות מגיע לאבד נקודות על זה. ג. אם כל זה לא עובד, במקרה קיצוני שווה לעצור את המשחק ואולי לרדת מהמגרש. זה פשוט לא משחק יותר כשאי אפשר לראות אותו.
|
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 04/10/2010 : 20:28:58
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי
ככה זה נראה במקומות עם הרבה ילדים משועממים ואף מבוגר ביציע (לא רק במגזר, גם בכפר-יונה וקריית-גת). בהנחה שאנחנו גרים בביתר-לנד והמשטרה יוצאת ממגרשי הכדורגל, אולי זו לא הפעם האחרונה.
זה מין תהליך שחוזר על עצמו: בהתחלה המקומיים מופתעים מזה שיש אוהדים של קבוצה אחרת, מנסים לשחק לנו בתוף (או מתמרמרים על הרעש שאנחנו עושים), מנסים להתחרות איתנו בעידוד, ומתישהו מתחילים לעוף דברים באוויר.
דברים שאולי צריך לפעם הבאה: א. לפנות לאנשי הקבוצה המארחת בשנייה שדברים כאלה מתחילים, או שהערבוב בין הקהלים מתחיל להיות מעיק. הם יודעים לטפל בדברים האלה. מבוגר אחד ביציע היום, ולא הייתה רבע בעיה. ב. מצלמה באוויר. לא רק בשביל להפחיד את הילדים ולהביא הוכחות אח"כ. לקבוצות מגיע לאבד נקודות על זה. ג. אם כל זה לא עובד, במקרה קיצוני שווה לעצור את המשחק ואולי לרדת מהמגרש. זה פשוט לא משחק יותר כשאי אפשר לראות אותו.
לדעתי היה מקום לתאום מוקדם עם אנשי הקבוצה. אולי כדאי לפעמים הבאות שנגיע לרהט. מצלמה זה רעיון טוב. אגב היו כמה מצלמות. מישהו צילם את האבנים? |
Hasta la Victoria Siempre |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 04/10/2010 : 21:17:36
|
לא יכולתי שלא להזכר במשפט המופלא הזה מהמערכון של הגשש על אוהד ביתר ושופט הכדורגל יהויכין פנדלוביץ: "חצץ, כבוד השופט, חצץ, את הבלוקים גמרנו שבוע שעבר נגד פתח תקווה." וברצינות: מדברי כפיר מלול בראיון ברדיו ירושלים עולה שאבנים נזרקו גם לכיוון הספסל של הקבוצה. מכיוון שגם חברי ההנהלה שישבו עם האוהדים חשו וראו את האבנים שנזרקו ביציע ואף התקשרו למשטרה המקומית, הדרך הראויה היא הגשת תלונה להתאחדות, כדי שהקבוצה הביתית תעמוד לדין. אלימות של אוהדים היא אחת מהעבירות שינתן לייחס לקבוצה לפי תקנון המשמעת. לדעתי, אסור לנו, כהפועל קטמון ומה שאנו רוצים לייצג בכדורגל הישראלי לעבור לסדר היום על מה שקרה היום. אמנם תלונה להתאחדות עשוי להיראות כמשהו "חנוני", אבל זו המסגרת לפעולה.
|
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
נערך על ידי - קטמון ותיק ב-04/10/2010 21:18:28 |
 |
|
|
Offside
806 הודעות |
נשלח - 04/10/2010 : 21:19:30
|
"כולה כמה אבנים, אף אחד לא נפגע, לא צריך לעשות מזה סיפור".
אחד המבוגרים בויכוח עם עמרי ואוריה.
גם אם היה מבוגר ביציע זה לא היה עוזר. וכשהמבוגרים מדברים ככה, אז הילדים מקבלים את זה כלגיטימציה לזרוק אבנים.
הפתרון לפעם הבאה: לדרוש מהמארחת להביא יותר סדרנים, ולהתקשר למשטרה כבר על האבן הראשונה שעפה. |
 |
|
|
אדיר
261 הודעות |
נשלח - 04/10/2010 : 22:24:38
|
| חוויתי את הזוועה. חובתנו המוסרית להתלונן על התנהגות כזאת של אוהדים. מעולם לא שמחתי כל-כך שמשחק נגמר. עוד רגע ואוהד היה חוטף אבן רצינית בראש ולא רק חצץ או בקבוק פלסטיק. |
"אין יאוש בעולם כלל" |
 |
|
|
אריה דיין
98 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 10:54:54
|
עד עכשיו ניסיתי להתאפק ולא להביע את דעתי על מה שאני קורא בשעות האחרונות בפורום. אבל אותו דחף שאינו בר-כיבוש שהביא אותי אתמול לרהט בעיצומו של יום עבודה מונע ממני עכשיו להמשיך ולהתאפק.
אני יודע שזה קשה - אבל בואו ננסה בכל זאת לראות את האירועים של אתמול בעיניהם של ילדי רהט.
בסיומו של עוד יום לימודים משעמם בבתי הספר חסרי הכול שמדינת ישראל הואילה לבנות להם, הגיעו כמה עשרות ילדים (המבוגרים מהם בני 12) למשחק כדורגל של קבוצתם. ביציע של המגרש הם מצאו מחזה משונה, שספק אם נתקלו בו אי פעם בעבר: כמה עשרות מבוגרים משונים, עם תופים ודגלים, ששרים שירים שהם לא מבינים. הם הבינו כמובן שמדובר באוהדי הקבוצה היריבה ובהחלט ייתכן שחלק מהם גם קלטו, כפי שאני קלטטתי בלי קושי, כמה מהערות המגעילות שחלק מהאורחים השמיעו על "המקום המגעיל שהגענו אליו", על כך שרהט היא "חממה לפשע" ועל הצורך "לשמור על קשר עין עם המכוניות".
במחצית הראשונה הילדים בכל זאת ישבו בשקט והסתכלו על האורחים המשונים מהצד, בתערובת של תמהון והתפעלות. במחצית השנייה החליטו לתת להם פייט ולהראות להם שגם הם יודעים לעודד את קבוצתם.
מה הילדים האלה (כזכור בני 10-12) עשו ומה אתם, מבוגרים נבונים מירושלים, ציפיתם שיעשו? הם בסך הכל התקבצו סביב הזרים-המשונים, נופפו בבקבוקים מלאים בחצץ, צעקו "יאללה רהט" ומדי פעם גם חטפו מכות קשות, במקל, ממבוגר מקומי שלבש אפודה של מאבטח. זה הכל. לא פוגרום, לא לינץ', לא צל של לינץ' ואפילו לא אווירה ממש-ממש עויינת. רק ילדים קטנים שלא ידעו איך להגיב על מחזה משונה שבו נתקלו לראשונה בחייהם.
הדבר החמור היחיד שקרא אתמול ברהט הוא התגובה של חלק מהאוהדים שלנו. בהמשך להתנשאות כלפי הבדווים ולחוסר האמפתיה המוחלט כלפי ילדים שחיים בזבל, קומץ אוהדים שלנו החליט להתנהג כעם-אדונים ולהתלונן במשטרה נגד הילדים. זה היה מגעיל, זה היה מיותר, זה בצדק עורר את כעסם של מנהלי הקבוצה המארחת וזה בצדק יעורר גם איבה ועויינות כלפינו גם בקרב קבוצות אחרות - ערביות ויהודיות כאחת.
אני רק מקווה שאף אחד בהנהלת קטמון אינו מתכוון להוסיף חטא על פשע ולהתייחס ברצינות להצעה להתלונן נגד צעירי רהט גם בהתאחדות לכדורגל. |
 |
|
|
החולצה האדומה
944 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 11:11:15
|
אריה, סלח לי, אבל הדיווח שלך ממש לא מדויק, בלשון המעטה. לא הייתה שום בעיה שהילדים יעמדו, ישירו וישתמשו בבקבוקים לתיפוף. עד כמה שזה היה מציק, אין עם זה בעיה. הבעיה התחילה כשהילדים זרקו חפצים ואבנים לעבר הקהל שלנו. יש דיווחים שאמרו שזרקו גם לעבר ספסל השחקנים, אבל שם לא הייתי. אני לא מתיימר להגיע לרהט ולתקן בשעתיים את העוולות שנעשו שם במשך שנים רבות בתחומי החינוך, הרווחה והתברואה. אני רוצה להגיע למגרש כדורגל, לראות כדורגל ולשיר. זהו. בשביל כזה דבר, הקבוצה המארחת צריכה לשכור מספיק סדרנים כדי לשמור על הסדר. לא אחד.
אני לא יודע אם אתה נפגעת מחפצים או אבנים. אני מאוד מקווה שלא. יחד עם זאת, אני ראיתי מספר אוהדים עם סימנים. אני לא רוצה שמישהו ירגיש מאוים להגיע למשחק של הקבוצה שלי. לא בבית ולא בחוץ. אי אפשר להגיד שזה שמשעמם להם, וזה שהמצב ברהט מחפיר הם תירוצים מתקבלים על הדעת להתנהגות כזאת שבאה בלי תגובה מצד הנהלת הקבוצה המארחת. |
"כל מעשי בני האדם בחלום יסודם ואל החלום ישובו..." (הרצל) בואו נמשיך לחלום |
 |
|
|
נדב
109 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 11:17:01
|
מה עניין שמיטה אצל הר סיני?
מצבם של הבדואיים בנגב הוא מזעזע. הילדים האלה גדלים בתנאים סביבתיים נוראיים, ואין ספק מבחינתי שמדינת ישראל אשמה בעניין הזה במידה רבה. כולי תקווה שהיא תשנה דרכיה ותיישם מדיניות אחרת כלפי אותו מגזר מוחלש ומקופח.
יחד עם זאת, זה לא מעניק שום הצדקה לאלימות במגרשי כדורגל. הדבר הזה צריך להיות מחוץ לתחום, ללא תלות בנסיבות כאלה ואחרות. מועדון הכדורגל צעירי רהט הייתה הקבוצה המאחרת אתמול. בנסיבות אלה הקבוצה היא האחראית על הסדר והתנהגות האוהדים במגרש. מרגע שהאחריות שלה היא צריכה לנקוט באמצעים המתאימים כדי למנוע את הפרת הסדר. ברגע שהיא לא עשתה כך היא לא מילאה חובתה והיא צריכה לתת את הדין על כך.
הזנחת המגזר הבדואי לא אמורה להתערב עם צפייה נעימה במשחק כדורגל. הדבר הללו לא קשורים אחד לשני והקישור בינהם הוא כזה שאסור לעשות. אוהד שנוסע לראות משחק כדורגל צריך לקבל את התנאים המינימלים בשביל לעשות זאת. זריקת חצץ ובקבוקים לא עונה על הקריטריון הזה.
עם ההשוואות והניסיון לאמץ את נקודת המבט של הקבוצה היריבה לא נגיע רחוק. לדוגמא: בוא ננסה להסתכל על משחק האליפות של הפועל ת"א בטדי. באים אוהדי ביטר, מהשכונות הכי קשות בירושלים ומחוצה לה, רואים את האשכנזים, האליטיסטית מצפון ת"א, מגיעים בג'יפים שלהם, עם הכסף שלהם ולוקחים להם אליפות מול העיניים. אז מה הפלא שהם קצת מפוצצים אותם מכות וקצת זורקים עליהם אבנים. האם גם את זה תוכל להצדיק?
אלימות במגרשי הכדורגל צריכה להיות מחוץ למשחק. כל אחד צריך לקחת אחריות על התחום שלו, והענישה צריך שתהיה קשה. אין שום מקום לגלות הבנה לשום גילוי של אלימות במגרשי הכדורגל, בלי קשר לנסיבות הגאו-פוליטיות, הדמוגרפיות ואחרות. |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 11:40:29
|
| אני הייתי במרכז הגוש המעודד וחטפתי לא מעט אבנים וגם בקבוק אחד. יחד עם זאת, לשניה לא הרגשתי מאויים, אלא יותר תחושה של חוסר נעימות. אבל אם מישהו נפגע, אין סיבה שלא להתלונן ולנסות לשפר את המצב. ומה שבטוח זה שלא היה מזיק אם היו עוד שני סדרנים במגרש שהיו יוצרים הפרדה פיזית בין הקהלים. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 16:51:15
|
| אריה, אני לא יודע איפה אתה עמדת, אבל באזור שלי עפו אבנים (שלא כולם היו חצץ), בקבוקים, פחיות, ובקבוקים שבורים! אבנים ושברי זכוכיות זה לא קונץ של ילד קטן. אם היה מדובר באוהדי בית"ר היית עובר על זה בשתיקה? כשאוהדים של הקבוצה יוצאים עם סימנים כחולים בגוף, זה כבר לא מצחיק. אין שום סיבה שאנחנו נצטרך לצאת ממגרש כדורגל בליווי משטרה |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
|
גלעד
921 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 19:38:41
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אריה דיין
עד עכשיו ניסיתי להתאפק ולא להביע את דעתי על מה שאני קורא בשעות האחרונות בפורום. אבל אותו דחף שאינו בר-כיבוש שהביא אותי אתמול לרהט בעיצומו של יום עבודה מונע ממני עכשיו להמשיך ולהתאפק.
אני יודע שזה קשה - אבל בואו ננסה בכל זאת לראות את האירועים של אתמול בעיניהם של ילדי רהט.
בסיומו של עוד יום לימודים משעמם בבתי הספר חסרי הכול שמדינת ישראל הואילה לבנות להם, הגיעו כמה עשרות ילדים (המבוגרים מהם בני 12) למשחק כדורגל של קבוצתם. ביציע של המגרש הם מצאו מחזה משונה, שספק אם נתקלו בו אי פעם בעבר: כמה עשרות מבוגרים משונים, עם תופים ודגלים, ששרים שירים שהם לא מבינים. הם הבינו כמובן שמדובר באוהדי הקבוצה היריבה ובהחלט ייתכן שחלק מהם גם קלטו, כפי שאני קלטטתי בלי קושי, כמה מהערות המגעילות שחלק מהאורחים השמיעו על "המקום המגעיל שהגענו אליו", על כך שרהט היא "חממה לפשע" ועל הצורך "לשמור על קשר עין עם המכוניות".
במחצית הראשונה הילדים בכל זאת ישבו בשקט והסתכלו על האורחים המשונים מהצד, בתערובת של תמהון והתפעלות. במחצית השנייה החליטו לתת להם פייט ולהראות להם שגם הם יודעים לעודד את קבוצתם.
מה הילדים האלה (כזכור בני 10-12) עשו ומה אתם, מבוגרים נבונים מירושלים, ציפיתם שיעשו? הם בסך הכל התקבצו סביב הזרים-המשונים, נופפו בבקבוקים מלאים בחצץ, צעקו "יאללה רהט" ומדי פעם גם חטפו מכות קשות, במקל, ממבוגר מקומי שלבש אפודה של מאבטח. זה הכל. לא פוגרום, לא לינץ', לא צל של לינץ' ואפילו לא אווירה ממש-ממש עויינת. רק ילדים קטנים שלא ידעו איך להגיב על מחזה משונה שבו נתקלו לראשונה בחייהם.
הדבר החמור היחיד שקרא אתמול ברהט הוא התגובה של חלק מהאוהדים שלנו. בהמשך להתנשאות כלפי הבדווים ולחוסר האמפתיה המוחלט כלפי ילדים שחיים בזבל, קומץ אוהדים שלנו החליט להתנהג כעם-אדונים ולהתלונן במשטרה נגד הילדים. זה היה מגעיל, זה היה מיותר, זה בצדק עורר את כעסם של מנהלי הקבוצה המארחת וזה בצדק יעורר גם איבה ועויינות כלפינו גם בקרב קבוצות אחרות - ערביות ויהודיות כאחת.
אני רק מקווה שאף אחד בהנהלת קטמון אינו מתכוון להוסיף חטא על פשע ולהתייחס ברצינות להצעה להתלונן נגד צעירי רהט גם בהתאחדות לכדורגל.
עד הפיסקה האחרונה התיאור שלך הוא די הוגן. משם והלאה - מופרך. לא יודע מה בתגובה של אוהדינו כל-כך הרתיח אותך. גם אם פה ושם אולי קלטת איזה הערה צינית של הומור שחור, אף אחד מאוהדינו, לא תקף פיזית או מילולית, לא התלהם ולא סיפק אף תירוץ לאלימות כלפיו. כמו שאמרו אחרים, הקבוצה המארחת אמונה על האבטחה, והחל מהשנה ללא נוכחות משטרה ביציע (עדיין לא מבין למה לא הייתה משטרה מחוץ למגרש...). ע"י מספר פעולות פשוטות היו יכולים למנוע את כל מה שהיה. לדוגמא לדאוג למספר סדרנים ביציע (ולא על הדשא) שידאגו להפרדה בין הקהלים. לדוגמא להשתמש במערכת הכריזה כדי להרגיע את הילדים המשועממים ולבקש מהם להפסיק, או לבקש מהחבר'ה היותר מבוגרים להרגיע את העניינים. בסופו של דבר אנשי רהט מכירים יותר טוב מכולם את המציאות שבה הם חיים. זה היה אינטרס שלהם ואחריות שלהם שלא תיזרק אפילו אבן אחת, והיו יכולים להתאמץ קצת יותר כדי שזה יקרה.
|
Hasta la Victoria Siempre |
 |
|
|
יוגי
241 הודעות |
נשלח - 05/10/2010 : 22:08:41
|
אנחנו עשינו אין ספור טעויות. על כל אבן שנזרקה היינו צריכים להגיב בסלע לכיוון הילדים, על כל אוהד שנפגע היינו צריכים לפוצץ במכות ילד. לא צריך להתלונן לא למשטרה, לא להתאחדות ולא לאו"ם, פשוט פעם הבאה להגיע לרהט עם בקבוקי תבערה, לומים ופצצות זרחן.
אבל זו הבעיה החמורה ביותר שיש לנו - היעדר זורעה אלימה. |
נערך על ידי - יוגי ב-05/10/2010 22:15:21 |
 |
|
|
עילי
139 הודעות |
נשלח - 07/10/2010 : 01:25:06
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי יוגי
אנחנו עשינו אין ספור טעויות. על כל אבן שנזרקה היינו צריכים להגיב בסלע לכיוון הילדים, על כל אוהד שנפגע היינו צריכים לפוצץ במכות ילד. לא צריך להתלונן לא למשטרה, לא להתאחדות ולא לאו"ם, פשוט פעם הבאה להגיע לרהט עם בקבוקי תבערה, לומים ופצצות זרחן.
אבל זו הבעיה החמורה ביותר שיש לנו - היעדר זורעה אלימה.
LIKE! אחרי 4 חודש בחברון הבנתי שאין עם מי לדבר...וכשזורקים עלייך אבנים רק כוח עובד |
 |
|
|
הדוב האדום
513 הודעות |
נשלח - 07/10/2010 : 14:43:14
|
אוי לעיניים!
|
 |
|
|
nadavlev
206 הודעות |
נשלח - 07/10/2010 : 14:57:10
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עילי
[quote]נשלח במקור על ידי יוגי
|
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 07/10/2010 : 21:12:00
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עילי
ציטוט: נשלח במקור על ידי יוגי
LIKE! אחרי 4 חודש בחברון הבנתי שאין עם מי לדבר...וכשזורקים עלייך אבנים רק כוח עובד
גם לא בצחוק אחי |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
אבנים  |
|
|
|