| משתמש |
על אוהדים ושחקנים  |
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 29/09/2010 : 18:51:10
|
למעטים שהגיעו למשחק היום הזדמנה שיחה ארוכה על כדורגל עם דן רומן. בן-אדם נדיר, כבוד גדול אם יום אחד הוא ישתלב במערכת שלנו.
הוא אמר כל מיני דברים, אני אציג (פחות אותו יותר) דבר אחד, מהפכני משהו, על הקשר בין אוהדים ושחקנים:
כל שחקן שעולה למגרש רוצה לנצח. הוא רוצה שיראו אותו, אבל הוא לא באמת צריך את הקהל שיזכיר לו שצריך לנצח. שחקן לא צריך לשחק בשביל הקהל. הוא צריך למחוא לקהל כפיים בתחילת המשחק ובסופו, אבל בין לבין לשחק רק בשביל עצמו ובשביל שאר השחקנים. שחקן שדוחפים לו לראש שהוא חייב כך וכך לקהל (נשמע מוכר?), הוא שחקן בלופ תמידי של לחץ ואשמה, שקשה לו להנות מהמשחק. לעומתו, שחקן שמשחק בשביל עצמו ונהנה הוא שחקן טוב בהרבה. תשוו את זה עם עבודה שעושים כי זה כיף, ועבודה שעושים כי חייבים.
נראה לי יש לנו מה לחשוב בסוגייה הזו.
|
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
נערך על ידי - מחאיי ב-29/09/2010 18:53:32 |
|
|
Offside
806 הודעות |
נשלח - 29/09/2010 : 19:55:34
|
זה היה אחד הדיונים היותר מעניינים שיצא לי להיות חלק מהם. דיבר גם על כל מיני טעויות שעושים בקבוצות נוער, דברים שנשמעים ברורים מאליו, אבל לפעמים רק כששומעים את זה מאחד שבאמת מכיר את הנושא קולטים איזה טעויות עושים פה (זה שמלמדים שחקנים להעיף כדור כדי להמנע מטעויות שיגרמו לאיבודים, מה שגורם לזה שכשהשחקנים עולים לבוגרים מה שהם יודעים לעשות במקרה של לחץ זה להעיף כדור, במקום שבקבוצות הנוער יתנו להם להתמודד עם לחץ על הכדור, לטעות ולתקן, כדי שידעו לעשות גם דברים נוספים מאשר סתם להעיף כדור).
הנושא המרכזי באמת היה מאוד מעניין. מעניין במיוחד לשמוע את זה מהצד של הכדורגלן. אחת המסקנות העיקריות שאני קיבלתי מהדיון הזה היא שהנהלה של קבוצה צריכה להתעסק בעניינים מקצועיים נטו, ובמקביל שיהיו בתוך ההנהלה אנשים שאחראים לקשר עם האוהדים, כדי ליצור שילוב עד כמה שאפשר בלי שזה יזלוג לתוך העניינים המקצועיים. פשוט צריך להפריד. |
 |
|
|
fego7
70 הודעות |
נשלח - 29/09/2010 : 22:57:32
|
דן רומן נכח היום במשחק הנערים?
שחקן גדול,הלוואי עוד נראה אותו שוב בהפועל |
 |
|
|
שלומי מלכה
689 הודעות |
נשלח - 30/09/2010 : 09:35:54
|
דן רומן שחקן גדול. ענק. בן אדם נהדר. אני מאוד אוהב אותו.
דן רומן, בכל פעם שהוחלף על ידי מי ממאמני הקבוצה, לא שכח לעשות יד לקהל.
אז לא כל דבר שדן רומן אומר זה אורים ותומים. עדיף שיתקשר לחבר שלו שיינפלד וישאל אותו איפה לחתום. ששיינפלד יגיד לו פה ופה, יתנו לו חולצה מספר 10 ויאללה.
ואגב יד לקהל: זוכרים את השוער המרוקני מהפנדל ההוא? אז הוא ממשיך לככב. ולא משנה מה קורה, שימו לב ליד לקהל כשהוא יורד מהמגרש. גם אותו להחתים. http://www.youtube.com/watch?v=IBPrqJ7xUjs
|
 |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 30/09/2010 : 11:45:25
|
דן רומן הוא אחד הבודדים בתחום הזה שבאמת חושב על כדורגל. זה כל כך מרענן לשמוע מישהו מדבר ככה, עד שאתה מבין על דרך השלילה איך הכל מתנהל כאן בדרך כלל. בכלל, זה מרתק לדבר עם כדורגלנים בשיחה נטולת קלישאות או ליקוקים הדדיים, כי פתאום מתחוור שהתחום הזה, שנקרא כדורגל מקצועני, מכיל הכלאה משונה מאד. מצד אחד, שחקנים. בעיני עצמם, בצדק, הם פרפומרים: אנשים שמתאמנים הרבה וברצינות על שיפור היכולת והכשרון המיוחד שלהם ומופיעים לפני קהל. מצד שני, אנחנו, אוהדי כדורגל, כמעט אנטי קהל רגיל. מחוייבים לחלוטין, מרגישים הזדהות עמוקה וארוכת שנים, מתקימים לפני ואחרי כל פרפורמר כזה. הם רוצים לשחק מתוך הרצון שלהם להופיע, אנחנו רוצים שיישחקו בשבילנו או בשביל המועדון, לכל אחד מהצדדים יש עולם אחר לחלוטין שנקרא כדורגל, עם דגשים אחרים, זכרונות אחרים, הכל. מוזר.
ובעניין חשוב יותר: הפועל קטמון ירושלים חייבת את האיש הזה אצלה. כאשר את התרומה הכי גדולה שלו הוא ייתן לדעתי כמקים בית ספר לכדורגל בבוא היום. |
נערך על ידי - בלאש ביקו ב-30/09/2010 11:45:48 |
 |
|
|
orky
714 הודעות |
נשלח - 30/09/2010 : 13:00:39
|
חברה - דן עדיין שווה קצת יותר מקטמון, אל תפילו אותו אלינו..
לא חדש ולא מפתיע - דן הוא לא בדיוק מהחומק שממנו קורצו כדורגלנים - מקווה שלא ייפגעו אבל הוא קצת יותר מזה.. |
 |
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 30/09/2010 : 14:08:20
|
שחקן גדול ובן אדם ענק.
אני מקווה בשבילו שיקח עוד כמה שנים עד שהוא יבוא אלינו. |
 |
|
|
החולצה האדומה
944 הודעות |
|
|
גאסטון
129 הודעות |
|
|
lili
57 הודעות |
נשלח - 30/09/2010 : 15:36:51
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי גאסטון
אשכנזי מניאק. חננה מהליד"ה, כמו מדלולה. קחו אצבע אחת מהמשולשת שהוא מפנה אליכם ובצעו לפי הסרטון:
http://www.youtube.com/watch?v=mGbgINjjTQ9
סרטון יפה, גאסטון. מעניין כמה עבדת עליו, לבדך, או אולי עם שוסטר, מתנחם רק בידיעה שאתה עושה משהו עם יופי. ואז- בום! רק 13,000 צפיות. נתת שם קליט, השקעת בבימוי ובתאורה, והם? לא יודעים להעריך יופי. אתה מאשים את הסאונד, בינך לבינך, כי הגניחות השקטות, המיוסרות, הן אוונגרד. אך בלעדיהן, מה הטעם? לעזאזל, מה הטעם?! |
מתחת לכל גוף שוכנת מאסה. |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 01/10/2010 : 18:11:30
|
אני מת על דן רומן, וחושב שתמיד שווה לחשוב לעומק על נושא האהדה. יחד עם זאת, ניראה לי שהתיאוריה שלו טיפה פשטנית מידי. אני בטוח שהיא עובדת במקרה שלו, אבל ניראה לי שזה אינדיוידואלי. יש שחקנים שצריכים את הקשר עם הקהל, והלחץ מהקהל רק מדרבן אותם. אחרת איך תסבירו ששחקנים לא אוהבים לשחק במשחקים ללא קהל? בנוסף, לא ברור לי למה הוא טוען שצריך לשחק בשביל השחקנים והקבוצה. האם אז אין לחץ? האם שחקן שמשחק גרוע לא מאכזב את חבריו וחבריו לקבוצה לא מפעילים עליו לחץ, לא פחות ואולי גם יותר מהקהל?
זה נכון ששחקן שנהנה הוא שחקן הרבה יותר טוב, אבל לדעתי לכל שחקן יש את הדברים האחרים שגורמים לו הנאה.
ולסיום, גם אני אשמח עם דן יחזור להפועל ביום מן הימים. שחקן עם אופי כזה הוא נכס לכל קבוצה, קל וחומר שמדובר בקבוצה שהוא אוהד. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
Offside
806 הודעות |
נשלח - 01/10/2010 : 18:55:45
|
העניין הזה ששחקנים לא אוהבים לשחק כשאין קהל גם עלה במהלך הדיון. זה פחות קשור לעניין הקשר של שחקנים לקהל, ויותר לעניין שהשחקנים הם פרפורמרים, ורוצים שיהיה קהל שיראה אותם כשהם משחקים. וכששחקן משחק והקהל מעודד אותו, זה כמובן לטובת השחקן.
אני חושב שהמסר שהוא ניסה להעביר בעניין של "לשחק בשביל עצמו והקבוצה ולא בשביל הקהל", זה שאם השחקן משחק בשביל עצמו והקבוצה, אז כמובן שהוא עלול לאכזב את עצמו ואת חבריו לקבוצה, וסביר להניח שמחשבה כזו יכולה להלחיץ, אבל אם מכניסים לו לראש שהוא משחק בשביל הקהל, אז הוא מתחיל לחשוב במונחים של לאכזב אלפי אנשים, וזה הרבה יותר מלחיץ. |
 |
|
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 02/10/2010 : 06:28:08
|
עם כל הדברים המדהימים שיש בקטמון יש דבר אחד שקשה לי איתו ואני שמח שדן רומן נגע בו. אני לא אוהב את התחושה שהקהל נמצא ב"השחקנים חייבים לי". שחקנים בקטמון נמדדים לא על פי כמה הם טובים או קבוצתיים אלא כמה הם מתחנפים לקהל. שחקן יכול להיות גרוע, אגואיסט וטיפש אבל אם הוא מסתחבק עם הקהל, רץ אליהם למחוא כפיים אחרי המשחק, מדבר איתם וכדומה אז הוא הופך לשחקן חביב. לעומת זאת שחקן קבוצתי וטוב שלא מתחנף הופך להיות "אשם". זו גישה ילדותית שלנו ונסיון לזכות באבק כוכבים. זה לקחת את המושג של קבוצת אוהדים ולעשות לו עיוות. אולי יחד עם הדברים של רומן נוכל קצת לשנות זאת. קבוצה הפסידה והשחקנים בדכאון - אל תדרשו מהם לבוא למחוא לנו כפיים, תנו להם להיות קצת בדכאון. שחקן שם גול - שילך לברך את מי שמסר לו, לא חייבים לבוא לקהל. ובעיקר אל תשפטו שחקנים על פי היחס שלהם אלינו, שפטו אותם על פי היחס שלהם לקבוצה שלהם. |
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
 |
|
|
אמיר גולה
1289 הודעות |
נשלח - 02/10/2010 : 12:37:15
|
| אין שום דרישה מהשחקן להתחנף לאוהדים, ברור לי שאני רוצה ששחקן שכובש ירוץ קודם לחבר שבישל לו כדי להודות, ולא לאוהדים, או למי שמשלם לו את המשכורת. אבל הבעיה מתחילה כשקבוצה מפסידה והשחקן לא בדיכאון. כבר חווינו שחקנים שההפסד לא השפיע במעט על המצב רוח שלהם, פשוט כי לא אכפת להם מהקבוצה. אם אני כאוהד נוסע לכל חור, וגם כשהקבוצה משחקת גרוע אני ממשיך לתמוך ולעודד (למרות שזה מבאס אותי) אז אני מצפה שהשחקנים, גם אם הם הפסידו ובבאסה יבואו לתמוך ולעודד אותי. אני לא דורש מהשחקנים בקבוצה לשחק כמו ברצלונה ולנצח כל משחק, אני דורש שיראו רצון ומחוייבות. אם אני אראה ששחקן משחק בשביל הקבוצה (לא בשבילי. אני חלק מהקבוצה, כמו שהמאמן, היו"ר ושאר השחקנים בקבוצה הם רק חלק ממשהו גדול יותר) אני אמשיך לתמוך בו, אבל אני גם מצפה ממנו שיבוא להודות לי, וילך לעודד את החברים בקבוצה, ולעזור להם לשחק טוב יותר במשחק הבא. דווקא בגלל שהאוהדים הם חלק כל כך חשוב מהקבוצה לטעמי (וזה בכל קבוצה, לא רק בקבוצה אוהדים) אז הכל זה חלק מאותה משוואה. שחקן שלא מפרגן לאוהדים, הוא שחקן שלא מפרגן לחברים שלו |
אמיר גולה, חף מפשע, לא לקח סמים |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 02/10/2010 : 12:46:51
|
היחס בין השחקנים לאוהדים הוא נושא מורכב מידי בשביל לסכם אותו בהודעה אחת או אפילו בכמה הודעות. לכל אחד יש את השחקנים שהוא מחבב יותר ופחות, ולא תמיד יש לזה סיבה ברורה. לי אישית אין בעיה עם שחקנים שמתחנפים לקהל, וגם לא עם כאלו שלא, ולא זה מה שקובע את מידת האהדה שלי לשחקן זה או אחר. בנוסף, צריך להבדיל בין שחקן שמתחנף לקהל בתור הצגה, לבין כאלו שבאמת מרגישים צורך לקשר עם הקהל.
בכל מקרה, אני לא בעד קשרים קרובים מידי בין אוהדים לשחקנים. אין לי מספרי טלפון של אף שחקן, ואני גם לא מוסיף אותם בפייסבוק (להוציא מקרים מאוד נדירים) ולא מסתחבק איתם. ועדיין, כמובן, יש שחקנים שאני מחבב יותר מהאחרים ויותר שמח לראות אותם משחקים. וזה לא קשור בהכרח ליכולת המקצועית שלהם, או למידת החנפנות שלהם, וגם לא ליחס שלהם לקבוצה. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
אלי בן רימוז
301 הודעות |
נשלח - 02/10/2010 : 20:00:05
|
אני לא חושב שהשחקן צריך להודות לקהל. זה ממש עיוות של מערכת היחסים בין קהל לקבוצה. זה בהחלט יפה שהקבוצה מגיעה לאחר המשחק ומוחאת כפיים לאוהדים, אבל אם הם לא עושים זאת זה בסדר גמור ולא צריך לחשוב שמשהו במקרה כזה לא בסדר. כשאני נוסע לחור ומעודד, אני עושה זאת כי הפועל קטמון זה התחביב שלי. זו לא עבודה ואני לא חייב. העובדה שאני מזוכיסט ונהנה לסבול רק מחזקת את הזהות שלי כאוהד קטמון. אף אחד לא חייב לי שום דבר על זה שהתחביב שלי זה לבוא לראות משחק כדורגל בליגה ב' ובוודאי שאף שחקן לא צריך להודות לי. גם לפולניות שלי יש גבול. |
החיים הם כמו גויאבה - כחולים עם עין אחת וזנב. |
 |
|
על אוהדים ושחקנים  |
|
|
|