ס ק י ר ת נ ו ש א |
חיים ברעם |
נשלח - 03/07/2015 : 19:40:56 טקטיקה חיים ברעם
אדום זה יפה
ביום חמישי שעבר חזרתי הביתה מאוחר מהלוויה של חבר קרוב, ורצתי לטלוויזיה כדי לקבל תשובה על השאלה עתיקת היומין המלווה אותי כל חיי: חיים, מה יהיה עם הפועל? מיד נוכחתי לדעת שהפועל אילת מובילה, וכל הפרנויות הישנות הפציעו להן מתחת לפני השטח, והשמיעו יבבה הדומה מאוד לקינה. אלא שהפעם הבאתי מזל לאדומים: עד שסיימתי להכין לי קפה שחור, הפועל ירתה בכל התותחים ובלמה את מאמצי היריבה הסימפטית. כך נדלקה לה ביציעים חגיגה עצומה ונפלאה ששיאה היה קבלת הפנים היפה לאילת המובסת. ראיתי ביציעים ידידים ותיקים רבים, בעיקר אוהדי קטמון אבל גם נאמני הפועל הוותיקה. אפילו הפוליטיקאים לא הפריעו לי הפעם. הכול היה יפה, אנושי, נוגע ללב ומלהיב. כדרכי במקרים כאלה שכחתי שאני לא אוהב במיוחד כדורסל. למי זה משנה? הרבה מידידיי שמחו, ממש יצאו מגדרם, ואני עלצתי איתם. חרף ההתעקשות על "ירושלים" כולם יודעים שמדובר באגודת הפועל, האדום שטף לא רק את העיניים אלא גם את הלב ואת התודעה. נהניתי לראות את עדי גורדון, עומד בשקט בפינה צדדית, אבל עיניו נוצצות מהתרגשות. בביקורי היחיד אי-פעם ביד אליהו ראיתי אותו מנצח את מכבי תל-אביב בגמר הגביע. זה היה הישג נהדר, שפיצה את האדומים על כישלונות רבים בעבר. מאז נצרתי בזיכרוני את עמיתיי הרבים מתל-אביב, שראו אותי בשערי יד אליהו ודיברו בהתנשאות המכביסטית הרגילה על כך שאין לנו שמץ של סיכוי. שמחתי לראות את אורי אלון מנצח על החגיגות. יש לו שורשים בהוויה שלנו. סבו, משה אלון, עבד עם אבי במזכירות מועצת פועלי ירושלים ואני זוכר אותו כאיש נחמד ונעים הליכות. הפועל זקוקה לאנשים כמו אלון גם בכדורגל. אלפי האוהדים באדום הפגינו הפעם עוצמה ושמחת חיים, ולא התנצלו על עצם קיומם. זה היה הלוך רוח של מנצחים ולכולם היה ברור שהניצחון הוא גם על מכבי תל-אביב, שהודחה מאירוע הגמר על ידי אילת הצנועה. מכבי עוד תזכה בתארים רבים, אבל המעצמה האדומה ממזרח תהיה אתגר קבוע בשנים הקרובות. השמחה הגלויה של אוהדי הכדורסל שאינם מכביסטים הדהימה עיתונאים רבים ברחבי הארץ. הענף היה זקוק לכוח חלופי, והמונופול הקבוע של אנשי מכבי שִעמם אוהדים רבים. שמעון מזרחי השתוקק בכל לבו לנטרל כל יריבה כמעט בכל מחיר, אבל העידן שלו מסתיים והולך וגם הצלחות עתידיות יהיו רק שירת הברבור. נדמה לי שהגיע הזמן להפסיק לקלל אותו ביציעים; השנאה הנוראה כלפיו הייתה נִשקם של המנוצחים, ואיננה ראויה לרפרטואר של המנצחים. יש לקוות שגם אילת תצליח בעתיד ואולי גם הפועל תל-אביב ומכבי חיפה. כך יהפוך ענף הכדורסל למושך יותר. לא הייתי בהיכל בארנה, אבל חשתי היטב את חדוות הניצחון. ימים טובים באים לספורט האדום בעירנו. חיים ברעם
|
15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
עוגן ק. |
נשלח - 06/07/2015 : 18:21:01 תיקון קטן, כבר כמעט 2000 ילדים יש בהפועל, הודות לתמיכה של קבוצת אלון שגדלה השנה. תארו לכם שכל אחד מה 2000 האלה מזמין כוס של חצי של בירה שפירא. חתיכת כוח קניה.. |
רבי מאיר |
נשלח - 06/07/2015 : 17:51:45 עגלה תודה על ההסבר. רק להבהרה, לא טענתי שמחלקת הנוער מכניסה כסף לבוגרת. רק טענתי שהגודל מתורגם לכסף למחלקת הנוער. או כמו שאמרת: "עמותת הנוער של הפועל היא גוף עצום שמחזיק 1500 ילדים ומתנהל בתקציבים בסדרי גודל של קבוצת קטנה בליגה לאומית בכדורגל" |
עגלה |
נשלח - 06/07/2015 : 17:42:35 מבלי להכנס להתפלפלויות האחרות (לגמרי מבסוט על מחיר הבירה בסירא!) רק לגבי קבוצות הנוער בכדורסל: צריך לזכור שמדובר בשני גופים נפרדים לחלוטין. הנוער מתנהל באמצעות עמותה, הדומה בגופה לעמותה שנהלה את הבוגרת עד ימי גאידמק. לעמותה תקציב משלה , הנהלה משלה ואינה שייכת בהכרח לקבוצה הבוגרת. עיקר התקצוב בנוער מגיע ישירות מהתשלומים של השחקנים לקבוצות (ומדובר בסכום נכבד של כמה מאות שקלים בחודש) ויתרת התקצוב מגיעה מתרומות. בין השאר תרומה קטנה יחסית אך מכובדת של קבוצת אלון. מלבד סמל אחיד ושיתוף פעולה אין יותר מדי בין הקבוצה הצעירה והקבוצה הבוגרת - וצריך להודות האשמה בכך היא לא רק בשני הגופים השונים אלא גם במבנה הכדורסל בישראל בפרט ובאירופה ככלל - אין כמעט שום משמעות לגידול מוצלח של שחקני נוער דווקא במועדון שלך. איפשהו במהלך הדיון עלתה טענה כאילו קבוצת הנוער מכניסה כסף לבוגרת - אני מסופק מתי ואם בכלל זה קרה (במועדון כלשהו בישראל - לא רק בהפועל), בניגוד מוחלט לנעשה בכדורגל. העניין היחידי שמעסיק את הקבוצה הבוגרת בעמותת הנוער היא התקווה שאולי יתפתח שחקן בית שהאוהדים יוכלו להתחבר אליו, ואולי גם רצון לתרום בחזרה לעיר (וצריך לומר - גם להרוויח מנויים). עמותת הנוער של הפועל היא גוף עצום שמחזיק 1500 ילדים ומתנהל בתקציבים בסדרי גודל של קבוצת קטנה בליגה לאומית בכדורגל (ודאי בכדורסל).
|
רבי מאיר |
נשלח - 06/07/2015 : 16:44:27 ציטוט: נשלח במקור על ידי עוגן ק.
אז ככה.. יש פה שני נושאים. אחד הביקורת המוזרה שלך על הפועל כמונופול שחוסם שחקנים, והשניה שאתה מעלה עכשיו - מיעוט השחקנים (מקבוצות העלית ובכלל) שהפועל מעלה לבוגרים ולליגת העל, ביקורת שנאמרה בהקשר של ההנהלה החדשה ולכן היא מופרכת ברמות שלא תאומננה.. ולכן אני חוזר ושואל מה הקטע???? קשה לפרגן להנהלה חדשה שבאה ומצהירה על מחויבות לנוער ומוכיחה את זה בפועל בפרוייקטים חינוכיים חדשים וגם בהשקעה מקצועית מוגברת בשחקני העתיד??? האם יש מישהו שמצפה שהפועל תקים סניף ביתר בעיר כדי לתת יותר אופציות לשחקנים שאולי מתפספסים???
דבר ראשון, אכן עיקר הביקורת מופנית למחלקת הנוער ולא להנהלה החדשה. הביקורת על ההנהלה החדשה היא, שבמקום לשנות את צורת ההתנהלות של מחלקת הנוער ולהביא את הרוח החדשה שלהם, הם תומכים באותה התנהלות ישנה במחלקת הנוער. ובנוגע לביקורת המוזרה שלי על המחלקה. אז כן, המחלקה היא מונופול. אבל גם מונופול טיפשי כי הוא לא מרויח מהמונופוליות (למעט עניין ההכנסות). הוא באמת חוסם שחקנים. אני מניח שאין לך טענות להנהלה החדשה על כך שהיא השאילה את מנקו לגליל? זה היה אפילו מהלך טוב כי הוא הוא צבר שם נסיון נכון? אבל למחלקת הנוער אין יכולת לעשות את אותו הדבר. למה? כי היא מונופול. אז כן, היא חוסמת שחקנים.
|
בלאש ביקו |
נשלח - 06/07/2015 : 14:19:28 יש כאן דיון על שיטות ניהול ומידת המוסריות שלהן. זה נחמד. אבל אסור לשכוח שמדובר בקבוצת הכדורסל שלנו, בשם, בקהל ובמהות. |
gootel |
נשלח - 06/07/2015 : 13:51:26 ציטוט: נשלח במקור על ידי נתן שטראוס
gootel עכשיו אני מבין שיש לך פאב, מה שאומר שאתה קפיטליסט. כמי שקנה כמה חביות בירה בחיים שלו אני יודע ש15ש"ח לכוס משאיר מתח רווחים נאה ביותר. אל תדאג, אני זקן מידי להיכנס לפאב שלך. לגופו של כעניין, אנחנו פועלים בעולם קפיטליסטי וכך, אני מקווה, אתה מנהל את הפאב שלך. הקבוצה שלנו, קטמון, גם כן מתנהלת בעולם כזה וגם הפועל כדורסל וזכתה באליפות בהתאם לחוקים האלה, אחרת לעולם לא היתה זוכה. סעיף 46א' לפקודת מס ההכנסה אומר שתרומה לעמותה ניתנת לניכוי ממס ההכנסה ומעודדת תרומה מקפיטליסטים. אני אינני קפיטליסט ומכיר זאת מפעילות בכמה וכמה עמותות.
נתן , לא יודע באיזה עולם אתה חי ומתי בדיוק קנית חביות , אבל חצי כוס בירה שפירא עולה לי 11 שח , הנך מוזמן לבדוק את זה עם חברת שפירא הם מגיעים לכל משחק של קטמון , המדינה לוקחת היום מכל יצרן 5.6 שח על כל ליטר שמייצרים או מיבאים - אז לפני שאתה מקשקש תבדוק את הפרטים . לגביי זיכוי במס - זה רק מס הכנסה , יש גם מעמ שלא מזוכה ויש ביטוח לאומי שלא מזוכה אז תברר גם את זה לפני שאתה מוסר פרטים לא נכונים . שאתה קונה אצלי בירה ב 15 שח לכבוד עלייתה של קטמון זה אומר שלא רציתי לעשות על 300 אוהדים שבאו אפילו קצת רווח רציתי שכולם יהנו בכייף למרות שיכלתי , אני יכול להניח שאם הפאב שלי היה שייך לגיא הראל הוא היה לוקח מחיר מלא . לגביי ״עולם קפיטליסטי ״ - בעולמנו הקטן יש כל מיני שיטות לעשות עסקים - יש את השיטה של רמי לוי ( לשלם משכורת רעב לעובד ואתה תקנה בזול) ויש את הסופר השיתופי שבו הלקוח הוא הבעלים ווכך יעלה לך יותר בזול ותוכל לשלם משכורת טובה לעובד . מה שנותר לנו זו רק בחירה בין הצד הזה לשני |
נתן שטראוס |
נשלח - 06/07/2015 : 13:09:44 gootel עכשיו אני מבין שיש לך פאב, מה שאומר שאתה קפיטליסט. כמי שקנה כמה חביות בירה בחיים שלו אני יודע ש15ש"ח לכוס משאיר מתח רווחים נאה ביותר. אל תדאג, אני זקן מידי להיכנס לפאב שלך. לגופו של כעניין, אנחנו פועלים בעולם קפיטליסטי וכך, אני מקווה, אתה מנהל את הפאב שלך. הקבוצה שלנו, קטמון, גם כן מתנהלת בעולם כזה וגם הפועל כדורסל וזכתה באליפות בהתאם לחוקים האלה, אחרת לעולם לא היתה זוכה. סעיף 46א' לפקודת מס ההכנסה אומר שתרומה לעמותה ניתנת לניכוי ממס ההכנסה ומעודדת תרומה מקפיטליסטים. אני אינני קפיטליסט ומכיר זאת מפעילות בכמה וכמה עמותות. |
עוגן ק. |
נשלח - 06/07/2015 : 12:13:19 אז ככה.. יש פה שני נושאים. אחד הביקורת המוזרה שלך על הפועל כמונופול שחוסם שחקנים, והשניה שאתה מעלה עכשיו - מיעוט השחקנים (מקבוצות העלית ובכלל) שהפועל מעלה לבוגרים ולליגת העל, ביקורת שנאמרה בהקשר של ההנהלה החדשה ולכן היא מופרכת ברמות שלא תאומננה.. ולכן אני חוזר ושואל מה הקטע???? קשה לפרגן להנהלה חדשה שבאה ומצהירה על מחויבות לנוער ומוכיחה את זה בפועל בפרוייקטים חינוכיים חדשים וגם בהשקעה מקצועית מוגברת בשחקני העתיד??? האם יש מישהו שמצפה שהפועל תקים סניף ביתר בעיר כדי לתת יותר אופציות לשחקנים שאולי מתפספסים??? |
רבי מאיר |
נשלח - 06/07/2015 : 10:45:49 ציטוט: נשלח במקור על ידי עוגן ק.
ציטוט: נשלח במקור על ידי רבי מאיר אבל בנוגע לגודל המועדון זו לא דמגוגיה. מונופול זה רע ובשוק קטן כמו ירושלים הגדלת המועדון מייצרת כאן מונופול. להבדיל ממה שקורה במרכז או בכדורגל , לשחקנים הצעירים אין שום אלטרנטיבה. כשילד מסומן על ידי המועדון באופן פחות מחמיא , אין לו שום יכולת לעבור מועדון כדי לקדם את עצמו כי אין לאן. ומה נראה לך שקורה יותר? אני אוהב. את הקבוצה וגם את מחלקת הנוער אבל אני לא טמבל. מועדון לא יכול להחזיק מספר לא מוגבל של קבוצות בכל ליגה. יוצא ששחקנים מצוינים נאלצים לשחק בליגות שלא מתאימות להם כי פשוט אין אלטרנטיבה. בשפלה שחקן שלא מוצא את מקומו יכול לעבור בין נס ציונה לראשון לרחובות ליבנה ואפילו לתל אביב (שתיים). אבל כאן אין לאן (יש את זיו וגם אליצור ומעלה אדומים אבל אלה מועדונים זעירים ומגבלת ההעברות לקבוצה סוגרת את חלון ההזדמנות עוד לפני שהוא נפתח ).
תגיד, מה אתה מצפה מהפועל? שיקימו מועדון ביתר ירושלים או מכבי ירושלים לנוער בעיר כדי שיהיה לילדים לאיפה לעבור אם לא מחזיקים מהיכולת המקצועית שלהם???? זה הקטע לזרוק מילים כמו מונופול כדי להישמע צודק או מה? קודם מתלוננים על מחירי המזנון בארינה כאילו הפועל אחראית להם, אחר כך על המעודדות שההנהלה בולעת בחוסר רצון בולט, עכשיו על זה שאין ביתר או מכבי כדורסל בירושלים???
כשאין מה לענות אז עונים על נושאים לא קשורים? זאת השיטה? אני מצפה מהפועל שתוציא שחקנים לליגת העל ולקבוצה הבוגרת. בתור המועדון הגדול בארץ כבר שנים זה לא ממש קורה. מנקו אריאל נעימי ו... מה אתה מצפה מהפועל?
אה וגם ריבוי סימני השאלה הרשימו אותי |
עוגן ק. |
נשלח - 06/07/2015 : 10:28:28 ציטוט: נשלח במקור על ידי רבי מאיר אבל בנוגע לגודל המועדון זו לא דמגוגיה. מונופול זה רע ובשוק קטן כמו ירושלים הגדלת המועדון מייצרת כאן מונופול. להבדיל ממה שקורה במרכז או בכדורגל , לשחקנים הצעירים אין שום אלטרנטיבה. כשילד מסומן על ידי המועדון באופן פחות מחמיא , אין לו שום יכולת לעבור מועדון כדי לקדם את עצמו כי אין לאן. ומה נראה לך שקורה יותר? אני אוהב. את הקבוצה וגם את מחלקת הנוער אבל אני לא טמבל. מועדון לא יכול להחזיק מספר לא מוגבל של קבוצות בכל ליגה. יוצא ששחקנים מצוינים נאלצים לשחק בליגות שלא מתאימות להם כי פשוט אין אלטרנטיבה. בשפלה שחקן שלא מוצא את מקומו יכול לעבור בין נס ציונה לראשון לרחובות ליבנה ואפילו לתל אביב (שתיים). אבל כאן אין לאן (יש את זיו וגם אליצור ומעלה אדומים אבל אלה מועדונים זעירים ומגבלת ההעברות לקבוצה סוגרת את חלון ההזדמנות עוד לפני שהוא נפתח ).
תגיד, מה אתה מצפה מהפועל? שיקימו מועדון ביתר ירושלים או מכבי ירושלים לנוער בעיר כדי שיהיה לילדים לאיפה לעבור אם לא מחזיקים מהיכולת המקצועית שלהם???? זה הקטע לזרוק מילים כמו מונופול כדי להישמע צודק או מה? קודם מתלוננים על מחירי המזנון בארינה כאילו הפועל אחראית להם, אחר כך על המעודדות שההנהלה בולעת בחוסר רצון בולט, עכשיו על זה שאין ביתר או מכבי כדורסל בירושלים??? |
עוגן ק. |
נשלח - 06/07/2015 : 10:14:16 ציטוט: נשלח במקור על ידי gootel
נתן , בפעם הבאה שיחגגו אצלי בפאב תשתדל לא לקנות חצי ליטר בירה ב 15 שח כמו שאני מציע כדאי שכולם יוכלו להנות ולשתות בסבבה , שים אתה מחיר מלא 32 שח , תהיה קפיטליסט גבר עד הסוף .
אחד הפחות מוצלחים |
gootel |
נשלח - 06/07/2015 : 09:54:00 נתן , בפעם הבאה שיחגגו אצלי בפאב תשתדל לא לקנות חצי ליטר בירה ב 15 שח כמו שאני מציע כדאי שכולם יוכלו להנות ולשתות בסבבה , שים אתה מחיר מלא 32 שח , תהיה קפיטליסט גבר עד הסוף .
ציטוט: נשלח במקור על ידי נתן שטראוס
הטהרנים התעוררו! אי אפשר להנות מאליפות אדומה ראשונה בעיר, הפועל כדורסל לא טהורה מספיק כי יש בה כסף של קפיטליסטים. לפי ההגיון הזה צריך לוותר על הכסף של בני סיוון ויוסי ליפקין, כי הם קפיטליסטים. גם סעיף 46א' נועד להקל על הקפיטליסטים. "טהורה לעד!" איפה שמעתי את זה?
|
רבי מאיר |
נשלח - 06/07/2015 : 09:30:41 ציטוט: נשלח במקור על ידי עוגן ק.
ציטוט: נשלח במקור על ידי רבי מאיר לא, אני דווקא די מעודכן. מספר הילדים זה לא אינדיקציה להשקעה. להפך, יותר ילדים זה יותר הכנסה ולא יותר השקעה. סגל יהלום זה גולת הכותרת לפי דר אורי אלון וגיא הראל בטקס סיום העונה של המחלקה. שחקן חונך - אין דבר כזה. נשאר בגדר רעיון. מרכז למידה - יש וזה רעיון מבורך.
אני שמח שמרכז הלמידה של מחלקת הכדורסל מבורך בעיניך. זו בהחלט המגמה של הגדלת ההשקעה בנוער כמו הגדלת השעות של קבוצות העילית כמו גם הגדלה ניכרת של מספר הילדים בקבוצות הילדים של המועדון (להציג את זה כרצון לעשות כמה גרושים זה שיא הדמגוגיה) פיייי.. כל כך קשה לנו לפרגן...
אני שמח שאתה שמח. אבל בנוגע לגודל המועדון זו לא דמגוגיה. מונופול זה רע ובשוק קטן כמו ירושלים הגדלת המועדון מייצרת כאן מונופול. להבדיל ממה שקורה במרכז או בכדורגל , לשחקנים הצעירים אין שום אלטרנטיבה. כשילד מסומן על ידי המועדון באופן פחות מחמיא , אין לו שום יכולת לעבור מועדון כדי לקדם את עצמו כי אין לאן. ומה נראה לך שקורה יותר? אני אוהב. את הקבוצה וגם את מחלקת הנוער אבל אני לא טמבל. מועדון לא יכול להחזיק מספר לא מוגבל של קבוצות בכל ליגה. יוצא ששחקנים מצוינים נאלצים לשחק בליגות שלא מתאימות להם כי פשוט אין אלטרנטיבה. בשפלה שחקן שלא מוצא את מקומו יכול לעבור בין נס ציונה לראשון לרחובות ליבנה ואפילו לתל אביב (שתיים). אבל כאן אין לאן (יש את זיו וגם אליצור ומעלה אדומים אבל אלה מועדונים זעירים ומגבלת ההעברות לקבוצה סוגרת את חלון ההזדמנות עוד לפני שהוא נפתח ). |
עוגן ק. |
נשלח - 06/07/2015 : 09:11:46 ציטוט: נשלח במקור על ידי רבי מאיר לא, אני דווקא די מעודכן. מספר הילדים זה לא אינדיקציה להשקעה. להפך, יותר ילדים זה יותר הכנסה ולא יותר השקעה. סגל יהלום זה גולת הכותרת לפי דר אורי אלון וגיא הראל בטקס סיום העונה של המחלקה. שחקן חונך - אין דבר כזה. נשאר בגדר רעיון. מרכז למידה - יש וזה רעיון מבורך.
אני שמח שמרכז הלמידה של מחלקת הכדורסל מבורך בעיניך. זו בהחלט המגמה של הגדלת ההשקעה בנוער כמו הגדלת השעות של קבוצות העילית כמו גם הגדלה ניכרת של מספר הילדים בקבוצות הילדים של המועדון (להציג את זה כרצון לעשות כמה גרושים זה שיא הדמגוגיה) פיייי.. כל כך קשה לנו לפרגן... |
davidkipod |
נשלח - 06/07/2015 : 08:26:09 ציטוט: נשלח במקור על ידי נתן שטראוס
הטהרנים התעוררו! אי אפשר להנות מאליפות אדומה ראשונה בעיר, הפועל כדורסל לא טהורה מספיק כי יש בה כסף של קפיטליסטים. לפי ההגיון הזה צריך לוותר על הכסף של בני סיוון ויוסי ליפקין, כי הם קפיטליסטים. גם סעיף 46א' נועד להקל על הקפיטליסטים. "טהורה לעד!" איפה שמעתי את זה?
עם הסידור שלנו, שלפיו לאוהדים יש רוב בוועד המנהל, אני חי בסדר גמור. ובאמת, הרגע שבו כמעט והופר האיזון לכיוון של איבוד הרוב הזה - היה לי רגע קשה. אם זה היה קורה בפועל, לא יודע איך הייתי מסתדר עם זה. רק ההבטחות לרכישה זוחלת של הבעלות בחזרה לאוהדים היתה מחזיקה אותי פעיל בעמותה. חוץ מזה, אם אתה באמת רוצה לנסות לשכנע מישהו במשהו, מציע לך נימה קצת פחות תוקפנית ודמגוגית, שמנסה לקשור כביכול בין העמדה העקרונית והלגיטימית של חלק מהאנשים פה - לבית"ר הגזענית. מה זה סעיף 46א? |
|
|