| ס ק י ר ת נ ו ש א |
| קולמוסאי |
נשלח - 18/02/2014 : 13:13:34 יוסי ג., יוסי ל. ויוסי ס. נהגו לפקוד בנעוריהם בירושלים מסעדת פועלים מופלאה בשוק, "פועלי ירושלים" שמה. האהבה למסעדה המיתולוגית המשיכה ללוות אותם גם כשבגרו: יוסי ל. עזב לניכר, יוסי ג. נשאר בירושלים ואילו יוסי ס. הגדיל לעשות וקנה את המסעדה. יוסי ס. היה מנהל נוראי שהצליח להסתכסך עם העובדים והמבקרים כאחד ולמעט מספר לקוחות נאמנים, איש לא פקד את המסעדה.
יום אחד התקשר יוסי ל. לחברו יוסי ג. ואמר "אולי נגשים חלום ילדות ונקנה את המסעדה?". "יש בעיה", ענה לו יוסי ג. "בינתיים הוקמה מסעדה אחרת בשם 'פועלי השוק ירושלים'. כמעט כל לקוחות 'פועלי ירושלים' אוכלים עכשיו בפועלי השוק". "והולך להם?" "אל תשאל! אלפי לקוחות מכל רחבי העיר. אפילו כמה מהבשלנים המיתולוגים של פועלי ירושלים מכינים מטעמים בפועלי השוק". "ומי הבעלים?" "קואפורטיב לקוחות, היית מאמין? ללא כוונות רווח ותוך תרומה לקהילה. כל עוד הם קיימים, אין טעם לקנות את המסעדה הישנה".
"אז בוא נציע להם להתאחד" הציע יוסי ל. "ונהיה שותפים פיפטי פיפטי". "יש לי רעיון יותר טוב" ענה חברו "נציע להם לסגור את המסעדה שלהם ולנהל את המסעדה שלנו. ממילא אתה לא יודע לנהל מסעדה, נכון?". "אבל אני עדיין בעל-הבית?" "בטח! המסעדה היא שלך והם עובדים שלך, רק בלי שכר." "למה שיסכימו? זה לא הגיוני". "היגיון, פועלים וירושלים לא הולכים ביחד". "טוב, בוא ננסה"
כעבור שבוע התקשר יוסי ל. לחברו "חדשות טובות! הם הצביעו בעד ההצעה שלנו! יש להם רק בקשה אחת: שתבוא לירושלים כדי שיוכלו להכין פסל בדמותך שתעמוד בכניסה לשוק".
כשהסכמת הקואופורטיב בכיסו, הלך יוסי ג. ליוסי ס. וביקש לקנות את המסעדה. "מה פתאום שאמכור לך" שאל יוסי ס. "יש לי תוכניות על השטח הזה. וחוץ מזה אנחנו על הפרינציפ לא מוכרים!"
כך התפוצצה לה העיסקה ומסעדת פועלי השוק ירושלים ממשיכה לשגשג עד היום. הפסל בכניסה לשוק הוקם בסופו של דבר. פסל זהב של איש מתולתל וגאה. בתחתיתו כתוב "יוסי ס. האיש שהציל את הפועל".
|
| 15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
| davidkipod |
נשלח - 19/02/2014 : 21:28:35 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
מאז שעזבתי נמנעתי מלכתוב בפורום הזה.אבל כשאני רואה את האשכול הזה בכלל ואת המחמאות לגדעון בפרט , אין לי אלא להגיד את מה שהכי כאב לי לאורך השנים ועליו הכי כעסתי(יותר אפילו מזה ששאיפותיי ודעותיי לא התממשו בקטמון).כמה חבל שרק היום (ואולי כמה שנים מאוחר מדיי ,נקווה שלא) אתם מנהלים לראשונה דיון אמיתי וכואב (ובוא נודה על האמת דיון שבדרך מקרה נכפה עליכם), באיך אתם רואים את קטמון בפני עצמה ואל מול הפועל י-ם,דיון שברחתם ממנו כ"כ הרבה שנים חלקכם במקרה וחלקכם מה שיותר הכעיס במכוון. זה היה נחמד שנה אחר שנה להיות תחת אותה מטרייה כאילו הכל בסדר ,להקדיש זמן כה מועט לגוף ההוא ,להקדיש כ"כ הרבה לגוף הזה ,לזרוק ססמאות של "להציל את הפועל י-ם" בלי לרדת לעומקם של המילים מה זה אומר לתפישתו של כל אחד מכם,לעצום עיניים ואוזניים ולהמשיך הלאה. היום כולם משלמים פה מחיר על זה כי איזה החלטה שלא תהיה ,מישהו שממש רחוק מההחלטה שתתקבלייפגע וירגיש מרומה(מה שיהיה מאד לגיטימי)
קלי, ברוך שובך. בתזמון לא אופטימלי אמנם, לא נורא. המקום היחיד שבו "מתקיים דיון אמיתי וכואב" זה אצלנו, בטח שלא אצלכם, לא הייתי מטיף במקומך. ועדיין, זה לא העיקר. בואו לרגע ניקח את עצמנו אחורה בזמן 7 שנים. על רקע מוכר וידוע בחרנו לעזוב את סאסי לנפשו ולהקים את הפועל ירושלים מחדש, במו ידנו. לא יודע מה בדיוק עבר לכל אחד מאיתנו בראש בנקודה שבה החליט להצטרף לקטמון, אני לפחות ראיתי את הדברים כך: האוהדים הם הקבוצה. הקבוצה שאנחנו מקימים היא היא הפועל ירושלים. אין מאחורי, אין מלפני, אני יוצא לחפש. סאסי ישאר לבד, יסגור את הבסטה ושלום על ישראל, קבוצה אדומה יחידה בירושלים. נכון, נדרשת לכך סוג של העמדת פנים ראשונית, אבל מודעת והכרחית. ואי אפשר לצאת למסע נועז שכזה תוך כדי שאתה מסתכל אחורה כל הזמן - מה נשאר ומי נשאר שם. תחושת הארעיות ששינפלד דיבר עליה לא היתה שם בהתחלה. היתה התלהבות של חלוצים שהגיעו לארץ חדשה שצריך להקים מכלום, אבל היא הארץ הנכונה. את סעיף ה"איחוד" תמיד ראיתי כך - שהתוצאה הסופית תהיה pretty much כצלמה וכדמותה של קטמון. האפולוגטיקה שדופקת אותנו היום התפתחה הרבה אחרי, וכמו שמאלנים טובים התחלנו לחפש את האשמה בתוכנו. נא לא לחגוג על זה יותר מדי. אני מבין קלי שאתה מעולם לא ראית את הדברים כך, מן הסתם גם אחרים שבחרו בכ"ז להישאר איתנו עד היום, אבל אם רוב מקימי קטמון לא היו חושבים כמוני קטמון כלל לא היתה קמה ושורדת ופורחת. בינתיים קלי, תחזיקו מעמד בליגה, שלא נמצא את עצמנו ביחד בליגה א'.. |
| בוח |
נשלח - 19/02/2014 : 20:59:37 ציטוט: נשלח במקור על ידי gideon
אני מקשה מאוד עם כל ההגדרות האלה. ומתקשה עוד יותר להציב עצמי על הסקאלה שנעה בן מיזמיסט ליוניוניסט. אני קטמוניסט. ... מעולם לא שמחתי נהנתי ואהבתי את הפועל כמו ב 7 שנים האחרונות. מעולם לא הייתי כה מעורב בנעשה בקבוצה כמו בקטמון. מעולם לא לקחתי חלק פעיל בפעילות קהילתית בעיר לפני קטמון. ומעולם לא הרגשתי תחושת שייכות והזדהות הדדית כמו בקטמון. ... לא הסתרתי את העובדה שאני מעדיף את קטמון על פני הפועל ירושלים. שלא חסר לי כלום מקרית יובל, ולא השם ולא אף אחד. ושהפתרון המועדף עלי זה לחכות כמה שצריך, גם 30 שנה עד שסאסי ילך (גם הוא יאסף אל אבותיו בשלב מסויים) ולקנות את השם ממפרק.(גם זה לא ממש דחוף לי - אבל שלא יתגלגל לידיו של משה דדש) אני הצבעתי בעד מהרבה סיבות, אבל העיקרית שבהן צויינה לפני - לא הייתה לי ברירה. זה היה בין התאבדות מיידית - הצבעה לא עוברת, עמותה מתפוררת ואיתה הקבוצה. לבין האחזות בקש - סאסי יפוצץ הכל בסוף או שליפקין יחליט שגדול עליו הבור. או שנצליח לקטמן את הפועל ירושלים. ההצבעה שלי בעד לא הייתה בגלל שאני רוצה איחוד, היא הייתה בשביל לשמר את קטמון. -סונדלתי. כך שבין לשמר את קטמון בתוך הפועל ירושלים - מה שרוב תומכי האיחוד שואפים אליו להבנתי. לבין לשמר את קטמון בקטמון - במידה וסאסי או ליפקין יפילו. עדיפה עלי האופציה השניה. מידיעה מובהקת.יש הרבה מאוד שמקוים לכך בסתר ליבם, אני לא חזק בסתר.
לגבי החלק שהדגשתי - לא פעם ראשונה שאני שומע את ההנחה הזאת. ואולם לאור כמות האנשים שמסכימים איתך - אוהדי מיזם, ותיקי הפועל שעכשיו הם קטמוניסטים בדם (כמוך) - אולי אין ממה לפחד? אז מאיפה ההנחה הזאת?
|
| Kfir1977 |
נשלח - 19/02/2014 : 20:49:33 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
ציטוט: נשלח במקור על ידי gideon
קלי למה שלא תזדיין בסבלנות ותגלה קצת אורך רוח....רק עוד 4 שעות. ואז ננתח עד כמה אנחנו פה מאוחדים או לא, איבדנו דרך או לא, נשארנו נאמנים לעקרון ותקנון או לא. אני מבין שהיה חסר לך ושהתגעגעת. וזה נחמד שנותנים פה מרחב ןלא מקלילים אותך. אבל ראבק צא לנו מהוריד קצת אל תתנפל. שעות קריטיות וימים ארוכים עברו עלינו ועודן בפתח. בחרת לפרוש...תן ספייס.
התגעגעתי גם להתנשאויות נוסח ההודעה הזו,אבל אפרוש מפה בכיף.ביי,להתראות ביציע
קלי אתה לא אוהד הפועל אמיתי |
| קולמוסאי |
נשלח - 19/02/2014 : 19:56:45 כפי שרבי מאיר כתב, את השורה הזו לא אני המצאתי. בכל אופן, מקבל את ההערה של דוד ושל קראנקו ושיניתי אותה.
ציטוט: נשלח במקור על ידי דוד יוסה
ציטוט: נשלח במקור על ידי קולמוסאי
"...וחוץ מזה כורדים לא מוכרים" שורה מבישה שמצטרפת למספר אמירות גזעניות,לא פחות, שעלו בפורום בשבועות האחרונים{קומץ ערסים ועוד}. טוב שקטמון קמה והביאה איתה קהילתיות ומשפחתיות לתוך היציע,אך טוב שהיא מתפרקת אל תוך הפועל,אל תוך הישראליות ולא מנסה להחיות בועה מתבדלת שאנשים רבים מתרפקים עליה.
אמרתי את זה כבר לקראנקו בעמוד הראשון: אני אוהד קטמון (מיזם בלעז) ואני שומע את הביטוי הזה כבר הרבה שנים. אני מסכים שהוא לא מכובד אבל קח בחשבון שמקורו בסאסי עצמו וכך צריך להתייחס אליו.
|
| קלי |
נשלח - 19/02/2014 : 18:32:41 ציטוט: נשלח במקור על ידי gideon
קלי למה שלא תזדיין בסבלנות ותגלה קצת אורך רוח....רק עוד 4 שעות. ואז ננתח עד כמה אנחנו פה מאוחדים או לא, איבדנו דרך או לא, נשארנו נאמנים לעקרון ותקנון או לא. אני מבין שהיה חסר לך ושהתגעגעת. וזה נחמד שנותנים פה מרחב ןלא מקלילים אותך. אבל ראבק צא לנו מהוריד קצת אל תתנפל. שעות קריטיות וימים ארוכים עברו עלינו ועודן בפתח. בחרת לפרוש...תן ספייס.
התגעגעתי גם להתנשאויות נוסח ההודעה הזו,אבל אפרוש מפה בכיף.ביי,להתראות ביציע |
| gideon |
נשלח - 19/02/2014 : 18:27:54 קלי למה שלא תזדיין בסבלנות ותגלה קצת אורך רוח....רק עוד 4 שעות. ואז ננתח עד כמה אנחנו פה מאוחדים או לא, איבדנו דרך או לא, נשארנו נאמנים לעקרון ותקנון או לא. אני מבין שהיה חסר לך ושהתגעגעת. וזה נחמד שנותנים פה מרחב ןלא מקלילים אותך. אבל ראבק צא לנו מהוריד קצת אל תתנפל. שעות קריטיות וימים ארוכים עברו עלינו ועודן בפתח. בחרת לפרוש...תן ספייס. |
| קלי |
נשלח - 19/02/2014 : 18:18:15 רבי מאיר-מהמקום שלי עשיתי פי מייליון ממה שנראה לך ,כדי לשכנע את אוהדי הפועל י-ם להתפשר ,ולו מהסיבה שכאוהד הפועל י-ם, אני לא רואה תקווה לקבוצה שלי אם יישאר המצב הנוכחי של הפילוג.אם רק היית חי את המו"מ מבפנים כמוני היית יודע כמה פעמים הם נתבקשו ללכת (לשיטתם) עוד צעד אחורה ועוד צעד אחורה וכל פעם נכזבו כשגילו שהדרישה האחרונה היא רק תחילתם של עוד דרישות.גם עכשיו חלקם כמוך כועסים על "הכניעה המוחלטת" .אתה לא רואה את זה ,אז אל תראה.
אבל זה שאתה לא מבין את ההבדל בין אוהדי הפועל י-ם שאינם ארגון ואין להם איזה תפישה עמוקה שהשתנתה,"כולה" אוהדים שנשארו בקבוצתם . לבין קטמון שקמה כארגון משותף על בסיס רעיון מסוים ומאד מצומצם ,ועם השנים הקדישה כ"כ מעט זמן לרעיונות האלה, וכעסה על מי ששאל למה זה ככה וניסה לגרום לכך שיישתנה, ולעומת זאת הקדישה כ"כ הרבה אנרגיה לרעיונות שבמרכז התפישה שלך ,ובכ"ז לא מצאה לנכון לברר לקהל שלה את עומק השינוי (לא לפני שבועיים עם כל הכבוד) ,כדי שאנשים שבאותה ספינה יבינו לאן נוסעים ,זה גרוע מאד. אז כן זכותי היה לכעוס-לא בגלל דעות אחרות ,אלא בגלל חוסר הנכונות להודות שהמציאות המתהווה הולכת ומשתנה
אם היית פחות אנטי כאילו זה נגד דעתך, היית מבין שאולי דיון כזה היה גורם לכך שדעתך בסדרי העדיפויות הייתה המובילה ודעתי הייתה נדחקת הצידה ,נכון היה לזה מחיר שחלק לא היה מוצא עצמו בתוך הזרם,אבל כך או כך הכל היה ברור יותר. |
| קשיש אדום |
נשלח - 19/02/2014 : 17:44:33 ציטוט: נשלח במקור על ידי פועל ותיק
ציטוט: נשלח במקור על ידי gideon
אני מקשה מאוד עם כל ההגדרות האלה. ומתקשה עוד יותר להציב עצמי על הסקאלה שנעה בן מיזמיסט ליוניוניסט. אני קטמוניסט. נולדתי הפועל ירושלים, עברתי מסע כומתה במגרש בקטמון בגיל 3.5, אימון מתקדם בימקא (פציעה משמעותית מול צפרירים) ושירות מבצעי בטדי. יצאתי ל 3 שנים באירופה וחזרתי לקטמון. מעולם לא שמחתי נהנתי ואהבתי את הפועל כמו ב 7 שנים האחרונות. מעולם לא הייתי כה מעורב בנעשה בקבוצה כמו בקטמון. מעולם לא לקחתי חלק פעיל בפעילות קהילתית בעיר לפני קטמון. ומעולם לא הרגשתי תחושת שייכות והזדהות הדדית כמו בקטמון. מעולם לא הייתי גאה בקבוצה שלי (גם לא בגמר של 98) כמו עם קטמון. ובדיוק כמו כפיר, (רק מכיוון אחר) מעולם לא הלכת סחור,סחור ולא הסתרתי את העובדה שאני מעדיף את קטמון על פני הפועל ירושלים. שלא חסר לי כלום מקרית יובל, ולא השם ולא אף אחד. ושהפתרון המועדף עלי זה לחכות כמה שצריך, גם 30 שנה עד שסאסי ילך (גם הוא יאסף אל אבותיו בשלב מסויים) ולקנות את השם ממפרק.(גם זה לא ממש דחוף לי - אבל שלא יתגלגל לידיו של משה דדש) אני הצבעתי בעד מהרבה סיבות, אבל העיקרית שבהן צויינה לפני - לא הייתה לי ברירה. זה היה בין התאבדות מיידית - הצבעה לא עוברת, עמותה מתפוררת ואיתה הקבוצה. לבין האחזות בקש - סאסי יפוצץ הכל בסוף או שליפקין יחליט שגדול עליו הבור. או שנצליח לקטמן את הפועל ירושלים. ההצבעה שלי בעד לא הייתה בגלל שאני רוצה איחוד, היא הייתה בשביל לשמר את קטמון. -סונדלתי. כך שבין לשמר את קטמון בתוך הפועל ירושלים - מה שרוב תומכי האיחוד שואפים אליו להבנתי. לבין לשמר את קטמון בקטמון - במידה וסאסי או ליפקין יפילו. עדיפה עלי האופציה השניה. מידיעה מובהקת.יש הרבה מאוד שמקוים לכך בסתר ליבם, אני לא חזק בסתר.
+1
+1 |
| רבי מאיר |
נשלח - 19/02/2014 : 17:44:27 ציטוט: נשלח במקור על ידי דוד יוסה
[quote]נשלח במקור על ידי קולמוסאי
"...וחוץ מזה כורדים לא מוכרים" שורה מבישה שמצטרפת למספר אמירות גזעניות,לא פחות, שעלו בפורום בשבועות האחרונים{קומץ ערסים ועוד}. טוב שקטמון קמה והביאה איתה קהילתיות ומשפחתיות לתוך היציע,אך טוב שהיא מתפרקת אל תוך הפועל,אל תוך הישראליות ולא מנסה להחיות בועה מתבדלת שאנשים רבים מתרפקים עליה.
אמרתי את זה כבר לקראנקו בעמוד הראשון: אני אוהד קטמון (מיזם בלעז) ואני שומע את הביטוי הזה כבר הרבה שנים. אני מסכים שהוא לא מכובד אבל קח בחשבון שמקורו בסאסי עצמו וכך צריך להתייחס אליו. |
| סינגל מאלט |
נשלח - 19/02/2014 : 17:43:53 דוד יוסה היקר, הגזענות הקשה שהיתה בעניין הזה, תמיד הופנתה כלפינו... ואם קרנקו צדק במשהו... אז בוא נזכור שאנחנו אוהדי כדורגל... ולא נשלוף שדים עדתיים רק כשמתאים לנו |
| רבי מאיר |
נשלח - 19/02/2014 : 17:38:42 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
שוב כהרגלך רבי מאיר תחייב אותי להיות בדעתך ותכעס עליי שאני לא בדעתך.אז שוב אגיד אותה בגלוי.שום דבר לא מעניין אותי מלבד קבוצה אחת בשם הפועל י-ם שאותה אהדתי מגיל 6 ואוהד עד מותי,זו הסיבה היחידה שהייתי בקטמון ותו לא.הצטרפתי בלב דואב לקטמון וביצעתי (מבחינתי) את הפשע החמור ביותר של אוהד(יש קשקוש שאוהדים אומרים "באש ובמיים") רק כי הייתי בטוח שעוד רגע ם סאסי הפועל תמות ורק כי הייתי בטוח שעוד רגע ובזמן קצר אחזור .אני מבין שאתה רוצה שאהיה בדעתך,אבל שמע קטע מבעס -אני לא(וגם לא אוהדי המקורית שמשום מה החלטת שאני בעל סמכות שם) וכפי שאמרתי לפני רגע בסדר שאתה הפוך לחלוטין ממני -רק ענייני בעלות והשם קטמון מעסיק אותך והפועל י-ם לא. עכשיו שהסכמנו שזה המצב ודעותינו שונות אמשיך להגיד שהיה כדאי עם השנים שנדע יותר בגלוי אם קטמון בדעתך או בדעתי .אתה עדיין חושב שהיה כדאי תמיד לברוח מהדיון כדי שכביכול שנינו נהייה מרוצים ונמשיך כך לעד? סבבה,אני חושב שזה נורא.עד עכשיו זה פגע בי ושכמותי הזיוף הזה .עכשיו זה ייפגע בצד כלשהו לפי התוצאות.
זהו,לעשות מה שביקשת לא יכול להבטיח לך(מעבר לזה שמי אני בכלל?) כי אנחנו בדעות שונות .יכול כן להגיד שאעשה הכל בהשפעתי הקטנה שהיציע יהיה מפויס ושהקולות הקיצוניים בהפועל י-ם יתמעטו עד יתבטלו ,אעשה הכל (ממילא תרמתי לזה בדיוק כמוך בקטמון) שהאווירה גם בקבוצה המאוחדת תהייה נעימה ,לא גזענית ,טובה למשפחות וכו' כדי שמי שבדעותיך לא ירגיש שהוא מוותר על כל כך הרבה.
להתראות(כך אני מקווה) מחזור ראשון עונה הבאה
מעריך את הסיפא, אבל בנוגע לרישא: מתי כפיתי את דעתי עליך? אתה בטוח שזה לא אתה שכועס עלי שאני לא בדעתך? אני מכריח אותך להצטרף לעמותה? אני כופה עליך לעשות משהו? אפילו לא ביקשתי ממך לקרב לבבות, רק ציינתי שבמחנה שלך או שנכשלת בכך או שלא ניסית. אתה לעומת זאת מצביע עלינו שוב ושוב – תעשו ככה, תקיימו דיון כזה וכזה.
ודרך אגב, כן, אני לא אוהד מלידה והעניין שלי באיחוד נובע יותר ממחויבות שלי ליתר חברי העמותה. אני בכלל לא חושב שבקרב חברי העמותה יש דיון על עניין בעלות אוהדים. הצבענו ברוב גורף על זה לפני שבועיים ובחרנו בדרך הפשרה – בעלות זוחלת.
אנחנו לא באותה דעה ואני לא מבואס מזה. אתה אדם מבוגר ודעתך היא קניינך האישי. גם שביעות הרצון שלך היא לא בתחום אחריותי. |
| דוד יוסה |
נשלח - 19/02/2014 : 17:03:22 [quote]נשלח במקור על ידי קולמוסאי
|
| קלי |
נשלח - 19/02/2014 : 16:54:50 שוב כהרגלך רבי מאיר תחייב אותי להיות בדעתך ותכעס עליי שאני לא בדעתך.אז שוב אגיד אותה בגלוי.שום דבר לא מעניין אותי מלבד קבוצה אחת בשם הפועל י-ם שאותה אהדתי מגיל 6 ואוהד עד מותי,זו הסיבה היחידה שהייתי בקטמון ותו לא.הצטרפתי בלב דואב לקטמון וביצעתי (מבחינתי) את הפשע החמור ביותר של אוהד(יש קשקוש שאוהדים אומרים "באש ובמיים") רק כי הייתי בטוח שעוד רגע ם סאסי הפועל תמות ורק כי הייתי בטוח שעוד רגע ובזמן קצר אחזור .אני מבין שאתה רוצה שאהיה בדעתך,אבל שמע קטע מבעס -אני לא(וגם לא אוהדי המקורית שמשום מה החלטת שאני בעל סמכות שם) וכפי שאמרתי לפני רגע בסדר שאתה הפוך לחלוטין ממני -רק ענייני בעלות והשם קטמון מעסיק אותך והפועל י-ם לא. עכשיו שהסכמנו שזה המצב ודעותינו שונות אמשיך להגיד שהיה כדאי עם השנים שנדע יותר בגלוי אם קטמון בדעתך או בדעתי .אתה עדיין חושב שהיה כדאי תמיד לברוח מהדיון כדי שכביכול שנינו נהייה מרוצים ונמשיך כך לעד? סבבה,אני חושב שזה נורא.עד עכשיו זה פגע בי ושכמותי הזיוף הזה .עכשיו זה ייפגע בצד כלשהו לפי התוצאות.
זהו,לעשות מה שביקשת לא יכול להבטיח לך(מעבר לזה שמי אני בכלל?) כי אנחנו בדעות שונות .יכול כן להגיד שאעשה הכל בהשפעתי הקטנה שהיציע יהיה מפויס ושהקולות הקיצוניים בהפועל י-ם יתמעטו עד יתבטלו ,אעשה הכל (ממילא תרמתי לזה בדיוק כמוך בקטמון) שהאווירה גם בקבוצה המאוחדת תהייה נעימה ,לא גזענית ,טובה למשפחות וכו' כדי שמי שבדעותיך לא ירגיש שהוא מוותר על כל כך הרבה.
להתראות(כך אני מקווה) מחזור ראשון עונה הבאה
|
| Offside |
נשלח - 19/02/2014 : 16:32:41 קלי חזר!
הרווחנו משהו מהסיפור הדמיוני. |
| רבי מאיר |
נשלח - 19/02/2014 : 16:30:32 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
ציטוט: נשלח במקור על ידי h.k.j.f.c
קלי, הדיון הזה על הזהות והשייכות שכולם כאן לכודים בו לא "נכפה עלינו בדרך מקרה", ואנשים כאן מצביעים מדם ליבם על סגירתו של מועדון הכדורגל שהחזיר להם אהבה יותר מכל קבוצה שאי פעם חלמו עליה משום שהם מחויבים מוסרית לעקרונות הייסוד של המועדון. אנשים שעושים את מה שהצהירו עליו זה קונספציה חדשה בספורט הישראלי, בעלים של קבוצה שפיהם וליבם שווים גם כשזה לא מוצא חן בעיניהם.
תכף גם תצטרף לקולות שעולים מהיציע שכיום אתה נמצא בו, ותגיד לנו שאנחנו צריכים להוריד את הראש ולהתכופף ולחזור מבוישים הביתה, בוגדים שכמונו שקלטו את גודל הטעות שלהם ומתחננים למחילה. כל זה מפי אנשים שיודעים מיהו סאסי וכמה חרא אכלנו ממנו, ועדיין בחרו להיות מפרי שביתה. הרעיון היה פשוט וברור, להצליח היכן שאוסישקין הצליחו, להותיר את סאסי שבוע אחרי שבוע מול יציע ריק לחלוטין. שאול אייזנברג לא יכל לשאת את זה עוד, לשבת לבדו באולם כדורסל כשכולם חוגגים בלעדיו, נשבר והלך. יכול להיות שזה מה שהיה קורה לסאסי, יכול להיות שלא, אבל לעולם לא נדע. כי החברים שלך ביציע, בדיוק כמונו, נמנעו מדיון עמוק על איך נפטרים מבעלים של קבוצתה שרק רוצה ברעתה, והרימו ערימות של אידאולוגיה בולשיט בשקל כדי להצדיק את היותם מפרי שביתה קלאסיים.
יש לי תחושה (במיוחד בחלק השני והלא ברור שכתבת ) שאתה רוצה להתנצח אתי על דעותינו.אבל זה לא ייקרה .גם כי שבעתי בזה מהעבר ,גם כי בטח בנקודת הזמן הזו עם הסיכוי לקבוצה אחת ושכולנו נשב יחד זה לא הזמן.ובעיקר כי ממזמן הגעתי למקנה שדעתי ותחושותיי לגיטימיות כי זה מה שאני מרגיש ,בדיוק כמו של אוהד אחר בעל דעה שונהוהפוכה לגמרי. מה שבסך הכל אמרתי ואינני חוזר בי שלמרות הדיבור בשם "אנחנו" ,יש פה סקאלה רחבה מאד של אנחנו שבקצה האחד שלה היו אנשים כמוני ,שבאו לקטמון בקושי רב ,ראו בכל תכליתה דבר אחד בלבד וכל מה שהיה נילווה לטוב(לטעמי היה גם רע) היה בונוס שאמורים אולי להביא לקבוצה המקורית אבל שללא המקורית לא שווה כלום ולא הסיבה שלשמה הוקמנו ,באמצע גוונים מסוימים של שילובים ,ובסקאלה השנייה אנשים בין אם חדשים ובין אם וותיקים שראו במה שקטמון מביאה הכל ואיבדו עניין (או שלא היה להם כזה)לחלוטין באותה קבוצה מקורית.וכמובן ככל שהשנים עברו המצב החריף זה שהיה מגוון דעות כזה כפי שאמרתי זה דבר לגיטימי.זה שהעדיפו להישאר במכוון בקולקטיב עמום 7 שנים עם בריחה מהדיון,קולקטיב שכביכול הכיל גם את ידידי חוג'ה וגם את רבי מאיר(רק לשם הדוגמא)עם מציאות שדמתה כמעט לחלוטין ב99% מהזמן לתפישת רבי מאיר, והצהרות רגשיות עמומות עם המילים הפועל י-ם , וסעיפי תקנון סתמיים שדמו לדעתו של כפיר , פה הבעיה שמביאה היום לכך שמה שלא תהייה התוצאה תהייה פגיעה קשה אצל מי שלא הוכן כראוי לתוצאה. אני ניסיתי בכוחותיי הדלים לגרום לכך שאו שדעתי(שלתומי חשבתי שתואמת את מטרות הקמת קטמון) תוביל ויתנהגו בהתאם או לחלופין שיודו בשינוי וידברו עליו ,זה לא קרה-בזה כשלתי ואני חושב שכולנו כשלנו ומשלמים היום את המחיר.
תודה לך קלי, אבל הפגיעה שלי היא קשה והיא בגלל שאתה לא הצלחת לפתח דיון בקבוצה המקורית שתוצאותיו היו להכין אותם לכך שבאיחוד יגיעו גם אוהדים כמוני שהשם קטמון חשוב להם ושבעלות אוהדים חשובה להם. אין שום פגיע בעקרונות אוהדי המקורית שעמותת האוהדים תיקרא "קטמון מועדון אוהדים" ואין שום פגיעה בהפועל ירושלים אם היא תהייה בבעלות אוהדים. העובדה שבקרב אוהדי המקורית התפתחה לה "אידיאולוגיה" שמתנגדת לבעלות אוהדים (כך לפי ליפקין ברדיו קטמון) ולשם המפורש "קטמון", היא לא תוצאה של חוסר דיון אצלנו אלא בגלל שאתה נכשלת (או לא ניסית - אין לי מושג) ללבן את הנושא בקרב אוהדי הקבוצה המקורית. נחמד שאתה מפיל את זה עלינו. |
|
|