ס ק י ר ת נ ו ש א |
אצבע |
נשלח - 29/10/2013 : 22:36:05 חברים איך אנחנו מביאים יותר קהל למשחקים? אין אווירה בזמן האחרון אנחנו יכולים יותר מה קרה? |
15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
הולך ברגל |
נשלח - 07/11/2013 : 03:08:58 הפטיש, המגל והמרדף לליגת העל! - הפועל התבלבל |
מנדי742 |
נשלח - 06/11/2013 : 22:25:22 ציטוט: נשלח במקור על ידי יובל
לקיחת אחיות על כישלון הפתרונות לא צריכה להיות לאו דווקא כסף מחברי העמותה, ה"עונש" הכלכלי שנקבל עקב ירידה בהכנסות כתוצאה מהורדת מחירים יכול להיות גם ויתור על החתמת בלם ליגת על והנצחתינו לקבוצת ליגה לאומית.
גם זו בהחלט דוגמא, מסכים. וגם עם שאר דבריך. |
האחים מרילי |
נשלח - 06/11/2013 : 16:37:10 ציטוט: נשלח במקור על ידי יובל לקיחת אחיות על כישלון הפתרונות לא צריכה להיות לאו דווקא כסף מחברי העמותה, ה"עונש" הכלכלי שנקבל עקב ירידה בהכנסות כתוצאה מהורדת מחירים יכול להיות גם ויתור על החתמת בלם ליגת על והנצחתינו לקבוצת ליגה לאומית אבל נהיה מי שאנחנו.
התכוונת הנצחתנו כקבוצת ליגה א' |
הולך ברגל |
נשלח - 06/11/2013 : 15:16:29 ציטוט: נשלח במקור על ידי מנדי742 יובל - אני חושב שהצבעה כפי שהצעת היא לא רעיון טוב, כי אין אחריות מאחורי ההצבעה. לדוגמא - אם יוחלט על 30 ש"ח ויתברר ששההכנסות יורדות ב 20-30% - מי יהיה אחראי על כיסוי ההפרש? הועד המנהל כמובן. שיקרעו את התחת עוד קצת, למה לא. יש גם מידה מסויימת של פופוליזם בהצעה כזו. קל יותר להצביע להצעה ש"מיטיבה עם העם", אפילו אם רבים שוקלים את ההצעות גם מהפן הכלכלי.
כל עוד הדמוקרטיה שלנו היא יצוגית (ואני לא חושב שדמוקרטיה ישירה או אפילו השתתפותית היא מעשית אצלנו), הצעות הצבעה צריכות להכיל אופציות עם התחייבות מצד החברים. לדוגמא: - אפשרות א' - לא לשנות כלום
- אפשרות ב' - להוריד מחירים ל 30 ש"ח, ואם ההכנסות נפגעות ב 20% ומעלה, כל חבר עמותה ישלם עוד 600 ש"ח
(זו רק דוגמא, נא לא להתייחס אליה כהצעה קונקרטית)
לקיחת אחיות על כישלון הפתרונות לא צריכה להיות לאו דווקא כסף מחברי העמותה, ה"עונש" הכלכלי שנקבל עקב ירידה בהכנסות כתוצאה מהורדת מחירים יכול להיות גם ויתור על החתמת בלם ליגת על והנצחתינו לקבוצת ליגה לאומית אבל נהיה מי שאנחנו, וקצת מעצבן ההשוואות לחו"ל. בואו פשוט נהיה מי שאנחנו בוחרים להיות. ואם כל-כך רוצים להשוות לחו"ל אז לפני חודשיים שילמתי 16€ 76₪ כניסה לסיגנל אידונה פארק, דורטמונד, בונדסליגה. גרמני צריך לעבוד בדיוק שעתיים בשכר מינימום כדי להגיע לסכום מחיר כרטיס. בישראל צריך בערך גם לעבוד שעתיים בשכר מינימום כדי להגיע לסכום מחיר כרטיס לקטמון. עכשיו האם דורטמונד - וורדר ברמן זה בסדר גודל של קטמון - יבנה?
ונניח ואין לי שום מושג ובאמת יישום הפתרונות יביא לשפל כלכלי כזה שחברי העמותה יצטרכו להוסיף 600 שקל. אז תן להם (לצערי השנה זו השנה הראשונה שאני לא חבר) להחליט כמו שקבוצת אוהדים צריכה להתנהל עם כל החסרונות. מודל קבוצת אוהדים הוא אולי לא מושלם אבל זה מה שאנחנו. ושהאוהדים יגידו "לא", אז אני אשב פה בשקט ויקפוץ ברעש רק באצטדיון. אני בסך הכל רוצה להחזיר את החגיגה ליציע וכרגע משהו תקוע. |
רבקי |
נשלח - 06/11/2013 : 14:59:51 קטמוני, כל הטיעון שלנו הוא שהמדיניות הנוכחית פוגעת בהכנסות ולא מיטיבה איתן, גם בטווח הקצר, ובוודאי ובוודאי בטווח הארוך. |
קטמוני |
נשלח - 06/11/2013 : 14:20:42 כל ההשוואות - גם לכדורסל וגם לכדורגל בחו"ל לא עגייניות. אנחנו מנסים לקיים קבוצת כדורגל בלי חובות ובלי משיח זה או אחר שיבוא וימחק לנו את חובות העבר. הכי נחמד היה לתת כניסה בחינם ולהביא מעל 10.000 כל משחק, אבל יש נחמד ויש מציאות. |
יוגי |
נשלח - 06/11/2013 : 13:50:27 ציטוט: נשלח במקור על ידי רבקי
איתן, ונניח שהצלחת לשכנע אותי לתרום 100 ש"ח ולקבל זוג כרטיסים. אז כן, אבוא באופן חד פעמי, עם חבר/ה. בפעם הזאת, או שכן נתחבר או שלא, או שכן נקנה שתייה או שלא. או שכן אפתח הזדהות עם השחקנים, או, יותר סביר - שלא.
לעומת זאת, אם באותם מאה שקלים הייתי באה לחמישה משחקים - הסבירות שהייתי מתחברת ואח"כ באה לכמה נוספים - גדלה, הסבירות שלכל אחד מהם הייתי מביאה חבר/ה אחר/ת (כי בעשרים ש"ח לכרטיס קל לשכנע מישהו לבוא ולטעום, ב-50 ש"ח זה כמעט בלתי אפשרי) שאולי היו מצטרפים אח"כ לעוד משחקים- גדלה, הסבירות שלפחות באחת הפעמים הייתי צמאה - גם היא גדלה, והסבירות שבסוף גם הייתי קונה מרצ'נדייז כלשהו - גדלה אף היא.
כך שגם מבחינה כלכלית גרידא - בעיניי, המחירים הנוכחיים אינם החלטה טובה. הם אינם יוצרים שום הרחבה של בסיס האוהדים, אלא להפך, מצמצמים אותו רק לכאלה שזה בדמם. זה לא צריך להיות בדמי כדי שאבוא. זה צריך להיות מזמין וסביר, וכרגע זה לא. לטווח הארוך, גדול ההפסד הכלכלי מן הרווח. במקום לגרום לעוד ועוד אנשים לבוא פעם-פעמיים-שלוש ולהתאהב (או להתאהב מספיק כדי לבוא פעם-פעמיים-שלוש בכל עונה), זה גורם לאף אדם חדש לא לבוא, לא להתאהב, ולהמשיך לא לבוא. אני מבינה את המצוקה הכספית, אבל בחשיבה קדימה, אם רוצים שהמצוקה הכספית תסתיים יום אחד - צריך לבנות בסיס אוהדים רחב ככל הניתן, לאפשר למשפחות על ילדיהם להגיע בלי לחשוב פעמיים, והמחירים הנוכחיים עושים את הפעולה ההפוכה.
אבל מעבר לפן הכלכלי יש כאן גם עמדה ערכית. האם קטמון רוצה להיות קבוצה לעשירים או לאמידים בלבד, או שהיא באמת רוצה להיות קבוצה של כולם, במחיר השווה לכל נפש? האם נראה סביר שמשפחה (זוג הורים ושני ילדים, נניח) שרוצה להפוך את (חלק מ)ימי שישי שלה לזמן קטמון תצטרך להוציא, פלוס מינוס, 150 ש"ח, לפני שתייה או פיצוחים?
מן הצד השני, חייבת להודות, יובל, שבימים של גשם או של קור - גם אם ישלמו לי לא אבוא, ומן הסתם אוהדים מן הסוג שלי - ינהגו אותו דבר. כך שבלי ספק, יהיו משחקים בהם כמות קוני הכרטיסים תישאר קטנה, והקבוצה "תפסיד" מכך. אבל אלה יתקזזו עם הימים השמשיים, הנעימים, שבהם אפשר להביא כמה אלפים טובים, ובטווח הארוך, יתקזזו גם עם משחקים גדולים, שבהם כל אותם כמה אלפים שבאו פעם כן פעמיים לא, יתייצבו כאיש אחד.
דבר אחרון, הורדה ל-40 ש"ח לא תשנה את המצב לטובה, גם 40 ש"ח זה יקר ולא מוצדק. על עצמי אני יכולה להעיד, כל סכום מעל 30 ש"ח נראה לי מוגזם, וזה שגובים ממני סכום מוגזם, ועוד בשם הקהילתיות - אוטומטית מוריד את החשק לבוא ולהזדהות, גם אם כלכלית אני יכולה לעמוד בזה.
קמצנית. כולם כאן קמצנים. יא-אללה. לך תבנה מדינה ליהודים. |
עוגן ק. |
נשלח - 06/11/2013 : 13:08:00 אין שום סיבה, גם לא מתן בראשי + מחנה אימונים בחוץ לארץ, שכרטיס מבוגר יעלה יותר מ 30 שקל. סטודנט, חייל ונוער - 20. ובשביל מי שמוכן - כרטיס תרומה ב - 50.
המהות של קטמון נמצאת כאן. |
עגלה |
נשלח - 06/11/2013 : 12:35:32 מדויק. כרגיל.
אגב באופן פרדוקסלי ומרגיז, חיילים וסטודנטים משלמים פחות בקבוצת הכדורסל המנותקת (במשחקים באירופה) מאשר בהפועל ששייכת לקהל שלה (ומשחקת נגד מכבי יבנה). |
רבקי |
נשלח - 06/11/2013 : 11:44:17 איתן, ונניח שהצלחת לשכנע אותי לתרום 100 ש"ח ולקבל זוג כרטיסים. אז כן, אבוא באופן חד פעמי, עם חבר/ה. בפעם הזאת, או שכן נתחבר או שלא, או שכן נקנה שתייה או שלא. או שכן אפתח הזדהות עם השחקנים, או, יותר סביר - שלא.
לעומת זאת, אם באותם מאה שקלים הייתי באה לחמישה משחקים - הסבירות שהייתי מתחברת ואח"כ באה לכמה נוספים - גדלה, הסבירות שלכל אחד מהם הייתי מביאה חבר/ה אחר/ת (כי בעשרים ש"ח לכרטיס קל לשכנע מישהו לבוא ולטעום, ב-50 ש"ח זה כמעט בלתי אפשרי) שאולי היו מצטרפים אח"כ לעוד משחקים- גדלה, הסבירות שלפחות באחת הפעמים הייתי צמאה - גם היא גדלה, והסבירות שבסוף גם הייתי קונה מרצ'נדייז כלשהו - גדלה אף היא.
כך שגם מבחינה כלכלית גרידא - בעיניי, המחירים הנוכחיים אינם החלטה טובה. הם אינם יוצרים שום הרחבה של בסיס האוהדים, אלא להפך, מצמצמים אותו רק לכאלה שזה בדמם. זה לא צריך להיות בדמי כדי שאבוא. זה צריך להיות מזמין וסביר, וכרגע זה לא. לטווח הארוך, גדול ההפסד הכלכלי מן הרווח. במקום לגרום לעוד ועוד אנשים לבוא פעם-פעמיים-שלוש ולהתאהב (או להתאהב מספיק כדי לבוא פעם-פעמיים-שלוש בכל עונה), זה גורם לאף אדם חדש לא לבוא, לא להתאהב, ולהמשיך לא לבוא. אני מבינה את המצוקה הכספית, אבל בחשיבה קדימה, אם רוצים שהמצוקה הכספית תסתיים יום אחד - צריך לבנות בסיס אוהדים רחב ככל הניתן, לאפשר למשפחות על ילדיהם להגיע בלי לחשוב פעמיים, והמחירים הנוכחיים עושים את הפעולה ההפוכה.
אבל מעבר לפן הכלכלי יש כאן גם עמדה ערכית. האם קטמון רוצה להיות קבוצה לעשירים או לאמידים בלבד, או שהיא באמת רוצה להיות קבוצה של כולם, במחיר השווה לכל נפש? האם נראה סביר שמשפחה (זוג הורים ושני ילדים, נניח) שרוצה להפוך את (חלק מ)ימי שישי שלה לזמן קטמון תצטרך להוציא, פלוס מינוס, 150 ש"ח, לפני שתייה או פיצוחים?
מן הצד השני, חייבת להודות, יובל, שבימים של גשם או של קור - גם אם ישלמו לי לא אבוא, ומן הסתם אוהדים מן הסוג שלי - ינהגו אותו דבר. כך שבלי ספק, יהיו משחקים בהם כמות קוני הכרטיסים תישאר קטנה, והקבוצה "תפסיד" מכך. אבל אלה יתקזזו עם הימים השמשיים, הנעימים, שבהם אפשר להביא כמה אלפים טובים, ובטווח הארוך, יתקזזו גם עם משחקים גדולים, שבהם כל אותם כמה אלפים שבאו פעם כן פעמיים לא, יתייצבו כאיש אחד.
דבר אחרון, הורדה ל-40 ש"ח לא תשנה את המצב לטובה, גם 40 ש"ח זה יקר ולא מוצדק. על עצמי אני יכולה להעיד, כל סכום מעל 30 ש"ח נראה לי מוגזם, וזה שגובים ממני סכום מוגזם, ועוד בשם הקהילתיות - אוטומטית מוריד את החשק לבוא ולהזדהות, גם אם כלכלית אני יכולה לעמוד בזה. |
קטמון ותיק |
נשלח - 06/11/2013 : 11:33:38 ציטוט: נשלח במקור על ידי מנדי742
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
מנדי, שים לב שציינתי שאין להכפיל בשער החליפין אלא להכפיל את המחיר בשטרלינג ב- 1.13 (שזה היחס בין התל"ג של בריטניה מול ישראל, שנותן ביטוי ליחס כוח הקנייה - PPP)
אכן לא שמתי לב לכך קודם, וטוב שכך, כי זה פשוט לא נכון. המחירים בלונדון ה"יקרה" דומים מאד - בתרגום לשקלים ולא בפאונד! - למחירים בארץ.
כאשר מבקשים להשוות מחירים/שכר ודברים כמו אלה בין משקים/כלכלות שונות עושים שימוש ב- PPP Purchasing power parity כדי לבצע את ההשוואה. לכן צריך לראות את המחיר באנגליה במקרה זה במונחי כוח הקנייה = שכר העבודה של העובד הבריטי. לכן, ההשוואה היא היחס שבין מחיר של אותו מוצר = כרטיס למשחק כדורגל (במטבע של כל אחת מהמדינות)לבין השכר (תוך ההתאמה הנדרשת לפי ה- PPP) או היחס בין התל"ג של שתי המדינות מתואם למטבע אחד - בד"כ $ לחלופין לשער החליפין בין שני המטבעות. |
מנדי742 |
נשלח - 06/11/2013 : 11:03:20 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
מנדי, שים לב שציינתי שאין להכפיל בשער החליפין אלא להכפיל את המחיר בשטרלינג ב- 1.13 (שזה היחס בין התל"ג של בריטניה מול ישראל, שנותן ביטוי ליחס כוח הקנייה - PPP)
אכן לא שמתי לב לכך קודם, וטוב שכך, כי זה פשוט לא נכון. המחירים בלונדון ה"יקרה" דומים מאד - בתרגום לשקלים ולא בפאונד! - למחירים בארץ. |
קטמון ותיק |
נשלח - 06/11/2013 : 09:01:46 ציטוט: נשלח במקור על ידי מנדי742
ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
קצת מעבר לים קבוצות בבעלות אוהדים באנגליה: (ואין להכפיל בשער החליפין אלא לחשוב במונחים של 1:1)
http://www.fc-utd.co.uk/FCWorld/FC%20United%20Information%20-% 0Hebrew.pdf
http://www.afcwimbledon.co.uk/tickets/ticket-prices/
המחיר למבוגר אצל fc-utd הוא 8 פאונד שהם כ 45 ש"ח, לליגה השביעית באנגליה, שהייתי משווה אותה לליגה א' ואולי אפילו ב' אצלנו. המסקנה המתבקשת מכך היא שעלינו דווקא להעלות את מחירי הכרטיסים, לא?
מנדי, שים לב שציינתי שאין להכפיל בשער החליפין אלא להכפיל את המחיר בשטרלינג ב- 1.13 (שזה היחס בין התל"ג של בריטניה מול ישראל, שנותן ביטוי ליחס כוח הקנייה - PPP) |
gideon |
נשלח - 06/11/2013 : 08:56:11 ציטוט: נשלח במקור על ידי אדום החזה
http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m01113.pdf
מסמך מרתק, אבל אתה משווה כרטיסים של ריאל מדריד ל קטמון VS יבנה?!
|
מנדי742 |
נשלח - 06/11/2013 : 08:33:34 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
קצת מעבר לים קבוצות בבעלות אוהדים באנגליה: (ואין להכפיל בשער החליפין אלא לחשוב במונחים של 1:1)
http://www.fc-utd.co.uk/FCWorld/FC%20United%20Information%20-% 0Hebrew.pdf
http://www.afcwimbledon.co.uk/tickets/ticket-prices/
המחיר למבוגר אצל fc-utd הוא 8 פאונד שהם כ 45 ש"ח, לליגה השביעית באנגליה, שהייתי משווה אותה לליגה א' ואולי אפילו ב' אצלנו. המסקנה המתבקשת מכך היא שעלינו דווקא להעלות את מחירי הכרטיסים, לא? |
|
|