ס ק י ר ת נ ו ש א |
amos |
נשלח - 29/10/2011 : 10:50:49 מה שמו לאוהדי קטמון במים, שהם גזענים, מתנשאים, יהירים, שחצנים, גסי רוח, אוהבי-עצמם, ואלימים מילולית במידה שלא תיאמן כלפי אוהדי קבוצות מסויימות? למשל, התבטאויות השנאה והשטנה כלפי אוהדי יבנה עברו כבר מזמן לא רק את גבול הטעם הטוב אלא גם את גבול ההתבטאות האנושית הלגיטימית – בבונים, מוטציות, מכוערים, שמנים, קורבנות של קרינה... מכיוון שדיברתי גם עם אוהדי יבנה לפני המשחק, גם במהלך ההתלקחות האלימה, וגם אחריו, אני יכול רק לתהות איך רמות כאלה של שיסוי והסתה גזענית ומתנשאת של זבל לבן – שאין להם שום קשר עם עובדות, וכולן סטריאוטיפים ודימויים עלובים - מחלחלות אלינו.
נתחיל מהעיקרון – אפשר להעריך ולכבד אוהדים מסורים מעיר קטנה שבאים למשחק חוץ בליגה א בכמות מרשימה (יחסית). די ברור וצפוי שצעירים שבכלל מתעניינים בכדורגל במקומות כאלה יפנו לקבוצות גדולות בליגת העל, ושהקהל המסור הזה יהיה מורכבים ממבוגרים יותר, מתמהוניים במידה מסויימת, ומשוליים חברתיים, ושחלקם אפילו לא למדו להיות חוכמולוגים בבית ספר לאמנויות או ניסויי...
ועכשיו נזכיר את המובן מאליו - אוהדי יבנה הם בני אדם ואוהדי כדורגל בדיוק כמונו. הם אוהדים מועדון מתוסכל (ומתסכל) אבל עם מסורת והישגים, שהגיע גם לליגת העל, ומייצא שחקני נוער מוכשרים לכדורגל הישראלי. העלייה המוצדקת שלהם בעונה מצויינת לליגה א נמנעה, כזכור, בגלל מכירת משחק של שחקני הפועל קטמון במימון של אנשים ממכבי באר שבע. אנחנו מאשימים את חגי ממן וינאי דרעי. הם מאשימים את עוז צבאג וכפיר מלול (דבר שלא הוכח ורובנו לא מאמין בו). ויש גם לא מעט אוהדים שלנו שמבינים לגמרי לליבם של אוהדי יבנה, שבאו חמים ומרירים למשחק עם קטמון בדיוק במידה שאנחנו נבוא למשחק עם קבוצה שבה משחק ינאי דרעי או חגי ממן. למרות הזעם שלהם, הם היו רגועים למדי (יחסית) לפני המשחק ובתחילתו.
היתה התלקחות אלימה ומכוערת, שניזומה על ידם, שהתרחשה בעקבות התנהגות מגעילה של מס' 23 שלהם, התחממות בין השחקנים, וקללות מוצדקות שלנו כלפי ה-23 הזה. הרוחות נרגעו די מהר, גם בגלל השתדלות נמרצת של כמה מהם. התלקחויות כאלה קורות בכדורגל ובין בני אדם בכלל.
כפי שכתב מחאיי, בסיום המשחק הם החמיאו לקטמון, ביקשו להרגיע, הזמינו אותנו ליבנה, גם חשו מקופחים בגלל פנדל שלא קיבלו (ואולי הם צודקים? גם אם לא, מי לא מכיר את ההרגשה של להיות בצד שלהם?), ונפרדו בידידות ובמגמת פיוס.
שום דבר במה שהתרחש לא מצדיק את סגנון ההתבטאויות עליהם. למעשה, מעט מאוד דברים מצדיקים גועל כזה
|
15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
amos |
נשלח - 02/11/2011 : 04:59:51 גבעתי - אין לי שום טענה להתנהגות האוהדים במשחק. להפך. הטענה שלי היתה ונשארה אך ורק על אופי ההתבטאויות בפורום |
האחים מרילי |
נשלח - 02/11/2011 : 04:51:13 ציטוט: נשלח במקור על ידי OrenDf
אפרופו מים, אתם לא חשובים שצריך למחות על החוק המבחיל שאסור להכניס מים למגרשים? יודעים מה, בסדר לא צריך מים, שימו ברזיות! אל תחייבו אותי לקנות כוס מים מעפאנה ב5 שקל! אני חושב שאנחנו צריכים למחות על זה.
עניין הבקבוקים הוא באמת מגוחך. זה מזכיר לי איך לפני טיסה החרימו לי קוצץ ציפורניים שנשכח בתיק, אבל בטיסה הגישו ארוחה עם סכו"ם ממתכת. לא מזמן הייתי במשחק באנגליה ולא היתה בעיה להכניס בקבוקים. השוטרים פשוט הורידו את הפקקים ונתנו להכניס.
וכמו שנאמר כאן, שלוקר הוא פתרון מצויין לאבסורד. |
גבעוני |
נשלח - 02/11/2011 : 01:33:45 טוב הנושא קצת סטה אבל אני הגיב בכל זאות לטענות של עמוס יש לך בעיה קשה ידידי אתה יודע מה מעצבן אותי המוסרניות הפתתית שלך איך אתה מעיז לקרוא לנו גזענים ואלימים מתנשאים ושחצנים רוב מוחלט של המשחק ניסנו להמנעה מאלימות ולא להגיב לפרובקציות של הערסים מיבנה גם שהם נכנסו לתוך הקהל שלנו דחפו קיללו ותלשו שלטים לא הגבנו (לפי דעתי היינו צריכים להגיב קודם) גם לא הגבנו בתחילת המשחק ששערות וחבריו באו אלינו אימו וקיללו אותנו בסופו של דבר היינו חיבים להגיב וטוב שכך היה (אני שנוא את המלחמה אבל שש אלי קרב)וברגעה שידים מורמות צריך לשבור אותם..... וכן זה בסדר גם להוציא את התסכול בפורום ולכנות את אוהדי יבנה ערסים בבונים ומגעילים אם גם עושים הכול בשביל להוכיך את זה אני לא שונא ולא נותר טינה אין לי שום דבר נגדם חוץ מההתנהגות שלהם הקם להורגך תן לו מכות....
|
רוברט נסטה מארלי |
נשלח - 31/10/2011 : 09:20:46 זה שאי אפשר להכניס מים למיגרשים זאת באמת חוצפה. |
gideon |
נשלח - 31/10/2011 : 09:19:41 ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי
אז תקשיב עוד פעם.
טוב באמת שיש את הפוד. אפשר לשבת ולדבר עם אנשים, לא להתכתב עם יוזרים. [/quote] אתה ודאי מתכוון לאנשים שמשתמשים בשמם האמיתי לעומת אחרים שמאמצים שם של שחקן מזרח אירופי כל שהוא (אשכנזים אמרנו כבר...)
לגבי שאלת המים של אורן, תנסה להצטייד בילד עד גיל 5, יש סיכויי לא רע להכניס מים. לחלופין ניתן להצטייד בשלוקר http://www.camping-israel.co.il/pl_product~2110~7~34.htm |
OrenDf |
נשלח - 31/10/2011 : 04:43:56 אפרופו מים, אתם לא חשובים שצריך למחות על החוק המבחיל שאסור להכניס מים למגרשים? יודעים מה, בסדר לא צריך מים, שימו ברזיות! אל תחייבו אותי לקנות כוס מים מעפאנה ב5 שקל! אני חושב שאנחנו צריכים למחות על זה. |
מחאיי |
נשלח - 30/10/2011 : 23:17:15 עזבו שעמום, נזכרתי בסיפור שיותר קשור לאשכול.
זה היה בעונת העלייה מהארצית עם מישל, הרבה לפני שמישהו בכלל חשב על קטמון, באחד מאותם משחקים שזרחה עלינו השמש, כמו שישי האחרון. רק שאז זה היה ביבנה. שמש אביבית נעימה, קהל גדול יחסית וגול ניצחון של דן רומן בדקה ה-27. תחושת התחדשות שהונצחה בשיר נפלא מאת הד"ר טאובר שברכות למי שיצליח לדלות.
ישבו לידינו שני זקנים יבנאים, מהסוג שאפשר למצוא בכל מגרש כדורגל שמכבד את עצמו. אולי הגרסה המקומית של הזקנים מהחבובות.
"תראה מה זה", אמר האחד לשני "כולם אשכנזים". |
מחאיי |
נשלח - 30/10/2011 : 22:51:01 ציטוט: נשלח במקור על ידי רוברט נסטה מארלי
ממה שאני הבנתי מהפוד שהיה עם שני אוהדים שלהם הם חושבים שהקבוצה זה השחקנים ולכן הם לא יכולים לעבור לקטמון.
אז תקשיב עוד פעם. http://pod.icast.co.il/033104b3-aeaa-4c66-abed-978aa2a0fa58.icast.mp3
טוב באמת שיש את הפוד. אפשר לשבת ולדבר עם אנשים, לא להתכתב עם יוזרים. |
רוברט נסטה מארלי |
נשלח - 30/10/2011 : 20:54:08 אני חושב שאוהדי סאדר גורמים נזק עצום להחזרת הקבוצה לאוהדים (איחוד) ונותנים לגיטימציה לקבלנים! ממה שאני הבנתי מהפוד שהיה עם שני אוהדים שלהם הם חושבים שהקבוצה זה השחקנים ולכן הם לא יכולים לעבור לקטמון. אני חושב שקבוצה זה האוהדים! על הזין סאסי על הזין סאדר!!!!!!!!!!! רק קטמון! |
gideon |
נשלח - 30/10/2011 : 17:25:18 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי
ציטוט: נשלח במקור על ידי h.k.j.f.c
בחייאת קלי, כנס בבקשה לפורום הראשי של סאד"ר, זה שנושא את הכותרת "הכניסה לשרץ-קיא ולחובביו אסורה". אחרי שנכנסת (אם אינני טועה אתה מגיב שם תחת השם "סנוק", לא?)תוכל להשתתף בדיונים מרתקים כדוגמת "טל שורר הזבלון העלוב אוהד קטמון לועג לנו", ולהצביע בסקר "את מי אתה שונא יותר- קטמון או בית"ר?". חתימות חברי הפורום הזה כוללות פנינים כדוגמת "כולנו בני יצ'לאל" או "קקמון- יום אחד זה יהיה נייר הטואלט בשירותים שלנו". אכן, קלי, מתנהל שם שיח בוגר ואחראי... או שאולי תספר לי היכן נמצא הפורום האחר, זה של אוהדי סאד"ר המכובדים והרציניים, שבו נוכל להתרשם מהמהפך התודעתי שעבר עליהם?
כמו שכתבתי מקודם, יש לי מטרה: לסאטירה ולפרודיה יש כוח, קלי, קומדיה עשויה היטב יכולה להנציח תודעה. לעג לסאד"ר, אני מקווה, יקבע את הדימוי "סאד"ר היא הקבוצה בלי האוהדים ועם בעל בית איום ונורא".
סבבה ,אתה צודק .אני כנראה זקן מדי(כלומר מעל גיל 5) בשביל להיות עסוק ולהיעלב 5 שנים מ 3 משתמשי פורום עם חתימה כזו או אחרת ואני כנראה זקן מדי בשביל לחשוב שאם אקרא להם ס.א.ד.ר או אוהדי הקבלנים זה ייתקבע וייחשב טיעון רציני שיועיל לי.אבל כנראה שבגלל הזקנה אני מפספס את עומק הסאטירה המושחזת.
אגב אפילו הדוגמאות שאתה מביא כל כך נדירות בדיונים שם וב99% הם עוסקים בעצמם.אבל ייאמר לזכותך שאתה מחפש טוב טוב בשביל להיעלב
כן קלי, זה יתקבע ויתפוס. אני מחזיר אותך לדיון הקודם שהיה לנו בנושא ולתהליכים האבוציונלים שקורים פה. http://katamon.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2019&whichpage=3 לך תשאל ילדים "בניסויי" מה זה הפועל ירושלים בכדורגל, ויענו לך: קטמון! אני לא מקלל אותם ולא לועג להם. אני פשוט מחכה ומקווה להתפוררות מהירה ככל הניתן. בהנחה המשותפת לשנינו שאין מקום לשתי קבוצות אדומות בעיר, יש פה גם מלחמה על התודעה.
|
yarond |
נשלח - 30/10/2011 : 16:52:49 אני חושב שצריך לנסות ולקרב בין האוהדים בעיה בין קטמון וירושלים איננה האוהדים !!! ואני מניח שסאסי לא יזכה אצל אוהדי ירושלים למקום טוב בהרבה ממה שהוא יקבל אצלנו בכלל בין האוהדים לא צריך להיות מתח וכמו שיש מטומטמים בפורום שלהם עם שפה לא ראויה יש אצלנו מבחר גדול מהסוג הזה גם כן
לא יזיק לאף אחד מאיתנו להרגיע את האש המיותרת הזאת |
קלי |
נשלח - 30/10/2011 : 16:28:54 ציטוט: נשלח במקור על ידי h.k.j.f.c
בחייאת קלי, כנס בבקשה לפורום הראשי של סאד"ר, זה שנושא את הכותרת "הכניסה לשרץ-קיא ולחובביו אסורה". אחרי שנכנסת (אם אינני טועה אתה מגיב שם תחת השם "סנוק", לא?)תוכל להשתתף בדיונים מרתקים כדוגמת "טל שורר הזבלון העלוב אוהד קטמון לועג לנו", ולהצביע בסקר "את מי אתה שונא יותר- קטמון או בית"ר?". חתימות חברי הפורום הזה כוללות פנינים כדוגמת "כולנו בני יצ'לאל" או "קקמון- יום אחד זה יהיה נייר הטואלט בשירותים שלנו". אכן, קלי, מתנהל שם שיח בוגר ואחראי... או שאולי תספר לי היכן נמצא הפורום האחר, זה של אוהדי סאד"ר המכובדים והרציניים, שבו נוכל להתרשם מהמהפך התודעתי שעבר עליהם?
כמו שכתבתי מקודם, יש לי מטרה: לסאטירה ולפרודיה יש כוח, קלי, קומדיה עשויה היטב יכולה להנציח תודעה. לעג לסאד"ר, אני מקווה, יקבע את הדימוי "סאד"ר היא הקבוצה בלי האוהדים ועם בעל בית איום ונורא".
סבבה ,אתה צודק .אני כנראה זקן מדי(כלומר מעל גיל 5) בשביל להיות עסוק ולהיעלב 5 שנים מ 3 משתמשי פורום עם חתימה כזו או אחרת ואני כנראה זקן מדי בשביל לחשוב שאם אקרא להם ס.א.ד.ר או אוהדי הקבלנים זה ייתקבע וייחשב טיעון רציני שיועיל לי.אבל כנראה שבגלל הזקנה אני מפספס את עומק הסאטירה המושחזת.
אגב אפילו הדוגמאות שאתה מביא כל כך נדירות בדיונים שם וב99% הם עוסקים בעצמם.אבל ייאמר לזכותך שאתה מחפש טוב טוב בשביל להיעלב |
OrenDf |
נשלח - 30/10/2011 : 15:56:08 לי נמאס שלוקחים דימויים מעולם החי בשביל לתאר בני אדם. הם בני אדם מניאקים זה מספיק קללה בשבילי. |
h.k.j.f.c |
נשלח - 30/10/2011 : 14:38:38 בחייאת קלי, כנס בבקשה לפורום הראשי של סאד"ר, זה שנושא את הכותרת "הכניסה לשרץ-קיא ולחובביו אסורה". אחרי שנכנסת (אם אינני טועה אתה מגיב שם תחת השם "סנוק", לא?)תוכל להשתתף בדיונים מרתקים כדוגמת "טל שורר הזבלון העלוב אוהד קטמון לועג לנו", ולהצביע בסקר "את מי אתה שונא יותר- קטמון או בית"ר?". חתימות חברי הפורום הזה כוללות פנינים כדוגמת "כולנו בני יצ'לאל" או "קקמון- יום אחד זה יהיה נייר הטואלט בשירותים שלנו". אכן, קלי, מתנהל שם שיח בוגר ואחראי... או שאולי תספר לי היכן נמצא הפורום האחר, זה של אוהדי סאד"ר המכובדים והרציניים, שבו נוכל להתרשם מהמהפך התודעתי שעבר עליהם?
כמו שכתבתי מקודם, יש לי מטרה: לסאטירה ולפרודיה יש כוח, קלי, קומדיה עשויה היטב יכולה להנציח תודעה. לעג לסאד"ר, אני מקווה, יקבע את הדימוי "סאד"ר היא הקבוצה בלי האוהדים ועם בעל בית איום ונורא". |
אליה |
נשלח - 30/10/2011 : 14:36:07 אני דווקה חש התמתנות בהתבטאויות של סאדר ואני חושב שזה הדדי |
|
|