| ס ק י ר ת נ ו ש א |
| אבו אדהם |
נשלח - 06/01/2011 : 11:00:29 אם למישהו היה עוד ספק לגבי הרקבון, הזוהמה והטינופת שהיא הפועל סאדר בגלגולה הנוכחי, ובאופן כללי עד כמה רקוב הכדורגל שלנו, בא דן רומן ושם לכולנו מראה מול הפנים. קריאת חובה לכל אוהד כדורגל באשר הוא.
http://www.calcalist.co.il/sport/articles/0,7340,L-3473601,00.html
|
| 15 ת ג ו ב ו ת א ח ר ו נ ו ת (חדשות ביותר ראשונות) |
| orky |
נשלח - 06/01/2011 : 23:43:31 ציטוט: נשלח במקור על ידי קטמון ותיק
מאמר מעניין וכתוב "בדם ליבו" של דן. הסוגיות הקשות המועלות במאמר צריכות להיות מטופלות קודם כל ע"י ארגון שחקני הכדורגל שאחד מראשיו היה אבי כהן ז"ל. בנוסף, לאחרונה ניתן פס"ד חשוב בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינו של אייל ברקוביץ נגד ההתאחדות לכדורגל סביב החלטה שלא לאפשר לו להשתתף בקורס הפרו כחלק מהעונש המשמעתי שלו. http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/4819752.pdf ביהמ"ש פסל, למעשה, החלטות של רשויות המשמעת בטענה שהן נוגדות את הוראות חוק יסוד: חופש העיסוק וחוק ייסוד: כבוד האדם וחירותו. ייתכן שיש מקום שיביאו לבית משפט בישראל תביעות כנגד הוראות תקנוני ההתאחדות, בנסיון ליצור "פסק דין בוסמן" נוסח ישראל.
היום חשבתי בדיוק על זה.. אני חושב ששווה לבדוק את זה ואני מקווה שדן ילך צעד קדימה.. לא רק בשביל עצמו אלא גם בשביל הבאים בתור.. השאלה היא אם אין פרצות בחוק הזה שכן מאפשרות לו להיות חוקי, גם עפ"י חוקי היסוד.. |
| שלומי דנינו |
נשלח - 06/01/2011 : 21:17:41 ותיק צודק! רומן או שחקן אחר שסובל מכזאת התנכלות צריך ללכת לבית דין לענייני עבודה שידוע אגב שהינו מאוד ליברלי ופרו זכויות עובדים יותר מרוב בתי המשפט בעולם אגב ( רוחו של הנשיא בדימוס אדלר שוררת שם) ולהוציא פס"ד הצהרתי שיהפוך לנוהל מה זכויותיהם של שחקני כדורגל מול הקבוצות.. |
| קטמון ותיק |
נשלח - 06/01/2011 : 18:33:19 ציטוט: נשלח במקור על ידי amos
אני ממש לא רוצה להיכנס לזה - אבל כידוע, פיפא בעצם תובעת מההתאחדויות שלא לפעול על פי חוקי המדינות השונים, אלא לבכר את תקנונה; היא מענישה בחומרה התאחדויות (כלומר מדינות) שבהן מבוצעת פעילות עצמאית כזו; החטה של בג"צ, למשל, שתעמוד בסתירה לחוקי פיפא יכולה להוביל לחרם על ישראל... זו אחת הדרכים שפיפא מנסה למנוע חזרה על משפט בוסמן
למיטב ידיעתי מה שפיפ"א אוסרת זו התערבות ממשלתית בפעילות של ההתאחדות. פיפ"א אינה יכולה לשלול את כפיפותה של ההתאחדות לחוקי מדינת ישראל ולאכיפתם באמצעות בתי המשפט, שאינם גורם ממשלתי-שלטוני [=הרשות המבצעת, הפוליטית/מפלגתית]. פס"ד בוסמן הסופי ניתן, כידוע, בבית הדין האירופי לזכויות האדם. |
| amos |
נשלח - 06/01/2011 : 18:24:18 אני ממש לא רוצה להיכנס לזה - אבל כידוע, פיפא בעצם תובעת מההתאחדויות שלא לפעול על פי חוקי המדינות השונים, אלא לבכר את תקנונה; היא מענישה בחומרה התאחדויות (כלומר מדינות) שבהן מבוצעת פעילות עצמאית כזו; החטה של בג"צ, למשל, שתעמוד בסתירה לחוקי פיפא יכולה להוביל לחרם על ישראל... זו אחת הדרכים שפיפא מנסה למנוע חזרה על משפט בוסמן
אבל כל זה מסובך מדי לדיון עכשו - המצב בכדורגל הישראלי גרוע בהרבה מזה הנהוג ביגות בכירות באירופה; המצב בסאדר גרוע (קצת? הרבה?) מהמצב הכללי בארץ; דן רומן נשמה ויוסי סאסי בן זונה
|
| קטמון ותיק |
נשלח - 06/01/2011 : 17:36:26 מאמר מעניין וכתוב "בדם ליבו" של דן. הסוגיות הקשות המועלות במאמר צריכות להיות מטופלות קודם כל ע"י ארגון שחקני הכדורגל שאחד מראשיו היה אבי כהן ז"ל. בנוסף, לאחרונה ניתן פס"ד חשוב בבית המשפט המחוזי בתל אביב בעניינו של אייל ברקוביץ נגד ההתאחדות לכדורגל סביב החלטה שלא לאפשר לו להשתתף בקורס הפרו כחלק מהעונש המשמעתי שלו. http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/4819752.pdf ביהמ"ש פסל, למעשה, החלטות של רשויות המשמעת בטענה שהן נוגדות את הוראות חוק יסוד: חופש העיסוק וחוק ייסוד: כבוד האדם וחירותו. ייתכן שיש מקום שיביאו לבית משפט בישראל תביעות כנגד הוראות תקנוני ההתאחדות, בנסיון ליצור "פסק דין בוסמן" נוסח ישראל.
|
| davidkipod |
נשלח - 06/01/2011 : 15:30:14 האמת שחרגתי ממנהגי לפרק את השבוע - עד יום שני - לקחים ומחשבות מהמשחק שעבר, יום ג' - הירהורים קוסמיים על יריקות ושאר ירקות, והחל מיום רביעי - שום דבר חוץ מהמשחק של יום שישי. האמת שאם כבר לחרוג אז למשהו שקשור בדן רומן המיוחד והיחודי. אבל פתאום אני קולט שגם "הנהלה" בכבודו ובעצמו עוסק בדא והא במקום לוודא שהקבוצה באה מפוקסת למשחק הסופר-חשוב במעלה אדומים...איזה לחץ. |
| רגל עץ |
נשלח - 06/01/2011 : 15:28:53 ציטוט: נשלח במקור על ידי קלי 1)חייב להימצא איזון שאינני יודע מהו.אם שחקן היה ממש חופשי ולא "רכוש" קבוצה, מה היה עולה בגורלה של קבוצה צנועת אמצעים כמו קטמון?הרי אנחנו בונים הרבה על הנוער שנגדל.מה זה שווה אם ברגע שסוף כל סוף אתה מגדל שחקן שטיפה מעל הממוצע ,תבוא מיד קבוצה גדולה ותיקח אותו ?
כמו שזה עובד באירופה: אתה מחתים את השחקן על חוזה ארוך-טווח. אם הוא רוצה להשתחרר לפני תום החוזה, מגיע לקבוצה פיצוי הולם. כשהוא מתקרב לסוף החוזה, נניח שנה לפני, לקבוצה יש את האופציה להחתימו על חוזה חדש או להסתכן בכך שהוא יעזוב ללא תמורה ברגע שיהפוך למה שנקרא free agent. כמובן שכל הדיון הזה הוא היפותטי לחלוטין לאור זה ששחקנים אצלנו לא חתומים על חוזים אלא מסכמים תנאיהם בע"פ, וכמובן שאין (נכון להיום) את היכולת לחשוב יותר מדי קדימה. |
| HST |
נשלח - 06/01/2011 : 15:26:38 השאלה היותר חשובה היא איך ומתי דן רומן חוזר הביתה לקטמון? |
| קלי |
נשלח - 06/01/2011 : 15:10:24 2אני מנסה לרגע להתעלות מעל דיון סאסיונה ולחשוב באופן כללי על הנושא 1)חייב להימצא איזון שאינני יודע מהו.אם שחקן היה ממש חופשי ולא "רכוש" קבוצה, מה היה עולה בגורלה של קבוצה צנועת אמצעים כמו קטמון?הרי אנחנו בונים הרבה על הנוער שנגדל.מה זה שווה אם ברגע שסוף כל סוף אתה מגדל שחקן שטיפה מעל הממוצע ,תבוא מיד קבוצה גדולה ותיקח אותו ? 2)איך אתה כבעלים "אחרים" מסוגל להתנהל בהוגנות, כאשר השוק מתנהל כמו ג'ונגל? הרי לפי המצב היום כאשר אתה לוקח שחקן אתה "מפצה" את הקבוצות האחרות בסכומים נכבדים .אם אתה היחיד שמתנהג אחרת ,אתה קונה ביוקר שחקנים ומוכר בזול או בעברית פראיר .איך יוצאים מזה? |
| amos |
נשלח - 06/01/2011 : 14:50:15 שאלתו של דוידקיפוד חשובה ורצינית: את זה שזבלים כמו סאסי מתנהלים כמו שהם מתנהלים הבנו, השאלה היא האם ואיך קבוצות אוהדים מטבען יכולות להתיימר להיות יותר הוגנות ואנושיות?
אין לי תשובה
|
| עוז לניצחון |
נשלח - 06/01/2011 : 14:40:35 אני בטוח שאין לדן רומן הרבה זמן עכשיו שהוא ישחק ברמת גן. אבל אם מזדמן לו לעיר אפילו פעם בחודש אולי יש אפשרות להיעזר בו בבית הספר החדש לכדורגל? |
| אבו אדהם |
נשלח - 06/01/2011 : 14:14:42 אורי שרצקי / אשר גולה / ויקטור שיינפלד (השם המוצלח בהיסטוריה לעסקן כדורגל) לא פראיירים של אף אחד? |
| הנהלה |
נשלח - 06/01/2011 : 14:13:02 אני מעריך שעל הטווח הנע בין פראיירים ליוסי סאסי.
כל מקרה לגופו, בגבולות ההגיון.
|
| davidkipod |
נשלח - 06/01/2011 : 13:51:56 אני רק שאלה: איך אנחנו, כבעלים של קבוצה, מתנהלים מול שחקנים שירצו לעזוב אותנו בבוא היום ? (אני יודע שאף אחד לא ירצה לעזוב אותנו, ברור, אבל תאורתית...) |
| amos |
נשלח - 06/01/2011 : 13:34:54 סאסי הוא זבל. אבל גם ארגון השחקנים יוצא קטן מאוד, בדיוק כפי שהוא יצא עם שי אהרון
|