פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
 כל הפורומים
 הפועל קטמון
 קטמון - כללי
 לחץ על שופט

הערה: לא ניתן לשלוח תגובות בלי להירשם.
כדי להירשם, לחץ/י כאן. ההרשמה היא חינם!

גודל מסך:
שם משתמש:
סיסמה:
מצב מערכת:
עיצוב: מודגשנטויקו תחתוןקו חוצה ישור לימיןמרכוזישור לשמאל קו אופקי הכנס קישורהכנס אימיילהכנס תמונה הכנס קודהכנס ציטוטהכנס רשימה

הודעה:

* HTML לא מופעל
* קודי פורום מופעלים
סמיילים:
חיוך [:)] חיוך גדול [:D] מגניב [8D] מסמיק [:I]
לשון [:P] רשע [):] קריצה [;)] ליצן [:o)]
עין שחורה [B)] כדור שמונה [8] זעפן [:(] ביישן [8)]
הלם [:0] כועס [:(!] מת [xx(] ישנוני [|)]
נשיקות [:X] מאשר [^] לא מאשר [V] שאלה [?]

ס ק י ר ת    נ ו ש א
davidkipod נשלח - 01/01/2011 : 23:28:51
מישהו מכיר מחקר מסודר על מידת ההשפעה של לחץ קהל על שופט ?
בפשטות: האם העובדה שהקהל מקלל(/יורק/זורק חפצים) את השופטים גורמת
להם לשפוט לטובתך ? כי לי זה ממש לא ברור. ז"א לקלל את השופט כדרך לפורקן עצבים, בסדר, הבנתי. אבל לשכנע את עצמך שזה עוזר לקבוצה ?
יש לי לפעמים הרגשה שמעבר לסף מסויים שופטים מגיבים הפוך - הם מחזירים לקהל על "אהבתו" במקום היחיד שבו הם יכולים לעשות זאת - במגרש...
אגב, אפקט דומה יכול להיות גם כתגובה ללחץ שהשחקנים עצמם מנסים להפעיל על שופט.
15   ת ג ו ב ו ת    א ח ר ו נ ו ת    (חדשות ביותר ראשונות)
daniels נשלח - 03/01/2011 : 21:10:43
אני מניח שהכי טוב זה עידוד חיובי! שזה נכנס דרך התת מודע!
ובתח יש גבול! אם מקללים תשופט יותר מדי אז מתישהוא הוא יעשה דווקה נגדנו.
זה גם תלוי בשופט.
רגל עץ נשלח - 02/01/2011 : 21:30:35
לא קראתי את המאמר ואני האחרון שירצה להגן על ליברפול, אבל האם לא יתכן שנשרקות יותר עבירות לקבוצה הביתית פשוט משום שהיא תוקפת יותר ומגיעה ליותר מצבים שגורמים ליריבה לבצע עבירות?
כנ"ל לגבי תוספת זמן. תמיד מתלוננים על זה שכשקבוצה "גדולה" בפיגור במשחק בית, תוספת הזמן היא גדולה יחסית (ו"זמן פרגי" הוא מושג ידוע באנגליה בשל תוספות הזמן להן זוכה מנצ'סטר יונייטד כשהיא זקוקה להן במשחקיה הביתיים). אבל האם לא יתכן שקבוצה אורחת שמגנה על יתרון זעום או על תיקו באמת תבזבז הרבה יותר זמן מאשר במשחק בו הקבוצה הביתית מנצחת בקלות?
קשה מאוד לקבוע באופן סטטיסטי על הטיות של שיפוט בלי שבוחנים כל החלטה בנפרד, ובעצם מנתחים את ההחלטות ה"שגויות" (והרי גם את זה קשה לקבוע) או הלא ברורות מאליהן.
אלי בן רימוז נשלח - 02/01/2011 : 21:04:58
תודה על המאמר, אני חושב שהוא מרתק.
שימו לב לעובדות:
שופטים בליגה הגרמנית (לא אנגלית) נוטים לטובת הקבוצה הביתית בנושא פנדלים, שערים ותוספת זמן. זה אמנם אינטואיטיבי ומובן מאילו אבל יש רושם ויש רישום.
כל אחד יודע שאסור לשרוק לפנדל נגד מניור באולד טרפורד וכל נפילה של רוני ברחבה זה פנדל לאדומים.
שימו לב גם לתוספת הזמן. כשיש פער של 3 שערים כמעט לא מוסיפים זמן וכשיש פער של שער אחד מוסיפים 2.5 דקות בממוצע.
גם במאמר על ליברפול הם מראים ששופט מעניק יותר פאולים לקבוצה הבייתית.

המסקנה היא שמעבר לביטוי לרגשות שלנו ואמצעי לפרוק לחץ יש לעדוד השפעה. אני בהחלט צורח על השופט במשחקים (בכדורסל זה יותר אפקטיבי, אבל מי הולך בימים אלו לכדורסל) בכוונה להשפיע.
barakby נשלח - 02/01/2011 : 14:20:10
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

מישהו מכיר מחקר הבודק האם אי פעם הובקע שער בעת "אצבע"?

אדיר!! אני חושב על זה כבר כמה משחקים!
davidkipod נשלח - 02/01/2011 : 12:55:14
ציטוט:
נשלח במקור על ידי קטמון ותיק

לידיעת המתדיינים: השופט הראשי במשחק נגד שדרות הוא אותו שופט שפסק לזכות הפועל קטמון ירושלים 3 פנדלים במשחק נגד מרחבים!

ולמי ששאל על מחקרים אז הנה אחד:
http://arno.unimaas.nl/show.cgi?fid=15380

ועוד אחד:
http://wlv.openrepository.com/wlv/bitstream/2436/8014/1/Nevill10.pdf

ותיק, תודה רבה. מרתק. לא באמת האמנתי שמישהו יבוא עם מחקרים...
הגיוני ביותר שיש יחס ישר בין העוצמות שהקהל מפעיל לבין הכיוון של השופטים. (הכי שיעשע אותי העובדה שבאיצטדיונים שבהם אין מסלול ריצה הקפי - האפקט יותר חזק...).
אבל ביו עידוד "חיובי" (מה שאנחנו עושים רוב המשחק) לבין עידוד נגטיבי - לא ראיתי במאמרים מה יותר אפקטיבי.
שומר החומות נשלח - 02/01/2011 : 12:25:42
קשה עם העריכה האקטיבית לאחור,
פלוס אני לא מתבייש לקרוא מחקרים שכתבו באנגליה על כמה רעש צריך לעשות לפני הפנדל. הם יודעים שמה לדפוק פנדלים חשובים. וגם אם אני היחיד שעושה את זה בכל 30 הליגות בין הירדן לים.
קראנקו נשלח - 02/01/2011 : 12:25:00
קודם תוכיח שאנחנו בכלל חלק מהספורט הישראלי.
הת'רד הזה מחזק את הטענה השוללת את חלקנו.
שומר החומות נשלח - 02/01/2011 : 12:23:39
לא נראה לי שיש באמת מי שעושה את זה
נראה לי שעדיף שנתווכח על המרחק בין הספורט הישראלי לספורט הישראלי. גם שם יש פער גדול
קראנקו נשלח - 02/01/2011 : 12:22:12
שומר ,
אתה מתווכח איתי לגבי המרחק בין האקדמיה הישראלית לבין הספורט הישראלי ?
אני במקומך לא הייתי עושה את זה.
מבחינתי, מי שעושה שיקולי עלות תועלת לפי מחקר אקדמי בזמן ששופט ליגה ב' דופק לו את הקבוצה ולפי זה מחליט איך להתנהל, שישאר בבית.
שומר החומות נשלח - 02/01/2011 : 12:09:29
גם אתה, קראנקו?

עריכה - המאמרים שהביא הוותיק, שאללה יודע מאיפה הוא הביא אותם, הם בכלל מאנגליה, מליוורפול, לא סתם. והם מסקרנים מאוד. ואם היה אחד שהיה יכול באמת לקרוא ולהבין מה כתוב בהם בתוך הקהל הלבנבן- עיגולד- מה -שקלי-אמר, זה בכלל האוהד התנין שפעם היו קוראים אותו האינדיאני

קראנקו נשלח - 02/01/2011 : 12:03:11
רק חבורה של תלושים מהמציאות ומנותקים מעצמם מחכים למסקנות מחקר בענייני כדורגל ישראלי. צריך להיות באמת חמור כדי לא לדעת להסיק מסקנות בעצמך, ולחכות לאקדמיה התלושה שתחשוב בשבילך אם אתה משפיע או לא.
קטמון ותיק נשלח - 02/01/2011 : 11:30:45
לידיעת המתדיינים: השופט הראשי במשחק נגד שדרות הוא אותו שופט שפסק לזכות הפועל קטמון ירושלים 3 פנדלים במשחק נגד מרחבים!

ולמי ששאל על מחקרים אז הנה אחד:
http://arno.unimaas.nl/show.cgi?fid=15380

ועוד אחד:
http://wlv.openrepository.com/wlv/bitstream/2436/8014/1/Nevill10.pdf
גלעד נשלח - 02/01/2011 : 10:26:54
ציטוט:
נשלח במקור על ידי davidkipod

ציטוט:
נשלח במקור על ידי lazy

ודודקיפוד, למה אתה לא שואל אם יש מחקר מסודר על ההשפעה של קהל שמעודד על הביצועים של הקבוצה?

שאלה מצויינת. באמת.אבל למה אתה חושב ששתי השאלות חייבות לבוא ביחד ? ושמתפקידי לשאול את כל השאלות ?
תכל'ס, קצת נתפסתם לעניין השולי של מחקר, זה לא מה שחשוב כאן. פשוט מסקרן אותי עד כה ובאיזה אופן שופטים מושפעים מקהל (או מאמן או שחקנים). ברור שהמחשבות האלו עלו לי בעקבות המשחק האחרון. מה המצב במגרשים באירופה בהקשר הזה ?

לא מאמין שיש מחקר כזה. אני אישית משוכנע, בעיקר לגבי שופטים צעירים וחסרי ניסיון כמו בליגות הנמוכות, שהקהל משפיע על השופט, אבל לא בטוח באיזה כיוון. אני מוכן להישבע שבשישי האחרון השופט עשה לנו דווקא, אבל זוכר לא מעט מקרים שהלחץ על השופט גרם לו להיות יותר "בעדנו" (כמו נגיד בג.זאב). מצד שני גם הקהל מושפע מהתנהגות השופט ככה שאולי המסקנות שלי מוטות...
davidkipod נשלח - 02/01/2011 : 08:11:35
ציטוט:
נשלח במקור על ידי lazy

ודודקיפוד, למה אתה לא שואל אם יש מחקר מסודר על ההשפעה של קהל שמעודד על הביצועים של הקבוצה?

שאלה מצויינת. באמת.אבל למה אתה חושב ששתי השאלות חייבות לבוא ביחד ? ושמתפקידי לשאול את כל השאלות ?
תכל'ס, קצת נתפסתם לעניין השולי של מחקר, זה לא מה שחשוב כאן. פשוט מסקרן אותי עד כה ובאיזה אופן שופטים מושפעים מקהל (או מאמן או שחקנים). ברור שהמחשבות האלו עלו לי בעקבות המשחק האחרון. מה המצב במגרשים באירופה בהקשר הזה ?
amos נשלח - 02/01/2011 : 07:08:37
מישהו מכיר מחקר הבודק האם אי פעם הובקע שער בעת "אצבע"?

פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07