| משתמש |
תערוכה  |
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 09:44:08
|
היי, קיבלתי את זה במייל הבוקר. ניראה מעניין...

מרכז ווילי ברנדט רח' עין רוגל 22 ירושלים - אבו טור
הפועל קטמון: הצד האדום של הכדורגל
לפרטים נוספים: http://www.willybrandtcenter.org/en/red/katamon
פתיחת התערוכה: רביעי 5.5.2010 18:30
הסטה לה ויקטוריה סיאמפרה! הפועל קטמון: הצד האדום של הכדורגל
אלך איתך לליגה ג' - אלך איתך עמוק בחרא - עם צעיף אדום ועם דגל - וחולצה של צ'ה גאוורה אווו - אווו - נה נה נה נה נה נה נה רה -קומנדנטה צ'ה גווארה.
הפועל קטמון הוקמה על ידי אוהדי הפועל ירושלים לשעבר. מאוכזבים מהנהלת המועדון, האוהדים החליטו להתחיל וכך, המועדון הפועל קטמון שיחק את עונתו הראשונה, 2009/2010, בליגה ג'. כיום, מספר האוהדים שבאים למשחקי הבית של הקבוצה, עולה על מספרם של האוהדים אשר פוקדים את רוב המשחקים בליגת העל.
ליווינו את המועדון ואוהדיו במשך המשחקים האחרונים של העונה, ויחד איתם חגגנו את עלייתו לליגה ב'. האווירה המרשימה השוררת במשחקים משתקפת בתערוכה זו, שמציגה צילומים של יאלי עמית וסרטון של צ'ב קמרר.
|
גולה יביא לנו רגל...  |
|
|
שומר החומות
906 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 11:01:12
|
החסרת קטע חשוב, גם אם לא הכי מדוייק:
"העיקרון המנחה העומד בבסיס הקמתו של מועדון הכדורגל הפועל קטמון, הוא הרעיון שהאוהדים הם אלו שצריכים להחזיק בבעלות על קבוצתם מבלי לערב תורמים עשירים או אנשי עסקים.
הצלחה ספורטיבית היא ללא ספק מטרת העל של המועדון. אולם, הבעלים מייחסים משמעות רבה לאמונותיהם האידיאולוגיות והחברתיות, כגון צדק חברתי, גינוי אלימות, ושלום בין העמים. פעילות המועדון מהווה מוקד להתאחדות סביב אמונותיהם, ובכל סוף שבוע האוהדים מחדשים את הקשר ביניהם.
במקביל לפעילות המועדון, נוסדה יוזמה התנדבותית, בה חברים במועדון מסייעים לתלמידים בבתי הספר בשכונה, או מציעים שיעורי עברית לעולים חדשים מאתיופיה.
בנוסף, אחת לשנה מתקיים טורניר כדורגל בשם "כובשי קטמון". הפרויקט פונה לילדי השכונה ולילדים ממזרח ירושלים."
|
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 14:09:16
|
שני דברים:
1. איפה התערוכה הזו מוצגת ?
2. יש לי עמדות מגובשות בנושאים שונים ואני לא זוכר שאי פעם הצבענו על עמדתנו בנושא השלום בין העמים או האם אנשי עסקים יכולים להיות חלק מהקבוצה
|
 |
|
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 14:39:14
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי yarond
שני דברים:
1. איפה התערוכה הזו מוצגת ?
2. יש לי עמדות מגובשות בנושאים שונים ואני לא זוכר שאי פעם הצבענו על עמדתנו בנושא השלום בין העמים או האם אנשי עסקים יכולים להיות חלק מהקבוצה
1. כתוב למעלה, מתחת להזמנה.
2. איזו עמדה יכולה להיות לגבי שלום בין העמים? |
 |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 14:59:38
|
אני אישית מתנגד לשלום בין העמים, אבל אקבל את דין התנועה
|
 |
|
|
yarond
1906 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 15:25:43
|
אני בעד שלום בין העמים אבל לכולם ברור שהביטוי הזה הולך הרבה יותר רחוק
אםפ אני זוכר הוא התנוסס על עיתון דבר עם עמדה פוליטית מאוד ברורה שאני מאוד מתקשה להזדהות איתה
במפה פוליטית עכשווית המשמעות של המשפט הזה כמו שהוא התקיים בעבר - זה להימצא בין מרץ לחדש או משהו דומה
ואני לא חושב בכלל שקבוצת כדורגל צריכה להיות עם עמדה כזו |
ירון |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 15:58:29
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי yarond
אם אני זוכר הוא התנוסס על עיתון דבר עם עמדה פוליטית מאוד ברורה שאני מאוד מתקשה להזדהות איתה
העתון היה על המשמר של מפ"ם,והסיסמא היתה "סוציאליזם שלום ואחוות עמים" והיא היתה מתחת לשם העיתון. |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
|
davidkipod
2553 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 16:24:31
|
מתחמם. חם. מתחיל להיות מעניין בפורום שלנו. שאלות של: 1. האם למועדון כדורגל ראוי שיהיה "צבע" שקשור בתפיסות עולם חברתיות/מדיניות וכיו"ב ? 2. בפרט, בהקשר הזה, איך הפועל קטמון שלנו אמורה להיות, ומי קובע זאת בכלל ? האם יש מכנה משותף שאפשר להסכים עליו ? אני מסכים עם ירון שרישמית אין לנו שום תיוג, למרות שהצבע האדום, העבר המפייניקי, הפרצוץ של צ'ה וכיו"ב מכוונים למקומות מסויימים. 3. באשכול המקביל (המצב של סאדר) עולות שוב השאלות של נאמנות חדשה מול ישנה, שימור מסורת עיוורת בכל מחיר מול מייזם רענן ונקי כמו שקטמון מנסה לקיים. למי שיש תשובות פשוטות וחד משמעיות לכל השאלות הללו - שיערב לו, אותי מעניין מי שמתלבט רגע לפני שהוא שוטח לפנינו את משנתו. |
 |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 18:47:54
|
אני חושב שב"שלום בן העמים" הכוונה היא, בראש ובראשונה בין העמים שחיים בישראל גופה. כלומר זה ניסוח יפה למלחמה נגד הגזענות, שאני חושב שכולנו יכולים להסכים שהוא משהו שמחבר את כולנו, ללא קשר לתפיסותינו הפוליטית.
מה שכן, הניסוח קצת בעייתי ועדיף לשאול את מחבר הפרוספקט כדי לדעת שלזה הוא התכוון. |
גולה יביא לנו רגל...  |
 |
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 19:56:59
|
זאת ועוד:
ציטוט: המועדון הפועל קטמון שיחק את עונתו הראשונה, 2009/2010, בליגה ג'.
ציטוט: אוהדים הם אלו שצריכים להחזיק בבעלות על קבוצתם מבלי לערב תורמים עשירים או אנשי עסקים
ציטוט: יוזמה התנדבותית, בה חברים במועדון מסייעים לתלמידים בבתי הספר בשכונה
ציטוט: אחת לשנה מתקיים טורניר כדורגל בשם "כובשי קטמון". הפרויקט פונה לילדי השכונה ולילדים ממזרח ירושלים
וגולת הכותרת: ציטוט: ושלום בין העמים
כמה שטויות וסילופים וחצאי אמת בתערוכה אחת. מדהים. על איזו שכונה מדובר? מתי ילדים ממזרח העיר הגיעו לטורניר שלנו? העונה הראשונה לא הייתה בליגה א'? מה הוא בני סיוון אם לא תורם עשיר? מעניין מאוד מה הקשר של מארגני התערוכה להפועל קטמון ירושלים או להפועל ירושלים מלבד זה שהם "שמעו פעם על מישהו שאוהד אותם". א שראו חולצות של הקבוצה בהפגנה נגד צה"ל בבלעין. את התוצר של הטלפון השבור הכרוני הזה רואים בסופו של דבר האנשים שהולכים לגייס ספונסרים ובעל עסק ש"שמע על אוהדי קטמון כך וכך" צוחק להם בפנים. כמובן שזה לא מה שיטריד את מארגני התערוכה. שלום בין העמים ולא להתראות |
האם ירושלים יכולה לעשות את זה?.. יכולה!!! ויקטור פאצ'ה!!! "מערכת אבל בהסתדרות מברכת את ממשלת ישראל על הבאתם לארץ של הפליטים האלבנים מקוסובו. סאסי ימכור אותם למכבי חיפה." (אבל בהסתדרות, 24.4.99) |
 |
|
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 20:16:24
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי Victor Paco כמה שטויות וסילופים וחצאי אמת בתערוכה אחת. מדהים. על איזו שכונה מדובר? מתי ילדים ממזרח העיר הגיעו לטורניר שלנו? העונה הראשונה לא הייתה בליגה א'? מה הוא בני סיוון אם לא תורם עשיר? מעניין מאוד מה הקשר של מארגני התערוכה להפועל קטמון ירושלים או להפועל ירושלים מלבד זה שהם "שמעו פעם על מישהו שאוהד אותם". א שראו חולצות של הקבוצה בהפגנה נגד צה"ל בבלעין. את התוצר של הטלפון השבור הכרוני הזה רואים בסופו של דבר האנשים שהולכים לגייס ספונסרים ובעל עסק ש"שמע על אוהדי קטמון כך וכך" צוחק להם בפנים. כמובן שזה לא מה שיטריד את מארגני התערוכה. שלום בין העמים ולא להתראות
ואללה נסחפת. ציטוט מהערך הפועל קטמון ירושלים בויקיפדיה: "העיקרון המרכזי שלפיו הוקמה הקבוצה הוא הרעיון שאוהדים הם אלה שצריכים להחזיק בבעלות על קבוצתם ולא בעלי הון (גישה קואפרטיבית). בקבוצה יש נטייה לתת חשיבות פחותה להצלחה ספורטיבית ולהעדיף את הדגשת מטרותיה החברתיות והאידאולוגיות המבוססות על ערכים כגון שוויון, הגינות ספורטיבית, גינוי אלימות ואחוות עמים. לפי אנשי הקבוצה גישה זו גורמת להגברת האכפתיות של האוהדים כלפי קבוצתם. האוהדים שהקימו את הקבוצה החליטו להגשים את רעיונותיהם החברתיים באמצעות פעילות קהילתית, המכונה על ידיהם "היוזמה החברתית". במסגרת יוזמה זו, שהחלה בעונה הראשונה לקיומה של הקבוצה, פעלו באופן נסיוני מספר אוהדים בבתי ספר בקטמונים ובתלפיות, והעבירו חונכויות אישיות לתלמידים בכיתות ח' - ט'. בעונה השנייה לקיומה של הקבוצה הורחבה הפעילות, ונוספו אוהדים שלימדו עברית עולים חדשים מאתיופיה במתנ"ס "בית לזרוס" שבתלפיות וכן פעלו בבית הספר הדו-לשוני יד ביד".
באשר לבני סיוון - השנה אין לו תפקיד ניהולי. בליגת השכונות יש קבוצה משועפט=מזרח ירושלים. ולהזכירך פסגת זאב היא בכלל אזור כבוש והפועל קטמון ירושלים - מה לעשות שהשם הזה, המתכונת הזו היא רק השנה בליגה ג'? ובכלל - במקום להביע סיפוק שגוף מסויים עורך תערוכת צילומים עלינו אנחנו, כמו אוהד כדורגל ישראלי/הפועל ירושלמי מצוי רק מקטרים....
|
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
|
Victor Paco
263 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 21:04:50
|
דווקא אתה, קטמון ולינק? דווקא אתה פתאום זורם לך עם שטף השטויות? דווקא אתה שמתעקש לצרף קישור כדי להוכיח דברים שאף אחד לא באמת רוצה לדעת? דווקא אתה פתאום מתכחש לשנתיים הקודמות, אחרי שעברת את כל תקופת מבשרת בדיבור על "הרוח הקטמונית"? אז פתאום במתכונת הנוכחית אנחנו קיימים רק שנה... בני סיוון הוא לא חלק מההנהלה כיום. כלומר, הוא נכלל בקטגוריה "תורמים עשירים"? לכן המשפט "מבלי לערב תורמים עשירים" לא תקף במקרה שלנו. אני מאמין שאני יודע אילו קבוצות משתתפות בליגת השכונות. עם זאת, אני לא ממש מבין מאיפה הבאת את ליגת השכונות עכשיו. אולי בניסיון כושל מאוד להוכיח את זה: "בנוסף, אחת לשנה מתקיים טורניר כדורגל בשם "כובשי קטמון". הפרויקט פונה לילדי השכונה ולילדים ממזרח ירושלים"??? כושל מאוד, כבר אמרתי? ומה מנסה להוכיח הציטוט של הפסקה המוטה והלא מבוססת מויקיפדיה? מה שרשום זה גם שילוב של הרבה שטויות עם מעט נקודות מדויקות. להביע סיפוק מזה שתערוכה מסוימת מנסה להציג את הקבוצה בצורה תלושה מהמציאות שעלולה לפגוע בה (וכבר פגעה בה, אגב. אתה בטח לא דיברת עם בעלי עסקים בעיר)? למה? ואגב, פסגת זאב הוא שטח משוחרר, ששוחרר ממי שכבש אותו הרבה לפני שהמצאנו את המילה "פלסטינים". אבל בוא נעזוב פוליטיקה עכשיו. |
האם ירושלים יכולה לעשות את זה?.. יכולה!!! ויקטור פאצ'ה!!! "מערכת אבל בהסתדרות מברכת את ממשלת ישראל על הבאתם לארץ של הפליטים האלבנים מקוסובו. סאסי ימכור אותם למכבי חיפה." (אבל בהסתדרות, 24.4.99) |
 |
|
|
קלי
719 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 21:17:46
|
הנושא הזה לצערנו חוזר אחת לכמה זמן (אם כי למזלנו השנה במינונים פחותים). אז אני מציע אחת ולתמיד לכל אנשי ה"זה ברור שקטמון ואוהדיה מזוהים עם ערכים כאלה ואחרים של תנועות כאלה ואחרות"יש לכם שתי אפשרויות א)לשים את זה בצורה גלויה וברורה בתקנון העמותה ,שחברינו מתכנסים בזמן הקרוב לנסח .והואילו נא להבהיר שם מהם הערכים שמחויב להם חבר עמותה.נדע כולנו ואיש איש יחליט האם הוא חפץ להיות חלק מזה. ב)אם אין לכם אומץ לעשות את זה בצורה ישירה(כי כנראה אתם יודעים את האמת)תפסיקו להניח את זה בצורה מרומזת ועקיפה, ותניחו לנו לאלה שממש לא רוצים להיות מזוהים כך, להשתחרר מהדימוי הזה. |
המציאות השחורה לצד האדום בי-ם:עליבות ,פילוג יריבות לעד ,ומשחק סכום אפס . |
 |
|
|
החולצה האדומה
944 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 21:59:44
|
כל המודאגים משמנו בציבור הרחב; עשתה פנייה אנונימית ליוצרי התערוכה כדי להעמיד אותם על חוסר הדיוק שלהם לאורך הקטע. בואו נקווה שהניסוח ישתנה לשביעות רצון כל האדומים.
איכשהו כשמגיעה פגרה מתחילים להתפתח דיונים מעיקים בפורום.
משעמם לכם? צאו לרחוב ותביאו ספונסר. |
"כל מעשי בני האדם בחלום יסודם ואל החלום ישובו..." (הרצל) בואו נמשיך לחלום |
 |
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 22:20:34
|
קלי - סוף סוף! - צודק. במיוחד בסעיף א'. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
נערך על ידי - מחאיי ב-27/04/2010 22:30:32 |
 |
|
|
יוהאנוס
22 הודעות |
נשלח - 27/04/2010 : 22:41:05
|
הדבר היחיד שמטריד אותי בכל הסיפור, זה השימוש במילה המתועבת "soccer". וקלי ופאצ'ה, חלאס כבר להעיק. אף אחד לא מכריח אותכם ל"התאשמאל". |
 |
|
תערוכה  |
|
|
|