פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

ראיון עם של עירד צפריר עם עוז צבאג

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  ראיון עם של עירד צפריר עם עוז צבאג
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
משתמש נושא קודם ראיון עם של עירד צפריר עם עוז צבאג נושא הבא  

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 30/04/2015 :  15:06:33  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
http://www.haaretz.co.il/sport/tapina/.premium-1.2625769

I am City till I cry

h.k.j.f.c h.k.j.f.c מנותק

689 הודעות

נשלח - 30/04/2015 :  15:21:15  הצג פרופיל שלח ל- h.k.j.f.c הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ולמי שאין לו מנוי להארץ?
עבור לתחילת הדף

יפתחמ יפתחמ מנותק

891 הודעות

נשלח - 30/04/2015 :  15:30:25  הצג פרופיל שלח ל- יפתחמ הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי h.k.j.f.c

ולמי שאין לו מנוי להארץ?

ספורט סגור לי ת'פינה
עוז צבאג: "אתה מתחיל בקטן ואז מהמר על כל דבר אפשרי"
יש לו דריבל קטלני ("מספר 1 בארץ? זה מוגזם") והוא הפך לאליל ביציעים ("האהבה אליי מטורפת"), אבל עוז צבאג נקלע לחובות כבדים בגלל הימורים, ברח מהארץ ונתפס על אחזקת סם. רגע לפני חגיגות העלייה לליגה הלאומית, הכירו את "ג'ורג' בסט של קטמון"
עירד צפריר
30.04.2015 14:02
שמור2תגובות43שתף בפייסבוק

עוז צבאג. "בוא נגיד שהייתי מעדיף שלא תהיה עלי סטיגמה של הצד הפחות טוב של ג'ורג' בסט, אבל זה חלק מעוז צבאג, לטוב ולרע"דאפי ספונר
עוז צבאג, מה נשמע?
ברוך השם, מצוין.

איך המרגש אחרי שהבטחתם את החזרה של הפועל קטמון ללאומית ולקראת חגיגות העלייה ביום שישי?
זו אנחת רווחה גדולה כי הרגשנו כולנו בקבוצה את העונה הזו כמו מספר עונות, היא הרגישה ממש ארוכה ועכשיו כיף גדול, מכינים הכל ליום שישי, רק לשמוח וליהנות.

מארגנים שזה יהיה משחק פרישה לשי אהרון.
כל כך מגיע לו, הוא לא סיים את הקריירה כמו שמגיע לו, יצא מושלם.

היית איתו על המגרש בשנים האחרונות. איך הוא כפיגורה ניהולית?
מהרגע הראשון שהכרתי אותו בתור שחקן היה ברור שהדרך שלו סלולה בעתיד לחלק הניהולי בקטמון או במועדון אחר. הוא איש מקצוע פנטסטי, הכי טוב זה לשאול שחקנים שבאו ממועדונים יותר גדולים ולראות איך משבחים אותו והמומים מהמקצועיות, עד כמה הוא פרפקציוניסט. הוא יודע מה זה נפש של שחקן, יודע מה שחקן צריך, מתי להוריד רגל מהגז, מתי לתת צ'ופר, מתי לנזוף. הוא עושה את זה בצורה מושלמת.

סיימת בפורמה מטורפת, תשעה שערים בחמשת המשחקים האחרונים מתוך ה-14 שלך העונה. מה נכנס בך בחודש האחרון?
לא יודע להסביר את זה, פתאום הכל נתפס. פתחתי את העונה בלי שערים, אחר כך נכנסתי לחודש וחצי של חמישה שערים, ואז שוב חודשיים וחצי בלי גול לפני הסיומת. בסופו של דבר לשערים שלי היה חלק משמעותי בעלייה.

זה משהו מאוד יוצא דופן שיצא לך לעלות גם מליגה א' דרום וגם מליגה א' צפון עם אותה קבוצה. איך אתה משווה בין הליגות ואיפה נהנית יותר?
בתחילת העונה, כשהמועדון לקח את ההחלטה לשחק בליגה א' צפון, חשבתי שזה מהלך נכון ושליגה א' צפון הרבה יותר קלה מהדרומית, אבל אני יכול להגיד לך שבכל משחק הקזנו דם ולא היה שום משחק פשוט, להוציא את אום אל פאחם ועכשיו צור שלום בסוף. הליגה הזאת מאוד עיקשת. בדרום יש יותר כדורגל, יותר שחקני כדורגל אמיתיים, אבל הליגה הצפונית לא פחות קשה.

מבחינת שערים הבקעת אותו דבר בשני המחוזות.
בדרום שמתי 15 ובצפון 14, אבל יש לי עוד משחק...

אצל האוהדים אתה אליל.
תמיד ידעתי שאני אהוד ואהוב, אבל לא ידעתי עד כמה. סוף השבוע האחרון המחיש לי עד כמה האהדה והאהבה אליי מטורפת. ריחפתי מכמות האהבה שקיבלתי, זה משהו שאקח איתי לכל החיים.

להרבה אוהדים יש עדיין סימני שאלה לגבי האופן שירדתם ליגה בעונה שעברה. מה היה שם? היו מכירות? הקריסה שלכם בחלק האחרון של העונה היתה מטורפת.
שמע, 12 משחקים ללא ניצחון, איפה קיים דבר כזה? סיימנו נקודה מהבית העליון ואז התחילה הנפילה הגדולה. לגבי מכירות וכאלה, אני לא מאמין שהיו. אני יכול להגיד לך שחדר ההלבשה לא היה מספיק מגובש ואולי החומר האנושי לא היה מספיק איכותי. לדעתי זה מה שבסופו של דבר גרם לקבוצה לרדת ליגה.

היו חשדות סביב שחקנים אצלכם בכל החודש האחרון של העונה.
רק אחרי שירדנו שמעתי כל מיני לחישות כאלו ואחרות, אבל באמת אני לא מאמין בזה. יכול להיות שאני טועה, אבל קשה לי להאמין.

"יכול להיות שוויתרתי מוקדם ומהר מדי, אבל היום זה מאחוריי, אני בן 32, עברתי את הגיל של להסתכל איך התפספסתי"גיא יצחקי, באדיבות הפועל קטמון ירושלים
עוד כתבות בנושא
אבירם ברוכיאן: "בישראל עדיף להיות עובד מדינה ולא כדורגלן" 02.09.2014 כתבה זאת זמינה למנויים בלבד
"קטמון זה המועדון הטהור היחיד שנותר בכדורגל" 14.02.2014 כתבה זאת זמינה למנויים בלבד

שבר אותכם ההפסד 3-2 בדרבי להפועל ירושלים עם השער שספגתם בדקה ה-92, ואחריו גם אתה ואסף עזו הורחקתם?
אין ספק שזה היה המשחק הכי משמעותי וזה שגרם לירידה בעונה שעברה. אנחנו גם החזרנו לחיים את הפועל ירושלים שהיו באותו זמן במצב הכי גרוע. זו היתה מכה מוראלית קשה. גם הדיבורים על האיחוד לא הוסיפו לנו.

אומרים שאתה דריבליסט מספר 1 בארץ. יש לך כמה גולים בכל עונה שבהם אתה עובר ארבעה-חמישה שחקנים בדרך לשער.
אני דריבליסט טוב. מספר 1 בארץ? אני חושב שזה ממש מוגזם. אני שחקן של דריבל, כן, אני עובר די הרבה שחקנים במשחק, בוא נגיד ככה.

היית גם כוכב קטרגל. הפסקת עם זה?
אני כבר לא משחק אבל לפני כמה חודשים היה קמפיין של נבחרת הקטרגל, התקשר אלי המאמן וביקש שאצטרף ואעזור להם למרות שאני לא פעיל בליגה. נסעתי איתם, אמנם לא הצלחנו לעלות אבל עשיתי קמפיין די טוב באופן אישי.

היו עונות ששילבת במקביל.
כן, בליגה א'. בלאומית אי אפשר כמובן לשלב כי אתה נחשב שחקן מקצוען ולפי חוקי אופ"א אסור לך לשחק בליגת הקטרגל. בכל השנים שי אהרון היה אומר לי תמיד "ברגע שאני אהיה באיזשהו תפקיד פה אין מצב שאני אתן לך לשחק גם פה וגם פה, זה לא מספיק מקצועי". הוא היה נגד זה נחרצות.

אנשי מקצוע אומרים שבקלות היית יכול להיות שחקן מוביל בליגת העל, אז למה זה לא קרה? אופי לא מספיק חזק? לא מספיק מוטיבציה להיות מקצוען עד הסוף?
אני חושב שזה הרבה עניין של מזל, אין ספק שזה גם עניין של מוטיבציה ואישיות. יכול להיות שוויתרתי מוקדם ומהר מדי, אבל היום זה מאחוריי, אני בן 32, עברתי את הגיל של להסתכל איך התפספסתי. טוב לי איפה שאני, רוצה להצליח עם קטמון כמה שיותר.

אני חייב לשאול על מה שהיה בעונה שעברה, למה ברחת מהארץ ועד כמה היית מאוים?
הסיפור שלי גלוי. נקלעתי לחובות מאוד כבדים. לפני שנסעתי ממש לא הייתי מאוים כמו שטענו בזמנו, אני פשוט הקדמתי תרופה למכה, ידעתי שבסופו של דבר אם לא אעשה צעד כזה או אחר זה יגיע לאיומים. נסעתי, באותו רגע ממש לא פחדתי, אבל אכזבתי הרבה מאוד אנשים. בסופו של דבר אני צריך להגיד תודה לאלוהים שיש לצדי כל כך הרבה אנשים טובים, תומכים ועוזרים. הרבה אנשים הסתבכו על דברים הרבה פחות חמורים ולא הצליחו להסתדר. אני מודה לכולם.

איפה הסתתרת בחו"ל?
ברומניה, יש לי דוד שחי שם שנים. אף מועדון אחר לא היה מקבל אותי בחזרה, זה לא מובן מאליו, אבל זו הגדולה של המועדון הזה, קטמון.

על מה הפסדת את הכסף? הימורי אינטרנט? בלק ג'ק? הימורי ספורט?
הימורי ספורט, מפעל הפיס, הכל. אתה מתחיל בקטן ואז כל דבר אפשרי שאתה יכול לגעת ולהמר, אתה מהמר. אין לזה סוף.

אבל כל הקטע בלהיות שחקן כדורגל זה שאם אתה כבר מהמר, אתה יכול להשפיע על ההימור. אם אתה בקטע...
ברמות הגבוהות, אבל אני יכול להגיד לך שבחיים, בחיים, לא הימרתי של משחק שהייתי מעורב בו או של הקבוצה שלי.

איך נגמלים מהסיפור הזה?
עברתי טיפול, הייתי בגמילה.

זה כמו באלכוהוליסטים אנונימיים? נותנים לך צ'יפ או מטבע כזה? בעצם נראה לי רעיון רע לתת כזה למישהו עם בעיית הימורים.
(צוחק) זה הרבה שיחות, לעשות סדר. בדרך כלל מי שמהמר אין לו סדר בחיים והוא מאבד את עצמו.

הספונסר של המועדון, בני סיון, עזר לך מאוד, ארגן הסדר שקיזז לך חלק מהחוב, פתח חשבון בנק שגייס עבורך כסף.
אלמלא בני סיון, עוז צבאג לא היה בקטמון, וגם לא בארץ בכלל. הוא המלאך השומר שלי והוא בכלל אדם מלאך, אדם שהוא רק נתינה. אני כל הזמן מתפלל שאוכל להחזיר לו באיזושהי דרך יום אחד, הוא מאוד אוהב את הקבוצה, אז לפחות בקטע של הכדורגל אני מסב לו אושר. אם כבר מדברים על בני סיון זה גם זמן להגיד שאם לא ההבאה של אבירם ברוכיאן הקבוצה לא היתה עולה ליגה.

אתם מכירים מזמן, אתה וברוכיאן.
חברים טובים שנים, אני חבר טוב של המשפחה שלו. הייתי בנוער של בית"ר והוא היה קטן מאתנו בשנתיים והקפיצו אותו ככוכב לשנתון שלנו. שיחקנו עוד בשכונה כילדים, אני חבר טוב של האחים שלו. מי שרואה אותנו משחקים רואה שיש חיבור די טוב. אנחנו שחקנים די שונים, אני יותר שחקן של דריבל, הוא יותר פליימייקר שאוהב לשחק באמצע. אני ימני שאוהב לשחק בכנף שמאל.

עלית לבוגרים בבית"ר בתקופת אלי כהן "השריף".
כן, אחרי כל כך הרבה שנים שהייתי בבית"ר פשוט נתנו לנו איזשהו משחק אימון עלוב שבסופו של דבר ניגש אלינו מאמן השוערים ואמר "מי שנרצה, אנחנו נתקשר אליו", ושם זה נגמר.

זו היתה החלטה של השריף?
כן, הוא לא לקח אף אחד, הוא גם לא ממש היה מרוכז במשחק.

ואז הפסקת לשחק אחרי ששוחררת.
כן, הייתי בצבא. אחרי שנתיים של הפסקה קיבלתי טלפון מאסי ברוכיאן, האח הגדול של אבירם שהיום הוא בבית"ר נורדיה. הוא אמר לי "בוא תצטרף אלינו לליגה א' למבשרת ציון". שכנע אותי, והשאר היסטוריה.

מבשרת זו הרי הקבוצה שעליה קטמון הוקמה בגלגול הראשון שלה.
בדיוק.

חזרת גם לעבוד אצל בני סיון אחרי הפרשה?
כן, חזרתי, אני במחלקת הנהלת חשבונות אצלו (בחברת IGT; ע.צ).

זה לא משהו שצריך ללמוד?
כן, צריך ללמוד, אבל בתפקיד שלי צריך להיות טוב במספרים ובזה אני באמת טוב ומצליח לעשות את העבודה כמו שצריך גם בלי ללמוד.

טוב במספרים, אבל פחות טוב ביחסים, כמו שראינו כשזה מגיע לבטים.
לשים את הבט הנכון זה לא עניין של מספרים, אבל השליטה במספרים עוזרת לדעת כמה הרווחת או הפסדת ובזה אני אלוף. בלשים בטים הרבה פחות.

כששאלו אותך איך הסתרת את החובות וההתמכרות מכולם, סיפרת שהיית יכול להיות סוכן מוסד.
כן, אתה יודע, פעם זה היה עצוב, היום מצחיק אותי להסתכל על זה. הייתי ממש כמו סוכן מוסד, רימיתי את כולם, שיקרתי את כולם והצלחתי לעשות את זה. לאף אחד לא היה מושג.

ההסתבכות היותר מרגשת שלך זה שנתפסת עם גרם של מריחואנה.
כן, אבל זה משהו...

אני בעד. זו תופעה מבורכת, ספורטאים שמשתמשים בקנאביס.
לא, אני יכול להגיד לך שאני רחוק מזה בטירוף, זה ממש לא מעניין אותי. זה מקרה שגם אם אסביר אותו אצא לא טוב.

חוסר מזל, כולה היה עליך פרח. הבעיה שבירושלים השוטרים קפדניים מדי בנושא ועוד הגישו כתב אישום נגדך על השטות הזו.
כן, כן, זה ממש יצא מפרופורציות. חבל בשבילי, זה עוד כתם מיותר.

טוב, לא סתם אורי שרצקי כינה אותך "ג'ורג' בסט של קטמון".
אני רואה שאתה בקיא בכל מה שקשור בעוז צבאג וקטמון, באת מוכן.

"תמיד ידעתי שאני אהוד ואהוב, אבל לא ידעתי עד כמה. סוף השבוע האחרון המחיש לי עד כמה האהדה והאהבה אליי מטורפת"גיא יצחקי, באדיבות אתר הפועל קטמון ירושלים‎
באתי מוכן, עשיתי הכנה טובה.
(צוחק)

שמע, ג'ורג' בסט זה מחייב בשני הצדדים, גם על המגרש וגם מחוצה לו.
כן, אני לוקח את זה לצד החיובי, כמחמאה. בוא נגיד שהייתי מעדיף שלא תהיה עלי סטיגמה של הצד הפחות טוב של ג'ורג' בסט, אבל זה חלק מעוז צבאג, לטוב ולרע.

מי השחקן האהוב עליך?
יש כמה. רונאלדו הברזילאי היה אליל שלי והיום זה מסי, אין שני לו.

שנה הבאה אתם חוזרים לסיפור של הדרבי.
אין ספק שלמשחקי הדרבי יש משקל משמעותי יותר עבור המועדון. זה כיף, גם מוסיף עניין.

החבר'ה אצלכם היו פחות נלהבים, אמרו שמבחינתם זה משחק עצוב ולא ממש דרבי.
כן, אבל לי אין את האידיאולוגיה של אנשי הפועל שראו את זה כמלחמת אחים, אני גדלתי כבית"רי ואני מסתכל על זה כדרבי.

איזו דמות אתה ב"זגורי אימפריה"?
אביאל.

הייתי בטוח אביתר, שהסתבך עם העולם התחתון.
ת'אמת בעונה השנייה ראיתי רק שני פרקים אז בלי ספוילרים, אבל אם נודה על האמת אז אין אף אחד כמוני ב"זגורי אימפריה".

צריכים לעשות תסריט עליך, איזה עוז צבאג אימפריה.
עם כל הכבוד, עוז צבאג זה לא דבר כזה מעניין, סך הכל שחקן ליגה שלישית. זה דמיוני שזה יקרה, אבל אני אשמח.

טוב עוז, מאוד נהניתי לדבר איתך.
זה הדדי.
פייסבוק טוויטר גוגל פלוס

I am City till I cry
עבור לתחילת הדף

פולדש פולדש מנותק

514 הודעות

נשלח - 30/04/2015 :  16:54:46  הצג פרופיל שלח ל- פולדש הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
אגדה
עבור לתחילת הדף

karpad3 karpad3 מנותק

544 הודעות

נשלח - 01/05/2015 :  04:53:42  הצג פרופיל שלח ל- karpad3 הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
http://www.haaretz.co.il/misc/iphone-article/.premium-1.2625769

פשוט תחליפו את מה שבין כתובת האתר לבין premium ל-
misc/iphone-article
עבור לתחילת הדף
  נושא קודם ראיון עם של עירד צפריר עם עוז צבאג נושא הבא  
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07