משתמש |
נחום תא-שמע |
|
איציק עומר
28 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 17:33:40
|
נחום תא-שמע (נולד ב-22 ביוני 1953) הוא כדורגלן עבר ישראלי ששיחק כקשר בקבוצות הפועל ירושלים, וכן בנבחרת ישראל. עמדתו במגרש ברוב חייו הייתה עמדת הקשר האחורי והצטיין בבעיטותיו החזקות ובכושרו הרב.
רוב חייו שיחק תא-שמע בהפועל ירושלים, בה הוא נחשב עד היום לאחד מסמליה הבולטים. היה שותף לזכייתה ההיסטורית בגביע המדינה בשנת 1973, ואף כבש את אחד משני השערים במשחק. כשחקן הפועל ירושלים רשם נחום תא-שמע שתי הופעות בינלאומיות במדי נבחרת ישראל, הראשונה נגד ארצות הברית ב-1973 והשנייה נגד יוון
נחום תא-שמע , אשר מכונה על ידי אוהדי הפועל ירושלים בשם "מספר 5 האגדי", בעט את בעיטת הפתיחה במשחק השני של קבוצת הפועל קטמון ירושלים
לפני מספר שנים מונה נחום למאמנה של קבוצת הנוער של הפועל קטמון ירושלים, לצורך משימה חשובה זאת (ובהעדר תקציב גדול) התגייסה כל משפחת תא-שמע ,אשתו הסיע שחקנים לאימונים , כיבסה את מדי השחקנים ואף הכינה כריכים ,בני בנו עזר בכל שנדרש ,נחום ניהל את הקבוצה וגם אימן אותה . עם הידע המקצועי הרב שלו בתוספת הדמות האבהית/חינוכית התוצאות לא אחרו לבוא והקבוצה עלתה שתי ליגות ! בשנה שעברה החלה הקבוצה בצורה טובה ומוקמה במקום השישי או אז נדרש נחום להעביר חלק מהשחקנים לקבוצה הבוגרת (וזאת בשל מכת פציעות בקבוצה הבוגרת)דבר שפגע בהשגיה של קבוצת הנוער , נחום גייס שחקנים חדשים (חלקם שומרי מסורת ודאג ללינתם בימי שבת בסמוך למקום המשחק )למרות נסיונותיו הקבוצה ירדה ביכולותיה וסיימה במקום ה 12. נחום נתן את כל כולו למען הקבוצה ! נחום נתן את כל כולו למען הרעיון והחזון של הפועל קטמון ירושלים ! נחום הסתובב בכול מקום (כולל במחוזות ההתאחדות) ותיפקד כשגריר הטוב ביותר של קטמון! לפני מספר ימים כתב יו"ר קטמון "יש בירושלים צד שפוי והגיוני ואוהב ומחבק ,שעושה כדורגל, וקהילה,באהבה . לא כי זאת סיסמה קליטה ,אלא כי זאת הדרך שלנו , הדרך של הפועל קטמון ירושלים האומנן ????????? (למרות שהובטח לו אחרת ) נחום תא-שמע "נזרק" מהקבוצה בדרך מבזה ושאינה תואמת את רוח (הצהרותיה)של הקבוצה , עד היום לא מצא אף אחד מחברי ההנהלה את הצורך להודות לו על שרותו . זכותה (ואף חובתה המקצועית ) המלאה של ההנהלה לפטר כל בעל תפקיד וגם את נחום , אבל יש דרך גם לזה ,קל וחומר לאדם שהוא גם סמל ,או לפחות סמל עבורי ! לא מאוחר , אני קורא לכל אחד מחברי העמותה ובכללם להנהלת הקבוצה להודות לנחום על פועלו . נחום יקירינו אני מודה לך על על התרומה האדירה שלך למועדון הפועל קטמון ירושלים היית ותשאר סמל עבורנו !
|
|
menilub
77 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 17:49:53
|
מן הראוי שהדיון הזה יתקיים בפורום חברי העמותה ולא בפורום הפתוח - נא להעביר לשם. |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 19:43:42
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי menilub
מן הראוי שהדיון הזה יתקיים בפורום חברי העמותה ולא בפורום הפתוח - נא להעביר לשם.
נדמה לי שהנושא טופל בפורום חברי העמותה כבר לפי חודש וחצי.
|
|
|
papirus5
241 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 20:45:29
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי menilub
מן הראוי שהדיון הזה יתקיים בפורום חברי העמותה ולא בפורום הפתוח - נא להעביר לשם.
למה? |
|
|
papirus5
241 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 20:47:50
|
ואכן - מודה לנחום תא-שמע על ההשקעה ומילוי תפקידו המסור, על האמונה והעבודה בתנאים קשים, על החינוך שנתן לשחקניו, וכמובן גם על השער בגמר הגביע |
|
|
דנונה
75 הודעות |
נשלח - 11/09/2014 : 21:22:23
|
נחום הוא ללא ספק אחד הסמלים הגדולים של הפועל ירושלים, שלישי אחרי אלי בן רימוז ומישל דיין. כולנו מודים על כל מה שתרם לנו כל השנים הן כשחקן והן כמאמן ומאחלים לו הצלחה בכל אשר יפנה. חבל מאוד שנותרו בו משקעים מרים מהפרידה האחרונה ואני מקווה באופן אישי שאכן נהגו בו בהוגנות כפי שמתבקש, ללא קשר לסיבת הפרידה שאותה רובנו אינם יודעים ואיננו יכולים לשפוט |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 00:49:21
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי איציק עומר
לפני מספר ימים כתב יו"ר קטמון "יש בירושלים צד שפוי והגיוני ואוהב ומחבק ,שעושה כדורגל, וקהילה,באהבה . לא כי זאת סיסמה קליטה ,אלא כי זאת הדרך שלנו , הדרך של הפועל קטמון ירושלים
בלי קשר לעניין של תא-שמע, שאין לי מושג אם אפשר היה לסיים את תפקידו בצורה יותר יפה, אני מציע לקחת בערבון מוגבל ובפרופורציות הנכונות את הכתיבה מלאת הפאתוס (שלא לומר אוננות עצמית) שלעיתים נכתבת כאן בפורום. חשוב לזכור שאנחנו קודם כל קבוצת כדורגל, שאמנם מנוהלת טוב יותר מקבוצת כדורגל ממוצעת, אבל עדיין קבוצת כדורגל. הדברים האחרים שאנחנו עושים, טובים וחשובים ככל שיהיו הם משניים לכדורגל, ונעשים כשהם משרתים את האינטרסים שלנו. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
לב אדום מקטמון
392 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 07:36:51
|
מזה טופל בפורום חברי העמותה? לאוהד שבא ומשלם ממיטב כספו על כל משחק בית משלם דלק לכל מקום שהקבוצה נוסעת ומעודד אותה בבית ובחוץ אין זכות לדעת מה זה טופל? רק לחברי עמותה?
|
|
|
ארמדיל
271 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 09:01:32
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי לב אדום מקטמון
רק לחברי עמותה?
בגדול, כן. כולנו כמוך משלמים ממיטב כספנו על כניסה למשחקי בית (גם חברי עמותה), דלק וכו', אבל לחברי עמותה יש זכויות נוספות שבחרת לא לקבל - להיות מעורבים בניהול של הקבוצה. |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 10:26:58
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי לב אדום מקטמון
מזה טופל בפורום חברי העמותה? לאוהד שבא ומשלם ממיטב כספו על כל משחק בית משלם דלק לכל מקום שהקבוצה נוסעת ומעודד אותה בבית ובחוץ אין זכות לדעת מה זה טופל? רק לחברי עמותה?
אני היגבתי למי שהציע להעביר את הדיון לפורום חברי העמותה. הדיון כבר התקיים שם. לא קבעתי אם זה מוצדק או לא ולמי יש זכות לדעת מה. עם זאת, ברור שיש דברים שיותר נכון וראוי ללבן שם. |
|
|
אופיר הקשוח
64 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 11:31:54
|
נחום היה ונשאר סמל. אני באופן אישי מעריך מאוד את כל מה שהוא עשה למען הקבוצה, ולדעתי בהחלט ראוי להזמין אותו לאירוע פרידה צנוע, אולי להעניק לו זר פרחים לפני תחילת משחק הליגה הראשון העונה. |
יאללה הפועל! |
|
|
עמרי446
415 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 11:58:51
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי lazy
ציטוט: נשלח במקור על ידי איציק עומר
לפני מספר ימים כתב יו"ר קטמון "יש בירושלים צד שפוי והגיוני ואוהב ומחבק ,שעושה כדורגל, וקהילה,באהבה . לא כי זאת סיסמה קליטה ,אלא כי זאת הדרך שלנו , הדרך של הפועל קטמון ירושלים
בלי קשר לעניין של תא-שמע, שאין לי מושג אם אפשר היה לסיים את תפקידו בצורה יותר יפה, אני מציע לקחת בערבון מוגבל ובפרופורציות הנכונות את הכתיבה מלאת הפאתוס (שלא לומר אוננות עצמית) שלעיתים נכתבת כאן בפורום. חשוב לזכור שאנחנו קודם כל קבוצת כדורגל, שאמנם מנוהלת טוב יותר מקבוצת כדורגל ממוצעת, אבל עדיין קבוצת כדורגל. הדברים האחרים שאנחנו עושים, טובים וחשובים ככל שיהיו הם משניים לכדורגל, ונעשים כשהם משרתים את האינטרסים שלנו.
עדיף לאונן על עצמנו מאשר על נעליים, לא? |
|
|
lazy
2403 הודעות |
נשלח - 12/09/2014 : 22:48:23
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי עמרי446 עדיף לאונן על עצמנו מאשר על נעליים, לא?
זה תלוי בטעם האישי שלך. לי אישית ניראה הרבה יותר הגייני לאונן על נעליים. |
גולה יביא לנו רגל... |
|
|
|
נחום תא-שמע |
|
|
|