פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

סעדיה נדב ז"ל

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  סעדיה נדב ז"ל
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
משתמש נושא קודם סעדיה נדב ז"ל נושא הבא  

חיים ברעם חיים ברעם מנותק

403 הודעות

נשלח - 23/05/2014 :  13:28:40  הצג פרופיל שלח ל- חיים ברעם הודעה פרטית  הגב עם ציטוט

סעדיה נדב ז"ל

ביום ראשון השבוע נפטר סעדיה נדב ז"ל, בן 74, שהיה מוותיקי אוהדיה של אגודת הפועל בעירנו. ביציעים ישב די בשקט, שמח בגולים שלנו והצטער כאשר היריבה הבקיעה, אבל תמיד באצילות מסבירת הפנים שאפיינה אותו כל כך. בשנים האחרונות רזה מאוד, וכולנו הנחנו שבריאותו הושפעה מאוד ממותו של בנו לפני כמה שנים ממחלת הסרטן. בפעם האחרונה ראיתי אותו בטדי, מטפס בקושי רב במעלה המדרגות ליציע המערבי. הוא שלח אלי חיוך לאה, וסיפר לי שוב ש"הוא הולך למשחקים של שתי הקבוצות". זה היה ברור לי לגמרי. האיש היה אדום לחלוטין, מכף רגל ועד ראש, והפילוג בין שתי הקבוצות פגע בו מאוד. בכלל, לא היה איש ריב ומדון ואפילו השירים נגד בית"ר לא היו אהובים עליו במיוחד.
הכרתי אותו בגיל צעיר מאוד, היינו יחד בתנועה המאוחדת וסעדיה היה בעדת "הגשמה", שחבריה היו גדולים מאיתנו בשנה. חבריו, אנשים כמו עודד אברמסקי, יוסי שריד, גיורא שי (שחקן הפועל בסוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים) ושרה הלפמן היו כולם אדומים מושבעים. את סעדיה עצמו אני זוכר עוד מיציעי ימק"א לפני שעברנו לקטמון בסוף 1957. גם אז היה שקט, אבל מתמיד. הוא הופיע לכל המשחקים וישב באותו מקום, וזה חיבב אותו עלי, שכן גם אני חובב מושבע של מנהגים קבועים.
כשמת בנו החביב חרב עליו עולמו. הלכתי לשבעה עם אשתי, וסעדיה קיבל אותנו כדרכו, בחביבות כמעט אריסטוקרטית, בחיוך קצת עייף של אדם נבון שמבין היטב את הטרגדיה האיומה שפקדה אותו. להפתעתי הנעימה, הוא המשיך להגיע לכל משחקי הבית של הפועל ואחר כך גם לקטמון ולקבוצה הוותיקה היותר. תמיד ראיתי בו שגריר נאמן של שתי האגודות, ואדם שסוחב על גבו את המורשת של הספורט האדום בעירנו. הידיעה על מותו צרבה בבשרי, והזכירה לי שבעידן הזה בני דורי נפרדים בהדרגה מהמון אנשים טובים, שהיו תמיד חלק מעולמנו. סעדיה היה אחד הטובים שבהם.
חיים ברעם

פורסם הבוקר בכל העיר
  נושא קודם סעדיה נדב ז"ל נושא הבא  
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07