משתמש |
תודה!  |
אודי ארנון
74 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:17:47
|
אני חושב שגם בדיונים האלה יש משהו הזוי. חצי מהאנשים שהכרתי אתמול במשחק לא אהדו מעולם שום קבוצה חוץ מהפועל קטמון (היה אחד שאהד את ביתר, נגעל מהגזענות, ובא אלינו). חבר'ה שנשארו שבת וחיפשו עדכונים באייפון שלהם לא חגגו בר מצווה כשקטמון יצאה לדרך. אני מודה שעדיפה עלי הפועל של האוהדים, על הפועל של בעל הון, גם אם הוא הגון יחסית לבעלי הון, ולא קוראים לו סאסי, אבל את זה נשאיר לקיץ. מאות הילדים שהיו אתמול במזרחי של טדי יזכרו את המשחק הזה כמשחק המכונן את אהדתם לקבוצת כדורגל, כמו שחיים ברעם זוכר משחק עלייה לליגה הלאומית משנות החמישים, כמו שאני זוכר את שני השערים שסנגל הבקיע ב- 1965 כדי להציל את הפועל מירידה, במשחק ההוא נגד מכבי חיפה, כמו שאחרים זוכרים את גמר הגביע ב- 1973, אחרים את משחק הגביע ההוא נגד הפועל ת"א וכמו שאבא שלי זכר, כל עוד היה בחיים, דרבי אמסטרדמי משנות ה- 30 של המאה הקודמת, שבו ניצחה בלאו-וויט (שהתפרקה בינתיים) את אייקס משער בדקה ה-90 (הוא זכר את זה כל כך טוב, ודיבר על המשחק ההוא כל כך הרבה, שאפילו אני, שכמובן עוד לא נולדתי אז, נזכרתי בו אתמול משום מה). |
 |
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:24:42
|
ברור שבסוף יהיה איחוד. השאלה היא רק מה יהיו פני הקבוצה המאוחדת. ברור גם שכולנו מעדיפים שהקבוצה המאוחדת, גם אם יצטרפו אליה בעלי הון, תישאר בסופו של דבר בשליטת אוהדיה. בהקשר הזה הניצחון אתמול היה סופר חשוב, כמו גם המחויבות הנהדרת שגילה הקהל לקבוצתו, המחויבות המרגשת שהפגינו השחקנים על הדשא, וכמו שמחת הניצחון האדירה שאין טבעי ממנה. להימנע בכוח מהשמחה זה כמו לירוק לעצמך בפנים. מצד שני, חשוב גם שהקהל שלנו למרות עוצמת הרגשות, נמנע מהתגרויות והיה מאופק ביחסו לקהל (המצוין!) שממול. מותר להיות גאים בעצמנו קצת. הפועל קטמון ירושלים עשתה עוד צעד חשוב בהיסטוריה שלה ובביסוס שלה בלבבות האדומים בירושלים. אם עד היום היה מקום לטענה (המופרכת לטעמי) שקבוצת אוהדים לעולם לא תצליח להתקדם מקצועית, הרי הטענה הזו חטפה סטירת לחי לעיני חמשת אלפים איש וכל התקשורת. לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם היינו מפסידים. כל החלום שלנו - על קבוצה אדומה אחת בירושלים שתהיה גם קבוצת אוהדים ותצליח מקצועית - היה חוטף סטירה בעצמו, מבחינה תדמיתית לפחות. אתמול היו בטדי בערך 5000 צופים. בתור ילד בסוף ימי קטמון אני זוכר שזו היתה בערך כמות הקהל שהיתה באה לכל משחק ביתי. המשחק אתמול היה נקודת ציון בדרך לשחזור ימי העבר - קהל אוהדים גדול לקבוצה אדומה אחת בירושלים, בתקווה שזו תהיה קבוצת אוהדים. |
נערך על ידי - עוגן ק. ב-16/11/2013 11:29:26 |
 |
|
קטמון ותיק
2510 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:32:04
|
דברי כמה מהדוברים באשכול הזה מזכירים לי את הביטוי שטבע אפרים קישון אחרי מלחמת ששת הימים - סליחה שניצחנו.. אז אני לא מתנצל ולא חש רגשי אשם על הנצחון אתמול על תצוגת הקהל והעידוד המעולה. באנו למשחק הזה באהבה ובאמפטיה לאוהדי הפועל שישבו ביציע המערבי. לא היתה הדדיות מהכיוון שלהם אלינו: לא בשלטים שנתלו למול עינינו, לא בהתייחסות לשחקנינו (לא רק שי אהרון זכה למטר של גידופים בירידה מהדשא). ואתמול הוכח חד משמעית: הפועל ירושלים שייכת לאוהדים. יש לחוות שמה שהיה במשחק יביא להסרת כל מיני "סתימות" ומכשולים אחרים לקראת המיזוג של שני המועדונים כדי שתהיה בירושלים חלופה אדומה חזקה בענף הכדורגל |
אתה, שאתה מנהיג/שהגעת לזה כי פיקפקת במנהיגים! אז הרשה למונהגים/להטיל ספק! [ב. ברכט, מתוך השבח לספק] |
 |
|
עוגן ק.
523 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 11:47:22
|
אני מסכים לדברי הוותיק אבל לא הייתי מחלק ציונים לקבוצה שמולנו. הם בסך הכל קהל מצוין. התגרויות בין קהלי אוהדים וקללות הן חלק מהמשחק והם לא עברו שום גבול אלא עודדו נהדר, גם כשהיו בפיגור. התפקיד שלנו בהצגה הזו היה להיות מאופקים ולא להתגרות, והתפקיד שלהם היה להיות קהל אוהדים חם. כולנו עמדנו במשימות נהדר. השמחה העצומה בסוף ומשחק ההקרבה ההירואי של השחקנים היו הדובדבן שבקצפת. |
 |
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 12:24:07
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אודי ארנון
אני חושב שגם בדיונים האלה יש משהו הזוי. חצי מהאנשים שהכרתי אתמול במשחק לא אהדו מעולם שום קבוצה חוץ מהפועל קטמון
במקרה שלי זה נכון חלקית: לא הייתי מגיע למשחקים ושהיתי בערך בן 14 מישהוא שלמד איתי שאל אותי מה דעתי שנעשה מנוי להפועל ירושלים ולא רציתי, כן רציתי לתמוך ולאהוד את הפועל ירושלים אבל פשוט לא יכולתי להכניס את עצמי למשהוא שמבחוץ היה נראה כל כך אפור, מדכא, ונשלט על ידי חלאת אדם ששם זין על האוהדים, ועל הקבוצה. הפעם הראשונה שהתחלתי להיות אופטימי הייתה עם הדיבורים הראשונים על רכישת הקבוצה ע"י האוהדים. עם הקמתה של קטמון התחלתי להגיע למשחקים ומהרגע הראשון לא היה לי ספק שזו הפועל ירושלים. אני חושב שהדרך שנבחרה להצלת הפועל היא דרך לא פשוטה ולא קלה אבל היא הדרך הנכונה וכדי להגיע לאיחוד שכולנו רוצים צריכה להיות הפועל קטמון גדולה וחזקה . יאללה הפועל ירושלים. |
avanti livorno
|
נערך על ידי - רוברט נסטה מארלי ב-16/11/2013 12:26:40 |
 |
|
נער קאזו
124 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 12:36:08
|
אני לא יודע מה אתכם אבל דוחה אותי ההתנהגות הברברית והחולונית של האוהדים שמה, בסדר מבין את כל הכאב ומכבד וחש תכאב אבל ברגע שזה יוצא באלימות ואוהדים שלהם נעצרים, אל התנהגות לא נאותה זה הרבה דברים בצד ושוב מבין אתצ הכאב, יש דרך דרך אלימות לא תעבוד |
על תגידו יום יבוא תביאו את היום |
 |
|
babiji
286 הודעות |
נשלח - 16/11/2013 : 12:38:45
|
לצפות להדדיות, או לצפות מהקהל שלהם לעודד את השחקנים שלנו זה או נאיביות קוסמית או טמטום כרוני, תחליטו לבד.
התוצאה אתמול טובה לנו כי אלו שלוש נקודות חשובות, כי זה מרגש, וכי אנחנו יכולים לעשות זין בעין לסאסי, מעבר לזה קשה לי לשמוח שניצחנו את הפועל ירושלים.
בשורה התחתונה אתמול היה ניצחון גדול להפועל ירושלים שבאו לראות אותה אלפי אנשים בשני היציעים, וגם הפסד גדול כי האנשים האלה צריכים לשבת ביציע אחד ולעודד קבוצה אחת.
|
 |
|
תודה!  |
|
|
|