משתמש |
חיים ברעם, כל העיר מהבוקר  |
|
חיים ברעם
403 הודעות |
נשלח - 14/06/2013 : 11:18:41
|
שלטון הרוע
חיים ברעם, כל העיר, 14 יוני 2013
במאמרים ובידיעות אודות מוטי גמיש אנחנו נוהגים להוסיף "גילוי נאות", שכן אחיו, רפי גמיש, הוא עורך משנה בעיתון שלנו. אני מתחיל לחשוב שהנוהל הזה מתחיל לייתר את עצמו. בכל מקרה אנחנו רשאים להתבטא כאן בהתאם למצפוננו, וכעיתונאי ותיק אני די רגיל לנושא הטעון של אחים ואינטרסים. יצא לי כבר לכתוב מאמרים שמתחו ביקורת נוקבת על עמדותיו של אחי, השר לשעבר עוזי ברעם, והם אף פעם לא פגמו ביחסים המצוינים ששוררים בינינו. דם זה לא מים, כולנו יודעים זאת, אבל חילוקי דעות קיימים גם במשפחות הכי טובות. עם זאת, מעולם לא חשבתי שמוטי מגלם את הרוע בכדורגל. יש לי אמנם הסתייגות רגשית ואידיאולוגית מאנשים שצמחו בתנועת העבודה ועבדו עם פוליטיקאים כמו פואד בן-אליעזר ודליה איציק, אבל היא בהחלט לא פוסלת את גמיש אישית. מלכתחילה האמנתי שהוא מנסה לשפר פגמים היסטוריים בכדורגל האדום שלנו, וכדרכו עמל קשה, הפעיל קשרים, גייס כספים והפיח תקוות בקרב אוהדי הפועל המיואשים. לא האמנתי שהוא יצליח; הניסיון שלנו עם יוסי סאסי לא היה מוצלח והקמנו אגודה שלמה, משגשגת ומוצלחת רק כדי להשתחרר מאחיזתו מסביב לצווארנו. אבל גמיש, איש עם ביטחון עצמי מוחצן, חשב שהוא יצליח במקום שבו רבים וטובים נכשלו. אני מתייחס לשתי התכונות האלה, אופטימיות ונאיביות, בחיוב רב ומחבב אנשים שמנסים להתעלם מהרוע והכזב השולטים בעולם, כדי יוכלו לחולל שינוי ולשכנע אחרים ששינוי כזה הוא אפשרי. בפורום של אוהדי קטמון ניסה גמיש לספר לנו שסאסי איננו קיים עוד באגודה ולמזער את חובותיו העצומים. אבל באותו שבוע עצמו הבין גמיש, שהוא מסכן את אמינותו בעצם הניסיון לשווק את הפועל כאגודה נקייה מהחובות (מעבר לשלושה המיליונים שבהם דובר תחילה) ונתונה לשליטתו המוחלטת. כמה ימים אחרי ששמענו ממנו את כל הבשורות הטובות הוא התפטר, נעלם בעצם מהשטח, ובכך המחיש לאחרוני הספקנים, שסאסי קיים בהפועל עד כדי כך, שהוא יכול לסלק משם את גמיש בכבודו ובעצמו. הפנייה של גמיש אל קטמון, חלום האיחוד ששיווק ושברו, קעקעו לגמרי את שארית ההתנגדות בקטמון להחלטותיה של ההנהלה הצעירה והגבירו את התמיכה בה בקרב האוהדים. לכן המאמץ לקיים הידברות ולהתנהל בצורה מפוכחת וקצת ספקנית הצדיק את עצמו לגמרי. סאסי שלף את ציפורניו וזרק את הכפפות ברגע שהבין שגמיש איננו סתם עסקן שיגייס עבורו כספים. היה אמנם ניסיון להפעיל על אגודת האוהדים שרירים מלשכת ראש העיר אבל הוא רק חשף את חילוקי הדעות הלגיטימיים בקרב אנשי קטמון בנושא ניר ברקת. יש בקרבנו חסידים נלהבים שלו, מצביעים בעל כורחם בשל החשש מהחרדים ואנשים כמוני, שמעדיפים את אגודת ישראל על פני ברקת. כך או כך, מוטב שסאסי יחזיר את כל חובותיו ורק אז ידבר על איחוד. חיים ברעם
|
|
אליה
866 הודעות |
נשלח - 14/06/2013 : 12:31:47
|
טוב כל מילה מיותרת זה פשוט מסכם את כל מה שאני חושב בתימצות . |
אליה |
 |
|
|
חיים ברעם, כל העיר מהבוקר  |