משתמש |
פנייה מרגשת של שחקן הפועל כדורעף אל הקהל האדום |
|
תומר ענתבי
8 הודעות |
נשלח - 06/10/2012 : 15:43:30
|
דבריו של ליאור כהן, שחקנה של הפועל כדורעף ואוהד ירושלמי אדום, כפי שפורסמו באתר צ'ה. קראתי, התרגשתי והרגשתי צורך להעלות זאת גם לכאן:
"אז קודם כל אני אציג את עצמי, קוראים לי ליאור כהן, בן 24, משחק בעמדת המוסר בהפועל ירושלים כדורעף וכמו רובכם, גם אני אוהד הפועל מגיל צעיר.
העברתי שנים מאחורי הסלים במלחה, בהתחלה ביציע אמיר, אחר כך באלעד, ובסוף התגלגלתי גם ליציע העמידה כשעוד היה בחיתוליו. באותן שנים הגעתי כמובן גם לטדי, שנים בהן הפועל דישדשה בליגות הנמוכות, ולעתים גם פלרטטה עם ליגת העל (אבל לא נזכיר את מה שהיה ברעננה, מפאת לב חלש...). ומרגע הקמתה השתדלתי ככל האפשר להגיע גם למשחקים של קטמון.
אני חייב להודות שבשנים האחרונות נכחתי בפחות משחקים ממה שהייתי רוצה. האימונים של הקבוצה מונעים ממני הגעה תדירה למשחקים, כאשר גם הצבא בזמנו וכיום הלימודים לא תרמו/ תורמים יותר מדי, אך בכל הזדמנות שפתאום נקרית (בדרך כלל ימי משחק הזויים, או תקופות פגרה שלנו שלא מקבילות לחלוטין לכדורסל והכדורגל) אני מגיע.
הקיץ עקבתי בהערכה אחרי הנסיונות שלכם להחזיר את הדרך, להחזיר את הזהות, להחזיר את הפועל. כמוכם כאב לי אובדן הזהות, החיבור לקהל שהתרופף וכל מה שמסביב. דווקא זה גרם לי לרצות לקום ולתת לכם דעה מעט משוחדת על הפועל אחרת, הפועל כדורעף. אז בחוות הנוער עדיין קיימת הפועל, הפועל מהסוג שגדלנו עליה. כזאת שדוגלת בשחקני בית, שבכל סגל הקבוצה ישנם שני זרים וישראלי אחד שלא גדלו במועדון (יש צורך לציין שגם בכדורעף מדובר במקרה מיוחד מאוד?) קבוצה צעירה ולוחמת (קפטן הקבוצה ג'קי גפט הוא השחקן המבוגר בקבוצה בגיל 26...) קבוצה שמזוהה עם העיר, עם הסמל, עם האדום, עם המועדון. קבוצה עם תקציב קטן, שמתבססת על שחקני בית, קבוצה שכל שחקן שמגיע אליה מבין מהר מאוד שהיא משפחה קטנה חמה ואדומה. אני יודע שלרובכם אני לא מחדש הרבה, את חלקכם יצא לי לראות מגיעים למשחקים שלנו בשנים האחרונות, היו כאלה שהלכו איתנו עוד מתחילת הדרך בטיפוס מהליגה השלישית, ואחרים שהצטרפו לאורך המסע. שנה שעברה הייתה השנה הראשונה שלנו בליגת העל, וניתן לומר שהיא עברה בהצלחה (מקום שביעי בליגה וחצי גמר גביע). דווקא בשלבים המאוחרים של העונה מסיבות כאלה ואחרות הגיעו פחות אוהדים למשחקי הבית, אבל כל מי שהגיע נתן לנו וגם לקבוצות שהגיעו לחווה להרגיש שיש קהל, ושהפועל ירושלים זה לא סתם שם. השנה המטרות הן להגיע קצת יותר גבוה, אבל בלעדיכם זאת תהיה משימה קשה מאוד בליגה המוקטנת והצפופה שצפוייה השנה. מבחינתי החלום הגדול ביותר הוא להגיע לגמר הגביע ולשחק במלחה מול הקהל האדום. הקיץ הצטרפו לשורותינו מספר שחקנים ירושלמים שהסתובבו בליגה וחזרו הביתה, כשהמטרה המוצהרת של המועדון היא להתבסס על שחקני הבית וכמובן שכל השחקנים הירושלמים בליגה יהיו בקבוצה.
ההבנה שהזהות הירושלמית, הזהות של הפועל, של מועדון שמגדל את שחקניו ולא קונה אותם כשהם ״הבשילו״ היא מה שנותנת למועדון זכות קיום, מובהרת בכל הזדמנות. הליגה תיפתח ב16.10 במשחק ביתי מול אליצור כרמיאל.
אז פה אני קורא לכם, לכל מי שמתגעגע להפועל, שרוצה לראות קבוצה של שחקני בית שנלחמת בלי פשרות, בלי כסף גדול, אבל עם הרבה הקרבה, תגיעו לחוות הנוער השנה, יהיה כיף. ומי שלא יגיע? לא נורא, נתראה במלחה ובטדי. שתהיה שנה אדומה לכולנו."
|
|
מחאיי
2127 הודעות |
נשלח - 06/10/2012 : 18:32:03
|
עף טופיק.
סתם, נשמע ממש נחמד כדורעף. |
"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון |
|
|
בלאש ביקו
864 הודעות |
נשלח - 06/10/2012 : 18:54:47
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי מחאיי
עף טופיק.
סתם, נשמע ממש נחמד כדורעף.
מ., תגובה מעפנה. יאללה כדורעף, יאללה הפועל. |
|
|