משתמש |
בונקר? אנחנו? |
|
אודי ארנון
74 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 12:34:37
|
אני מרשה לעצמי לפתוח את הדיון הזה דווקא אחרי ניצחון, כשאנו מובילים את הטבלה.
במשחק בו התחילה ההיסטוריה המודרנית של הכדורגל, במשחק המרגש ההוא בגבעת רם, נגד נחלת יהודה ישב לידינו אוהד ותיק מנחלת. הוא הסביר לנו מה זה ליגה א': "לכל קבוצה יש 8 מגנים ו-3 חלוצים", אמר "ואז קבוצה אחת מצליחה להכניס גול במתפרצת, מחליפה 2 מהחלוצים במגנים, נכנסת לבונקר, ומנצחת". התיאור הזה דומה מדי למה שקורה לנו בזמן האחרון. יש כמה סימנים שזה לא מקרי, אחרי 12 משחקים אפשר לחשוד שזו אסטרטגיה מתוכננת: 1. ליאור אמר לעיתון שצורת המשחק בליגה א אינה מאפשרת להעלות גם את שי וגם את כפיר. הציטוט מהזיכרון, אבל המשמעות ברורה - שני חלוצים מובהקים זה יותר מדי. 2. במשחקים הטובים ביותר העונה דווקא חטפנו ראשונים.בדקות הראשונות נגד קרית מלאכי ונגד יבנה. אם אנו חוטפים בהתחלה אנו נאלצים לתקוף ומשחקים מצוין. 3. ביותר מדי משחקים עמית הוא השחקן המצטיין במגרש (לדעתי, כולל אתמול נגד כפר יונה). אני כותב את זה כי נצחונות במזל (כמו אתמול) הם אמנם יותר כפיים מהפסדים של חוסר מזל (עוד לא היה לנו העונה), אבל הכף האמיתי הוא לנצח אחרי ששלטת בשחק והיית יותר טוב. אני כותב כי אני זוכר אליפות של הפועל תל אביב מלאה ב- 1 – 0 "קטנים" ומשמימים, שהסתיימה במשחק אליפות עם פחות מ- 7,000 אוהדים משועממים.
אני כותב את זה כי כדורגל צריך להביא הנאה ובידור ובונקרים הם בסופו משל דבר מתסכלים ומשעממים. אני כותב כי לשחקנים שלנו יש יכולת יותר גבוהה מלשחקני היריבות, ולכן אני מאמין שבמשחק התקפי ומשוחרר גם נהנה יותר ואולי גם נביא בסופו של דבר יותר נקודות.
|
|
גון מדלולה
470 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 12:48:50
|
יאללה הנהלה להציב לליאור אולטימטום שאם ב3 שבועות הקרובים לא מנצחים כל משחק בהפרש של 3 שערים לפחות הוא הולך הביתה.
אנשים פה ירדו מהפסים לגמרי, שכחו שהם כבר לא בליגה ג'.
ואגב, לפי מה שאני רואה כבשנו הכי הרבה בליגה הזאת וזה עוד אחרי 4 (!!) שערים שהורידו לנו מול ג'ת, אבל מה זה משנה, צריך שישייה כל שבוע. |
נערך על ידי - גון מדלולה ב-17/12/2011 12:51:08 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:01:16
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי אודי ארנון
אני מרשה לעצמי לפתוח את הדיון הזה דווקא אחרי ניצחון, כשאנו מובילים את הטבלה.
במשחק בו התחילה ההיסטוריה המודרנית של הכדורגל, במשחק המרגש ההוא בגבעת רם, נגד נחלת יהודה ישב לידינו אוהד ותיק מנחלת. הוא הסביר לנו מה זה ליגה א': "לכל קבוצה יש 8 מגנים ו-3 חלוצים", אמר "ואז קבוצה אחת מצליחה להכניס גול במתפרצת, מחליפה 2 מהחלוצים במגנים, נכנסת לבונקר, ומנצחת". התיאור הזה דומה מדי למה שקורה לנו בזמן האחרון. יש כמה סימנים שזה לא מקרי, אחרי 12 משחקים אפשר לחשוד שזו אסטרטגיה מתוכננת: 1. ליאור אמר לעיתון שצורת המשחק בליגה א אינה מאפשרת להעלות גם את שי וגם את כפיר. הציטוט מהזיכרון, אבל המשמעות ברורה - שני חלוצים מובהקים זה יותר מדי. 2. במשחקים הטובים ביותר העונה דווקא חטפנו ראשונים.בדקות הראשונות נגד קרית מלאכי ונגד יבנה. אם אנו חוטפים בהתחלה אנו נאלצים לתקוף ומשחקים מצוין. 3. ביותר מדי משחקים עמית הוא השחקן המצטיין במגרש (לדעתי, כולל אתמול נגד כפר יונה). אני כותב את זה כי נצחונות במזל (כמו אתמול) הם אמנם יותר כפיים מהפסדים של חוסר מזל (עוד לא היה לנו העונה), אבל הכף האמיתי הוא לנצח אחרי ששלטת בשחק והיית יותר טוב. אני כותב כי אני זוכר אליפות של הפועל תל אביב מלאה ב- 1 – 0 "קטנים" ומשמימים, שהסתיימה במשחק אליפות עם פחות מ- 7,000 אוהדים משועממים.
אני כותב את זה כי כדורגל צריך להביא הנאה ובידור ובונקרים הם בסופו משל דבר מתסכלים ומשעממים. אני כותב כי לשחקנים שלנו יש יכולת יותר גבוהה מלשחקני היריבות, ולכן אני מאמין שבמשחק התקפי ומשוחרר גם נהנה יותר ואולי גם נביא בסופו של דבר יותר נקודות.
כנראה שההגדרות שלך לבונקר שונות משלי.בונקר זה הפועל יהוד של שנות ה-80 או נבחרת ישראל של 1970 .בונקר זה שאתה עושה הכול ,אבל הכול ,על מנת לא לספוג ובכלל לא מנסה לכבוש שער. בשום משחק העונה ,כולל אתמול, הפועל תמיד מנסה לכבוש עוד שערים.והחלפת שחקנים כדי לשמור על תוצאה חיונית, היא לא פטנט של ליאור.זה קיים בכל העולם.אל תתבלבל בין בונקר לבין אופי ונחישות.זה מה שהיה אתמול.
|
|
|
איתן610
828 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:37:06
|
אכן, רבע השעה האחרונה של המשחק היתה בונקר. כל השחקנים שלנו ושלהם בחלק המגרש שלנו כולל שי אהרון. לא יודע אם זו מגמה או לא, אני מקווה שלא. |
|
|
kata moni
33 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:45:16
|
אולי נראה לכם שאנחנו בליגת האלופות, אבל אנחנו עדיין לא שם. מה שהיה אתמול זה מסוג המשחקים הטיפוסיים בליגה א, וככה צריך לשחק. גם אם המערך הוא טקטי הגנתי כפי ששיחקנו אתמול מלווה בנחישות והקרבה ועם הגולים שנוצלו ממצבים לא רבים, הרי שעשינו את שלנו ועל זה יבואו השחקנים המאמן וכל הצוות על הברכה . תמשיכו ככה, ואם יהיה צורך בשינויים אני סומך על ליאור שידע לעשות את השינוי הנדרש כפי שפעל אתמול באופן חכם, ובדיעבד גם הוכח שנכון. |
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 13:46:14
|
לדעתי נתגלעו כאן חילוקי דיעות. מישהו חולק עלי? |
|
|
אודי ארנון
74 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 14:02:16
|
אכן חילוקי דעות. יכלתי להשתמש במילים יותר יפות ונקיות "משחק מבוקר", "משחק טקטי", "שליטה אופטית (של היריב)". זה לא משנה את העובדה שבסוף המשחק הרגשתי ששוב ניצחנו במזל. |
|
|
רגל עץ
2370 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 14:03:38
|
על עמוס אני לעולם לא חולק. טוב, אולי לפעמים, אבל לא עכשיו.
לעומת זאת על הגדרת ה"בונקר" מאתמול אני חולק ועוד איך. כן, נלחצנו קצת לשער שלנו במחצית השניה - זה טבעי כשאתה מוביל במשחק חוץ. כן, שחקני ההתקפה חזרו כדי לעזור מול הכדורים הנייחים - זה מתבקש. האם הרחקנו כדורים סתמיים החוצה? לא. האם בעטנו כל כדור לעבר החצי שלהם בלי שהיה שם שחקן שלנו? לא. האם בזבזנו זמן בצורה מחפירה ובאמצעות פציעות מזוייפות? לא ולא. בשביל "בונקר" ראה איך עמישב שיחקו נגדנו לפני כמה שבועות, זה היה בונקר לתפארת. ולגבי החילופים של ליאור, הם לא היו הגנתיים ושמרו על אותו מערך לאורך כל המשחק. כפיר הוחלף ע"י רנדי? אז איסלם ושי עברו לעמדות קדמיות יותר. איסלם הוחלף ע"י לוריא? פוגלמן עבר קדימה. ליאור לא עיבה את ההגנה על חשבון ההתקפה אלא פשוט הכניס שחקנים טריים ושמר על בדיוק אותו המערך. הלוואי שבכל משחק חוץ בליגה הזו ננצח 0-2 באמצעות "בונקר" כזה. |
|
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 14:05:15
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי amos
לדעתי נתגלעו כאן חילוקי דיעות. מישהו חולק עלי?
אני מסכים איתך, לא ביגלל שאני רוצה לראות כדורגל טוב (בשביל זה יש קלאסיקו) מה שחשוב לי זה להגיע לליגת העל ולהיות אלטרנטיבה אמיתית לביתר ואולי אפילו לנצח דרבי. אני פשות חושב שמישחק היתקפי יעיל הרבה יותר להגשמת המטרה: כמו במישחק נגד יובנטוס שניצחנו 2-0 כי פתחנו חזק וסיחקנו היתקפי בדקות הרישונות, אם הינו ממשיכים באותו קצב הינו יכולים לדעתי לתת עוד שני גולים לפחות. |
avanti livorno
|
|
|
amos
1045 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 16:09:54
|
אני חייב להתוודות על משהו, ככה בין חברים: אני מוכן שבבית ננצח שלוש-אפס במשחק התקפי ושובה עין ובחוץ אחת-אפס במשחק מבוקר. אפילו כל העונה
|
|
|
אדום עולה
704 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 18:36:30
|
1.לא רק הליגה הזאת לא תאפשר לנו את שי וכפיר ביחד. בליגה ב' ההגנות היו איטיות ולכן הכל עבד לנו. אולי נגד קבוצות עם בלמים שמנים זה יעבוד לנו, אבל נגד יבנה,עמישב,מרמורק,קרית מלאכי וכו', זה לא יעבוד. בגלל זה צריך מהירות בחוד ושי צריך לחזור לעמדה של ה9 קלאסי כי אם הוא בא מאחור זה כבר לא יעזור זה רק מעכב את ההתקפות שלנו. 2.המשחקים שבהם נתגונן ונסגור הרבה יהיו רק מול קבוצות קטנות במגרשים גרועים-אין מה לעשות,זאת הדרך היחידה לקחת נקודות במגרשים כאלה, באותה מידה שהתגוננו גם יכולנו לשלוט במשחק(זה תלוי בנו) ולכן ליאור יצא חכם מאוד.בבית בטדי אנחנו יכולים לשחק את הכדורגל השוטף והמהיר כולל הנעת כדור והכל ילך לנו. מול כל קבוצות הצמרת אנחנו צריכים לשחק שוטף,וזה כי היריבות גם מנסות לשחק פתוח. בסופו של כדי לעלות ליגה נצטרך נצטרך להלחם כמו אריות. את הכדורגל היפה נשלב לאורך הזמן נגד קבוצות הצמרת. |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 19:37:18
|
זה "בונקר ורסטילי", היו דקות מכל מיני סוגים, ויותר חשוב מהכל במשחק כדורגל לדעתיי לפני הכל זו הגישה, כלומר נחישות ויכולת לקחת נקודות ללא תלות בפנטזיה או תכנית מדוייקת. וזה היה. |
נערך על ידי - קראנקו ב-17/12/2011 19:37:54 |
|
|
אושר גדול
720 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 20:10:37
|
אין שום רע בלרדת להגנה ולשמור על היתרון.זה לא בונקר.הרבה יותר גרוע לראות קבוצות שמבזבזות זמן מהדקה הראשונה של המשחק. כמו שאומרים:"עדיף להישאר מכוער אבל בחיים,מאשר למות יפה".כל הקבוצות עושות את זה וזה לגיטימי לחלוטין. |
|
|
החולצה האדומה
944 הודעות |
נשלח - 17/12/2011 : 22:20:35
|
בונקר ורסטילי |
"כל מעשי בני האדם בחלום יסודם ואל החלום ישובו..." (הרצל) בואו נמשיך לחלום |
|
|
יפתחמ
891 הודעות |
נשלח - 18/12/2011 : 00:42:08
|
לא הייתי במשחק אבל מהשנים שאני רואה את ליאור זאדה מאמן את קטמון, הוא תמיד ינסה לתקוף ולהגיב ואם לעתים יוצא משחק הגנתי, אז יוצא.. חוץ מזה, "בונקר ורסטילי" זו המצאה יפה. |
I am City till I cry |
|
|
HST
285 הודעות |
נשלח - 18/12/2011 : 10:06:34
|
בונקר ורסטילי מזכיר לי את המושג שהומצא ביציע בימי יוסי מזרחי - חלוץ דפנסיבי |
|
|
|
בונקר? אנחנו? |