פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית    
שם משתמש:
סיסמה:
שמור סיסמה שכחת את הסיסמה?
| הרשם

ביתר כקבוצה שמשרישה גזענות

כל הפורומים
הפועל קטמון
 קטמון - כללי
  ביתר כקבוצה שמשרישה גזענות
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
עמוד הבא
משתמש נושא קודם ביתר כקבוצה שמשרישה גזענות נושא הבא
עמוד: מתוך 2

haizomer haizomer מנותק

90 הודעות

נשלח - 21/06/2011 :  22:28:36  הצג פרופיל שלח ל- haizomer הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
יכול להיות שזה מתאים יותר באוף טופיק.
סליחה למי שזה מפריע.

http://sports.walla.co.il/?w=/156/1833989
מאמר שהתפרסם היום על האימון פתיחה של ביתר ירושלים.
לכאורה הכל רגיל את אף אחד לא מפתיעים השירים, הגיל של המובילים את העידוד, ואפילו לא ההתלהבות כאשר שרים "מוות לערבים".

אני היום כחלק מהתפקיד הצבאי שלי מדריך ומחנך במעלה אדומים(עיר ביתרית לכל דבר ודעה). וכן קטמון זאת הקבוצה שאני בא ומזדהה איתה מול חניכים שלי.
ברור שהתגובה הראשונה שלהם היא "הפועל זונה", אבל בשניה הבאה שאתה מסביר שאתה אוהד הפועל קטמון ושזאת קבוצת אוהדים התגובה כבר קצת משתנה והם מתחילים להתעניין.

לפי דעתי יש פה עניין מאד רציני, כאשר אוהדי ביתר(הבוגרים שבינהם) עובדים על המקומות הכי רדודים שיכולים להיות, הנוער! ומשחקים על ההתלהבות שלהם ועל חוסר הדעה המוצקה שיש להם.
לדוגמא, כאשר לוקחים תלמיד כיתה ח' ומלמדים אותו את אותם השירים ועוד אחרי זה נותנים לו לנצח על קהל גדול של אוהדים, זה משאיר אותו עם אותם האמירות שבעצם משריש פה דור נוסף של נוער גזען!

אני אישית לא ממש יודע כבר מה לעשות קשה להיות אוהד קטמון, שמאלני, מדריך במקום כמו מעלה אדומים.
הדבר היחידי שאני יודע להגיד היום הוא שהפועל קטמון היא האלטנרנטיבה האמיתית לתופעת הגזענות של בני הנוער בעיר.
ועד שקטמון תיהיה הקבוצה היחידה בירושלים אז זה גם לא מספיק.

נערך על ידי - haizomer ב-22/06/2011 00:57:18

yarond yarond מנותק

1906 הודעות

נשלח - 21/06/2011 :  22:39:38  הצג פרופיל שלח ל- yarond הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
סרט מעורר בחילה
אני לא יודע מה יותר גרוע ההורים או הילדים

ירון
עבור לתחילת הדף

לאסלו צה לאסלו צה מנותק

1265 הודעות

נשלח - 21/06/2011 :  22:58:28  הצג פרופיל שלח ל- לאסלו צה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
צריכים לרכז את כולם ביציע המזרחי ולהפציץ אותם.

שונא ביט"ר. אוהב שווארמה.
עבור לתחילת הדף

Offside Offside מנותק

806 הודעות

נשלח - 21/06/2011 :  23:08:48  הצג פרופיל שלח ל- Offside הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
לא מבין למה כתוב שמלמדים אותם את השירים האלה. נראה שהם שולטים בהם לגמרי..

אבל מה, סרטון מגמתי. כולה דקה של גזענות בתוך כל השמחה של פתיחת האימונים.
מה זה דקה של גזענות? בטל בשישים. בקטנה.. זה לא שהם הרביצו לערבי. וגם אם הרביצו לערבי, אז מה? כולה עובד נקיון.
עבור לתחילת הדף

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  00:05:16  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי לאסלו צה

קצת כמו אלה שאתה רוצה להפציץ, פעם בכמה זמן אתה צץ לתודעה ומפיץ טומאה.

המבוגרים בסרטון כנראה אבודים. אבל ילדים אפשר לנתב ליציע שלנו. עוד הזמנות, עוד קבוצות נוער, עוד שיחות בבתי-ספר, עוד בריגדות. אני רואה סרטון כזה וזה ברור מאי-פעם.

"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון
עבור לתחילת הדף

amos amos מנותק

1045 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  05:28:35  הצג פרופיל שלח ל- amos הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
זה אולי באמת אוף-טופיק: הברגים הקטנים וגלגלי השיניים הזעירים במכונת הענק המורכבת הנקראת "גזענות" הם לעתים קרובות קורבנות לא פחות ממושאי השנאה שלהם. אפשר להטיל עליהם אשמה, אפשר לתבוע מהם אחריות, חובה להאבק בהם - אבל אסור להתעלם ולשכוח את האינטרסים הגדולים והסיבות העמוקות של אנשים ומוסדות מכובדים ומנומסים ותרבותיים, שבנו את המכונה הזו, שמתחזקים, משמנים, משתמשים, ומפיצים גזענות עממית, אבל מסתתרים מאחורי ההמון הפרוע שעומד בקו החזית, שאותו קל לראות וטבעי לשנוא

אפשר לשנוא את החייל עלוב הנפש שירה בצ'ה גווארה, ולשכוח לחלוטין את מי שנתן לו רובה אמריקאי (ולמה). הנה שיר יפה מאוד (ומלא חמלה) על החייל הזה, של פאקו איבאנז, למילים של המשורר גיין, שגם ידע בסיסי בספרדית מספיק כדי להבין אותן (חיילצ'יק בוליביאני, הרגת - את החבר הכי טוב שלך)
http://www.youtube.com/watch?v=r9mh29B4Dbk

בוב מרלי שר: דבר אחד טוב במוזיקה - כשהיא פוגעת בך אתה מרגיש טוב. ועל הגיטרה של וודי גאתרי היה כתוב: הגיטרה הזו הורגת פשיסטים. חנוני ככל שזה ישמע (בטח מצד מי שמצא עצמו מתקוטט עם גזענים ושלוחיהם בעשרות תקריות כל החיים) - ביום שהתסכול מהמאבק בשנאה ובחוסר האנושיות מוביל אותך לרצות לרכז את האנשים שבהם (אבל לא רק בהם!) אתה נאבק ולהפציץ אותם - ביום ההוא הם ניצחו אותך......

נערך על ידי - amos ב-22/06/2011 05:31:57
עבור לתחילת הדף

לאסלו צה לאסלו צה מנותק

1265 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  07:52:35  הצג פרופיל שלח ל- לאסלו צה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

המבוגרים בסרטון כנראה אבודים. אבל ילדים אפשר לנתב ליציע שלנו. עוד הזמנות, עוד קבוצות נוער, עוד שיחות בבתי-ספר, עוד בריגדות. אני רואה סרטון כזה וזה ברור מאי-פעם.

אוקיי. תמשיך להיות נאיבי.

עבור לתחילת הדף

zozo zozo מנותק

103 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  12:41:17  הצג פרופיל שלח ל- zozo הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

זה אולי באמת אוף-טופיק: הברגים הקטנים וגלגלי השיניים הזעירים במכונת הענק המורכבת הנקראת "גזענות" הם לעתים קרובות קורבנות לא פחות ממושאי השנאה שלהם. אפשר להטיל עליהם אשמה, אפשר לתבוע מהם אחריות, חובה להאבק בהם - אבל אסור להתעלם ולשכוח את האינטרסים הגדולים והסיבות העמוקות של אנשים ומוסדות מכובדים ומנומסים ותרבותיים, שבנו את המכונה הזו, שמתחזקים, משמנים, משתמשים, ומפיצים גזענות עממית, אבל מסתתרים מאחורי ההמון הפרוע שעומד בקו החזית, שאותו קל לראות וטבעי לשנוא

אפשר לשנוא את החייל עלוב הנפש שירה בצ'ה גווארה, ולשכוח לחלוטין את מי שנתן לו רובה אמריקאי (ולמה). הנה שיר יפה מאוד (ומלא חמלה) על החייל הזה, של פאקו איבאנז, למילים של המשורר גיין, שגם ידע בסיסי בספרדית מספיק כדי להבין אותן (חיילצ'יק בוליביאני, הרגת - את החבר הכי טוב שלך)

בוב מרלי שר: דבר אחד טוב במוזיקה - כשהיא פוגעת בך אתה מרגיש טוב. ועל הגיטרה של וודי גאתרי היה כתוב: הגיטרה הזו הורגת פשיסטים. חנוני ככל שזה ישמע (בטח מצד מי שמצא עצמו מתקוטט עם גזענים ושלוחיהם בעשרות תקריות כל החיים) - ביום שהתסכול מהמאבק בשנאה ובחוסר האנושיות מוביל אותך לרצות לרכז את האנשים שבהם (אבל לא רק בהם!) אתה נאבק ולהפציץ אותם - ביום ההוא הם ניצחו אותך......

אחת התגובות המרגשות והנכונות בפורום
עבור לתחילת הדף

lazy lazy מנותק

2403 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  12:52:04  הצג פרופיל  שלח ל-lazy הודעת AOL שלח ל- lazy הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
בכלל, לדעתי אף פעם לא מזיק לנסות ולהראות קצת אמפתיה כלפי האחר,ולא רק בנושא של הגזענות. באמפתיה אין הכוונה באהדה או הסכמה, אלא בנסיון להיכנס זמנית לנעליים של האחר, לנסות להבין מה הוא מרגיש ואולי גם מה הסיבות שהוא מרגיש כך. התופעה של הגזענות היא דוחה וקשה, אבל הדרך להתמודד איתה היא לא באמצעות פרסום של סרטונים והבעת גועל מהם, או שימוש בעונשים, אלא בעיקר בעזרת חינוך: חינוך לסובלנות, להכרת האחר והשונה ולנסיון להבין אותו. לדוגמה, הפרוייקט המדהים של ליגת השכונות הוא התחלה בכיוון הנכון.

גולה יביא לנו רגל...
עבור לתחילת הדף

בלאש ביקו בלאש ביקו מנותק

864 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  23:00:27  הצג פרופיל שלח ל- בלאש ביקו הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
בהצלחה חי זומר. מסכים עם כל מילה שלך
עבור לתחילת הדף

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 22/06/2011 :  23:40:48  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

משתפר. אבל אני עדיין לא מבין מה אתה רוצה. מה זאת אומרת נאיבי?

לפעמים עדיפה הגזענות הגלויה, חסרת-הבושה של האספסוף הביטרי על הגזענות החלקלקה והחבויה של אנשי השררה למיניהם. הם הרי הראשונים להאשים בזה שאין ערבים בביטר, או בזה שהערבי הראשון שאני הכרתי בהקשר חיובי היה סאלי, בגיל 15.

"הפועל קטמון ירושלים זה לא מועדון שמחבק אותך בדיבורים, זה מועדון שמחבק אותך במעשים" -שי אהרון
עבור לתחילת הדף

haizomer haizomer מנותק

90 הודעות

נשלח - 24/06/2011 :  02:15:55  הצג פרופיל שלח ל- haizomer הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

לפעמים עדיפה הגזענות הגלויה, חסרת-הבושה של האספסוף הביטרי על הגזענות החלקלקה והחבויה של אנשי השררה למיניהם. הם הרי הראשונים להאשים בזה שאין ערבים בביטר, או בזה שהערבי הראשון שאני הכרתי בהקשר חיובי היה סאלי, בגיל 15.

סבבה אז מה אתה רוצה להגיד בזה?
זאת לא שאלה על מה עדיף, זאת התופעה ועל איך שהיא משפיעה על הנוער בירושלים ובסביבה.
משלוש דקות באחד מבתי הספר בעיר שיש בהם ז-יב אתה מבין וחוטף כפה לפחות שלושים פעם מההבנה שזה מגיע באופן מחושב ומתוכנן מאוהדי ביטר, על כל האמירות השירים וההווי בביה"ס.
עבור לתחילת הדף

לאסלו צה לאסלו צה מנותק

1265 הודעות

נשלח - 24/06/2011 :  07:10:18  הצג פרופיל שלח ל- לאסלו צה הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

ליגת השכונות וכל מיני פעולות יכולות לעזור קצת למגר את התופעה. אבל גם סומלני יפה נפש ונחמד כמוך בטח יכול להבין שהילדי הכהנא האלה שרואים בסרטון כבר אבודים. הם עוברים ויעברו כל כך הרבה שטיפת מוח והסתה במהלך חייהם ע"י לה פמילייה ושות'. שזה פשוט חסר סיכוי. זאת נאיביות לחשוב אחרת.

נערך על ידי - לאסלו צה ב-24/06/2011 07:43:06
עבור לתחילת הדף

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 24/06/2011 :  17:02:49  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

ציטוט:
נשלח במקור על ידי מחאיי

ציטוט:

ליגת השכונות וכל מיני פעולות יכולות לעזור קצת למגר את התופעה. אבל גם סומלני יפה נפש ונחמד כמוך בטח יכול להבין שהילדי הכהנא האלה שרואים בסרטון כבר אבודים. הם עוברים ויעברו כל כך הרבה שטיפת מוח והסתה במהלך חייהם ע"י לה פמילייה ושות'. שזה פשוט חסר סיכוי. זאת נאיביות לחשוב אחרת.

אותו הגיון אומר שאם כתבת כבר דברים דוחים ודביליים בפורום, זה אומר שככה תכתוב תמיד. אני לא חושב ככה, כי שנסיון וחוויות יכולות לעצב ולשנות אנשים. נאיבי?

עבור לתחילת הדף

מחאיי מחאיי מנותק

2127 הודעות

נשלח - 24/06/2011 :  17:08:43  הצג פרופיל שלח ל- מחאיי הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
מומלץ לקרוא את הטור של אלון עידן על ביטר בהארץ של אתמול. גם אברי גלעד דיבר על זה אתמול ב"מילה האחרונה", והוסיף שהחשבון שלו עם אוהדי ביטר חוזר עד לימים שהם הרביצו לו כי הוא לבש את תלבושת אלי בן-רימוז' שסבתא שלו קנתה לו לבר-מצווה.

בדרך כלל כשמדברים על ביטר לא מתעכבים על הקשר של זה לדעיכה של הפועל. שווה ליצור קשר עם חבר'ה שמדברים על "מה יהיה עם ביטר" בתקשורת, ולהצביע להם על החשיבות של הפועל ירושלים כאלטרנטיבה עירונית שפויה ואנטי-גזענית בהתהוות. זה מה שעשיתי עם אלון עידן.

עבור לתחילת הדף

א.ד גורדון א.ד גורדון מנותק

107 הודעות

נשלח - 24/06/2011 :  17:27:25  הצג פרופיל  בקר בדף הבית של א.ד גורדון שלח ל- א.ד גורדון הודעה פרטית  הגב עם ציטוט
ציטוט:
נשלח במקור על ידי amos

אני מסכים עם עמוס, הדרך להילחם בפאשיזם ובגזענות היא לא בכוח הזרוע, כי זה בדיוק מה שהפאשיזם מנסה לעשות: להלחם בכוח הזרוע. הדרך להילחם בפאשיזם היא פשוט דרך ההיגיון והסובלנות, כי אין דרך אחרת. כל דרך מיליטנטית יותר תהווה ניצחון ישיר לטובת אלו אליהם אנחנו מתנגדים. כמו שמי שקרא בספר האלמותי '1984' כבר יודע, השלב בו המהפכה נכשלה היה השלב בו הם הכריזו שהם מוכנים להרוג אנשים בשבילה.
עבור לתחילת הדף
עמוד: מתוך 2 נושא קודם ביתר כקבוצה שמשרישה גזענות נושא הבא  
עמוד הבא
נושא חדש סקר חדש סקר חדש הגב לנושא גירסה להדפסה
קפוץ אל:
פורום האוהדים של הפועל קטמון ירושלים דף הבית | הרשם | נושאים פעילים | סקרים פעילים | הודעות פרטיות | חיפוש | FAQ © 2007-2017 עמותת האוהדים של הפועל קטמון י-ם עבור לראש הדף
מונע על ידי: Snitz Forums 2000 Version 3.4.07