| משתמש |
ארגנטינה  |
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 16/06/2011 : 20:11:38
|
שלום חברים, כל הנושא של כדורגל ארגנטינאי מאוד מענין אותי ואין לי הרבה ידע בנושא. תמיד שאני פוגש מישהוא ממוצע ארגנטינאי אני שואל "איזה קבוצה אתה אוהד?" ותמיד התשובה היא ריבר או בוקה(חוץ מפעם אחת שמישהיא אמרה "סנטרל") אז אם מישהוא יכול לעזור במידע כלשהוא אני מאוד ישמח. תודה רבה.
ונסים בקריאות קצובות של "אסטודינטס" "אסטודינטס"
|
avanti livorno
|
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 18/06/2011 : 12:36:57
|
ובכן. אני מתמצא מאוד בכדורגל הארגנטינאי. יש כמובן את ריבר (אני אוהד מושבע שלהם) ואת בוקה. קבוצה שאני מאוד מסמפט גם היא ניואלס אולד בויס מהעיר רוסאריו (אותו עיר כמו רוסאריו סנטרל שהזכרת). משחקים באדום שחור,החולצת משחק שלהם היא העתק מדוייק של חולצת החצי חצי של קטמון, ויש להם קהל אדיר. יש את אינדפדטיינה, ראסינג וסאן לורנזו. שנחשבות שלושת הקבוצות הגדולות בארגנטינה מלבד ריבר ובוקה. הכדורגל הארגנטינאי מאוד שכונתי. במובן כמעט לכל שכונה בבואנוס איירס יש קבוצה משלה והאוהדים הם לרוב מאותה השכונה. כמעט לכל קבוצה יש גם דרבי עם קבוצת השכונה הקרובה.
מקווה שעזרתי קצת. Aguante Argentina! |
שונא ביט"ר. אוהב שווארמה. |
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 18/06/2011 : 12:44:34
|
| ובנוסף יש גם קבוצה מהליגות הנמוכות שנקראת אטלנטה. אוהדי הקבוצה מכונים "היהודים". משום שהיא ממוקמת בשכונה היהודית ויז'ה קרספו בבאונוס. רבים מאוהדי הקבוצה הם יהודים כמו גם ההנהלה בראשית הדרך. בשנות החמישים אם אינני טועה הם הגיעו למשחק ידידות נגד נבחרת ישראל. הדבר היחיד המצער בקבוצה המרגשת הזאת היא צבעי הכחול צהוב שהיא לובשת. |
נערך על ידי - לאסלו צה ב-18/06/2011 12:45:17 |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 18/06/2011 : 17:59:10
|
מספרים על מייסדי בוקה ג'וניורס, שלא הצליחו להגיע להחלטה אחידה ,מה יהיו צבעי הקבוצה .לבסוף הוחלט שהספינה הראשונה שתגיע לנמל ,המועדון יאמץ את הצבעים שלה. הגיעה ספינה משבדיה.
|
 |
|
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 24/06/2011 : 15:39:40
|
| תודה רבה לסלו. בקשר לריבר אני יודע רק שיש להם חולצה ממש יפה ושהם נחשבים לקבוצה של העשירים ומכונים המיליונרים. זה נכון? |
avanti livorno
|
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 26/06/2011 : 11:18:41
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי רוברט נסטה מארלי
תודה רבה לסלו. בקשר לריבר אני יודע רק שיש להם חולצה ממש יפה ושהם נחשבים לקבוצה של העשירים ומכונים המיליונרים. זה נכון?
היסטורית זה נכון. ריבר ובוקה הוקמו באותה שכונה. לה בוקה המפורסמת. שכונת פועלים עד היום. בוקה נשארה בשכונה וריבר עזבה ב1923 לשכונה מובססת יותר בצפון באונוס איירס. אבל צריך גם לזכור שריבר ובוקה הן הקבוצות הפופולאריות בארגנטינה. כך שיש לשניהם אוהדים בשכונות העוני ובשכונות היוקרה. זה בערך כמו להגיד שכל אוהדי הפועל אשכנזים עשירים ואוהדי בית"ר מזרחים עניים. |
נערך על ידי - לאסלו צה ב-26/06/2011 11:19:34 |
 |
|
|
OrenDf
182 הודעות |
נשלח - 26/06/2011 : 11:44:47
|
ריבר בסכנת ירידה ולכן תמיד הלב הולך עם האנדרדוג אבל זה לא המקרה אצלי. לדעתי ריבר היא המכבי של המכבי. לא ירדה ליגה אף פעם, נחשבת לקבוצה עשירה עם 33 אליפויות ומצד שני בוקה (בשאיפה) זה יותר כמו הפועל, כי הם נקשרים עם המעמד הנמוך וגם המשפחה של בארגנטינה אוהדים אותם (בקלות אפשר גם לייחס אותם לבית"ר רק בלי הגזענות כלפי ערבים). מה שמפריע לי שזה לא מפריע לאוהדי מכבי בארץ להגיד שהם אוהדים את בוקה, כמו שיש הרבה אוהדי בית"ר סכיזופרנים שאוהדים ליברפול.
בלי קשר, ריבר יודעת להצמיח כישרונות ואולי אפשר לעשות שם אוליגרכיות קטנה כי אם הקבוצה קורסת אפשר לקנות מהם נוער מצוין שיש להם כדוגמאת ויאלבה שיכולים להיות שחקנים גדולים, אם הם ירדו ליגה יכול להיות שהקבוצות האירופאית יחששו מהם ואולי אפשר יהיה להביא מישהו במחיר נמוך יחסית לארץ (סיכוי נמוך עד בלתי אפשר אבל זה הכל תלוי ברצון ובשכל). זה כמו שניימאר רק התחיל את הקרירה הבוגרת וסנטוס צלעו בליגה והייתה תחושה שעוד רגע מחזירים אותו לנוער והקריין אמר שהוא פלופ, היה אפשר לקנות שחקן במיליון דולר ששווה היום עשרות מיליוני יורו. אבל בארץ אין דברים כאלה...
בקשר לאטלאנטה, דוד שלי וסבא שלי היו אוהדים שרופים של הקבוצה בימי גדולתה ודעיכתה ושם לאהוד קבוצת משנה זה חתיכת סיפור זה לא כמו לקחת רכבת לבית שמש ולהנות אתה צריך לסבול לפעמים 12 שעות רצופות של נסיעה אז שהיא דעכה דוד שלי עבר לבוקה וסבא שלי עבר לברזיל והפך לאוהד סנטוס. בכל אופן אטלאנטה עלו לליגה השניה שזה כמו הליגה הלאומית אצלנו אז לא כל הקבוצות היהודיות סובלות (ע"ע MTK בודאפשט) ואולי עכשיו המשפחה שלי תשוב לאהוד אותם. |
AVANTI KATAMON! |
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 26/06/2011 : 11:55:41
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי OrenDf
ריבר בסכנת ירידה ולכן תמיד הלב הולך עם האנדרדוג אבל זה לא המקרה אצלי. לדעתי ריבר היא המכבי של המכבי. לא ירדה ליגה אף פעם, נחשבת לקבוצה עשירה עם 33 אליפויות ומצד שני בוקה (בשאיפה) זה יותר כמו הפועל, כי הם נקשרים עם המעמד הנמוך וגם המשפחה של בארגנטינה אוהדים אותם (בקלות אפשר גם לייחס אותם לבית"ר רק בלי הגזענות כלפי ערבים). מה שמפריע לי שזה לא מפריע לאוהדי מכבי בארץ להגיד שהם אוהדים את בוקה, כמו שיש הרבה אוהדי בית"ר סכיזופרנים שאוהדים ליברפול.
בלי קשר, ריבר יודעת להצמיח כישרונות ואולי אפשר לעשות שם אוליגרכיות קטנה כי אם הקבוצה קורסת אפשר לקנות מהם נוער מצוין שיש להם כדוגמאת ויאלבה שיכולים להיות שחקנים גדולים, אם הם ירדו ליגה יכול להיות שהקבוצות האירופאית יחששו מהם ואולי אפשר יהיה להביא מישהו במחיר נמוך יחסית לארץ (סיכוי נמוך עד בלתי אפשר אבל זה הכל תלוי ברצון ובשכל). זה כמו שניימאר רק התחיל את הקרירה הבוגרת וסנטוס צלעו בליגה והייתה תחושה שעוד רגע מחזירים אותו לנוער והקריין אמר שהוא פלופ, היה אפשר לקנות שחקן במיליון דולר ששווה היום עשרות מיליוני יורו. אבל בארץ אין דברים כאלה...
בקשר לאטלאנטה, דוד שלי וסבא שלי היו אוהדים שרופים של הקבוצה בימי גדולתה ודעיכתה ושם לאהוד קבוצת משנה זה חתיכת סיפור זה לא כמו לקחת רכבת לבית שמש ולהנות אתה צריך לסבול לפעמים 12 שעות רצופות של נסיעה אז שהיא דעכה דוד שלי עבר לבוקה וסבא שלי עבר לברזיל והפך לאוהד סנטוס. בכל אופן אטלאנטה עלו לליגה השניה שזה כמו הליגה הלאומית אצלנו אז לא כל הקבוצות היהודיות סובלות (ע"ע MTK בודאפשט) ואולי עכשיו המשפחה שלי תשוב לאהוד אותם.
ריבר כבר מזמן לא קבוצה עשירה. גם בוקה לא. שניהם בחובות עתק שלא בטוח שיצליחו לצאת מהם. מה גם שאם הם ירדו ליגה הם יפסידו המון המון כסף שמגיע להם מזכויות טלוויזיה וכו'. לגבי השחקנים הצעירים אין סיכוי שנראה אותם בארץ. אירופה אולי. אם ריבר תירד( היום המשחק המכריע) היא תמכור בטח המון שחקנים צעירים כמו לאמלה ופונס מורי לקבוצות מובילות באירופה. אבל רוב השחקנים של ריבר כמה שהם מוכשרים עוד לא מוכנים לרמות הגבוהות של אירופה, הם צריכים להשתפשף עוד הרבה בליגה המקומית.
אכן בוקה קצת מזכירה לבית"ר. שירים גרועים, אוהדים אלימים . ואוהדי מכבי סתם יצורים. הם מעריצים אותם בגלל הצבעים. אפילו קראו לארגון הקיקיוני שלהם ע"ש הבארה של בוקה.
|
נערך על ידי - לאסלו צה ב-26/06/2011 12:03:43 |
 |
|
|
OrenDf
182 הודעות |
נשלח - 28/06/2011 : 12:33:33
|
צודק בהכל וניסחת יותר טוב ממני, אבל אם מישהו היה פותח את הכיס ונותן להם להשתשפשף גם בליגה בארץ וגם בליגה האירופית, תיאורתית אין עם זה בעיה, הבעיה זה שבארץ אין כבוד לכדורגל טוב (גם מצד המדינה וגם מצד האוהדים, אם כל האוהדים היו אוהדים כמו של קטמון היה יותר טוב וטוב אם היו יותר מהם). ריבר פלייט ברוח היא קצת מזכירה את מכבי גם אם בלי גולדהאר.. :) בשאר אני מסכים איתך רק חבל לי שככה הכדורגל שלנו.. אולי קטמון תשנה את זה אמן כן יהי רצון..  |
AVANTI KATAMON! |
 |
|
|
avitemkin
447 הודעות |
נשלח - 02/07/2011 : 00:09:56
|
נתחיל מכמה עובדות יסוד על הכדורגל הארגנטיני, שהוא בעצם כדורגל איטלקי דובר ספרדית. 1. פעמיים זכתה בגביע עולם בצורה מחשידה. פעם אחת קנו את נבחרת פרו, פעם שניה יד אלהוים של המכור לקוקאין. יש חשדות גם לגבי המשחק נגד ברזיל ב-1990. 2. יש לה המון כוכבים בחו"ל, עם המון יחסי ציבור אבל מאז 1986 היא לא מצליחה לגבור על קבוצות אירופה ומאז 1993 היא לא זכתה בגביע אמריקה. ברזיל ניצחה אותה כמעט כל פעם מאז. את מקסיקו היא מתקשה יותר ויותר לנצח. 3 הליגה המקומית פושטת רגל, וכבר היום היא מפגרת מאד אחרי קולומביה, ובמיוחד מקסיקו, במתקנים, ובהשקעה בקבוצות נוער. בעניין זה הכסף באמת מדבר. כבר היום נבחרת קולומביה עד גיל 20 טובה יותר מארגנטינה ומקסיקו עולה עליה בנבחרת עד 17. 4 הכדורגל הארגנטיני תלוי לחלוטין ביצוא שחקנים לאירופה. אך בשנים האחרונות הוא נאלץ להתמודד עם תחרות גוברת מצד מדינות "חדשות" לתחום, כמו קולומביה, צ'ילה. |
he will come to her in yellow stockings, and 'tis a colour she abhors, and cross-gartered, a fashion she detests;
|
 |
|
|
קראנקו
1203 הודעות |
נשלח - 02/07/2011 : 11:53:14
|
אני חולה על הכדורגל של האיטלקים דוברי ספרדית, אבל יש שם בעיות רבות כפי שאבי ציין. הלילה, בפעם המי-יודע כמה, הבלוף מסי שוב נכשל בתפקיד דייגו. מזל שהבת של דייגו ליבראלית אז קון אגוארו איתנו. |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 02/07/2011 : 13:42:18
|
מסי הוא לא בלוף.הוא שחקו גדול שבגיל צעיר מידי הגיע לברצלונה והתרחק מהכדורגל הארגנטיני .עושים לו עוול נורא שמשווים אותו כל הזמן לדייגו.הוא בחיים לא יהיה דייגו ולדעתי הוא יודע את זה. הבעיה הכי גדולה של ארגנטינה שהיא משחקת בלי עושה משחק.חביאר פסטורה מפלרמו יכול וצריך היה להיכנס למשבצת הזאת אבל לך תבין את בטיסטה.
אבל עוד מוקדם להספיד.ואמוס ארגנטינה!
|
 |
|
|
רוברט נסטה מארלי
658 הודעות |
נשלח - 03/07/2011 : 08:32:32
|
ראיתי רק את המחצית הרישונה ובוליביה היו ממש מרגשים (אינדיאנים ואנדרדוג)   בקשר למסי אני חושב שהנבחרת שלו ממש לא מאורגנת ואי אפשר לצפות ממנו לנצח לבד. |
avanti livorno
|
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 03/07/2011 : 10:10:56
|
אין מה להתרגש מהפתיחה המגמגמת של הטורניר. הם עוד ישתפרו הרבה. רק צריך שבאסיסטה הטיפש הזה יוציא את לאבזי ויכניס את קון אגוארו והכל יסתדר. ושההגנה הרעועה לא תספוג יותר מדי.
Aguante Argentina la concha de tu madre!!!  |
 |
|
|
tampopo
644 הודעות |
נשלח - 07/07/2011 : 10:25:14
|
צריך להגיד את האמת.ארגנטינה נבחרת מביכה.
|
 |
|
|
לאסלו צה
1265 הודעות |
נשלח - 07/07/2011 : 10:49:50
|
ציטוט: נשלח במקור על ידי tampopo
צריך להגיד את האמת.ארגנטינה נבחרת מביכה.
לא נשארתי לראות. אבל הבנתי שקולומביה היו צריכים לנצח ובגדול. ארגנטינה צריכה לנצח את קוסטה קירה אחרת היא תעוף מהטורניר. יש לי כישרון לאהוד קבוצות כושלות  |
 |
|
ארגנטינה  |
|